PDA

צפייה בגרסה מלאה : בולמי RUBIOCN

artur78
28-10-12, 21:52
למישהו יש ניסיון עם בולמי RUBICON מסדרה Mono-Tube
הכוונה ל
התנהגות הבולם בכביש ?
התנהגות הבולם בשטח ?
וכמובן אמינות ?

כמו כו האם למשהו יש ניסיון עם בולם הגה של RUBICON אשמח לשמוע גם

אשמח לקבל תגובות
(היום אני עם סט בולמי Old Man והגיע הזמן להתחדש )

six 4 life
28-10-12, 21:56
רוביקון מוכרת תחת שמה בולמי זעזועים של בילשטיין, ובהתאם התשובות לכל השאלות שלך הן כמו שתשאל ישירות על בילשטיין.
לגביי הבולם הספציפי שציינת - לדעתי מעולה.

Jacob80
28-10-12, 22:07
היי ארתור,
בהחלט הגיע הזמן לבולמים חדשים, שלך כבר עשו את שלהם וכבר הרבה פחות יעילים מבעבר.
אני לא מכיר את הבולם שלרוביקון, אבל המלצתי היא ללכת על פרוקומפ MX6 או על בילשטיין 5125

לגבי הפרוקומפ - יש לחבר שלי עם גראנד zj והם מגהצים בצורה מצוינת, ניתן לנסוע בקצב מהיר בשבילים משובשים מאד כמעט ללא הרגשה
לגבי בילשטיין- זה מה שיש לי היום ולמרות גילם המתקדם (חמש שנים) הם עובדים מצוין, בכביש ובשטח.

בהצלחה,
קובי

sos4u
28-10-12, 22:23
המלצתי היא ללכת על פרוקומפ MX6
בולם מעולה במחיר סביר.
כמובן שלא להתפתות ל MX3000 - זבל שבזבלים ...

grand
28-10-12, 22:44
רוביקון משתמשים בבולמי אדלברוק, קשים על zj , לא רעים על wj,
עדיף ללכת על mx6 מתכווננים.

artur78
29-10-12, 19:55
1.הבולמים ב ZJ קשים בכביש ושטח כאחד או ישנו הבדל ?
2.מוזר לי אף אחד לא הזכיר את FOX ?

sos4u
29-10-12, 21:21
העלות של הפוקס מוציאה אותם ממסגרת ה best value for money.
אתה יכול גם לשים בילשטיין 7100, לא בטוח שתרגיש בהבדל

לעומת זאת תרגיש מאד בהבדל המשמעותי בין בולמי "רוביקון" ל MX, ואם יש הבדל בעלות הוא שווה כל שקל.

מנסיון ה MX הוא הבולם המתאים ביותר לגרנד ZJ מוגבה 3.5-5.5 ...

בהצלחה !

boaz avrahami
30-10-12, 01:34
כל אחד זורק פה שמות של מותגים כיד הדמיון הטובה עליו וכאילו הוא חקר או יודע משהו על בולמים.

מי קבע למשל אם אולד מן טוב יותר מבילשטיין או להיפך? ופוקס הכי טובים כי הם הכי יקרים ובצבע כסף...
על סמך איזה כיול ואיזה פרמטרים בדיוק.
האם גם משקלי הרכב זהים?
ועם איזה קפיצים??

במילים אחרות כל מה שנרשם פה הוא חירטוט אחד גדול ואני מתנצל על הבוטות.., מראש:)

grand
30-10-12, 07:54
בועז.. בלי עצבים.
אנו מדברים כאן על ZJ מוגבה לפחות ב 3-4" עם קפיצים ספיראליים להזכירך,
כולם פחות או יותר באותו המשקל ( חוץ מזה של יוסי :)

לכן ישנה משמעות לסוג הבולם, ולהעדפות בעל הרכב.
כיוון שרובנו כאן מנוסים בסוגים כאלה ואחרים של בולמים, ניתן לתרום קצת ידע לשואל.

בשטח צריך מונוטיוב, בכביש הכי נוח ב ZJ בולמי דואל-טיוב.
רוב בולמי המונוטיוב יהיו קשים על הכביש בZJ מוגבה עם זרועות קצרות,
ברכב אחר - סיפור אחר..
הרוביקון קשה יותר מהאחרים.
הבילשטיין קצת יותר נוחים.
בMX6 הקושי נקבע בהתאם לטעם, כי הוא מתכוונן בקלות, וניתן להתאימו לרכות כביש ונוקשות שטח במהירות.

