התחברות

צפייה בגרסה מלאה : נעילות דיפנרציאל?

גיא מרמור
06-11-12, 22:20
היי חברה שוב אני צריך לקבל את עצתכם הנבונה.
יש לי דיפנדר 90 שנת 1997 ואני רוצה להוסיף נעילת דיפנציאל אחורית!
אחרי דיונים רבים ירדתי מהנושא של ARB אל תנסו להכניס את זה בתשובה שלכם (אני לא בעד קומפרסורים וכו וכו ) התקשרתי לארהב לקבל יעוץ לגבלי נעילות דטרויט ויבוא נעילות וכו .
השאלה שלי היא כזאת. לדיפנדר שלי האופציה של הדטרויט היא רק נעילה 100 % שפוגעת בנסיעה ביום יום והרכב שלי משמש אותי גם ליום יום.
מי שלא יודע אז אחרי התייעצות עם מומחה של EATON בנושא נעילות DETROIT הנעילה לימיטד סליפ לא טובה ממש בארצנו הקטנה .. היא מתאימה לחול בוץ ושלג וברגע שגלגל אחד עולה באוויר הדיפרנציאל לא מתפקד כמו שצריך ולא ננעל (במקרה של מדרגות סלעים וכו)
עכישו רציתי לשאול עם מישו מכיר או התנסה עם נעילה אחרת KaM וכו או יכול להציע לי נעילה שהיא לא 100% נעילה כלומר אפשר להפעיל אותה בשטח שצריך ולא פוגעת בנסיעה בכביש.
אודה לכם מאוד על הצעות מנסיון ופתרונות!

גיא מרמור
06-11-12, 23:40
טעות שלי אני עדיין מתלבט לגבי ARB יש כאלה טוענים שווה יש כאלה טוענים מתקלל יש דוגמאות מניסיון?

arnonshoshani
07-11-12, 06:10
שלום גיא
לרכב שלך יש כרגע 3 אופציות נשלטות במכירה בארץ.
בולסטר, ARB, KAM
שלושתם מצויינות ולשלושתם יש יתרונות וחסרונות
ARB ובולסטר הם בעצם אותה הנעילה מופעלת אוויר שבעצם מחליפה את הדיפרנציאל הישן שלך בחדש לחלוטין וחזק בהרבה מהמקורי.
KAM היא נעילה מופעל חשמל.
היתרון הגדול שלהן על פני KAM היא העובדה שהן אינן דורשות את חיתוך הסרן וריתוכו עם מכסה דיפרנציאל חדש לגמרי (שזה גם יתרון של KAM בתיקונים לאחר מכן) ההתקנה מחוייבת בבעל מקצוע לחיתוך וריתוך התושבת החדשה למכסה הנעילה (שהוא גם האלמנט שמפעיל אותה).
ההתקנה של בולסטר ו ARB היא די פשוטה ונעשו מאות כאלו בסדנתנו.
KAM היא נעילה יחסית חדשה בארצנו ולא הורכבו הרבה ממנה אבל להערכתי היא הטובה מבין שלושתן.

אשמח לענות על שאלות נוספות
ארנון
052-6991704

rantop
07-11-12, 09:06
הכל תלוי בהתקנה.
אני נעול קדימה אחורה בולסטר בדיפנדר שלי.
בעזרת התקנה טובה אין שום בעיות. זה הרבה תלוי איפה אתה מתקין.
בגדול לא צריכה להיות שום בעיה עצם העובדה שזוהי נעילה שפועלת על לחץ אוויר.

לגבי הkam, אני לא מכיר ולכן אמנע מלדבר עליה,
בכל מקרה, רק שתדע, שמעבר למה שארנון מעליי כתב לך- לחתוך ולרתך את הסרן (דבר שנשמע לי לא הגיוני לעשות לרכב)
גם לנעילות חשמליות יש תקלות. ראיתי מספיק חברים עם חשמליות ותקלות בהן.

דעתי? לך עם מה שיותר זמין בארץ כך שיהיה לך אופציה יותר טובה לתיקונים וחלקי חילוף. כמו בכל דבר.
בהצלחה- רן

אמיר ב.א
07-11-12, 09:26
היום יש לי שתי
ARB ואני מרוצה מהן , זה נכון שלפעמים יש בעיות עם ענייני קומפרסור /חשמל/ אוויר - צריך לבדוק מידי פעם שהכל תקין ,
כדי שמתי שתצטרך הם יהיו בסדר.

