צפייה בגרסה מלאה : הצילו!!! בעיות חשמל...
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי ג'יפ פאג'רו 2500 דיזל שנת 98, לפני כחודש הוחלף אלטרנטור בעקבות בורג הפלוס שנשבר.., מאותו רגע התחילה חגיגה של חשמל שגרמה לכך שנעלמים אורות הדרך, הרדיו מפסיק וממשיך ושלל דברים דומים. מה שקורה הוא שבעת החלפת האלטרנטור, בעקבות כך שהפסיק לעבוד, התרוקן המצבר ומולא מחדש. כעת שוב לא מניע ועושה רושם שהמצבר ריק שוב. בבדיקה שערכתי במוסך אחר האלטרנטור אמור להיות תקין. האם המצבר פורק את עצמו בעקבות איזשהוא קצר..? איך לגשת ל"צרה"?
שפע תודות לעוזרים ומי שלא היה בחורשן בשישי האחרון הפסיד... (-:
shlomomos1
18-11-12, 18:18
התופעות שתיארת אופייניות למצבר חלש.
מצבר רכב שמתרוקן, מקצר את חייו באופן ניכר. (הוא צריך להיות טעון מלא כל הזמן) אם המצבר כבר בן 3 בערך, ועכשיו מתחיל החורף, יכול להיות שההתרוקנות בגלל החלפת האלטרנטור גמרה אותו.
לך לחשמלאי שיבדוק את המצבר (התנגדות פנימית ) אם נגמר. תחליף.
אכן, המצבר התרוקן ומולא מחדש (אני לא יודע אם מספיק וכו'..),מדובר במצבר בן שנה שעדיין נמצא באחריות (15 חודשים), בנוסף היום, לאחר כתיבת ההודעה בפורום, מערכת החשמל ממש השתבשה.., חלונות לא נפתחים, אורות מהבהבים, רדיו עובד- לא עובד ודברים דומים..., בנוסף, הרכב מניע רק עם כבלים, כנראה שחייב חשמלאי רכב שינבור בחיווטים אבל בהחלט אתחיל מהמצבר. שפע תודות על התייחסותך.
יש לי בעיה דומה.. וגם אני צועק הצילו!! אחרי אירוע מצער של אזעקה שרוקנה לי את המצבר, ניתקתי ומילאתי את המצבר. הוא לא החזיק והחלפתי אותו למצבר חדש לפני חודש וחצי. הכל היה בסדר, אחרי שלא נסעתי שבוע בערך הרכב לא הניע והמצבר שוב ריק. יש למישהו המלצה על חשמלאי רכב אמין ומקצועי באזור השרון/ת״א(בעדיפות - אפשר גם חיפה)? הרכב הוא סמוראי קצר סגור 98׳. תודה רבה
השמשוני יחיעם
19-11-12, 11:52
אולי פשוט האלטרנטור דפוק ??????????????
בדקתי את המתח כשהרכב מונע.. האלטרנטור תקין. מוציא 13.7v
אצלי היה משהו דומה - בסוף מצאתי שחוט חשמל נפל על הסעפת פליטה ,
הבידוד נמס והוא קיצר - אבל לא תמיד ...
זה היה עושה בדיוק מה שתארת - וגם גרם בסופו של דבר לאלטרנטור אחד להשרף מעומס יתר.
בדקתי את המתח כשהרכב מונע.. האלטרנטור תקין. מוציא 13.7v
13.7 לא אומר שהאלט תקין
ולא בודקים בסרק,
תדליק את כול הצרכנים האפשריים, תעלה סל'ד ל2000 וחפש 14 וולט מינימום.
אלטרנטור אמור לתת 14.5 וולט המצבר כשהרכב מדומם אמור לתת כ- 13 וולט תבדוק עם אוומטר את הטעינה ואת המצבר במגעים של המצבר אם בטעינה יש חוסר אז תבדוק על האלטרנטור ותראה אם יש זליגה בדרך . . אם המצבר תקין והטעינה תקינה . נסה לנתק את המינוס ( רק את המינוס) מהמצבר ל כ-10 דקות וחבר שוב.
זו השיטה לאיפוס הזעקות ואולי זה יעבוד גם על המערכות (המחשב ? ) של הרכב .
אם לא מצליח אז לך לחשמלאי רכב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.