צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי בשירוקי XJ 2001
רוצה לשפר את הג'יפ לכוון נוחות ( נוסע כל יום לעבודה וחזרה). ובנוסף נסיעה וטיולים אתגריים בכל סוגי השטח בכל עונות השנה.
הג'יפ מוגבה עם ספייסרים, בולמים מקוריים,עלים מעורגלים בתוספת עלה, בולמים מקוריים,לדעתי "2 הגבהה,הצמיגים מקוריים.
מבקש המלצות מבעלי הנסיון בג'יפ שיקורי, ממה להתחיל ?מה להתקין? וכל מידע נוסף שחפצה נפשכם להוסיף מנסיונכם והתנסותכם
בג'יפים בכלל ובג'יפ שירוקי בפרט.
תודה מראש להענות,
יוסי
Lidor Shtruzer
31-12-12, 16:49
עוד לפני שמדברים על מתלים ובולמים השיפור הכי גדול זה צמיגים גדולים ובשרניים לשטח ,אך צריך לשים לב ככל שהצמיג יותר רחב יש יותר רעש וככל שהוא יותר גדול יחסי ההעברה בסרן משתנים (הכל תלוי באיכות הצמיג). נוסף על כך מומלץ להתקין נעילה ואם אין אפשר גם להסתדר עם דרופ-קיט. עד כאן בנושא בעבירות (השינוי הכי משמעותי ועם הכי פחות הרגשה על הכביש הוא נעילה). מיגון גם חשוב לשמירה על מכלולי הג'יפ. בכל מקרה הייתי מעיף מבט בשרשור הזה בו הוא מדגם היילקס 98 http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15006 תקף לכל הג'יפים
תתחדש, קנית את הדבר האמיתי והג'יפ הכי יפה שיוצר אי פעם :D
לשאלתך - אם נוחות בראש מעיינך, אל תיגע בכלום! כמעט כל שיפור לטובת יכולת שטח יפגע בנוחות והשימושיות בכביש. אם הרכב מוגבה כבר ב2 אינץ', אז צמיגים בקוטר קצת יותר גדול מהמקורי - נגיד 245/75R16 בפרופיל AT ותוספת של נעילה נשלטת כמעט לא יהיו מורגשים בנסיעה יומיומית וישפרו את יכולת השטח לרמה של ג'יפ טיולים ראוי בהחלט.
לגבי מיגונים - אין בXJ משהו קריטי למגן, תודה לאל.
יוסי שלום
המלצה הינה להתיעץ עם אחת הסדנאות. השיפורים לגיפ הזה הם כעומק הכיס. ככל שתגביה אתו תיקח בחשבון שהוא יותר קשה.
אם אני ל טועה יש לך טרנספר231 שיש לו מצב של 2X4 כך שבזה אין לך מה לגעת. הגבהות הדרך כלל עדיף מערכת מיתלים על ספייסרים. הגבהה של 3.5 אינץ מאפשרת לך צמיג 31X10.5X15 שזה הצמיג שרוב הגרנדים והצירוקים שמים. מבחינת נעלות אתה יכול לשים OX או בולסטר או ללכת ל נעילה אוטומטית ( אצלי בגרנד יש ARB שזה דומה לבולסטר) בדרך כלל אם אתה נוסע איתו ביום יום לא הייתי שם נעילה אוטומטית. בכל מקרה בפורום תמצא תשובות מפה ועד להודעה חדשה כך שעדיף ללכת לסדנא.
אני מטפל אצל שי פלג בבולסטר בקיבוץ יגור.
שיהיה בהצלחה וברוך הבא לשבט.מקוה שעזרתי לך טיפה.
הבנתי, דבר ראשון צמיגים, 31X10.5X15 או 245X75X16 מה ההבדל בקוטר ( פועל יוצא להרמת הביצה) AT או MT ?
מה ממולץ? ואיך מעבירים לרשיון רכב מידות כאילו?
קודם כל, תתחדש.
עכשיו, בוא נתחיל הפוך....
מה אתה רוצה מהרכב? איזה סוג טיולים? עד כמה חשובה לך הנוחות בכביש?
ב - 4 השנים הראשונות, הצירוקי שלי היה מוגבה 2״ עם ספייסרים מקדימה ועלה נוסף מאחור + צמיגי 225/75/16 שטח מלא (קרוב מאוד למידה המקורית, שינוי המידה בוצע במכון טסטים ולדעתי גם היום יעבור בשלום)
מלבד ההגבהה, ניתוק מייצבים של jks וזהו.
טיילתי כך ועברתי ללא בעיות כל מסלול שניסיתי (כולל משלט 21 זיק עשוש וכו׳)
אחרי 4 שנים החלטתי שאני רוצה צמיגים גדולים יותר. למה? שאלה טובה, אין לי כל כך תשובה.
התקנתי קיט 3.5 של רוביקון אקפרס, האוטו הרבה פחות נוח על הכביש, ההיגוי פחות טוב ובאופן כללי האוטו נהיה טרקטור.
מצד שני, גם בשטח נעלמו מעט האתגרים שכבר היו....
אני חי עם זה בשלום כיוון שהרכב שלי הוא רכב טיולים בעיקר.
אחרי כל הסיפור הזה, ההמלצה שלי, קח את הזמן, תתחיל לטייל ואז תחליט על מה לשים את הכסף.
הדבר היחיד שהייתי עושה בשלב הזה הוא ניתוק מייצבים קדמיים (התקנת ניתוק מהיר כמובן, לא ניתוק קבוע)
יריב קלר ברוך
31-12-12, 18:07
תתחדש ותהנה זו הגרסה שלי לצירוקי נהנתי מהרכב ונסעתי איתו יום יום http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=50679
ממה להתחיל ?מה להתקין?
יוסי
דבר ראשון תתרגל לחייך ;) ותיזהר שלא יפול לך הראש אחורה, זה ממכר...
אם מחייכים והראש מוטה לאחור אז לא חשוב צמיגים ולא הגבהות ולא נעילות :-)
:cool:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.