צפייה בגרסה מלאה : ניקוי מערכת קירור
לפני כשנתיים הוחלף רדיאטור לאחד חדש מהקרטון, לא משופץ/מחודש וכו'.
הג'יפ נסע מאז פחות מ-20K ק"מ. משאבת מים חדשה בת שבועיים, נוזל קירור איכותי בלבד.
ובכל זאת הג'יפ התחמם בנסיעה בכביש מהיר. ויתרנו על הטיול שחיכינו לו הרבה זמן וחזרנו הביתה (עם הרבה עצירות קירור) מאוכזבים.
סופה לא אמורה להתחמם, נקודה. בבדיקה נמצא הרדיאטור שתמיד הייתי בטוח שמצבו עדיין כחדש - סתום בחלודה ומצריך ניקוי.
ברור שהרדיאטור יילך לניקוי במכון רדיאטורים - אבל מה שמטריד אותי זה איך לנקות כמו שצריך את כל מערכת הקירור בצורה כזו כדי שבעוד שנה לא נעמוד שוב בפני אותו מצב.
אתה בטוח שזה הרדיאטור? תבדוק טוב, טוב את המשאבה, היא חשודה בגלל ההחלפה. אם לא איבדת מים, כלומר אין נזילה במערכת (ואם אני מבין נכון זה המצב) אז גם רדיאטור במצב סתום/גרוע/מלוכלך/סופני אמור לספק יכולת קירור מינימלית.
דרור לצערי הניקוי שעושים היום הוא לא כזה יסודי , תעמוד להם על הראש ותבקש שיתפת את האמבטיה התחתונה והעליונה ובעזרת מוט חד לנקות את כל הג'יפה , ולאחר מכן להזרים כמות נדיבה של חומר ממיס חלודה ואז ניקוי עם זרם מים ....
על הדרך תבצע ניקוי מערכת קירור וזה בעזרת שתי יחידות של מסיר אבנית ( 750 מ"ל כל יחידה של יעקובי) , אחרי הרכבת הרדיאטור , תשפוך את המסיר אבנית לתוך הרדיאטור(בלי מים) ותניע ... המנוע יעבוד (כ 5 דקות) ותהיה לך סרקולציה של החומר בבלוק ובכל הצנרת וכך תבריק את כל המערכת .....
דרור עם מילוי נוזל קירור שים כ 100 מ"ל שמן מנוע עדיף שרוף .......
משתמש בשיטה הזו כבר שנים ואין בעיית סתימות , התחממות וכו' טפו טופו טפו ....
בהצלחה
ראיד
boaz avrahami
04-11-12, 11:29
לפי התיאור על רדיאטור חדש ונוזל קירור איכותי הייתי שמח לדעת מה בכ"ז גורם לחלודה במערכת...
אני די משוכנע שאם לא תשים את האצבע על המקור לחלודה אתה לא במאמת פותר את העניין ובשלב לא רחוק תצטרך להתמודד שוב עם תקלה
לפי התיאור על רדיאטור חדש ונוזל קירור איכותי הייתי שמח לדעת מה בכ"ז גורם לחלודה במערכת...
אני די משוכנע שאם לא תשים את האצבע על המקור לחלודה אתה לא במאמת פותר את העניין ובשלב לא רחוק תצטרך להתמודד שוב עם תקלה
מצטרף לדברים, לא הגיוני שרדיאטור חדש + נוזל איכותי "יתפגרו" אחרי 20K ...
מוני אורבך
04-11-12, 12:55
נסיעה בכביש מהיר (שטוח) הוא מצב בו הדרישות ממערכת הקירור הם הנמוכות ביותר.
מצד אחד יש ספיקה גבוה של אוויר דרך הרדיטור, מצד שני דרישות ההספק מהמנוע קטנות (מישור)
דווקא נסיעה בשטח במהירות נמוכה ו\או עבירות קשה הוא מצב בו נדרשת יכולת קירור גבוהה.
