צפייה בגרסה מלאה : התלבטות לגבי גבוה ההגבהה הנכון?
אני מתחיל לבדוק ולהתעניין בלהזמין קיט הגבהה לCJ7 שלי.
אני חושב להזמין 4" הגבהה השאלה האם זה כדאי היות ו CJ7 קצר מאוד האם עלול להשפיע על דרייבשפט (מבחינת הזויות) והאם קלינים וCVJOINT יפתרו את הבעייה באופן מספק למרות שאני יודע שמקבלים קיט הנמכה לטרנספר בכל זאת אנשים המליצו לי לא להגזים ולהסתפק ב -2.5" או ב 3"
איך תהיה ההשפעה מבחינת הנסיעה בכביש והיציבות של הג'יפ.
האם כדאי להסתפק ב - 2.5"? מה ההבדלים מבחינת ההשפעה על הנסיעה יציבות וכל מה שההגבה משפיעה עליו.
כרגע אני עם סרן אחורי AMC20 וקידמי דנה 30 האם כדאי לפני זה להחליף את האחורי לדנה 44 שלפי מה שהבנתי הוא יותר רחב כדי שישפר את היציבות כשתהיה הגבהה.(עזבו לרגע שAMC20 זה חרא של סרן ובטח תגידו לי להחליף אותו גם ככה אבל מה לעשות כסף זאת הבעייה)
אודה מראש על העזרה (כן אני יודע זה הרבה שאלות בבת אחת אבל בכל זאת) :wink:
six 4 life
04-04-05, 22:17
נוסחא פשוטה
יותר גובה- פחות יציבות
לגביי מה אתה צריך לבחור- הכל תלוי באופי הנסיעה שלך בכביש ומה אתה רוצה מהרכב שלך בשטח.
נוסע עם מוט מייצב? בלי מוט מייצב?
נוסע עם נדנדות מוארכות? שאקלים מקוריים?
וכו' וכו' וכו'
אישית,
אני בטוח ששמעת את זה או תשמע, את הכסף שאתה רוצה להשקיע על הגבהה, תשקיע על נעילות (במידה ואין לך.)
ישאר לך גם עודף לערגל את הקפיצים, ויאללה לך לטפס:)
-ארז 8) -
ארז נעילה כבר יש היא פשוט עוד לא מורכבת (לוקרייט) כי צריך להזמין קפיצים חדשים(לנעילה) מחו"ל.
מבחינת נסיעה בכביש אני לא מאלה שטסים אני נהנה לשייט לי ב90 קמ"ש ולראות איך כולם מסתכלים על הג'יפ ולחייך. :lol:
ובקשר לערגול הבעייה היא שאני עדיין עם הקפיצים המקוריים של הג'יפ מה שאומר שהם כבר עייפים וערגול רק יפגע בהם ויחליש אותם.(הם כבר יושבים בקו ישר).
חנן-ג'יפולוג
05-04-05, 09:58
לדעתי, אין צורך להגביה סיקס. הגבהה תפגע ביציבות שלו שגם ככה דפוקה.
אני הגבהתי בעבר את הג'יפ בצורה לא קיצונית, וכיום אני התחלתי כבר בתהליך של הנמכה שלו.
אם הרכב שלך לא בגובה הנכון, אז תמצא קפיצים שיחזירו אותו לגובה המקורי שלו, או תערגל .
אתה מחפש רכב לפוזה או לטיולים?
אם לפוזה אז תזמין קיט ,אם לטיולים אין צורך להשקיע בקפיצים ,לך לסמו קנה 4 קפיצים אורגינליים ב-600 שח במצב טוב חבר להם שאקלים קצרים וסע לשלום.קצת משחק עם לחץ האוויר ויש לך אוטו נוח (יחסית)שנוסע טוב ללא שיוט .אז מה צריך עוד בן אדם בשביל לזחול.
עמיקם, טוב לפי מה שאני מבין ממכם ירדתי מה -4" האמת גם אני חשבתי שמסוכן מידי למרות שבאתרים בחו"ל רואים כאלה ומה לעשות אמנם פוזה לא חשובה לי אבל זה בכל זאת מגרה.
עכשיו כשירדתי מהעניין אז מה תגידו על 2.5" ותנו לי להסביר את עצמי, הרי אתם ממליצים לקנות את הקפיצים המקוריים ומקסימום לערגל אותם לתוספת גובה, האם זה שווה ערך לקיט 2.5"? האם קיט הגבהה כזה הוא סביר מבחינת הגובה? ואם אפשר אולי בקשה קטנה אם יש לכם אפשרות להמחיש לי ויזואלית כמה זה 2.5" (כמה זה בסנטימטרים אני יודע) על ג'יפ.(תמונות וכו')
תודה מראש
מוריס
במידה ואתה נשאר עם המידה המקורית (ומבחינתי 31" זו המידה המקורית) +הקפיצים כרגע תקינים אין צורך להגביה את הרכב.
במידה ואתה מעוניין לעלות מידה תצטרך להגביה את הרכב.
בואו אני הסביר את המצב כרגע, הרווח שיש בין הגלגלים לכנפיים הקדמיות לדוגמא הוא בערך 7 ס"מ ובאחוריים אולי 10 ס"מ תוסיפו על זה את המשקל שאני מוסיף בטיול ו- 4 אנשים בג'יפ(כן אמנם CJ7 אבל יצא לי לנסוע טיול עם 4 אנשים) והג'יפ כבר יורד עוד למטה ואז בדיונות לדוגמא כאשר ישנם כל מיני בורות קטנים ומעצבנים אני שומע את הצמיגים נוגעים בכנפיים.
חשבתי על להחליף את הקפיצים למקוריים תקינים אבל לפי מה שהבנתי מספר העלים בקפיצים שנבנו בארץ בשביל ה CJ6 הוא יותר מאשר יש בקפיצים שלי מה שאומר לפי הבנתי שהם יותר קשיחים ולכן יפגעו בנוחות הנסיעה אצלי (אם אתם חושבים שאני טועה אני אספור כמה יש ואחזור אליכם) שכרגע למרות שהקפיצים גמורים הג'יפ עדיין מאוד נוח בכביש מכל ג'יפ אחר שנסעתי עליו.(אולי לא נסעתי על הנכונים :wink: ).
בקיצור בגלל משקל הציוד בטיולים ומספר האנשים בג'יפ האם לא כדאי לקחת מקדם ביטחון וללכת על הגבהה של 2.5" זאת בגדול השאלה?
תודה
מוריס
חנן-ג'יפולוג
05-04-05, 17:23
הקפיצים לא אמורים לעניין אותך בהקשר של נגיעת צמיגים בכנפיים. בשביל למנוע מגע כזה אתה אמור להוריד את הבמפ-סטופ, להרים את מרכב הג'יפ, או לחתוך את הכנפיים ולהגביה אותן. אין קשר לקפיצים.
גם אצלי לפעמים הגלגל נוגע קצת בכנף האחורית (בצד אחד )
אבל זה רק במצבים קיצוניים וזה לא מפריע לי , הדבר היחידי שמפריע לי זה לחשוב מה אני עושה בסט צמיגים הבא שלי .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.