PDA

צפייה בגרסה מלאה : גגון: בעד או נגד? (כמה ירעיש?)

hadtomer
20-12-12, 08:57
אהלן. הספורטאז מתחילה להיות קטנה למשפחה ומתחשק לי להוסיף לה גגון ועריסה, שישאו כמה פנסים (כן,אני יודע שטכנית זה מושך שוטרים, גם ההגבהה שלי, זה מה יש) ומתקן מים. אני לא מתכוון להשקיע בכל הטולה והריינוראק למיניהם אלא משהו פשוט יותר.

עם זאת- שמעתי לא מעט טענות על בעיות שהגגון יוצר מבחינת רעש ואפילו קושי בסחיבה במהירות גבוהה. מה שמפריע לי זה בעיקר הרעש. סחיבה....אין לי גם ככה.

בעלי גגון: זה נכון? גגון עם פנסים ומתקן מים יוצר רעש רציני?

ובנוסף-אני זקוק להמלצות לחשמלאי רכב טוב, שאינו גנב, שיתקין את הפנסים-גוש דן

אמיר ב.א
20-12-12, 09:11
הכי חשוב - פוגע בצריכת דלק בצורה משמעותית ...

בדיפנדר , לפני היה 1:11 , אחרי 1:9 ~ 1:10

רעש - לא שמעתי על זה... (אולי בגלל שזה דיפנדר ואני כבר לא שומע טוב ממילא)

נמרוד
20-12-12, 09:12
הרעש שיוצר גגון בטל בשישים לעומת הרעש שמייצרים צמיגי שטח על רכב מוגבה.

יש השפעה מסוימת כמובן על הביצועים שמורגשת גם בצריכת דלק - אצלי אני יכול להעריך את זה בסדר גודל של עד 5-10% הבדל בין גגון עמוס לטיול לבין אין גגון בכלל.

ממליץ לך להשקיע בגגון בנוי לפי מידה, עם רגליים איכותיות שגם קל לפרק ולהרכיב. המשקל של גגון חשוב מנסיוני בהיבט אחד עיקרי - עד כמה קל להוריד ולהרכיב אותו על הרכב - לבד (בחושך. כי אשתך לא תבוא לעזור לך להכין את הג'יפ לטיול היום בערב כשאתה חוזר מהעבודה וגשום בחוץ, כי ה"חברים" הדפוקים שלך קבעו מפגש באמצע שום מקום במדבר ביום הכי קר בשנה). אם הוא כבד מדי, אז הוא יהיה קבוע על הג'יפ. אם אתה תוכל להרים ולהסיר אותו מהג'יפ לבד, בכמה דקות עבודה, אז שווה להשקיע בגגון קל. אם במילא אין לך איפה לאחסן אותו והוא הולך להשאר קבוע על האוטו - אז המשקל לא משנה באמת.

hadtomer
20-12-12, 09:44
תודה

-->