PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבר לתופעה מוזרה



kiklop1
16-12-12, 21:00
פאגרו חדש 2012 , שילוב ארבע ארבע נעול בקטעים מסוימים של עליה , הרכב נעמד על המקום לוחצ גז עד הסוף אין תנועה .
שילוב להילוך כח והרכב עולה כאילו כלום לא קרה .
רכב דיזל דרך אגב
מה ההסבר לתופעה ?

dice2
17-12-12, 06:29
נהג שאין לו מושג בנהיגת שטח

רמי גלבוע
17-12-12, 09:22
תרשו לי להרחיב קצת את התשובה המתנשאת דלעיל; דייס2, אם לא תסביר לאיש, כיצד יידע? האיש שאל שאלה, זה אומר שהוא מרגיש שחסר לו ידע.

קיקלופ, אתה כנראה מתאר מצב של עלייה תלולה עם אחיזה טובה, ולכן במצב HIGH, אין למנוע מספיק כוח להחליק את הגלגלים. סביר להניח שאילו היית בדיוק באותו שיפוע אבל על חול, בוץ או דרדרת, חלק מהגלגלים היה מחליק, והיית מרגיש שמשהו מתרחש. אתה בוודאי הרגשת רעד של מאמץ וצליל מנוע מוגבר, אבל זה לא תורגם לתנועה.

ברגע ששילבת קצר, יחס ההעברה המקוצר איפשר לאותו כוח מנוע לסובב את הגלגלים; מכיוון שהייתה לך (כנראה) אחיזה טובה, הרכב התקדם, זה מה שרצינו.

קיבלת הדגמה טובה של 'מדוע צריך הילוך כוח'. צריך לעוד מטרות (נהיגה איטית ומבוקרת, לאוו דווקא הרבה כוח), בלימה במורד וכיו"ב. אל תהסס לשלב 'קצר', בכל מקרה שאתה מרגיש שהאוטו לא מגיב כנ"ל. ללחוץ גז כאשר שום דבר לא מסתובב, מפעיל עומס מסוכן על תיבת ההילוכים. ב'קצר' עובר העומס אל הצמיגים, וטוב שכך.

Tourist
17-12-12, 10:17
נראה לי שהוא פשוט לא נתן מספיק פרטים לגבי המקרה.



Sent from my iPhone using Tapatalk

-->