התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מתעניין ברכישת ספורטאז' פתוחה

Starter1
11-11-12, 21:06
שלום לכולם,

לאחר חיפוש מתיש של ג'יפ קצר עם עדיפות לפתוח וידני עד 30 אלף ש"ח וראיית מספר ויטארות וסמוראים נוזלים מפוררים וחלשים (ג'ימני מחוץ לתקציב) צדו עיני ביד 2 מספר קיה ספורטאזים שנת 2001 - 2002 פתוחות.

יש הרבה דיונים ומידע בפורום על הספורטאזים הסגורות של 1996~ אבל אשמח לדעת מה אתם חושבים ספציפית על הדגם הפתוח.

על פניו נראה שאפשר לקבל רכב חזק (כ 130 כוחות סוס) בן כ -10 שנים במחיר מצויין.

תודה

asafbit
12-11-12, 19:10
הייתי באותה התלבטות כמוך.
וגם חיפשתי סוזוקי למיניהם.

היום אני מחזיק ספורטאז' אדום קצר ידני וחזק.

אני ממש מרוצה מהרכב.
קח בחשבון שיש דברים שתצטרך פשוט להשלים איתם, גובה הרכב, צמיגים (במידה ותרצה אותו מורשה לנסיה בכביש), נכון לחיפושים שאני ביצעתי לא מצאתי נעילת דיפרנציאל אחורית, קדמית זה בגדר חלום.

מצד שני מה שיפה זה שתמיד תוכל לבנות לך בהתאמה מה שתצטרך, ראה hadtomer למשל.

מסקנה - קנה ספורטאז' ותתחיל לעבוד עליה.

Starter1
14-11-12, 17:10
אני לא מחפש שיפורים כבדים.

אולי ארצה להגביה ולמגן את הרכב. אני מניח שזה אפשרי. מדוע רשמת שלא ניתן להגביה?

בכל אופן, ראיתי ביוטיוב דברים מאד יפים שספורטאז יכול לעשות.

asafbit
14-11-12, 17:55
אני מקדיש חצי שעה ביום בשביל לראות סרטונים מדהימים עם ספורטאז'. בהחלט שאפשר לעשות דברים יפים.

http://www.4wdaction.com.au/forum/viewtopic.php?f=10&t=131930&hilit=sportage+diff&start=15

שינוי מידת צמיגים לא ניתן לאשר ברישיון למשל.

תרצה יתר פרטים. שלח ה"פ

רון נחמן
15-11-12, 11:27
קח בחשבון שיש דברים שתצטרך פשוט להשלים איתם, גובה הרכב, צמיגים (במידה ותרצה אותו מורשה לנסיה בכביש), נכון לחיפושים שאני ביצעתי לא מצאתי נעילת דיפרנציאל אחורית, קדמית זה בגדר חלום.

מסקנה - קנה ספורטאז' ותתחיל לעבוד עליה.

אני דווקא יודע על ספורטאז' האצ'בק (פתוחה קצרה וידנית) עם נעילה אחורית נשלטת, 235 ברישיון וגובה מכובד (אך חוקי).
האפשרויות תלויות בעיקר בעקשנות והתקציב שלך...

שגיא S
15-11-12, 21:59
אני דווקא יודע על ספורטאז' האצ'בק (פתוחה קצרה וידנית) עם נעילה אחורית נשלטת, 235 ברישיון וגובה מכובד (אך חוקי).
האפשרויות תלויות בעיקר בעקשנות והתקציב שלך...

נעילה נשלטת לספורטאז'? אתה בטוח?
או שהסרן שם הוא לא מקורי

suzuu
15-11-12, 23:02
או שהסרן שם הוא לא מקורי
X יש נעילה נשלטת מחברה יוונית שעולה בערך 850 יורו ביוון לפני מיסים ומשלוח,אין לבחור נעילות במלאי והוא מכין אותם עם קבלת התשלום ולגבי נעילות אוטומטיות יש להשיג של חברת tf. לפרטים נוספים על הנעילה דבר איתי בפרטי.

suzuu
15-11-12, 23:11
דרך אגב לי יש כזה שנת 2001.חוץ מצריכת דלק מזעזעת ויחסי העברה ארוכים מדי עם צמיגי 235 ,רכב פצצה שיודע לעשות הכל. גם את בעיית היחסים הארוכים אפשר לפתור עם מעט מרשרשים.

