צפייה בגרסה מלאה : ניסן פייתפאנדר 2008 וחברת קרסו ממש ביזיון גם מהרכב וגם מהשרות וחוסר המקצועיות
שלום לכולם
אשמח לעדכן אותך במספר דברים לגבי חברת קרסו יבואנית ניסן והמוסך המרכזי שנמצא בראשון לציון. "חבורת ליצנים"
בתאריך 19/3/2010 רכשתי מטרייד אין קרסו ניסן פייתפאנדר מודל 2008 , לאחר שבוע החלו להישמע ברכב שריקות בכל האצה ,בבדיקה שערכו הגיעו להבנה כי קיים סדק בסעפת הפליטה,לאחר ויכוחים וצעקות נתבקשתי לחתום על טופס מחווה עיסקית כי שהתיקון יהיה על חשבונם ללא תביעה כלשהי מצידי מכיוון שהרכב נמכר ללא אחריות בגלל שהינו דיזל.(לרכב בנזין קיימת שנה אחריות).
שבוע לאחר התיקון הרכב החל לצרוך כמות של 1:5 ליטר בכל פרמטר נסיעה ,המיכל הינו 75 ליטר אני מספיק בקושי לעשות 450 ק"מ.
לאחר חזרות למוסך לאחר אין סוף בדיקות אינם מצליחים לתקן את הבעיה,הוחלפו ברכב חיישן מד כמות אוויר,1200 ש"ח חיישן חמצן שיושב באגזוז 650 ש"ח חיישן חימום באגזוז 450 ש"ח ,שבוע שעבר לאחר שמנהל טכני התערב בבדיקת הרכב נטען כי עלי להחליף:
1. מסנן חלקים 9500 ש"ח
2חיישן חימום +חיישן דלק 1500 ש"ח
3. סה"כ 15,000 ש"ח
והם לא מתחייבים לפתרון סופי.
הוצאתי את הרכב מהם הלכתי לקרוב משפחה בעל סוכנות ניסן ,פירקנו את הממיר חלקיקים ניקנו מתוכו את כל התכולה הסתומה כלומר נשאר ממיר ריק ללא מסנן הוחלפו החיישני חימום כפי שטענו במוסך המרכזי בעלות של 3000 ש"ח אך המצב נשאר כמו שהוא.
המחשב דרך מחשב במצב עמידה החל מ15/100 ועד 99/100 .
בנסיעה בעיר המחשב מראה 19-25/100 קיימת קוד תקלה שחוזרת על עצמה כל הזמן P0134 המנורה נדלקת והרכב שוב משתגע,כל בעל ניסן שאני שואל ברחוב או בכביש טוען שהוא עושה מיכל של 615 ק"מ והמחשב דרל מראה בעיר 11.5/100 .
היום בוצעה אינפוזיה לאינקטורים אך שוב פעם לאחר 50 ק"מ נדלקה שוב המנורה ואז נאמר כי הם חושדים במזרקים .
נמאס לי מכל הניסיונות שעושים אשמל לקבל חוות דעת מאנשים מה לעשות או אם מי לדבר בנושא.
ירון
תתחיל בדברים הפשוטים (וצר לי שאני הראשון שאומר לך את זה אחרי שהחלפת חצי אוטו לפני שבדקת את הדבר היחיד שהמחשב מצביע עליו)
קוד התקלה שיש לך הוא של חיישן חמצן עם קריאה מחוץ לתחום. כלומר או מנותק או שמוציא קריאת מתח גבוהה מדי לאורך זמן גדול מדי. מה אתה צריך לעשות:
- להסתכל פיזית על החיישן ולראות שלא שכחו לחבר מחדש את החוט שלו אחרי שהחליפו את הסעפת פליטה (החיישן נמצא מאוד קרוב אליה או עליה ממש).
- לפתוח את הקונקטור שלו:
ולבדוק רציפות על החוט שלו שמגיע למחשב.
למדוד את ההתנגדות של החיישן
כאמור - סביר מאוד שיש בעיה בחיישן אחד בלבד, אני מניח שפשוט גרמו לו נזק בהחלפה של הסעפת.
אסף.
אסף שלום
ברכב קיים חיישן אחד שיושב על הצינור פליטה לא קרוב לסעפת אלא ליד הממיר דווקא
נבדקה רציפות של החוטים והתנגדות בחיישן הישן ההתנגדות הייתה 5000 mv
בחיישן החדש 3500 mv.
עדיין הם בכיוון שכנראה יש בעיה במרססים הדבר הכי מוזר שאף אחד לא יודע למה במצב עמידה מחשב הדרך מעלה מספרים למרות שאין לו שום פרמטר נסיעה בסרק.