לפני זה נסעתי הרבה שנים עם דטרויט 100% אחורית - בתור רכב יומיומי ,
והשד לא נורא כלכך,
צריך אמנם להתרגל לבומים מידי פעם , לא לתת גז בסיבובים וכו'
אבל היא בהחלט נעילה שאם מותקנת טוב , לדעתי לפחות אפשר לסוע איתה ביום יום.

אמיר.

itayt
07-11-12, 10:44
אני נוסע עם נעיל kam בסרן האחורי.
אני יכול להגיד שקודם כל צריך לבצע חיתוך ושינוי בביצה בכדי להתקין את הנעילה.
דבר שני זה נכון שאין קומפרסורים וצינורות שיש ב arb אבל ברכבים קודמים שהיו לי לא היו לי בעיות. ב kam כבר נתקלתי בבעיה ובגלל שאין הרבה ניסיון איתה גם פתרון לבעיה לא כל אחד יכול לתת. בקיצור, כמו כל נעילה - שהיא עובדת היא מעולה...
אם לא אכפת לך המוזרות של נעילות אוטומטיות בכביש, זה לדעתי הפתרון הכי טוב אמין וזול.
אל תשכח גם שאם אתה מתקין נעילה, אתה עלול לגזור ציריות יותר מהר אז גם צריך ציריות מחוזקות.

גיא מרמור
07-11-12, 11:26
אני יודע שהיום יש מבצע שאפשר להשיג את הARB ב 7 וחצי. לא יודע אם זה בא עם ציריות מחוזקות או לא.
כמה עולה הבולסטר? וכמה עולה ה KAM ומישהו מכיר מתקינים של KAM? צריך ציריות מחוזקות בשביל 3 הנעילות הנל?
עוד שאלה. שאתה נוסע נגיד בבוץ כבד. אתה צריך לנעול כדי לנסוע כמו שצריך. האם אפשר לנסוע עם הבולסטר וה ARB יותר מקטע קצר ?לדוגמא ממש מסלול שלם של בוץ?כי עם ה KAM אני הבנתי שכן.

גיא מרמור
07-11-12, 11:29
היום יש לי שתי
ARB ואני מרוצה מהן , זה נכון שלפעמים יש בעיות עם ענייני קומפרסור /חשמל/ אוויר - צריך לבדוק מידי פעם שהכל תקין ,
כדי שמתי שתצטרך הם יהיו בסדר.

לפני זה נסעתי הרבה שנים עם דטרויט 100% אחורית - בתור רכב יומיומי ,
והשד לא נורא כלכך,
צריך אמנם להתרגל לבומים מידי פעם , לא לתת גז בסיבובים וכו'
אבל היא בהחלט נעילה שאם מותקנת טוב , לדעתי לפחות אפשר לסוע איתה ביום יום.

אמיר.

בקשר לתגובה שלך אמיר. שתדע קראתי בפורומים בחול הבנתי שהנעילה האוטומטית (דטרויט) היא מאוד בעייתית ברכב בעל בסיס גלגלים קטן כמו הדיפנדר 90 שלי
בעצם מקבל הרבה יותר בומים כאלה של שיחרור הדיפרנציאל

ori abr
07-11-12, 11:41
גיא שלום

פנה לשי בבולסטר. הבחור על הכיפאק והשירות מצוין.

itayt
07-11-12, 11:49
היבואן הרשמי של Kam זה חברת המזרח ולכן אחרי שתשמע מהם (או ממתקין שלהם) את המחיר, תבחר בנעילה אחרת....

shlomomos1
07-11-12, 15:43
גיא שלום,

יש עוד אופציה, נעילה של אשקרופט. זו נעילה פניאומטית אבל בנוייה אחרת (חיבור אוויר קבוע ולא מסתובב). נעילה נשלטת שלא פוגעת בהתנהגות הכביש וננעלת 100% בשטח.

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewCat&catId=89

הייתרונות:
1. מחיר (כ - 3000 ש"ח באנגליה)
2. תכנון טוב יותר - ללא נקודת החולשה התכנונית של ARB ובולסטר.
3. התקנה ללא ריתוך / חיתוך של הסרן.

חסרון:
אין סוכן או נציג בארץ.

אני נוסע עליה כמעט שנה ללא כל בעייה. לא מורגשת בכביש ועובדת בשטח.

שלמה.

גיא מרמור
08-11-12, 04:01
שלמה הנעילה נראית ונשמעת טוב גם קראתי עליה בחול.
אתה יכול להגיד לי איך הבאת אותה לארץ ומי התקין לך אותה? והעלויות של הנושא?

shlomomos1
08-11-12, 09:11
דבר איתי 052-6040359

-->