למי שמחפש נוחות כביש ופחות מעניין אותו גיהוץ בשטח,
הבולמים של OME עושים את העבודה היטב.
הדואל-טיוב של דויטשטק ( ביבוא מחול בלבד) גם זולים וגם הופכים את המפלץ המוגבה לקאדילק.

boaz avrahami
30-10-12, 08:08
רמי,
המדע הזה שלך מאוד לא מדוייק.
מי שרוצה בולמים טובים צריך להשקיע ברכישה של כאלו שניתן לפתוח ולגשת לבצע סטאפ פנימי שמתאים בדיוק לרכב.
כולם יכולים להגיע לביצועים דומים אם רק יכוונו אותם נכון.

אגב גרנד עם מנוע 4.0 שונה במשקל ממנוע 5.2 למיטב זכרוני.
הבולם אותו הבולם.
קפיצים ספירליים מוגבהים - כולם באותה קשיחות?

יומרנות לדעתי לתת חוות דעת על בולמים מאופן כזה.
המקסימום שכל אחד יכול לתת זה את הסטאפ שלו וחוות דעת איך זה מרגיש לו על האוטו.
וגם זה אינדבידואלי ביותר.

eysham
30-10-12, 08:23
בועז,
את הפרוקומפ mx6 ניתן לכוון.
נכון שזה לא כיול אמיצי של כל הפרמטרים האפשריים אבל מתכוונן מספיק בדיוק כדי שכל אחד לפי רגישות העכוז שלו.

השועל
30-10-12, 08:58
אף פעם לא הבנתי למה אנשים קונים את הפוקסים. הוא לא מנוצל בכלל על הרכבים המשודרגים שלנו ושל אחרים. מה שכן השיווק שלהם הצליח וכולם רצים לקנות פוקסים, מיותר לחלוטין או בקיצר בזבוז של כסף לדעתי.

שים בולמים כמו שהחבר׳ה המליצו, עלותם שווה לתועלתם.

אני באופן אישי נוסע על doetsch-tech כבר כמה שנים (4.5״) עלו לי 580 ש״ח בארץ סט מלא. אחלה בולמים עושים את העבודה ורכים במידה הנכונה. אני מאוד מרוצה.

הרוביקון קשים ומחזיקים את הרכב מתוח, יתרון בטיפוס סלעים ומונע את הנדנוד מירידת סלעים/מדרגות גדולות..
אבל הם קשים ומשולבים בגז ושמן.

אז כמו שרמי כבר ציין דויטשטק הם קאדילק ביחס לאחרים והם זולים משמעותית..

grand
30-10-12, 09:07
דני, זה מה שאנשי מכירות טובים עושים.
לשווק מוצר יקר בטירוף, להתהדר בכיווני מעבדה מתוחכמים בדיוק למשקל הרכב ולאופי הנהיגה.
נו באמת....
כל רוכש שלהם מינימום רובי גורדון שמתכונן לבאחה 1000.
בועז אל תיפגע זה לא אישי אליך....
נוח בכביש, רך מדי בשטח.
קשה בכביש, נוח בשטח.
אין כאן מדע טילים ולא בטיח, שום כיול בולם לא יהפוך נוחות קאדילק בכביש למגהץ בורות.

השועל
30-10-12, 10:18
פוקסים עולים 2500 ש"ח לדגם הפשוט.. ו3400 ש"ח כמדומני לדגם עם המיכל החיצוני.. וזה רק ל י ח י ד ה !!
בחיי שאנ לא מבין את זה, תגידו נפלתם על הראש? אפילו המתחרים בארץ לא שמים אותם (טוב אולי כמה.. אבל יש להם טרופי טראקס.. זה נחשב?)

הויכוח סביב איזה בולמים "הכי טובים" לשים היה מאז ומתמיד.. בסופו של דבר, הכל עניין של בחירה, יש כאלה שיגידו פרוקומפ, MX6, דויטשטק, בילשטיין, OME וגם יש כאלה שיגידו פוקסים..

