צפייה בגרסה מלאה : תיקתוקים בציריות הקדמיות בסיבוב מלא ימינה או שמאלה עם 4X4
היום שמעתי בנסיעה בשטח משולב 4X4 כשההגה עד הסוף ימינה או שמאלה (סיבוב פרסה) תיקתוקים מהציר הקדמי (ציריות?)
הוצאתי 4X4 ובסיבובים הרעשים פסקו. מה זה? ציריות? לוקרים?
הרכב הוא GV 2000 קצרה
תודה
נירו
נשמע כמו צריות.
האם הצלחת לגלות מאיזה צד נשמע הרעש?
האמת שלא בוודאות, שמעתי בוודאות מצד שמאל, בסיבוב שמאלה (הגיוני כי אני גם יושב בצד שמאל) בימין שמענו קצת, בפניה ימינה, אבל אולי זה השמאלי שמרעיש? (בפניה ימינה הגיוני שהשמאלי ירעיש?)
בכל אופן חיפשתי גם בפורום ומצאתי שבנוסף אולי זה מערכת הוואקום שיש בGV שלא עושה את עבודתה כראוי. בנוסף משהו מוזר שקרה לי היום, שלאחר ששילבתי ל4X4 LOW ולאחר מכן החזרתי לדרייב לא באמת ניכנס לי הילוך. ראוי לציין שכן נדלקה נורת החיווי בלוח שעונים שה4X4 ניכנס. הוצאתי חזרה ל2X4 ולאחר מכן שילבתי שוב וההילוך ניכנס. (אולי זה מעיד על מערכת הוואקום באמת?)
בנוסף בעת טיפוס על מכשול קטן, והתפרפרות הגלגל האחורי (אין לי נעילות) כשהוצאתי ראש מהחלון לא ראיתי שהגלגל השמאלי הקדמי מנסה להסתובב כשאני נותן גז (אני דיי בטוח שלגלגל הימני הייתה אחיזה, ולא הייתי בהצלבה) דבר זה מעיד שהגלגל השמאלי לא באמת משולב לא?
זה נשמע כאילו הציריה הימנית שלך לא תקינה.
נירו שלום,
אם לא פתרת את הבעייה תעדכן - לי הייתה בעיה דומה וזה לא היה צירייה.. בעיה בוואקום שהפכה לבעיה בסרן..
ואם זה צירייה אצלך אתה אמור לשמוע רעש בסיבוב מלא של ההגה גם ללא שילוב 4x4 כי הציריות מסתובבות קבוע ברכב הזה ללא קשר לשילוב 4x4
אם צריך עזרה נוספת דבר איתי.. בהצלחה!
תודה מומי,
אני אקפוץ השבוע למוסך לבדיקה. מה שאתה אומר נשמע הגיוני על פניו, אבל אם אתה צודק לא ברור לי למה הרעש נשמע דווקא בסיבוב מלא של ההגה ימינה או שמאלה ולא בכלל בנהיגה משולבת 4X4 (בהנחה שהבעיה אכן בואקום או בסרן) דווקא קיוויתי שזה פעמונים ולא בעיה בסרן.
ד"א מישהו יודע איפה נמצאת המשאבה של הואקום? לא הצלחתי למצוא הסברים אפילו באנגלית על מערכת ה4X4 בגרנד..
תודה
נתחיל בזה שאני אשאל אותך אם הרעש חדש או שתמיד היה או שלא שמת לב לזה אף פעם..
(אני מתכוון רק שאתה עושה סיבוב פרסה ויש רעש..)
כי יש רעש בסיבוב פרסה שהוא תקין בשילוב 4x4 מן תקתוקים עדינים כאלה
כמו ריצ׳-רץ׳.. זה רעש תקין של פריקת לחץ בביצה מהשיניים שבפנים - בפנייה חזקה כמו פרסה
מופעל לחץ יותר חזק בתוך הביצה ממצב של נסיעה רגילה ולכן יש את המנגנון הזה..
רק חשוב לוודא שזה הרעש שאתה שומע ולא משהו אחר. - יכול להיות גם מצב ברכב אחר שהוא עושה פרסה ואין את התקתוקים האלה - זה גם תקין.
הקומפרסור נמצא בטמבון הקדמי באיזור של מתחת לפנס בצד של הנוסע. תסתכל ממש אל תוך הטמבון אתה תראה אותו
אתה יכול גם לעקוב אחרי הצינורית וואקום שיוצאת מהביצה והולכת לקומפרסור
אם עדיין לא הסתדרת או שיש לך שאלות נוספות תתקשר 050-7304275
פעמונים, זאת התשובה. הוחלפו 2 הפעמונים ואין יותר רעש
תודה
אני עדיין לא מבין איך הפעמונים הרעישו רק בשילוב 4x4..
ובנסיעה ללא שילוב לא היה רעש.
הרי הציריות ברכב הזה מסתובבות קבוע.
אשמח להסבר.
מומי,
אני חדש בתחום (יש לי את האוטו חודשיים) אבל לפי מה שהבנתי, וגם קראתי את הפוסט הדביק בפורום ג'יפאים מתחילים הסוקר את עולם המושגים (פוסט מעולה), הפעמונים הם החלק הכדורי שאמור לתת את המפרק לגלגלים (אם אני לא טועה ברכבים אחרים זה נקרא גם צלבים) (שם נוסף לפעמונים הוא CV joint אם אני לא טועה). הציריות נכנסות לתוך הפעמונים. הציריות הם המוטות שמעבירות את המומנט מהדפרנציאל. אתה צודק שאתה אומר שבגרנד אין לוקרים והציריות מסתובבות גם ללא שילוב 4X4 בדיפרנציאל (שם נעשה השילוב ע"י הואקום)
מה שהסביר לי המכונאי שזה נכון, אבל התיקתוקים נבעו מכך שהכדוריות שבפעמונים היו שחוקות ושם בעצם נעשתה ההחלקה. ששאלתי אותו מדוע לא נשמע הרעש ללא שילוב הוא אמר שזה נכון שהציריות מסתובבות בכל מקרה, אבל העומס ללא 4X4 הרבה יותר קטן. כאשר הציריה מסתובבת מהכוח שמגיע מהדפרנציאל כנראה שהכוח/עומס הוא אחר + בשילוב סיבוב מלא של ההגה - מהלך סיבוב מלא של הפעמון מה שגרם לכדוריות בפעמונים להחליק ולתקתק, בעצם לאבד אחיזה.
הוא הראה לי את 2 הפעמונים המפורקים, באמת היה ניתן לסובב את החלק הפנימי לחלוטין בתוך הפעמון (בעוד שבחדשים לא היה ניתן). מה שמוסיף לשחיקה של הפעמונים היא העובדה שהרכב מוגבה, מה שנותן זווית עבודה מעט שונה לפעמון עצמו, הציריה ניכנסת לפעמון בזווית שונה מרכב שאינו מוגבה.
(מקווה שלא עשיתי יותר מדי סלט במונחים, לא להרוג אותי אם כן :))
נירו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.