צפייה בגרסה מלאה : התקנת מכשיר ניווט 10" בג'ימני
הגיע הזמן לשדרג את ה GPS שלי והאופציות הן אנדרואיד 7" או 10" עם ORUXMAP ובתקווה שסוף סוף יצא עמוד ענן לאנדרואיד.
ההתלבטות היא איך מתקינים 10" בג'ימני?
מצאתי מכשיר שמוצא חן בעיני והכנתי קרטון בגודל של המכשיר וניסיתי לשים על השמשה הקידמית,
זה הסתיר לי כמעט את כל שדה הראיה ולכן לא מעשי מבחינתי.
מישהו מנווט בג'ימני עם מכשיר 10"?
איפה ואיך מתקינים מכשיר כזה שלא יפריע?
קונים מיואב את הטויוטה 100 ושמים בפנים את הגימיני
מכשיר 10" ברכבים כמו שלנו לא צריך להיות על השמשה הקדמית - זה כמעט חצי ממנה!
זה צריך להיות למטה באיזור הדשבורד אולי חצי גובה מעליו....תכין מתקן מתאים, או זרוע לשמשה שמורידה את המתקן למטה - לכיוון פתחי המזגן
GodsFather
11-12-12, 16:46
מצטרף לשגיא - קצה עליון של המכשיר צריך להיות בקו פתחי המזגן ולא יותר מכך. יש זרועות ייעודיות לנושא, בין אם מבוססות הברגה ובין אם לחץ. לא חושב שיהיה נכון לחבר בוואקום לשמשה ברכב כמו ג'ימני.
ככה זה נראה אצלי...אמנם המכשיר עצמו יותר גדול ומסיבי...זה רק אומר שאצלך אמור להיות קל יותר להתקין אותו ושזה יראה יותר אסתטי.
אנחנו שניים ברכב, זה לא מגביל את המקום לנוסע?
אצלי זה מעט מגביל...אבל לא שמעתי תלונות מיוחדות מהנוסע - ששרד טיול של 2 לילות בדרום ונסיעה הלוך חזור למרכז עם זה.
אצלך זה הולך להיות הרבה יותר עדין ולכן פחות מעיק לדעתי, ובכל זאת זה עדיף מאשר על השמשה...
היה מישהו שהתקין מכשיר דומה בויטארה, ואצלו זה נמצא בפינה הרחוקה של הדשבורד בצד נוסע...מחובר לדשבורד. ככה זה לא מפריע לנוסע וגם לא לשדה ראייה באופן משמעותי - אבל הרבה יותר קשה לתפעל את המחשב ככה (הוא טיפל בזה על ידי מקלדת ועכבר אלחוטיים על ההגה) בכל מקרה- כמו שאתה מבין תצטרך לעשות פה ויתור כלשהו - נוחות/שדה ראיה בשביל הגאדג'ט שלך...
תחשוב אם שווה לך
GodsFather
11-12-12, 17:53
אופציה נוספת - מהגג ?
הרגתם אותי...
אומרים שבעתיד הקרוב יהיו מסכים מתקפלים כמו נייר, אבל בנתיים, הדבר המתקפל היחיד היא מפת הנייר.
נכנסת לג'ימני (כמעט) בלי להפריע לנוסע שליד.
אם חייבים GPS, אז נותנים הצצה לאנדרואיד בשביל להתאפס.
סתכל על זה. מתחבר לדשבורד ויורד כלפי מטה מבלי להסתיר את שדה הראיה. מתאים לחיבור בג'ימני.
GodsFather
11-12-12, 18:04
איך זה מתחבר לדש ? מה לגבי יציבות ?
:( מסתיר את המזגן אבל אני אמסה היום לשים את הניר ככה שהמכשיר לרוחב.
אם לא ילך אני אאלץ להשאר עם 7"
פתרונות מהסוג הזה לא אמורים להישאר קבוע ברכב ולו מהסיבות שמורכב עליהם טבלט גדול יחסית. הפתרון מתוכנן כך שאתה מרכיב אותו לנסיעה / טיול ספציפיים ומפרק אותו בקלות בסופו/ה. כשהטבלט לא בשימוש סביבת הנהג נשארת נקייה ופנויה.