אולי אני קצת עתיק בגישה אבל זלמנסון תמיד היו בולמים טובים וכנראה גם תמיד ישארו..

sos4u
30-10-12, 11:16
דני המחירים שהצגת קצת מופרכים, [ גבוהים בהרבה ממה שנמכרים באמת ] אבל זה לא משנה את דעתי, שהצדק איתך.

אנחנו לא עוסקים במדע טילים, עוסקים בשיפורי רכבים. כמובן שאין סוף לעניין ולכמות הממון שאפשר להזריק לבהמה, אבל גם כשעושים זאת, יש לעשות בשכל, ולנצל [ למקסם] את הממון המושקע בשכל.

למרות ההבדל בין הרכב שלי לאחרים [ רמי טוען שהוא הכי כבד, והוא בטח מתכוון להשפעה שלי עליו , אחרת האדום יפגע ויסמיק ..] אני יכול לומר שהתנסתי גם בבולמים פשוטים מאד, גם ב MX וכרגע אני נוסע עם FOX, שכוילו 3 פעמים לבקשתי בניסיון להגיע להתאמה מושלמת. ולפוקס יש כיוון בשיכוך ובפתיחה. [ לא נכנס לעלויות כרגע, כי את הFOX, קבלתי כפיצוי על תקלה ברכישת בולמים אחרים.. ]

אני יכול להעיד, כי גם אחרי 3 כיוונונים, עדיין אני מעדיף את ה MX. וזה יהיה הבולם הבא שיחליף את הפוקס.
למה ? כי עם 6 המצבים שלו הוא עדיף על מאות אפשרויות הכיוון של ה FOX.
הוא יציב יותר בנסיעה על כביש, הוא משכך טוב יותר בנסיעה מהירה בשטח, ונותן תחושה של נסיעה במרצדס למי שמכיר, שהרכב משכך את תנועת הגלגל ללא השפעה על הבודי והנוסעים. מה שלא הצלחתי להגיע עם הפוקס. שלא לדבר על התנהגות טובה יותר, RIGID יותר בשטח, שלא גורם בצניחת האף לטילטול, אלא לבלימה מידית.

אז אולי פוקס הוא בולם "טוב" יותר, בעל יכולת כיוון ותיקון, פירוק והרכבה, מה בטוח שהוא יקר משמעותית ונמצא בראש הסולם מבחינת מחיר, וייתכן שעל רכבים אחרים הוא נותן תוצאות מדהימות, אבל, בהתאמה לרכב המדובר, ה ZJ בין עם 4L או 5.2, הוא המתאים ביותר. ובהתחשב במחירו [ כ 100$ ליח' בחו"ל ] הוא גם התמורה הטובה ביותר לכסף המושקע. אגב, ממחקר שעשיתי בחו"ל הדבר נכון גם לגבי ה WJ...

ואם כבר אתה מחפש בולם "מקצועי" עם מיכל חיצוני, קיים ב MX בעלות כפולה. . . לא שאני מבין את ההשקעה במה שנותן יתרון רק לרכבי מירוץ, אבל, שיהיה...

ולפי מה אנחנו קובעים ? לפי הנסיון שלנו, של בעלי גרנדים אחרים, של קריאה בפורומים מקומיים וזרים.
וכשמשקללים את כל הנתונים מגיעים לתובנה, גם אם אינה "מדע טילים"...

artur78
30-10-12, 17:50
קצת יותר פרטים
אני עם רכב ZJ 5.2L מוגבה R.E 4.5 + תוספת של 200ק"ג מאחורה (גפ"מ)
היום עם בולמים של OME לפי קטלוג המתאימים לרכב זה ( N39L ו N40L ) אשר הגודל שלהם הוא 38-67 מקדימה ו 39-67 מאחורה המחיר שלהם הארץ 4000 + מע"מ
בולמים של RUBICON לפי קטלוג ( RXJ801 ו RXJ802 ) הם בגודל של 41-68 קדמי ו 40.8-66 אחורי מחירם 2800 + מע"מ
בולמים של MX6 אין להם קטלוג לפי רכבים והמידות הקרובות ביותר הם 43-67 גם קדימה וגם אחורה ומחירם 3400 + מע"מ .