leo portner
16-11-12, 16:32
אוף נמאס מאנשים שלא מבינים וסתם נותנים לאנשים תשובות מהתחת! הכל אפשר לעשות! ההההככככללל!!! הכל ענין של תקציב!
צמיגים אפשר לאשר גם מידה 35" הכל ענין של $$$
נעילות יש לכל השנתונים!! אוטו' כמובן! נעילות נשלטות יש אצל היווני יש ספורטאז אחת בארץ עם נעילה כזו הוא דורש כפול מנעילה אוטו' שוב ענין של $$$
גובה!! רוב הספורטאזים מוגבההים 2" עלידי קפיץ שקר כלשהו או ספיסרים! אני מוגבהה 4" קדימה ואחורה ואיתי נוסעים חברים שמוגבהים יותר אפילו הרבה יותר הכל אפשרי עם עבודה ו $$$
כך בחשבון שהספורטאז הוא לא רכב חסכוני אם אתה רוצה רכב עבירות נחמד מאוד עם יכולות מדהימות קנה ספורטאז אבל הכן את עצמך להוצאות מסביב וכדאי שתרכוש גם רכב ליום יום!
מקווה שעזרתי ומקווה שינתנו פה תשובות נכונות ואמיתיות ליותר פרטים יש קבצה בפייס שתשמח לעזור לך "קיה בשטח"
נ.ב ספורטאז' 96 למכירה מוגבהה 4" עם צמיגים 235 שטח מלא ברישיון ונעול אחורה קבוע! אם תרצה עוד פרטים דבר איתי בהודעה פרטית!

asafbit
16-11-12, 20:39
שלום לאו
אני מוכן לשלם על אישור צמיגי 31" ועל נעילה נשלטת.
תפנה אותי בבקשה לגורמים שיכולים לעזור לי עם זה. . .

יונימוג אדום
16-11-12, 21:34
עצה קטנה ממני - קנה סיקס או סופה פתוחים כמובן .
צריחחחת דלק דומה ( כ: 6ק"מ לליטר ) שיפורים זמינים כיד הדימיון ועומק הכיס ( הרבה יותר רדוד מאשר בספורטאג' ) , מנוע וסרנים אמיתיים ופתוח על באמת ולא רק הגג .
דבר נוסף - עלות החלפים לכלים הללו היא הרבה הרבה יותר זולה וזמינה מאשר הקיה .

ותחשבו על זה , אילן

omri_t
16-11-12, 21:40
אני מסכים חלקית עם מר יונימוג.

תבין קודם מה אתה רוצה מהרכב, ואז תקנה רכב שמתאים. ואל תקנה משהו ובכוח תעשה ממנו משהו שהוא לא ממש אמער להיות.

ולטעמי סיקס או סופה זה לא קיה, לטוב ולרע.
לא כל כלי מתאים לכל אחד.

leo portner
16-11-12, 23:27
0502081003 דבר איתי אני עושה את רוב העבודות! ואין מה להשוות בין סיקס סופה וקיה לכל אחת היתרונות והחסרונות!
השאלה מה הבחור מחפש! נוחות נסיעה של קיה גם מוגבהת וגם נעולה וגם משופרת לא מתקרבת לאי איכות נסיעה של סיקס\סופה

ishc
16-11-12, 23:53
אם ספורטאז אכן עושה 1:6 אז באמת אין בה הרבה היגיון. למה לא ללכת על סופה פתוחה מלכתחילה?
וסמוראים טובים יש, הם פשוט עולים בהתאם.
אם אתה מחפש ניהוג נורמלי ליום יום עדיין הייתי ממשיך לחפש ויטרה פתוחה, שוק שיפורים ואפטר מרקט ענק יאפשר לך להגיע רחוק בלי קומבינות וניסויים. הכל עניין של תקציב.
אם פתוח זה לא חובה אז השמיים הם הגבול במיוחד במצב השוק הנוכחי ו-30k הם לא מעט כסף ובאמת שיש אופציות טובות יותר מהקאיה.

suzuu
17-11-12, 01:55
כמה טוב ואמין יכול להיות סמוראי או ויטארה בני מינימום 14 (עם מחיר קניה הזוי) שלך תדע מה עבר עליהם. שוק אפטרמרקט ענק אבל תתפלא כמה קומבינות תמצא שם אחרי מינימום 14 שנים של התעללויות בשטח מאין ספור ידיים. מה יותר טוב מלקחת רכב בתול וחדש יחסית ובהשקעה לא גדולה מידי להגביה אותו ולנעול אותו ולצאת ולהנות ב99 אחוז מהמסלולים שיש בארץ בלי שום בעיה,אה שכחתי, יש לו מזגן שמקורי שיודע לקרר ולחמם שצריך וגם אמינות מצוינת עם חלקי חילוף בשפע ומחירים סבירים מינוס.