נדרש הספק גבוה מהמנוע וספיקת האוויר נמוכה.
לראיה, יש לי מאוורר חשמלי הפועל כאשר המנוע מגיע לטמפרטורה מסוימת.
בנסיעה מהירה במישור, המאוורר כמעט ולא נכנס לפעולה.
בשטח בנסיעה איטית הוא פועל כל כ 5 דקות.
לכן מה שתיארת לא מסתדר לי עם בעית רדיאטור סתום ו\או מערכת קירור סתומה
יתכן ויש לך רדיאטור סתום אבל זו אינה הבעיה היחידה או החשובה.
נראה לי יותר כמו בעית משאבה ו\או טרמוסטט תקוע.
יתכן שגם הפאן קלאץ שלך לא במיטבו.
האם הרכב מתחמם גם בעמידה\נסיעה איטית?
כמו כן ממש לא הגיוני רדיטור חלוד וסתום אחרי שנתים (ועוד עם נוזל איכותי)
או שהרדיטור מתוצרת מאוד גרועה או שחתיכות חלודה מהמנוע סתמו אותו
הוא מתחמם רק בנסיעה בכביש מהיר.
נסיעה בעיר - לא מתחמם בכלל.
בעמידה - הוא מתקרר. אמנם לאט אבל הטמפ' יורדת.
הוצאתי את התרמוסטט כדי לשלול בעיה שלו - עדיין מתחמם בכביש מהיר.
כשאני אומר "מתחמם" = 100 מעלות בערך. נכון שבסופה עד 105 מעלות אמור להיות תקין, אבל הג'יפ הזה לא היה עובר 85 מעלות גם בקיץ, לא משנה כמה עומס ייפול עליו.
ביום שישי האחרון כשהוא גרר עגלה עמוסה, הוא גם עבר את ה-100 וזה כבר לא לעניין והיה צורך לעצור לקרר אותו.
נסיעה הביתה ללא העגלה - שוב עלה ל-100, וזאת בשעת אחר הצהריים כשבחוץ כבר קריר.
גם ללא תרמוסטט - עלה בכביש מהיר ל-100 תוך דקה-שתיים. לדעתי לא לעניין.
להבנתי התחממות בכביש מהיר מלמדת על בעיית רדיאטור ואכן הרדיאטור נמצא סתום בחלודה. זו התקלה היחידה שאני יכול לשים עליה אצבע.
איך רדיאטור בן שנתיים ו-20K ק"מ בערך שחי רק על נוזל קירור איכותי, מגיע למצב כזה? זו כבר שאלה אחרת....
הרדיאטור בניקוי עכשיו, כולל הסרת הדודים והשחלת חוטר בכל המעברים.
בהמשך לכל מה שאמרו קודמי, איתם אני מסכים כי המתואר לא הגיוני.
איך אתה מודד טת הטמפ? עם השעון והחיישן המקורי?
אולי משהו בשרשרת הזו נידפק, ולכן החום עולה.
(אנחנו שעון חורף עם אורות, אצלי בהתחלה הסופה היתה מעלה כ 10 מעלות כשהדלקתי אורות...)
וחוץ מזה- שים דיקסל... ככה אתה יודע כמה החום בדיוק באמצע מעלה כזה או אחר זה נותן לך שקט להתמקד בסלעים.
לגבי הרדיאטור עצמו. כאמור נישמע מוזר שחדש ככה נסתם.
אני את הסופה קיבלתי שנה לאחר שקיבלה מנוע מפירוק ועם רדיאטור ישן.
המים היו מי ברז בצבע חלודה טורבו.
המשאבה- בלמ"ז.
לאחר כמה כביסות (אקת כביסה במערכת ללא טרמוסטט) נשטפה המערכת וקיבלה נוזל קירור וולווליין.
מאז, כמה שנים, הכל נקי כמו חדש, בלי סימני חלודה או ג'יפה.
מוני אורבך
04-11-12, 15:45
לפי הבנתי כל הבעיות התחילו כאשר הוחלפה המשאבה, אמת?