האם זה נכון להתקין בולם קדמי זהה לאחורי ?
האם העובדה שברכב זה מאחורה יש תוספת משקל לא מבוטלת מצריכה בולם יותר קשה כמו RUBICON ?
דבר נוסף לפי הבנתי תקנות יבוא לחלקי חלוף לרכב עברו עדכון ב 9/2012 ואם אני מבין טוב את מה שרשום שם , תהיה בעיה לא קטנה להזמין בולמים מחו"ל (כמובן זה נכון רק אם נתפסת ).

sos4u
30-10-12, 18:00
האם זה נכון להתקין בולם קדמי זהה לאחורי ?
האם העובדה שברכב זה מאחורה יש תוספת משקל לא מבוטלת מצריכה בולם יותר קשה כמו RUBICON ?
דבר נוסף לפי הבנתי תקנות יבוא לחלקי חלוף לרכב עברו עדכון ב 9/2012 ואם אני מבין טוב את מה שרשום שם , תהיה בעיה לא קטנה להזמין בולמים מחו"ל (כמובן זה נכון רק אם נתפסת ).

א. אם ואתה מחליף את כולם, כן - מומלץ לשמור על אחידות.
ב. מי מביא MX6 לארץ ? האם המחיר שציינת הוא אצל סוכן בארץ ?
ג. לאף חברה אין התאמה של בולם לרכב אחרי הגבהה, צריך למצוא את הבולם הכי מתאים. בד"כ המידות זהות אצל רוב היצרנים.
ד. בעיות ייבוא - תעביר לה. פרטית. עדיף..

לגבי תוספת המשקל, איך הגעת לתוספת של 200 ק"ג ? מיכל גז מלא למיטב הבנתי שוקל 100 במקס, מיכל דלק אתה לא מחשב, זה יש לכולנו ...

אני סבור שגם עם תוספת של 200 ק"ג, לשיטתך, עדיין אין הצדקה לבולם קשיח יותר. במקרה של ה MX הכיונון יפתור לך את הבעיה , במידה ותרגיש בכלל ...

השועל
30-10-12, 18:18
ניתן לשים קדמי ואחורי שונים, אין אם זה בעייה. כל עוד הם זהים על אותו ציר ברכב (סרן).

יוסי, יש הרבה דגמים של FOX יש גם ב300$ בחו"ל כמובן שזה לא כולל משלוח וכל שאר העלויות וההנאות המצטרפות אליו..
בארץ, זה המחיר 2500 שח לדגם הפשוט ועד 3500 שח לבולם עם מיכל חיצוני ואם אתה קצת מקושר אתה יכול לחסוך עוד כמה מאות שקלים.

כמו שאמרתי לפני כן, יש מספיק בולמים אחרים שעושים את אותה העבודה ואפילו יותר טוב ובפחות כסף, בסופו של דבר זה ה$$ מדבר.. למי שיש כמובן.

sos4u
30-10-12, 18:47
ניתן לשים קדמי ואחורי שונים, אין אם זה בעייה. כל עוד הם זהים על אותו ציר ברכב (סרן).

יוסי, יש הרבה דגמים של FOX יש גם ב300$ בחו"ל כמובן שזה לא כולל משלוח וכל שאר העלויות וההנאות המצטרפות אליו..
בארץ, זה המחיר 2500 שח לדגם הפשוט ועד 3500 שח לבולם עם מיכל חיצוני ואם אתה קצת מקושר אתה יכול לחסוך עוד כמה מאות שקלים.

כמו שאמרתי לפני כן, יש מספיק בולמים אחרים שעושים את אותה העבודה ואפילו יותר טוב ובפחות כסף, בסופו של דבר זה ה$$ מדבר.. למי שיש כמובן.

כמו שכתבתי, FOX זה אוברקיל מיותר.
הכי גרוע שגם לא עושה את העבודה כמו שצריך ...

artur78
30-10-12, 19:14
1. לגבי MX6 המחיר שבדקתי נכון להיום אצל ינוביץ .
2. חברת RUBICON ו OME מספקים בולמים לרכבי שטח לפי דגם רכב וסוג הגבהה ( כל בולם כזה מגיע עם מק"ט מובנה ): מצרף קישורים
RUBICON - http://www.myvirtualpaper.com/doc/house-brands/2012-rubicon-express-master-catalog/2011090901/#40
OME - http://www.4x4parts.fi/kuvat/kuvastot/OME%20Cat%2024%20EXPORT.pdf
3. לגבי משקל נוסף - קיים ברכב מיכל בקיבולת של 90 ליטר , משקל עצמי של מיכל זה אני מעריך כ 100 ק"ג + צנרת + מחשב + ו +
נ.ב
גם לחברת FOX יש קטלוג מסוג זה

boaz avrahami
30-10-12, 21:05
יש לך גם את בילשטיין שיש להם נציג בארץ (אספיר) שיודע לשפץ אותם במקרה הצורך.
אני אגב שידרגתי את הבולמים מהקיט המקורי של איירון רוק בעוד מעט כסף לבולמי בילשטיין 5125 שאירון התאימו לקיט.

