צפייה בגרסה מלאה : יציאה לחו'ל עם פטרול לדיגום מקיף
DUST-BLAST
11-11-12, 21:33
ערב טוב לכל
רכשתי לא מכבר פטרול בן 10 שנים עם מנוע חדש שעבר 15K ק'מ. הרכב יד ראשונה, במצב נסיעה מעולה ושמור היטב (היה של סוכן ביטוח ונסע רק על הכביש)
זהו הפטרול השני שלי. הראשון היה שנת 2009, אך הוחלף בלנד רובר, וכעת אני עם שני רכבים.
אני רוצה לצאת עם הפטרול לחו'ל ולשפר/לשנות כל מה שמתיר החוק בארץ ולהגיע הכי קרוב לסטנדרט שמציגים הפטרולים באוסטרליה ואירופה. ראיתי סדנאות לא רעות אצל חלק משכנותינו דוברות הערבית (כן,יש לי גם דרכון זר), אבל לא נראה לי שהקארמה שלהם תתחבר למספר צהוב מהשטחים הכבושים.
האם למישהו יש נסיון עם 'הפשטה-הלבשה' של פטרול בחו'ל?
הייתי לפני שנים ב Arctic trucks , פה: http://www.arctictrucks.com, אבל הם עושים דברים מטורפים וממיילים שהחלפתי איתם, נראה שאין לי שום ודאות שאקבל מוצר שמתאים לתקינה בארץ (מסתבר שהם לא מכירים את תקנות משרד התחבורה פה...וקוראים לעצמם מקצוענים?...)
בשיטוטים אחרים באירופה, ראיתי בצרפת ובמרכז אירופה(וקצת מזרחה גם) עבודות לא רעות, אבל אין לי שום פרספקטיבה של העבודה לטווח הארוך.
אעריך כל תגובה והתנסות, וכן- אני מכיר את כל תחלואי הפטרול (מנוע בעיקר, ולו ניתן היה, הייתי מחליף גם אותו בחו'ל) .
טירן
אוטופיה
ובכל זאת הייתי שמח להצטרף עם שלי
אם הייתי במצבך, הייתי מגדיר כמה כסף אני רוצה להוציא על הדיגום בכללי - כולל הנסיעה לחו"ל והכל.
ונכנס לרוק סוליד, אומר להם מה אני רוצה, כמה כסף יש לי - ובודק מה יש להם להציע.
מעבודות שלהם שראיתי - נראה טוב מאוד ובאיכות מצוינת.
והם גם מכירים היטב את התקינה בארץ.
ואנ הייתי בא ושואל את השאלה המתבקשת - מה הקטע של לבנות את הרכב דווקא בחו"ל?
"ארקטיק טראקס" עם כל הכבוד - מתמחים במשהו מאוד מסוים (שדרוג רכבי שטח לצורך תנועה בשטח מושלג מוגדר מאוד). אם אתה מוכרח צמיגי שלג בקוטר 40-44 אינץ' על הפטרול שלך ומתכוון לנסוע על קרחונים - כנראה שהם הכתובת שלך. אבל לרכב שאמור לנסוע גם על כביש בישראל להישאר תקני/חוקי? אין לך מה להרחיק עד שם... באמת שלא.
אם אנחנו נשארים במגבלות החוק והתקינה הישראליים, ומתקינים קיטים ואבזרים מוכנים - כל האבזרים/דיגומים/ציוד מיובאים לישראל כך ש"פטרול אוסטרלי" מדוגם בכל הברזלים מהקטלוג של ARB לדוגמה, אפשר לבנות גם כאן.
לפחות מהתרשמות בודדת בתערוכה אירופית אחת (אבל גדולה), שם מחזיקים מאוד מציוד תוצרת ישראל כמו מיגונים למשל. כל מיני ברזלים של "אספיר" ושל "רסטה" כיכבו שם על לא מעט רכבי תצוגה. את הפנינים האמיתיות שראיתי שם - כל מיני שיפורים מכניים אקזוטיים ויקרים כמו הסבה לסרנים פורטליים ולצמיגי ענק, השתלות מנועים, הסבות מרכבים וכו', אין לך מה לנסות כי זה הרבה מעבר למגבלות התקינה והחוק בישראל.
יש בישראל סדנאות מקצועיות שיודעות לבצע עבודות כאלה ברמה הגבוהה ביותר, ושוב - אחרי שראיתי מה יש לאירופאים להציע - לא רק שאין לסדנאות הישראליות במה להתבייש, הן גם יכולות ללמד את הפלצנים מח"ול כמה וכמה טריקים.
אפילו סעיף המחיר שפעם היווה איזה שהוא סוג של צידוק להוציא עבודה החוצה מהארץ - ממה שהתרשמתי פשוט אין טעם כי אירופה ה"מתורבתת" (לא מזרח אירופה) יקרה להחריד. גם אם תמצא סדנא אירופית שתתן לך מחיר טוב ותאבזר שם את הרכב במלואו, עדיין תצטרך להשיט אותו לחו"ל ולנסוע בו אלפי ק"מ לסדנת ההתקנה ובחזרה. כל זה עולה כסף, ואני ממש לא יודע כמה תחסוך אם בכלל. (אבל תרוויח טיול).
בעיה נוספת - בתחום הנ"ל יש משקל גדול מאוד לאחריות על העבודה ולשירות. הרבה פעמים אתה חוזר לסדנת ההתקנה לכל מיני מקצי שיפורים וליטושים קטנים, ועם התקנה בחו"ל אתה בבעיה מהבחינה הזו.
מזרח אירופה - הייתי נוהג משנה זהירות בהתנהלות שם. יש שם פה ושם גם מקצוענים ברמה גבוהה אבל גם לא מעט חאפרים וגם די הרבה נוכלים. לא תדע לפני שתנסה, וקיימת גם בעיית שפה ותקשור איתם. אם זה הכיוון, תנסה את בולגריה.
אם הייתי במצבך, הייתי מגדיר כמה כסף אני רוצה להוציא על הדיגום בכללי - כולל הנסיעה לחו"ל והכל.
ונכנס לרוק סוליד, אומר להם מה אני רוצה, כמה כסף יש לי - ובודק מה יש להם להציע.
מעבודות שלהם שראיתי - נראה טוב מאוד ובאיכות מצוינת.
והם גם מכירים היטב את התקינה בארץ.
++1
DUST-BLAST
12-11-12, 13:40
ובכן, ממילא אני מטייל בחו'ל עם הרכב, וממילא הוא ישוט לשם. על כל פנים, ראיתי הרבה עבודות של פטרולים בארץ, והייתי בכל הסדנאות הנחשבות (כמעט). מיגונים, כננות,גגונים וכל מה שמתחבר עם ברגים ו/או הלחמות, אני מניח שאין כל כך הבדל באיכות העבודה. בכל מה שקשור למכניקה, אלקטרוניקה, השפעות גומלין של כל מחוברי הברגים לשאר המכלולים, אז אין כאן מספיק ידע נצבר בנוגע לרכב הספציפי הזה. גם המוסך הנחשב בארץ לפטרול לא יודע בדיוק מה לעשות עם הבעיות שמעבר לסתימות דלק או נזילה מהאינטרקולר. אין מה לעשות, חוק המספרים הגדולים נכנס כאן לפעולה ואין דין מכונאי שרואה מאות פטרולים בשנה, לזה שרואה בודדים בשנה.
תודה בכל אופן ומחכה לתשובות מעוד מספר סדנאות. אעדכן את מי שמתעניין
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.