זה כבר מעורר חשד כבד בכיוון המשאבה.
מדוע הוחלפה המשאבה? איזו משאבה הכנסת.
יכול להיות שהרכבת משאבת CJ במקום של סופה?
משאבה של CJ פועלת הפוך ממשאבה של סופה, אבל במבנה החיצוני הם דומות.
מי קבע שהרדיאטור סתום ובמה בדיוק הוא סתום?
לפי מה שאתה מתאר הבעיה לא ברדיאטור (או יותר נכון לא רק בו)
החשד שלי שמשאבת המים עובדת הפוך, וזורקת מים מלמטה למעלה במקום למעלה למטה.
כול עוד הרדיאטור היה נקי, הקירור איכשהו עבוד
המשאבה הכניסה תינופת מהמנוע לרדיאטור וסתמה אותו חלקית.
עכשיו במהירות גבוה העסק פשוט לא עובד והמנוע מתחמם.
בפעם האחרונה שרכשתי רדיאטור "חדש " של וולאו הייתי באותו מצב כמו שמתואר אצלך. ניקוי שלו אצל בעל מיקצוע שכלל פתיחת דודים והשחלת חוטר בכל מעבר, שטיפה של המנוע בכמויות מים שיכולות להעלות את מפלס הכינרת ובא גואל לציון.
עירא
החלפתי משאבה כי הישנה פיתחה חופש והתחילה להרעיש חזק. עדיין לא נזלה וכמובן לא היתה שום התחממות. היא החזיקה 50,000 ק"מ שזה שיא עולמי לזבל התחליפי מתוצרת GMB יפן.
הרכבתי משאבה תחליפית אמריקאית כלשהי עבור סופה. לך תדע גם אם ה"MADE IN USA" לא מוטבע על המשאבה בסין או ביפן או בכל חור מסריח אחר במזרח הרחוק שלאנשים שחיים בו יש עיניים מלוכסנות והם אוכלים אורז עם ג'וקים מטוגנים ומוכרים לך קונטיינרים מלאים באשפה בזיל הזול.
אני בעד חלקים מקוריים של MOPAR, גם במחיר יקר יותר, כי הן איכותיים מאות מונים מכל חתיכת זבל שמקורה במזרח, אבל מה? כבר קשה להשיג וכמובן לא היתה משאבה מקורית אצל ינוביץ באותו יום. אנחנו מתנחמים בכיתוב "תוצרת ארה"ב" לא רק על הקופסא אלא גם על החלק ולוקחים בחשבון שזה עלול להיות מזויף כלומר סיני או יפני ושזה אפילו לא יחלום להחזיק 200,000 ק"מ כמו חלק חילוף מקורי של MOPAR... אבל האוטו ממילא משמש רק לטיולים ונוסע אולי 5000 ק"מ בשנה במקרה הטוב, אז שיהיה ככה - בקילומטראז' כזה, תיאורטית גם משאבה תחליפית תחזיק מעמד 5-10 שנים... לא ככה? כן, אבל במציאות אולי לא, ותיכף אגיע לזה*...
חוכמות בדיעבד בסגנון "אז תזמין מ-EBAY" אני לא מקבל - אנחנו לא עוסקים כאן באיזה רכב אספנות נדיר אלא באוטו פשוט ונפוץ שפתאום התחילה בו תקלת בלאי קלה ופשוטה כמו משאבת מים אבל אני הייתי צריך אותו תקין ונוסע כמה ימים אח"כ ואין זמן לחכות ל-EBAY, ולהתחיל בסאגת שחרור החלק מהמכס וכו'. זה מסוג הדברים שאפשר וצריך להשיג בחנויות חלפים.
אבל בנושא סוגיית משאבת CJ מול משאבת סופה - חידשת לי משהו ואני הולך לברר את זה, למרות שאני זוכר טוב מאוד שהפרופלור בשתיהן נראה אותו דבר ולא הפוך...