קח בחשבון כמה נתונים:
א. ב ZJ חיבורי הבולם המקוריים מלפנים הם עין למטה ובורג למעלה בעוד שרוב החברות מייצרות שתי עיניים וזה דורש הסבת החיבור העליון.
לא מסובך אבל זה דורש מתאם וזה משנה גם את מידות הבולם הדרוש לך.

ב. אם מידות הבולם שלך (פתיחה\סגירה) שונות מהמקור אז בדוק היטב אם אין צורך לשנות את הבאמפסטופ על מנת שהבולם החדש לא ינזק או ישבר(!!).

ג. בדקת אם הבולמים שיש לך כיום הם ברי שיפוץ?
אולי אתה יכול לקבל בהשקעה פחותה בולמים טובים מכוונים בדיוק לפי העדפותיך ובלי הרבה כאב ראש.

בהצלחה ואל תשכח לשתף מה עשית בסוף וכמה אתה מרוצה מהתוצאה.

sos4u
31-10-12, 09:32
יש לך גם את בילשטיין שיש להם נציג בארץ (אספיר) שיודע לשפץ אותם במקרה הצורך.
אני אגב שידרגתי את הבולמים מהקיט המקורי של איירון רוק בעוד מעט כסף לבולמי בילשטיין 5125 שאירון התאימו לקיט.

קח בחשבון כמה נתונים:
א. ב ZJ חיבורי הבולם המקוריים מלפנים הם עין למטה ובורג למעלה בעוד שרוב החברות מייצרות שתי עיניים וזה דורש הסבת החיבור העליון.
לא מסובך אבל זה דורש מתאם וזה משנה גם את מידות הבולם הדרוש לך. - אתה מדבר על זה- פתרון פשוט לבעיה קטנה ... (http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=SHOCKADAPT&Store_Code=JKS01&Category_Code=Shock) ניתן בקלות לייצור גם באמצעים ביתיים.

ב. אם מידות הבולם שלך (פתיחה\סגירה) שונות מהמקור אז בדוק היטב אם אין צורך לשנות את הבאמפסטופ על מנת שהבולם החדש לא ינזק או ישבר(!!). - בהחלט נכון.

ג. בדקת אם הבולמים שיש לך כיום הם ברי שיפוץ?
אולי אתה יכול לקבל בהשקעה פחותה בולמים טובים מכוונים בדיוק לפי העדפותיך ובלי הרבה כאב ראש.

בהצלחה ואל תשכח לשתף מה עשית בסוף וכמה אתה מרוצה מהתוצאה.

מעטים הבולמים, שהם "ברי שיפוץ", למיטב ידיעתי - רק בילשטיין, ו FOX, אבל, ייתכנו נוספים.

ofiredri
31-10-12, 10:05
אני עם רוביקון אקספרס מרוצה מאוד.
שלושת הסיבות לבחירה :

1) מותאמים לקיט מבחינת כיול ומידות. זו הסיבה לא לבחור במותג המקורי שמייצר אותם.
2) מחיר בשילוב איכות: הם עושים את העבודה בכביש ובשטח, והמחיר סביר בהחלט.
3) אחריות יצרן לכל החיים: תזכורת לכל מי שעדיין לא יודע זאת.

eysham
31-10-12, 13:37
אני עם רוביקון אקספרס מרוצה מאוד.
שלושת הסיבות לבחירה :

1) מותאמים לקיט מבחינת כיול ומידות. זו הסיבה לא לבחור במותג המקורי שמייצר אותם.
2) מחיר בשילוב איכות: הם עושים את העבודה בכביש ובשטח, והמחיר סביר בהחלט.
3) אחריות יצרן לכל החיים: תזכורת לכל מי שעדיין לא יודע זאת.