חנן-ג'יפולוג
19-10-12, 10:51
אסף שלום
ברכב קיים חיישן אחד שיושב על הצינור פליטה לא קרוב לסעפת אלא ליד הממיר דווקא
נבדקה רציפות של החוטים והתנגדות בחיישן הישן ההתנגדות הייתה 5000 mv
בחיישן החדש 3500 mv.
עדיין הם בכיוון שכנראה יש בעיה במרססים הדבר הכי מוזר שאף אחד לא יודע למה במצב עמידה מחשב הדרך מעלה מספרים למרות שאין לו שום פרמטר נסיעה בסרק.
מדידת התנגדות? של חיישן חמצן בדיזל? (יש אבל הוא מן הסתם WB עם מעגל פיקוד אלק') במיליוולטים?
יותר מדי פרטים לא ברורים או שגויים. מישהו מוכן לעשות סדר?
ירון-אתה מתאר כאן תהליך שהתרחש ממרס 2010- תן יותר פרטים על ההשתלשלות לאורך הדרך-מדוע נסעת שנתיים עם בעיה שהחלה שבוע לאחר רכישת הרכב?
חנן, אתה בטוח שבמכונית משנתון כזה יש חיישן אלקטרוני? (אני לא יודע. אבל קוד התקלה אופייני לחיישן "רגיל" שממשיך לתת התנגדות של קר גם אחרי הרבה זמן, אז הנחתי שהוא כזה)
איך בודקים חיישן מפוקד אלקטרוני?
בכל מקרה, גם אם החיישן תקין- ואני לא בטוח בזה כי המדידות קצת מוזרות - צריך לבדוק את הצמה שלו.
אני לא הייתי מחליף חצי אוטו לפני שהייתי סוגר את התקלה האחת הפעילה.
אסף.
חברים להבהיר מספר דברים
הרכב אצלי ממרץ 2012 חצי שנה ,ברכב הוחלפו החיישנים הבאים חיישן מד כמות אוויר,חיישן חימום,חיישן חמצן שיושב בקו אגזוז אין חיישן שיושב בסעפת פליטה,ה EGR נוקה,מסנן חלקיקים פןרק ורוקן מכל תוכלתו כדי לא להכנס להוצא של 10,000 ש"ח עלות של חדש ,כל הזמן ניסיונות וללא הצלחה אין לאף אחד מושג מה קורה באותו,החיווט של חיישן החמצן נעקף עד למחשב עם חוטים חיצוניים אך הבעיה נשארה כלומר תצרוכת שלק של 1:5 ק"מ המחשב שמחשב את הנסיעה / 100 במצב עמידה פשוט מטפס ויכול להגיע בעמידה גם ל 30/100 ואם המנורת מחשב דולקת אפילו ל 99/100 .
אתמול בוצע ניקוי אינפוזיה למזרקים אך ללא הצלחה לאחר 50 ק"מ נדלקה המנורה והמספרים החלו להשתגע ,חוץ המספרים אני מבצע בדיקה של תידלוק מול מרחק נסיעה לאחר 100 ק"מ תדלקתי 19 ליטר לסוף מיכל עד שגלש הסולר.
אני מקווה שמישהו יכול להפנות אותי לבעל מקצוע כדי שיצליח לעצור את עליית המספרים במצב עמידה,בכל הרכבים אחרים שבדקתי באותו שנתון המחשב נעמד על 11/100 בעיר ולא משתנה בעמידה,והרכב גומר מיכל ב 620 ק"מ.
חנן-ג'יפולוג
19-10-12, 12:00
למיטב ידיעתי, גם לחיישן חמצן NB לא בודקים התנגדות (חוץ מלגוף החימום). בודקים מתח.
כשמדובר בחיישן WB אז הוא תמיד עם מעגל אלקטרוני, משולב או בנפרד. גם שם אין בדיקת התנגדות, למיטב ידיעתי. בחלקם ניתן לבדוק מתח באופן ישיר (כמו שכנראה בוצע כאן ע"פ הנתונים) ובחלקם אתה מקבל את הנתונים דרך המחשב.
חיישן NB לדיזל? לא מכיר. אשמח ללמוד על כך.
חברים להבהיר מספר דברים
הרכב אצלי ממרץ 2012 חצי שנה ,ברכב הוחלפו החיישנים הבאים חיישן מד כמות אוויר,חיישן חימום,חיישן חמצן שיושב בקו אגזוז אין חיישן שיושב בסעפת פליטה,ה EGR נוקה,מסנן חלקיקים פןרק ורוקן מכל תוכלתו כדי לא להכנס להוצא של 10,000 ש"ח עלות של חדש ,כל הזמן ניסיונות וללא הצלחה אין לאף אחד מושג מה קורה באותו,החיווט של חיישן החמצן נעקף עד למחשב עם חוטים חיצוניים אך הבעיה נשארה כלומר תצרוכת שלק של 1:5 ק"מ המחשב שמחשב את הנסיעה / 100 במצב עמידה פשוט מטפס ויכול להגיע בעמידה גם ל 30/100 ואם המנורת מחשב דולקת אפילו ל 99/100 .