* יש לי גם הרבה מה לספר לעולם על כל החוכמה המה-זה קטנטונת שבאחזקת רכב שטח שלא נוסע ביומיום, ואז תוקע לך את השטוזה כשהוא כבר יוצא לטיול פעם בחודשיים... אבל זה בהמשך - צפו לכתבה שלמה בנושא - לא מדעית אמנם, אלא ברמת הנסיון האישי שלי - ואני התנסיתי עם אותו ג'יפ בשימוש יומיומי ואח"כ בהעמדה ממושכת לטובת טיולים בלבד, ויש תובנות. זה הולך לשבור כמה מוסכמות.
מוני אורבך
04-11-12, 19:17
מדוע ebay?
יש חנויות מסודרות עם מלאי חלקים אדיר שיכולים לשלוח לך את החלק תוך 3 ימים (וכן רק המשלוח יעלה 50 דולר)
אבל אם אתה מסוגל להמתין שבועים המשלוח יעלה רק 30$
והיות ומשאבת מים היא חלק לא בטיחותי אין שום בעיות מכס
דוגמא לחנות מצוינת שקניתי ממנה בעבר
http://www.jeep4x4center.com/water-pump-5012366ad.html
חלקשל MOPAR "אורגינל"
BackDoorMan
04-11-12, 19:47
מה עם SALERI ?
הם מספקים משאבות מים בין השאר לפרארי, הכנפיים מנירוסטה חלקות והאיכות מעולה, אחרי 4 שנים צריך רק להחליף גומייה.
יש ספק בראשל"צ שהביא לי את המשאבה עם שליח עד הבית.
אם זו אותה משאבה כמו של JEEP 4 ליטר אז היא אמורה להראות כך :
http://www.saleri.it/dati/gestione_pers/upload/img/pa1223.jpg
הספק בראשון נקרא "תן גז"
http://www.ten-gas.com/
והקטלוג המקוון של היצרן נמצא פה (http://www.saleri.it/catalogo/dettaglio.asp?vrs=eng&id=0&marca=JEEP&modello=Jeep+242%2C+4000L&pompa=PA1223&query=cmbMarca%3DJEEP%26cmbGruppo%3DJeep %26cmbModello%3DJeep%2520242%2C%25204000 L%26pagesize%3D10%26pag%3D%26vrs%3Deng&select=SELECT+TCatalogo_01%2EId%2CTCatal ogo_01%2EMarca+as+marcapompa%2C+TCatalog o_01%2EGruppo+as+gruppopompa%2C+TCatalog o_01%2EModello+as+modellopompa%2C+TCatal ogo_01%2EMeseDal+AS+meseDal%2CTCatalogo_ 01%2EAnnoDal+AS+annoDal%2CTCatalogo_01%2 EMeseAl+AS+meseAl%2CTCatalogo_01%2EAnnoA l+AS+annoAl%2CTCatalogo_01%2EClasseMotor e+AS+alimentapompa%2CTCatalogo_01%2ECodi ceSIL+as+codSILpompa%2C+TCatalogo_01%2EC odiceSilSS+as+codRicerca%2C+TCatalogo_01 %2E%5BNote%5D+AS+nota%2CTCatalogo_01%2EM otore+FROM+TCatalogo_01+GROUP+BY+TCatalo go_01%2EId%2CTCatalogo_01%2EMarca%2CTCat alogo_01%2EGruppo%2CTCatalogo_01%2EModel lo%2CTCatalogo_01%2EClasseMotore%2CTCata logo_01%2EMeseDal%2CTCatalogo_01%2EAnnoD al%2CTCatalogo_01%2EMeseAl%2CTCatalogo_0 1%2EAnnoAl%2CTCatalogo_01%2ECodiceSIL%2C TCatalogo_01%2ECodiceSilSS%2CTCatalogo_0 1%2EPubblica%2CTCatalogo_01%2E%5BNote%5D %2CTCatalogo_01%2EMotore+HAVING+TCatalog o_01%2EMarca%3D%27JEEP%27+AND+TCatalogo_ 01%2EGruppo%3D%27Jeep%27+AND+TCatalogo_0 1%2EModello%3D%27Jeep+242%2C+4000L%27+AN D+TCatalogo_01%2EPubblica%3D1).