אופיר,

סעיף 3 פעיל רק את מתחת לציצים המקפצים שלך כתוב ליד המיקום משהו באנגלית...

בארץ בוא נאמר זאת בעדינות... .
תמיד ימצאו סיבה למה אחרי X שנים מה שקרה לא קשור לאחריות.

השועל
31-10-12, 15:24
אייל..

חוץ מלהסתכל על הציצי המקפץ.. יש אמת בדבריו של אופיר, רוביקון אקספרס נותנים אחריות לכל החיים.

ממתי אנחנו מסתפקים ממה שנותנים בארץ.. נכון? אבל גם איתי מהמתלם יודע זאת היטב והוא האחרון שיגיד לך שאין לך אחריות (אלה אם כן אתה לא יודע זאת מלכתחילה).

ofiredri
31-10-12, 18:14
יותר מזה ...
המפיצים מחויבים לכבד את אחריות היצרן גם אם המוצר לא נרכש בארץ. מה שנקרא "אחריות בינלאומית".

ותודה שהיית רוצה ציצים כאילו כדי שמפיצים יכבדו את האחריות גם אם הפגם לא עומד בתנאים :-)

יורם-דרומי
01-11-12, 19:00
המלצתי היא ללכת על פרוקומפ MX6
בולם מעולה במחיר סביר.
כמובן שלא להתפתות ל MX3000 - זבל שבזבלים ...

++
אצלי יש MX6
אחלה של בולמים

ד ו ר ו ן
01-11-12, 20:01
חשוב להזכיר שאת הבילשטיין אפשר לכייל גם לדחיסה וגם להחזר, בניגוד לפרוקומפ.
ומצד שני הבילשטיין שאספיר מוכנים לפתוח הם רק מסדרה 7000 ומעלה, היקרים משמעותית ביחס לסדרה 5150/60 שזה המקבילה לרוביקון.

מה ההבדל במחיר בין בילשטיין נגיד 5150/60 לבין רוביקון?

boaz avrahami
01-11-12, 22:36
בזמנו נמרוד כתב כתבה מצויינת שמצאתי לנכון לנער ממנה את האבק...

http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1742

JustDoB
02-11-12, 12:31
מה המידות (או מק"ט) לבולמי
פרוקומפ mx6 ל- XJ עם הגבהה של 4-4.5" ?

ארז
02-11-12, 14:25

לא שחס וחללה אני רוצה להתערב למומחים פה, אבל תיקון קטן, פוקס עם מיכל חיצוני עולים כ2150 ש"ח וללא מיכל חיצוני כ1450 ש"ח , לפחות ככה היה בפעם האחרונה שבדקתי...
אבל הי, דני זה האינטרנט, אם תחזור על זה מספיק פעמיים זה בטח יהיה נכון! לא?

השועל
02-11-12, 19:24
נו, יפה.. כבר יש ירידת מחירים, כנראה שהאינטרנט עובד .. :)

boaz avrahami
02-11-12, 21:49
הכוונה היא לבולמים שעולים בארה"ב כ-100 דולר?
http://www.ebay.com/itm/4-Fox-2-0-Shox-for-93-98-Jeep-ZJ-w-6-5-of-Lift-982-24-961-982-24-829-/170915588736?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item27cb5cea80&vxp=mtr

300 אחוז פער תיווך על מוצר שנדמה לי אפילו שפטור ממס בהיותו חלק בטיחותי....
מי היבואן הגזלן הזה?

artur78
02-11-12, 22:08
לצערי במדינה שלנו כל יבואן גוזר קופון עלינו ביןן 200% ל 350%
FOX הולכים על מקסימום 360%

ארז
02-11-12, 23:28
הכוונה היא לבולמים שעולים בארה"ב כ-100 דולר?
http://www.ebay.com/itm/4-Fox-2-0-Shox-for-93-98-Jeep-ZJ-w-6-5-of-Lift-982-24-961-982-24-829-/170915588736?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item27cb5cea80&vxp=mtr

300 אחוז פער תיווך על מוצר שנדמה לי אפילו שפטור ממס בהיותו חלק בטיחותי....
מי היבואן הגזלן הזה?

