צפייה בגרסה מלאה : עבודה בפיברגלס
שלום לכולם,
אני מעונין לנסות ולעבוד קצת עם פיברגלס ואין לי נסיון עם זה בכלל.
האם למישהו יש טיפים איך להתחיל ואולי קישורים מעניינים?
תודה רבה.
תספר קצת מה אתה רוצה לעשות ויהיה יותר קל לעזור לך
אתה רוצה לעשות תיקון פיבר או בניה מפיבר?
מוני אורבך
16-10-12, 08:17
פיברגלס הוא עולם ומלאו
ניתן לעשות הכול מפיברגלס.
ממתקנים קטנים ועד מטוסים
גם חוזק החומרים (והמחיר) משתנה מאוד.
אם יש לך אפליקציה מסוימת בראש, שתף, וכך נוכל להתמקד יותר.
באחד הטיולים האחרונים התישבתי בכל הכוח על איזה אבן באיזור שמתחת לדלת הנוסע.
מעוצמת המכה התעקם לי הפח שמצופה פיברגלס. כשהתגלה הפח ראיתי שהוא כולו רקוב ואכול.
מה שאני רוצה לעשות זה לשייף את הפח טוב טוב ולצפות אותו בחזרה בפיברגלס במקום זה שנשבר.
מדובר בניבה שלמרות הגנטיקה שלה דוקא לא כ״כ חולה בחלודה.
OK, זה תיקון בכאילו כי הפח ימשיך להאכל מיתחת, זה לא שאני לא עשיתי את זה אבל זה לא תיקון קבוע\טוב\יעיל ואתה יכול להמשיך :)
תיקנה את האריג לפיבר, את הפוליאסטר שהוא כולל מזרז, ומקשה, יגידו לך כמה מקשה צריך על איזו כמות של פוליאסטר
אתה צריך לשייף את האזור גם קצת את הפיבר שעדיין תפוס טוב, למרוח עליו את הפוליאסטר עם המקשה, שהוא עדיין רטוב להצמיד לו יריעה מהאריג, לפי דעתי תן לו להיתיבש שהוא תופס את האריג, לאחר מכן אחרי שהכול יבש, תימרח על הכול שוב פוליאסטר עם המקשה ותצמיד אריג נוסף שעליו תימרח שיכבה נוספת של פוליאסטר עם המקשה, ככה עד שתהיה לך שיכבה מספיק חזקה, בסוף אתה יכול למרוח חומר פחחים ולשייף אותו לגימור הרצוי לך ולצבוע
נקודות שצריך לשים לב:
המריחה של הפוליאסטר הוא עם מיברשת והוא כל הזמן בצורה של דחיפת החומר לאריג ולא מריחה כמו בצביעה בכדי שהפוליאסטר יספג טוב בתוך האריג ואף יעבור אותו לשיכבה שהיתה מתחת
ישנם אריגים עבים והם גסים יותר וחזקים יותר, הם יכולים להיות טובים לשכבות הראשונות, בשכבה\2 שכבות העליונות עדיף להישתמש באריג עדין יותר שיצור גימור טוב יותר
מקווה שלא טעיתי במושגים, פעם אחרונה שעבדתי עם פיבר היה ליפני שלש או ארבע שנים (איך שהזמן רץ)
כפי שכבר אמר קודמי - זה לא ממש תיקון אבל כפרויקט פיבר זה מאוד פשוט.
תעיין קצת בפרוייקט הנטוש שלי: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=59647
ואם תרצה עזרה, אתה יכול לפנות בפומבי או בהודעה פרטית.
בכל מקרה - אם אתה מחליט ללכת על זה - אל תזלזל באמצעי הבטיחות ובעיקר במסיכה טובה [לא סתם נשמית, לפחות נשמית עם פילטר פחם וחייב לעבוד במקום מאוורר.
קח בחשבון שגם כאשר הפרוייקט יתייבש, לוקח זמן מה עד שהריח החזק ייעלם מהרכב.
ביו-טיוב יש עשרות הדרכות של בנייה מפיבר - סירות, יכטות, חלקים 'ערסיים' למכוניות, בניית קופסאות סאב וופר וכו'.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.