אתמול בוצע ניקוי אינפוזיה למזרקים אך ללא הצלחה לאחר 50 ק"מ נדלקה המנורה והמספרים החלו להשתגע ,חוץ המספרים אני מבצע בדיקה של תידלוק מול מרחק נסיעה לאחר 100 ק"מ תדלקתי 19 ליטר לסוף מיכל עד שגלש הסולר.
אני מקווה שמישהו יכול להפנות אותי לבעל מקצוע כדי שיצליח לעצור את עליית המספרים במצב עמידה,בכל הרכבים אחרים שבדקתי באותו שנתון המחשב נעמד על 11/100 בעיר ולא משתנה בעמידה,והרכב גומר מיכל ב 620 ק"מ.
עד כמה שאני מכיר את המערכת הזאת הרי המרססים הם נקודת חולשה . התיקון שלהם לא מצליח ולכן היה עדיף להחליף אותם .
יעקב- גם אם המזרקים נם נקודת תורפה - איך זה גורם לתקלה של חיישן חמצן ךא מגיב?
מי יודע - מותר בחיישן חמצן כזה לנחליף חיווט לחיווט לא מקורי?
אסף.
החיווט של החיישן הוחלף חיצוני רק כדי לשלול אפשרות של בעיה בצמה
בגלל שחיישן חמצן עובד על פחות מוולט, כל נפילת מתח כתוצאה מחיווט פחות ממושלם תראה כתקלה בחיישן. שים לב.
אסף.
הבעיה הכי גדולה היא מחשב הדרך אחרי ניקוי מזרקים אתמול נדלקה המנורה כעבור 50 קילומטר במצב עמידה המספרים מטפסים בערב ניתקתי מצבר המנורה כבתה ונכון לעכשיו לא נדלקה אבל בתערוכת
תצרוכת הדלק נשארה גבוהה המספרים לא עומדים השאלה מה גורם להם לטפס במצב עמידה
והמספר לא מיתרים
תצוגת צריכת הדלק בעמידה היא לא הבעיה. היא רק סימפטום, כמו גם צריכת הדלק הגבוהה בנסיעה.
אני מציע שוב - תסדר את הבדיקות של חיישן החמצן. זו התקלה שהמחשב מצביע עליה, וכדאי להתחיל שם.
אסף.
סוזי המשתוללת
22-10-12, 19:53
שיטוט קצר באינטרנט מעלה את זה ....
מהנסיון שלי דווקא פירוק דוד האגזוז לא ישפר את המצב....
סימנתי לך באדום את מה אני חושב שצריך להיות הכיוון
תבדוק לחץ דלק מסילה ,חזרת עודפים מהמזרקים ,אטימה של מערכת היניקה , אטימה של מערכת הפליטה
האם יש סימפטומים נוספים מעבר לתצרוכת הדלק ?
למשל עשן שחור בהאצה? , התנעה קשה (סטרטר ארוך בהשוואה לרכב תקין?) , האם יש קודי תקלה נוספים שכביכול לא קשורים??
P0134 NISSAN
P0134 NISSAN - O2 Sensor Circuit No Activity Detected Bank 1 Sensor 1
Possible causes
- Front Heated Oxygen Sensor Bank 1 harness is open or shorted
- Front Heated Oxygen Sensor Bank 1 circuit poor electrical connection
- Faulty Front Heated Oxygen Sensor Bank 1
- Inappropriate fuel pressure
- Faulty fuel injectors
- Intake air leaks may be faulty
- Exhaust gas leaks
Help with this
Tech notes
Replacing the O2 Sensor 1 usually takes care of the problem
Help with this
When is the code detected?
The voltage from the sensor is constantly approx. 0.3V.
Symptoms
- Engine Light ON (or Service Engine Soon Warning Light)
- High Fuel Consumption
- Excessive Smoke from Exhaust
P0134 NISSAN Description
The front heated oxygen sensor (or O2 sensor 1) is placed into the exhaust manifold. It detects the amount of oxygen in the exhaust gas compared to the outside air. The heated oxygen sensor 1 has a closed-end tube made of ceramic zirconia. The zirconia generates voltage from approximately 1V in richer conditions to 0V in leaner conditions. The heated oxygen sensor 1 signal is sent to the Engine Control Module (ECM). The ECM adjusts the injection pulse duration to achieve the ideal air-fuel ratio. The ideal air-fuel ratio occurs near the radical change from 1V to 0V.
Read more: http://nissanhelp.com/diy/obd_codes/p0134_nissan.html#ixzz2A3EXs0sl
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.