ח'ברה ,לפני שאתם מתנפחים אולי כדאי שתבדקו קודם, סתם קצת הבנה על מה אתם מדברים....
הבולם שבועז העלה פה הוא מסדרה performance ,זו סדרה חדשה של פוקס לבולמים עם גוף אלומניום שבאה להתחרות בבולמים בדרג של אולדמן ושות'.... עלות בולם כזה בארץ היא בערך 1100 ש"ח( אל תתפסו אותי במילה), עלות סבירה לחלוטין בעיני בישראל.

אהה... ודני, המחיר דווקא עלה לאחרונה, אז האינטרנט כנראה לא עובד...

נ.ב חשוב להדגיש כמובן שלצערי הרב אין לי מניות אצל היבואן...

boaz avrahami
03-11-12, 00:46
היחידי שמתנפח פה זה אתה וכדאי באמת שתרגיע קצת בטרם יתחילו לענות לך בסגנון שלך...

ארז
03-11-12, 10:18
בועז.... לא היינו פעם כבר בשלב שאתה מאיים עלי? אני זוכר לילות שטופי זיעה מפחד ממך...

אומנם החוק כאן בפורום שאם אתה כותב הרבה אז אתה בטח מומחה, אבל כל מה שביקשתי זה שתבדקו קודם לפני שאתם כותבים כאן( ואצלך בועז זו לא הפעם הראשונה שאתה מקשקש)

boaz avrahami
03-11-12, 10:39
ארז,
קלטתי הרגע שכל הנסיונות האלו שלך הם בכדי לגרור מישהו לעימות על מנת לגרום לך תחושת נצחון שכנראה חסרה לך מאוד.

קבל פאול טכני- ניצחת...

שבת שלום לך ידידי היקר והוותיק!

ofiredri
03-11-12, 11:02
ארז, האם פוקס נדיבים כמו רוביקון מבחינת האחריות ?
והאם יש כבר תוצאות מבחני השוואה או דעות על הבולמים "העממיים" של פוקס ?

JustDoB
03-11-12, 19:41
מה המידות (או מק"ט) לבולמי
פרוקומפ mx6 ל- XJ עם הגבהה של 4-4.5" ?
???

AvigdorAharon
24-12-12, 23:39
מהם הבולמים המתאימים ל ZJ הגבהה "2 כאשר חשוב לי:
הרכב לא יתנדנד כמו ספינה בכביש
בתא המטען יש מיכל גפ"מ ( אני מעריך 0 4 ק"ג לגפ"מ ועוד כ 150 ק"ג למיכל).
לטיולים מתווספים עוד כ 300 ק"ג לפחות!
אם יש דגמים ספציפיים ומידות, אני אשמח.
אם יש קישור לקניה בחו"ל, אני מסתדר עם המשלוח.

תודה,
אביגדור

nll11111
28-12-12, 02:49
מחפש 4 בולמים אפילו משומשים במצב טוב לגראנד שירוקי מודל 2000 .
לחלופין מה המחיר לסט של 4 יחידות לסט ממוצע ?

Moish Avrahami
28-12-12, 11:26
היי.
ישנה אמרה באנגלית, שלדעתי מתאימה לדסקוס נושא שרשור זה (ולא רק):"One man's medicine is another man's poison".
כך שאני מתחבר יותר למה שבועז ציין (ולא בגלל ששנינו אברהמי), ולו רק משום שכיול בולמים אינו מדע מדויק ומה שיכול להתאים לאחד לאו דווקא מתאים לאחר.
ואגב, אני באופן אישי בעליו של לנדקרוזר 150, עם בולמי FOX, שהותאמו לדרישות שלי. ואני יכול להגיד, שמעולם ואני מדגיש מעולם, לא נסעתי על לנדקרוזר שהתנהגותו כה מדויקת ולא על חשבון נוחות.

יריב קלר ברוך
12-01-13, 01:17
מחפש 4 בולמים אפילו משומשים במצב טוב לגראנד שירוקי מודל 2000 .
לחלופין מה המחיר לגרנד לסט של 4 יחידות לסט ממוצע ?
יש לי סט משומש לא של רוביקון אבל של גרנד ירד מהרכב שלי תקין 400 שח לכל ה 4 0544565641

AvigdorAharon
02-03-13, 07:10
מישהו יודע מה המידה לבולמים ל ZJ הגבהה של 2"?

אביגדור

-->