צפייה בגרסה מלאה : פרונטאקס ויטרה 97
שבוע טוב ושקט ברשותי סוזוקי ויטרה 97 360 אלף ק"מ
גם אני נוכחתי לדעת לצערי על החולשה של הפרונטאקס לאחר שהתפוצץ וחודשים של חיפושים השגתי פרונטאקס קומפלט מפירוק במצב מצויין לצערי אחרי ההרכבה נוכחתי לדעת שהביצה היא של מודל 94 ובו יחסי העברה שונים ולכן הקדימה נוסע מהר יותר מהסיבובי גלגל האחוריים ובכך נעצר הרכב
אני אבוד עצות ומחפש פתרון בתקציב סביר...
א. הציעו לי לפרק ולמכור ואולי לחפש של אותה שנה אבל זה יקח לי המון זמן למצוא אם בכלל אני ימצא
ב. הציעו לי לפרק את הביצה האחורית ולראות כמה שיניים קיימים בקורונה ופיניון או משהו כזה אבל אין לי מושג מה זה יעזור או אם קיים סט שיפוץ כזה
ג. יש לי אפשרות ככל הנראה להביא את הביצה האחורית גם של מודל 94 ואולי כך לפתור את הבעיה...
ד. פרונטאקס של גראנד ויטרה 2002 בעל אותו יחסי העברה??
תודה מראש
דור.
הרכב שלך ידני או אוטמטי?
יש שני יחסי העברה לויטרות 5.125 לידני ולארוכות האוטמטיות.
לידני יחסי העברה 4.68 (עד כמה שאני זוכר).
אתה יכול להחליף יחסי העברה באחד הסרנים וכך לפתור תבעיה.
ממליץ לך ללכת למוסך שמבין/מתעסק עם הרכבים האלו, בדרך כלל הם מחזקים חלקי חילוף.
הרכב הינו אוטומט
ואיך אני יכול לדעת בדיוק מה היחס העברה אני ראיתי שכתוב מספרים של כמות השיניים על הקורונה מצויין שם גם יחס העברה?
מחלקים את מספר השניים של הקורנה למספר השניים של הפניון התוצאה היא יחסי העברה בסרן.
אתה יודע האם הסרן שהבאת היה מרכב ידני או אוטמט?
לדעתי הסרן הקדמי הוא של רכב ידני.
יש לך מושג אם פרונטאקס של גראנד ויטרה 2002 מתאים?
בזמנו שהחלפתי בויטרה ידנית את הפרונטאקס הרכבתי של גרנד וטירה.
יחסי העברה היה 5.125 בגרנד, לא נראה לי שזה יתאים לך.
דבר נוסף שצריך לבדוק זה הצריות, בגרנד הצריות הן עם 26 שיניים ובויטרות יש שני סוגים 22 ו26 משנה מסויימת.
את החיפוש והקניה עשית לבד או דרך מוסך ?
לבד... אם זה היה דרך מוסך הכל היה שונה
לבד... אם זה היה דרך מוסך הכל היה שונה
גם בפירוקיות יש אחריות על חלקים, לא מתאים. תחזיר.
הפרונט שהתפוצץ ברכב שלך עדיין אצלך?
אין אפשרות להעביר את הקורונה פיניון לחדש , מתיאים?, או שהם אלו התפרקו?
ליאור גם אני חשבתי על זה לצערי השיניים שם גם הם נטחנו... גם בקרונוה וגם בפיניון
שלום,
יש פה תגובה של בחור בשם מתן.. שאומר שיש לו למה אתה לא לוקח ממנו ?
בכל מקרה.... נסה לדבר עם אמנון סוזוקי - הוא בטח כבר ימצא לך פתרון או אפילו יש מצב שיש לו פרונטאקס מתאים אם במידה ויש לו ביצה מתאימה
תנסה לדבר איתו על טרייד אין לביצה שלך אמנון - 052-2590207
לגבי ביצה מתאימה - אני מניח שהביצה כרגע מחוברת לרכב.. ככה שאין מצב שאתה סופר את השיניים
יש לך גישה לאקס השבור ? או שהוא כבר בזבל ? אם הוא עדיין אצלך רק תספור את כמות השיניים ( לא חייב לפרק את הביצה בשביל זה ) ולא צריך גם לעשות חישובים
של יחסי העברה... תדע כמה שיניים יש לך וחפש ביצה עם אותה כמות שיניים.
אגב מה שאתה מתאר קרה גם לי בדיוק אותו דבר.. בנסיעה רגילה הכל בסדר אבל בשילוב הגלגלים ננעלים..
בהצלחה.
מומי תודה רבה על התגובה והעזרה אכן דיברתי עם אמנון ואנחנו עושים מאמצים למצוא משהו בעיקרון יש כיוון נראה עד לאן זה יוביל
אני קצת חנוק בתקציב ולכן יהיה לי קצת קשה לקנות ביצה אחרת בזמן שרכשתי את זאת
יש לי גישה לביצה הישנה אבל השיניים של הפיניון והקורונה טחונות אני יודע בוודאות שיש על הפיניון 8 שיניים אבל משום מה הביצה לא מוכנה להיפתח ואין לי גישה לספור את השיניים של הקורונה היא כאילו פתוחה אבל לא מוכנה להיפרד מהמכסה שלה
הביצה לא רוצה להיפתח כי אתה לא יודע איך לפתוח אותה....
זה לא רק הברגים מסביב..
אם תוכל לצלם ולהעלות את התמונה או לשלוח לי במייל אני אסביר לך איך לפתוח אותה.
המייל שלי :
[email protected]
תביט בתמונה המצורפת החלק המשולש החיצוני שמסומן בעיגול אדום..הוא אמור להישלף החוצה לפני שהביצה נפתחת.. 2-3 מכות קלות עליו עם פטיש לכיוון החוצה והוא יישלף
ואז תוכל לפתוח את הביצה..
אתה יכול לבדוק יחסי העברה בסרן האחורי מבלי לפרק..
תעשה סימון על הגלגל ועל הדרייבשפט האחורי ובזמן שאתה מסובב את הגלגל האחורי אתה יכול לספור כמה סיבובים עשה הדרייבשפט, רצוי לעשות את הבדיקה עם חבר נוסף ולבצע יותר מסיבוב אחד של הגלגל ע"מ להגיע לדיוק יותר טוב...
ליאור
תודה רבה לכולם הבעיה נפתרה תודה למומי אמנון באמת בחור אחלה ועזר לי מאוד
חזרנו לעניינים...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.