danob
17-11-12, 08:48
רכב חמוד וכייפי מאוד, תמורה מעולה למחיר בהשוואה לויטרה (והייתה לי גם ויטרה).
זאת הייתה שלי http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=53799.
קניתי סטנדרטית ומאוד מוזנחת, שיפצתי ושיפרתי לבד, החל בהגבהה ושיפור מהלכי מתלה, חיזוק לקשת התהפכות ועד הרכבת סאנרוף (שקניתי באי ביי) ובניית פגוש פח.
רכב נוח וקל לטיפול ויש המון חומר ברשת (בעיקר בפורום אמריקאי בשם 4X4 WIRE).
חלקי חילוף מאוד זולים באי ביי, מנוע זהה כמעט לחלוטין לזה של מזדה 626.
מבחינת ביצועים, המוגבל החלקה המקורי עושה עבודה לא רעה אבל כמובן שזה לא נעילה, צריכת דלק סביב 8 ק"מ לליטר, תלוי מאוד בסגנון הנהיגה, מנוע גמיש וחזק.
עדיין מתגעגע...

ליאור

ishc
17-11-12, 11:40
כמה טוב ואמין יכול להיות סמוראי או ויטארה בני מינימום 14 (עם מחיר קניה הזוי) שלך תדע מה עבר עליהם. שוק אפטרמרקט ענק אבל תתפלא כמה קומבינות תמצא שם אחרי מינימום 14 שנים של התעללויות בשטח מאין ספור ידיים. מה יותר טוב מלקחת רכב בתול וחדש יחסית ובהשקעה לא גדולה מידי להגביה אותו ולנעול אותו ולצאת ולהנות ב99 אחוז מהמסלולים שיש בארץ בלי שום בעיה,אה שכחתי, יש לו מזגן שמקורי שיודע לקרר ולחמם שצריך וגם אמינות מצוינת עם חלקי חילוף בשפע ומחירים סבירים מינוס.

תתפלא, אבל יש כמה מעולים. הכל שאלה של מחיר

leo portner
17-11-12, 17:24
אתם משווים סמוראי לספורטאז?? הבן אדם אמר שהוא רוצה לקנות רכב שטח לא מכונת כביסה!
מילא ויטרה עוד השוואה אבל זבל יפני עם מנוע מעפן!!! קיה רכב חזק 2 טון של ברזל קוריאני שמיועד לשטח ראיתי ספורטאז' מקורית לחלוטין עושה דברים שלא יבישו גם סופות וסיקס!

יונימוג אדום
17-11-12, 18:11
אתם משווים סמוראי לספורטאז?? הבן אדם אמר שהוא רוצה לקנות רכב שטח לא מכונת כביסה!
מילא ויטרה עוד השוואה אבל זבל יפני עם מנוע מעפן!!! קיה רכב חזק 2 טון של ברזל קוריאני שמיועד לשטח ראיתי ספורטאז' מקורית לחלוטין עושה דברים שלא יבישו גם סופות וסיקס!

נסחפת .בגדול .
יש לספורטאג' עוד קצת ללמוד מסיקס וגם מסופה .
גם שני טון של ברזל קוריאני משובח מקבילים בערך לטון אחד של פלדה אמריקאית בינונית .
מה לעשות - עם עובדות מוכחות קשה מאוד להתווכח .

אילן

omri_t
17-11-12, 18:51

שמע, אל תתרגז. ואל תיפגע בגלל מה שכתבו.
התגובה שלך קצת לא פרופורציונאלית.

ספורטאג' רכב נחמד מאוד.
אבל אל תעשה ממנו מה שהוא לא.
בניגוד לסמוראי או CJ או סופה- הוא משמעותית פחות "רכב שטח" מהם.

גם הויטרה נופלת משמעותית מהשלושה הללו- ואולי דווקא היא כן מקום להשוואה לספורטאג'
עם יתרונות וחסרונות לכל אחד מהשניים.

כמובן שאפשר לעשות מספורטאג' (כמו גם מויטרה) רכב שטח רציני- אבל זה לא טריוויאלי ודורש הרבה השקעה.
מה שלטעמי לא חכם לעשות, אלא ללכת ולרכוש כלי שמתאים ליעוד הנידרש לבעליו.