הפתרון מבוסס פטנט המורכב מוואקום חזק ובסיס מסיליקון דביק שאינו משאיר סימן המאפשר חיבור על משטח לא חלק כגון דשבורד.
עריסת הטבלט בנויה משני ווים המונעים מהטבלט להיחלץ (רואים בתמונה) ובנוסף וואקום המתחבר לטבלט מאחור המשמש בטחון נוסף (לא רואים בתמונה).
עדיף שהטבלט לא יסתיר את שדה הראייה, ויהיה קרוב לנהג, מאשר שפתחי האוורור יישארו גלויים. ברוב הרכבים יש פתחי אוורור לנוסע ולנהג בנפרד קרוב לדלת היציאה.
יש לך קישור חמוצר הזה?
חברה מייצרת? מי מוכר את זה?
תתקשר מחר לחנות בשם Funtech בתל אביב:
03-7266277. בקש לדבר עם שי או תומר.
אצלי זה מעט מגביל...אבל לא שמעתי תלונות מיוחדות מהנוסע - ששרד טיול של 2 לילות בדרום ונסיעה הלוך חזור למרכז עם זה.
אצלך זה הולך להיות הרבה יותר עדין ולכן פחות מעיק לדעתי, ובכל זאת זה עדיף מאשר על השמשה...
היה מישהו שהתקין מכשיר דומה בויטארה, ואצלו זה נמצא בפינה הרחוקה של הדשבורד בצד נוסע...מחובר לדשבורד. ככה זה לא מפריע לנוסע וגם לא לשדה ראייה באופן משמעותי - אבל הרבה יותר קשה לתפעל את המחשב ככה (הוא טיפל בזה על ידי מקלדת ועכבר אלחוטיים על ההגה) בכל מקרה- כמו שאתה מבין תצטרך לעשות פה ויתור כלשהו - נוחות/שדה ראיה בשביל הגאדג'ט שלך...
תחשוב אם שווה לך
שגיא - זאת התקנה בעייתית במקרה ויש תאונה חזיתית.
בניגוד לסמוראי - בג'ימני יש כרית אויר לנוסע ליד נהג. ככה שבהתקנה כזאת אולי עדיף לנטרל כרית אויר של הנוסע - שזה גם לא מוצלח.
איך שלא תסתכל על זה, לא נראה לי מיקום טוב למיתקון.
המיקום במרכז כמו שאופיר הראה עדיף (למעט חסימת פתחי מזגן)
שגיא - זאת התקנה בעייתית במקרה ויש תאונה חזיתית.
בניגוד לסמוראי - בג'ימני יש כרית אויר לנוסע ליד נהג. ככה שבהתקנה כזאת אולי עדיף לנטרל כרית אויר של הנוסע - שזה גם לא מוצלח.
איך שלא תסתכל על זה, לא נראה לי מיקום טוב למיתקון.
המיקום במרכז כמו שאופיר הראה עדיף (למעט חסימת פתחי מזגן)
מסכים...לא חשבתי על זה...אבל צריך לחשוב על העניין של הורדת המבט מהכביש בשביל להסתכל במכשיר..
כל הרעיון של התקנה על הדשבורד הוא בטיחות ונגישות. המכשיר בגובה העיניים וקרוב למשתמש.
אני מקווה שלא התכוונת להתקנה מסוג זה כשהעלית את החשש מהורדת המבט. המיקום הכי אידאלי שנתקלתי בו עד כה.
אני לא חושב שיש בעיה בטיחותית בניווט שטח, זאת לא נסיעת כביש מהירה
שיחקתי היום עם הקרטון וראיתי שהוא בגודל של מגן השמש ואפשר לחבר אותו לשם.
אבל... אני לא חושב שאפשר לחבר למגן שמש מכשיר ששוקל 600 גרם ובנוסף זה קרוב מידי לגג ויסתיר את השמים מה GPS.
עדיין לא מצאתי משהו שמוצא חן בעיני
הפיתרון הכי בטיחותי,
מסך מתקפל מהתקרה. רצוי להרכיבו לפני מראת הפנים.
החסרון שצריך להעביר כבל מתח מתחת לריפוד + בניית עיגון לקורה בגג.
