PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם למכור את הפאג'רו ולעבור לגימני ???

Yossi Brin
14-11-12, 15:44
אני בלבטים קשים יש לי פאג'רו ארוך דיזל שנת 2000 כבר 4 שנים אני והרכב עברנו הרבה טיולים, שיפורים והוצאות בקיצר שירת אותי נאמנה. באמת תענוג של רכב לשטח.
לא מיזמן עברתי לחיפה והוצאות הדלק מכבידות עליי מוות מיכל היום זה כמעט 600 שקל, לטיולים אני בקושי יוצא לכן חשבתי שהגיע הזמן להחליף את הרכב ואין מצב שאני חוזר לפרייבט .
אז חשבתי, מה אפשר לקנות במקום הג'יפ שלי?
שגם אני לא ירד ברמת אווירות של השטח ובאותו זמן גם לחסוך בהוצאות הדלק אז חשבתי לקנות ג'ימני שנת 2004-6 לעשות את השיפורים הבסיסים מיגון בולמים צמיגים ובנוסף אולי גם גפ"מ ובעתיד נעילות
השאלות שלי הם כאלה:

מי שיש לו גימני אם הוא יכול לספר קצת אל הרכב
האם כדאי לשים גפ"מ וכמה זה אמור לעלות ??
או שאולי יש למישהו רעיון יותר טוב מגימני אני פנוי להצעות

בנוסף אשמח לדעת לפי דעתכם מה הם העליות
לשיפורים לגימני.
1.מיגון מלא
2.צמיגים 100% שטח מקסיס או בי אף גודריץ
3.בולמים של טאף דוג (לגבי קפיצים אני יודע שבג'ימני זה עלים איך בדיוק מגביעים את הרכב ??)
4.נעילות ? למיטב ידעתי הגימני בא בלי נעילות כמה יעלה נעילה אחורית וקדמית??
5.גפ"מ כדאי לא כדאי ?? וכמובן עלות.
ואם יש למישהו הצעות נוספות אתם מוזמנים בכיף
והאם בכלל שווה להשקיע את כל השיפורים האלה בג'ימני?? כלומר עד היום הפאג'רו לא אכזב כל מה שרציתי שהוא יעלה הוא עלה
השאלה היא אם אני יתקין את השיפורים בגימני הוא יגיע לרמת אווירות טובה כמו של הפאג'רו ????

rantop
14-11-12, 16:35
היי יוסי, בעבר היה לי גימני אז אני יכול לתת כמה תשובות...
אם תשים לו גז, לא יהיה לך מקום לשים פאוץ' ברכב. הגימני עושה 1:10 בנהיגה רגועה.
נעילות- במידה והוא אוטומט הייתי ממליץ לשים לוקרייט מאחורה. לגבי קדמית- אני מכיר רק ג'ימני אחד שנעול קדימה, עם נשלטת. אני חושב שצריך התאמות.
קפיצים- בג'ימני זה קפיצי סלילים ולא עלים כמו שכתבת. תביא קיט טרייל מסטר אצל ליאור מזוקי לנד ואתה מסודר עם יופי של גובה ויופי של קיט.

בגדול- הג'ימני הוא עז קטן. בסוף- הוא יעלה הכל כמו גיבור ואפילו יותר טוב מהרכבים הגדולים. ואני אומר את זה מנסיון.
יש מקרים שהגודל שלו משחק לטובתו.
החסרון הוא הסל"ד הגבוה בשיוט ב100 קמ"ש. והקופצניות שלו אם אתה לא מחליף לקיט נכון.
לגבי צמיגים- הייתי ממליץ לך על מקסיס 8060 לרכב הזה.

לגבי מקום- המקסימום לטיול ברכב הזה הוא שני אנשים + ציוד. יותר מזה זה התעללות. באוטו ובנוסעים.

מקווה שעזרתי- אתה מוזמן לשלוח ה"פ אם אתה צריך עזרה.
רן.

ניבו
15-11-12, 20:25
בוא נכניס כמה דברים לפרופורצייה.
ג'ימני זה רכב קטן, לא נוח, מוגבל ל2 נוסעים מאחור, קופצני איטי ולא יציב.

עדיין רוצה? אז תקשיב:
הג'ימני זה קפיצי ספירלה (בדיוק כמו רנגלר)
מבחינת שיפורים אם תשאל אותי תלוי מה הטיולים שאתה מעוניין לעשות
בנוגע למיגונים: טרנספר, סף, אוזני רדיוס (הסף גבולי, הכל תלוי איזה טיולים אתה עושה, בשנית.)
הגבהה מאוד זול, ביחס לרכבים אחרים כמובן. אתה יכול להתארגן על קיט 2.5" קומפלט כולל התקנה ב5000 ש"ח אצל זוקי-לנד למשל.
צמיגים מקסיס 8060 זה הצמיג האידיאלי, יש במידה המקורית (205\70R15) ויש אותו גם במידות גדולות יותר.
הג'ימני הוא רכב מאוד אמין, עז הרים קטנה, רכב עם עבירות מצויינת ובהחלט חיסכון
על ג'ימני ידנית אני עשיתי צריכת דלק של 1\11 עם צמיגים שטח מלא, שנורקל, טמבון ברזל, נעילה אחורית הגבהה ועוד כל מיני ממתקים.

בנוגע לגפ"מ .. מדובר פה על מנוע 1300. אין לך מקום בג'ימני, ברגע שתשים גפ"מ בבגז נגמר כל המקום מאחור.
מנוע חלש, לא הייתי ממליץ להתקין עליו גפ"מ. אבל מצד שני אני מכיר בנאדם שכבר כמה שנים טובות נוסע עם גפ"מ על ג'ימני והכל טוב אז ......

ואם אתה עובר לג'ימני תשכח מלנסוע מהר אם אתה מחפש חיסכון בדלק
90 קמ"ש ואתה על 3 אלף טור..

MIKI70
16-11-12, 00:51
יוסי, לדעתי לא תחסוך הרבה על הדלק, בהנחה וזה המרכיב המשמעותי בהוצאות שלך. בסוזוקי תצטרך רגל כבדה יותר בכדי לשמור על הקצב, מן הסתם תרכיב גגון עבור הציוד שהיה בפג'רו ובסוזוקי לא יהיה לו מקום, ובכלל, כמו עקרון כרטיס האשראי מול כסף מזומן, ברגע שיהיה לך רכב שקצת יותר חסכוני, אז תרשה לעצמך לשחרר קצת את הרסן ולבצע נסיעות שלא בהכרח היית עושה עם הפג'רו. נראה שבסוף תשאר עם אותן הוצאות דלק.
אולי, במקום להחליף רכב שכבר יש לך סימביוזה ונסיון טוב איתו, פשוט תעבור לביו דיזל. הפג'רו ממילא לא באחריות, ולמיטב זכרוני, המנוע המדובר מאוד אמין ויכול לאכול ביו דיזל ללא בעיה, עם קצת התאמות נדרשות.
אני מודה שאיני בקיא בתחום, אבל מכיר מספר אנשים שעברו לביו דיזל ונוסעים כך שנים ללא בעיה מיוחדת, אולי עם קצת ריח פלאפל מהאגזוז.
שמעתי על סטודנט דרוזי מעוספיה או מדלית אלכרמל, שעשה פרויקט מקיף בעניין ואף מייצר ביודיזל במידה ומספקים לו את השמן המשומש.

Yossi Brin
18-11-12, 11:48
חברים תודה רבה אל התגובות .
עזרתם לי מאוד ניראה לי שבינתיים אני נישאר אם הפאגרו
אחלה יום לכולם

-->