וגם אני ראיתי ילדה עם תלת אופן וסרטים אדומים עושה דברים שיבישו סיקס וסופה בשטח.... :)
ולהגיד על סמוראי שוא זבל יפני, ועוד לציין שזה בניגוד לקאיה הקוראני- כבר נישמע קצת לא רציני.

hadtomer
17-11-12, 19:26

אני לא יודע על מה הוא מדבר. שלי סטנדרטית :-)

ולבחור ששאל, הקצרה היא מותק של אוטו. אין מה להשוות לסמוראי או לסיקס או לשטייר פוך, כי אי אפשר להשוות תפוח לאגס. אתה מקבל רכב עם מנוע חזק, עבירות לא רעה ותא נוסעים יחסית אנושי. אם בא לך לשפר אז יש שיפורים. תהנה מהאוטו.

ishc
17-11-12, 22:37

התגובה עניינית ורצינית, שאפו :cool:

זרקו
17-11-12, 22:52
+1
לISCH
ולך כותב מתלהם- אני מזמין את הספורטאג ואותך לטיול לבחון מקרוב מהו אותו זבל יפני כהגדרתך, אני אשמח לראות ספורטאג' מדהימה כתיאורך.
אל תשכח שאת שני טון הברזל המכובדים צריך מנוע שיזיז.

בוזי
17-11-12, 23:09
אולי תספרו לנו איפה אתם הולכים לשחק, ע״מ שנשלח לשם ברזל אמריקאי חלוד בן שלושים שיחלץ אתכם...

asafbit
21-11-12, 21:49
אז שני דברים :
1. צריכת דלק - היום קרה מקרה ונסעתי עם הרכב לעבודה, בת-ים - קרית-גת סה"כ 132 ק"מ הלוך חזור הנסיעה בתוך העיר ניתנת להזנחה בהשוואה לנסיעה הבינעורית. מיכל הדלק ביקש להתמלא רק ב 11.1 ליטר. צריכת דלק מרשימה במיוחד לג'יפ של כמעט 1:12 [ק"מ לליטר], אמנם נסיעה בינעירונית - אבל גם משהו.

2. בסופש האחרון טיילתי קצת באזור דרך בורמה, התחלתי לטפס את משל"ט 21 הגעתי קרוב לסוף ואז הבנתי שזה לא מגיע לרכב (ראיתי שם חלונות מרוסקים, שמן שמילא פעם מנוע של רכב כלשהו) ופשוט הסץתובבתי חזרה למטה.
אז כן, אולי ספורטאז' סטנדרטית לא יכולה לטפס את משלט 21, אבל היא בהחלט תוכל עם עוד קצת הגבהה ונעילה אחורית לפחות.
וסתם תמונה נחמדה.
66432

ואם אתה בקטע של ספורט מוטורי, אז יש לה הנעה אחורית וזה מגניב כי אפשר לעשות כאלה

http://youtu.be/nVG8x1Bnpts

leo portner
23-11-12, 17:16
סטנדרטי לחלוטין עולה כמו גדול את המשל"ט מניסיון עם נעילות והגבהה הוא סתם עושה פוזות שם!

רון נחמן
24-11-12, 22:17
או שהסרן שם הוא לא מקורי

אכן סרן מקורי, נעילה נשלטת.
נקנתה לפני מספר שנים מהבחור היווני. פרטים בה"פ אם מעניין אותך (ולא מעניין אותך).

לפותח השרשור, בסופו של דבר יש לך כמה דוגמאות מאוד מוצלחות למה אפשר להגיע עם ספורטאז', גם מבחינת שיפורים וגם מבחינת מסלולים - אבל לדעתי בתקציב שלך אתה תיאלץ להתפשר על כלי פחות טוב ולשפר מאפס (יתקנו אותי כל הגאונים, או לחילופין אנשים שיודעים על מה הם מדברים).

ותפסיקו כבר את דיוני ה"למי יותר גדול". זה לא תורם לכלום.. רק "מלכלך" את הדיון.
גרם לי לחשוב על המילה שלשור (שלשול ושרשור, למתקשים)

leo portner
24-11-12, 23:24
היתה שמועה שיש ספורטאז' אחת בארץ עם נעילה נשלטת מהיוני רון האם זה אתה המיוחל לו??

רון נחמן
25-11-12, 08:18
היתה שמועה שיש ספורטאז' אחת בארץ עם נעילה נשלטת מהיוני רון האם זה אתה המיוחל לו??

זה לא אני, זה חבר טוב.
היה בהתכתבות ארוכה עם היצרן. גם אז לא היה לו במלאי.
שלח לו מקדמה, וקיבל נעילה נשלטת :cool:
עובדת (טפו טפו) כבר איזה שנתיים ללא תקלות.

-->