רענן
ה gps לא יכול להיות צמוד לגג כי אז לא יהיו לו שמים נקיים והוא לא יקלוט.
נוסף לזה, ניסיתי לשים היום את הקרטון מאחורי המראה וזה עדיין מגביל מאוד את שדה הראיה.
הפיתרון הכי טוב שראיתי בינתיים הוא על פיתחי המזגן אבל לא אהבתי אותו.
אני אמשיך לחפש
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
ה gps לא יכול להיות צמוד לגג כי אז לא יהיו לו שמים נקיים והוא לא יקלוט.
לדעתי לא תהיה כול בעיה בקליטת אותות ה GPS . במקרה הגרוע תבצע קישור BT למקלט GPS חיצוני.
נוסף לזה, ניסיתי לשים היום את הקרטון מאחורי המראה וזה עדיין מגביל מאוד את שדה הראיה.
כול פתרון יגביל לך את שדה הראיה. או שיחסום לך מפסקי תפעול ופתחי מזגן. בנוסף תצטרך להשפיל מבט.
היתרון בהצמדה לגג שאין לך הסתרה לחלק התחתון שהוא יותר משמעותי בנהיגת שטח.
בנוסף תוכל להטות המסך לזוית השמשה ובכך תקטין את ההסתרה ותשפר משמעותית את הבטיחות.
רענן
רענן, הרמת המבט לתקרה הרבה יותר משמעותית מהורדה קלה מטה. בנהיגה הראש כבר נוטה קצת מטה. בנוסף, הרמת מבט מסיחה את המוח הרבה יותר מהורדה.
קשה יותר לנהוג במקביל להרמת מבט.
zerez, הפתרון שהצגתי לא מתחבר על פתחי האוורור, אלא על הדשבורד.
אגב - הערה קטנה:
יש לי חבר שניווט עם טאבלט אנדרואיד זול שהוא קנה בדיל אקסטרים, לא יודע אם זה המקרה פה אבל בכל מקרה חשוב לדעת:
הטאבלט אחרי טיול של יום במדבר (בספטמבר) התחמם, וממש רתח וקרטע ומתישהו גם קרס והפסיק לעבוד.
החום החיצוני, והכיסוי השחור האחורי עשו את שלהם...
ככה שאולי לשים אותו מול פתחי המזגן שיוכלו לקרר אותו במקרה הצורך - זה לא רעיון כל כך נורא.
גם ככה אתה לא שם אותו שם כל הזמן אלא רק בטיולים - ששם עדיף לסוע עם חלון פתוח בכל מקרה.
GodsFather
13-12-12, 08:48
שגיא - טאבלט זול מדיל אקסטרים... אמרת הכל.
רענן - אני לא רוצה GPS חיצוני והתקנה של מכשיר 10" מהגג מגבילה בצורה מאוד משמעותית את שדה הראיה בג'ימני כך שהפתרון הזה לא מתאים לי,
הפתרון היחידי שמוצא חן בעיני הוא הפתרון שהוצע ע"י אופיר שבו המכשיר מתחבר לפתחי המזגן, זה לא אידאלי אבל כנראה שברכב קטן זה הרע במיעוטו.
מצאתי תושבת שיכולה להתאים:
http://www.ebay.com/itm/Car-Universal-Air-Vent-Mount-Holder-Kit-fr-The-New-iPad-1-2-3-3rd-Gen-7-10-GPS-/150816786248?pt=Other_Tablet_eReader_Acc essories&hash=item231d618748
ויש גם את זה:
http://www.ebay.com/itm/10-Tablet-PC-GPS-Navigation-Holder-Car-Mounts-Cradle-for-Galaxy-Tab-iPad-/230768663442?pt=UK_Holders_Mounts&hash=item35bae25b92
עכשיו השאלה היא אם כל המגבלות האלו שוות 10" או לקנות 7" שאיתו אין לי שום בעיה
שגיא - טאבלט זול מדיל אקסטרים... אמרת הכל.
זה בדיוק מה שאני מתכוון לקנות לצורך ניווט - טאבלט זול מאיביי.
