צפייה בגרסה מלאה : תקלה בבלמים בדיפנדר
הענין הוא כזה, אתמול, בדרך לצפון, התחילה תופעה מוזרה בהאטה ורק לפעמים - הדוושה של הברקס קיבלה רעד מוזר. עכשיו, אחרי שזה קרה עוד מספר פעמים, היא נהייתה קשה מאוד, כאילו הבוסטר לא משפיע.
בדקתי וואקום בצינור שמתחבר לשסתום שבבוסטר ונראה שהוואקום מאוד חלש.
השאלה היא האם בהכרח הלכה המשאבה או שזה יכול להיות עוד משהו בדרך....
פירקתי את הצנרת וגם מהמשאבה יוצא וואקום חלש למדי. הגיוני שהיא תלך אחרי שלוש וחצי שנים?
לא יודע לגבי השאר- אבל אם הדושה רועדת לך- תבדוק דחוף חופש גלגלים...
חשבתי גם אבל הרעידה בדוושה היתה רק לפעמים.
המצב עכשיו הוא שלחיצה ראשונה טובה ואח"כ הדוושה קשה. הרעידות על פניו נעלמו. כשאני מוציא את הצינור ואקום ה"צליל" שלו רועד ולא אחיד, זה מה שגרם לי לחשוב שהדברים קשורים.
לחיצה ראשונה טובה ואחריה קשה- בדוק את משאבת הוואקום. זה לא בהכרח הבוסטר
כמו שאמרתי, משאבת ואקום נותנת ואקום חלש מאוד. יכול להיות שזה נגרם ממקור אחר? בעיות במערכת שמן? לחץ שמן נמוך?
אני החלפתי משאבה לפני זמן קצר והייתי בהלם משני דברים: 1. כמה ואקום משאבה תקינה נותנת, אשכרה יש לי ברקס רך וקליל. 2. איזה אידיוט שיכור החליט לשים את התושבת של מסנן האוויר על ברגי ראש מנוע ?!?!
משאבה לא מתה סתם. היא מתה כי היא ישנה ועבדה הרבה או כי יש תקלה והיא עובדת שעות נוספות, ומכאן שעליך לפסול אפשרות של תקלה:
1. בכניסה לבוסטר יש שסתום חד כיווני, תוודא שהוא תקין.
2. תו"כ החלפת המשאבה תחליף שמן מנוע ופילטר שמן, לוודא שששבב טועה בשמן לא פגע במשאבה. אני החלפתי גם את השסתום למרות שהוא היה תקין, שיהיה.
3. אחרי בדיקה של השתסום החד כיווני: צור ואקום בבוסטר, חכה 3-5 שניות, שחרר את השסתום. הואקום צריך להשמר, אם אין ואקום יש דליפה. אפשר ומומלץ לבצע את אותה בדיקה על הצנרת שמובילה אל הבוסטר מהמשאבה, לוודא שאין דליפה שם.
4. תוודא שהמשאבה עשתה קילומטראז' סביר. אין לי מושג מה זה סביר, שלי עשתה כ-230 אלף ולי זה נשמע המון למשאבה.
כשהמשאבה על הרצפה אתה יכול גם להפעיל אותה ידנית ולראות אם היא מייצרת ואקום טוב.
בהצלחה.
אלון תודה!
בדקתי את השסתום, הוא נראה תקין לגמרי. זה שהמשאבה נותנת וואקום חלש אין ספק. השאלה מה הרג אותה. החלפתי אותה לפני שלוש שנים, אולי קצת יותר. זה נראה לי "תרם זמנה". לא?
אני שוקל להוריד אותה ו"לנתח אותה" אני אפרק אותה (אולי אפתח אותה עם דיסק) ואנסה להבין מה עבר עליה.
להחליף שמן ופילטר זה רעיון טוב......
אני מתלבט אם אני חייב לפרק את התושבת של הפילטר אוויר או שיש מצב להשחיל את הידיים מתחת. על פניו, אחרי שמפרקים את הבית שלו, נראה שהברגים "נגישים" (עד כמה שאפשר) מבלי לפרק את התושבת. מה שכן, נראה לי שחייבים לפרק את התומכת שלה. אני צודק?
תודה.
אלון תודה!
בדקתי את השסתום, הוא נראה תקין לגמרי. זה שהמשאבה נותנת וואקום חלש אין ספק. השאלה מה הרג אותה. החלפתי אותה לפני שלוש שנים, אולי קצת יותר. זה נראה לי "תרם זמנה". לא? אין לי מושג ירוק, כאמור.
אני שוקל להוריד אותה ו"לנתח אותה" אני אפרק אותה (אולי אפתח אותה עם דיסק) ואנסה להבין מה עבר עליה.
להחליף שמן ופילטר זה רעיון טוב......
אני מתלבט אם אני חייב לפרק את התושבת של הפילטר אוויר או שיש מצב להשחיל את הידיים מתחת. על פניו, אחרי שמפרקים את הבית שלו, נראה שהברגים "נגישים" (עד כמה שאפשר) מבלי לפרק את התושבת. מה שכן, נראה לי שחייבים לפרק את התומכת שלה. אני צודק? לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, אבל אם זכרוני אינו מטעני כתב כאן פעם אמיר שהוא עשה את זה בלי לפרק. לדעתי צריך בשביל זה עוד מפרק ביד, אבל אם גם אתה נערת גומי כמו אמיר מי אני שאומר שלא ניתן?
תודה.
בכיף.
זה באמת לא ממש נוח ... אבל לדעתי לא ממש נורא.
אצלי פירקתי אותה כמה פעמים מדיסקו TDI300 - אולי הגישה שם קצת שונה ,
בכל מקרה זה היה בלי לפרק שום דבר אחר ,
כמו שנאמר , חשוב לבדוק ששאר הרכיבים תקינים ,
כדי שגם החדשה לא תלך תרם זמנה...
כדי לפרק/לתקן את המשאבה עצמה , קודחים את הניטים , ושמים ברגים עם לוקטיט במקום , אבל לרוב התיקון לא מחזיק מעמד הרבה זמן.
דיסקברי ודיפנדר עם מנוע TDI300 החלפת משאבת ואקום היא שונה אפילו שהמנוע זהה . בדיפנדר זה יותר קשה וכן ... רצוי מאוד לפרק את התושבת פילטר אויר
אבל אם אני מפרק את התושבת, אני צריך לסגור אותה עם ידית מומנט, לא?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.