רכב שטח שעומד חודשים זה מתכון לצרות . והכוונה ... שהן מגיעות ובצרורות. ומי שיגיד לך אחרת פשוט עיוור או שלא מכיר את הרכב שלו.
רכב שטח שייעודו טיולים בלבד זקוק לסיבוב של חצי שעה לשעה בשבוע לפחות . כדי לשמר את מצבו . ולכל שדואגים למצבר לפני שאר הדברים , אתם מסתכלים במקום הלא נכון . מחזירי שמן , משאבות . חדירת אויר למערכת המים שלא עובדת . זה הכסף והבלגן הגדול.
* יש לי גם הרבה מה לספר לעולם על כל החוכמה המה-זה קטנטונת שבאחזקת רכב שטח שלא נוסע ביומיום, ואז תוקע לך את השטוזה כשהוא כבר יוצא לטיול פעם בחודשיים... אבל זה בהמשך - צפו לכתבה שלמה בנושא - לא מדעית אמנם, אלא ברמת הנסיון האישי שלי - ואני התנסיתי עם אותו ג'יפ בשימוש יומיומי ואח"כ בהעמדה ממושכת לטובת טיולים בלבד, ויש תובנות. זה הולך לשבור כמה מוסכמות.
מה, שמסתבר שברזלים גם צריכים לעשות קצת כושר כדי לא להתפגר?
דורון, זה אשכרה ככה.
אנחנו לא חוסכים כלום בזה שאנחנו מעמידים את האוטו.
כלומר, אנחנו חוסכים אולי כמה גרושים, אבל לאכזבה כשמתקלקל לך טיול - אין מחיר.
ראיתי את זה קורה בתקופה שהרכב היה נוסע פעם בשבועיים במקרה הטוב (זה לא מספיק להניע, צריך גם לנסוע).
הגרביטציה והמשקל הסטאטי על המחזשים לא עשה להם טוב.
עדכון:
אחרי בדיקה: המשאבה מיועדת למנוע 4.0L. מסתובבת לכיוון הנכון.
למי שלא מכיר את ההבדל - במנוע 4.0L (סופה,צ'רוקי וכו') יש בגוף המשאבה הברגה עבור הצינור של מערכת חימום תא הנוסעים.
הרדיאטור היה סתום לגמרי ויותר מזה - רדיאטור מערכת חימום תא הנוסעים היה סתום גם כן. מלא בבוץ וחול - כנראה מעולם לא נוקה (17 שנים). כל המערכת נוקתה עם צינור וזרם מים חזק - דווקא לא יצאה הרבה ג'יפה (מה הפלא, הכל התאסף בתוך שני הרדיאטורים) אבל החימום לא היה מי יודע כמה - עכשיו זרם האויר חזק ולוהט כראוי.
הוספתי טרמוסטט 90 מעלות חדש ועל הדרך - החלפתי פלאנג' (בית טרמוסטט) משומש אמנם, אבל במצב טוב הרבה יותר מהנבלה שהיתה מותקנת על המנוע. לסיום - מילאתי נוזל קירור אדום של MOPAR ופקק 16PSI חדש.
כרגע הג'יפ נוסע מעולה. מחוג החום קבוע על 90. משום מה המנוע מרגיש "קל" ומגיב יותר מהר ויותר עצבני ממה שאני רגיל - וזה מרגיש נהדר. האם זה בגלל שהוא עובד בטמפ' נכונה או שאני סתם מדמיין?... לא יודע.
הוצאתי אותו לריצה של כ- 30 ק"מ לכל כיוון מחוץ לעיר כדי לראות איך מתנהג - 90 קבוע.
טוב נו. כנראה שחזרנו לשגרה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.