אם קונים מכשיר שאין בו OVERCLOCKING לא אמורה להיות בעיה של התחממות או שהיא תהיה פחותה.
זה היחידי שמצאתי שעובד בלי OVERCLOCK
http://www.zenithink.com/Eproducts_C91.php
יש כמה חנויות באיביי שמוכרות אותו ומצאתי בעוד חנות אינטרנטית - אבל צריך להזהר, יש חיקויים סיניים זולים גם למכשיר הסיני הזה :-)
רענן - אני לא רוצה GPS חיצוני והתקנה של מכשיר 10" מהגג מגבילה בצורה מאוד משמעותית את שדה הראיה בג'ימני כך שהפתרון הזה לא מתאים לי,
הפתרון היחידי שמוצא חן בעיני הוא הפתרון שהוצע ע"י אופיר שבו המכשיר מתחבר לפתחי המזגן, זה לא אידאלי אבל כנראה שברכב קטן זה הרע במיעוטו.
מצאתי תושבת שיכולה להתאים:
http://www.ebay.com/itm/Car-Universal-Air-Vent-Mount-Holder-Kit-fr-The-New-iPad-1-2-3-3rd-Gen-7-10-GPS-/150816786248?pt=Other_Tablet_eReader_Acc essories&hash=item231d618748
ויש גם את זה:
http://www.ebay.com/itm/10-Tablet-PC-GPS-Navigation-Holder-Car-Mounts-Cradle-for-Galaxy-Tab-iPad-/230768663442?pt=UK_Holders_Mounts&hash=item35bae25b92
עכשיו השאלה היא אם כל המגבלות האלו שוות 10" או לקנות 7" שאיתו אין לי שום בעיה
zerez, אני חוזר ואומר שהפתרון שהצעתי לא מתחבר לפתחי המזגן. ממש לא. חיבור לפתחי המזגן אינו יציב, ויוצר עומס רב על הפתחים עצמם. עומס כזה עלול לשבור את הפתחים.
הפתרון שהצעתי מתחבר לדשבורד בשיטה של סיליקון דביק וואקום.
הפתרון השני שהפנית אליו, הכי קרוב לפתרון שאני משתמש בו. ההבדל היחיד הוא רוחב הוואקום והסיליקון הדביק. זכור כי אתה מניח טבלט 10" על המתקן הזה והוא עלול ליפול ולהינזק. הפתרון שלי בנוי מוואקום סיליקון דביק ברוחב 8 ס"מ כאשר זה שהצעת נראה יוצר דומה ל 5 ס"מ. זה פרמטר חשוב בכל מה שקשור לסוג המכשיר, משקלו והעומס שהוא מפעיל על התושבת.
אם הייתי אתה, הייתי קונה את התושבת שהצעתי לך ומתקין עליה אייפד מיני. my 2 cents
הסתכלתי שוב וראיתי.
אני לא מתכוון לנווט עם אייפד אלה שואף לאנדרואיד, מיני אייפד הוא 7" ואת זה יש לי היום מותקן על הדשבורד והגבלת שדה הראיה היא סבירה בהחלט, הבעיה שהוא הפסיק לתפקד :-)
אני אבדוק אצל החברה שנתת לי ואבדוק עוד פיתרונות דומים ואם לא יהיה משהו סביר אז נראה לי שמכשיר 7" יהיה פשרה טובה בין גודל מסך לבין חוסר מקום.
תודה בכל מקרה,
ארז
GodsFather
14-12-12, 06:05
אני חושב שהדיון הזה נחפר יותר מידי לעומק. בתכלס, אם ה10 אינצ' עושה כל כך הרבה בעיות, והסתדרת בעבר עם 7, אז למה לא להשאר עם זה ?
לא מדובר ברכב מירוץ שמצריך ניווט עם מבט תמידי על המפה. מקסימום פה ושם מתרכזים שניה ושלום על ישראל.
מסך האייפד מיני בגודל 8" (7.9" ליתר דיוק) ולא הייתי קונה כרגע עד שיצאו עם מסך רטינה (רזולוציה גבוהה)
המתקן שבתמונה מתאים לטבלט בגודל מסך 5 עד 10 אינץ'. הגודל ניתן לכוונון.
לידיעתך ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.