צפייה בגרסה מלאה : אולי האביזר המעניין ביותר ל- Hi-Lift
חברת Bogert יצאה עם אביזר פשוט וחכם, המונע בעייה יסודית של ה- Hi-Lift – התהפכות הצידה כשמרימים 2 גלגלים קדמיים או אחוריים.
האביזר עשוי מפלטת בסיס קצת רחבה יותר מהאביזר המקורי.
משני קצותיה יוצאים כבלי פלדה כלפי מעלה, מצידי הג'ק, מתחברים סמוך לקצה העליון, ומונעים את התהפכות הג'ק הצידה.
שווה לראות:
http://youtu.be/JdfKrBAMMAI (https://www.youtube.com/watch?v=cjKEwBvczzw)
http://www.safejacks.com
יפה.
פשוט וחכם.
וגם הפלטה יעילה יותר נגד שקיעות במצע רך.
"שרייך סוררים, וחברי גנבים--כולו אוהב שוחד, ורודף שלמונים... (ישעיהו, א', כ"ג)"
אולי ימצאו ב- Bogert פתרון גם לזה...
לא הבנתי מה תפקיד הכבלים
נראה לי שהחלטה היא זו שעושה את כל ההבדל
לא ?
הכבלים מונעים את התזוזה לצדדים.
בזכותן ההיי ליפט נשאר מאונך לקרקע, וכל מי שחילץ באמצעות הייליפט יודע כמה הוא נוטה להחליק לצדדים (סכנת נפשות אמתית).
וגם הג'יפ ממש מגניב.
liontamer84
18-01-13, 10:44
רק המחיר נשמע לי קצת מוגזם... אני טועה כאן?
Lidor Shtruzer
18-01-13, 11:41
הבנייה שלהם נראית איכותית באתר ,כמובן שאפשר לבנות בפחות...
להבנתי זה מתכון לכיפוף והרס של ההייליפט. המוט של ההייליפט לא בנוי לקבל עומס מהצד-ברגע שרותמים את הקצה העליון ומונעים מההייליפט ליפול-החלק הבא שיקרוס הוא המוט המרכזי שפ-שוט עלול להתכופף.
GodsFather
20-01-13, 12:08
עזוב אותך הייליפט, איפה מביאים כזה ג'יפ ?
עזוב אותך הייליפט, איפה מביאים כזה ג'יפ ?
מה זאת אומרת איפה? כל אחד יכול.
באמריקה.
Lidor Shtruzer
20-01-13, 13:49
גם באוסטרליה יש מפלצות יפות
להבנתי זה מתכון לכיפוף והרס של ההייליפט. המוט של ההייליפט לא בנוי לקבל עומס מהצד-ברגע שרותמים את הקצה העליון ומונעים מההייליפט ליפול-החלק הבא שיקרוס הוא המוט המרכזי שפ-שוט עלול להתכופף.
הכבל והמוט המרכזי יוצרים משולש.
כוח שפועל על קודקוד של משולש יוצר דחיסה או מתיחה בזרועות המשולש -- ולא כיפוף.
במקרה הזה, הכבל נמתח, והמוט המרכזי של ה- Hi-Lift נדחס לאורכו, בדיוק כפי שקורה כשהוא אנכי.
לא רק שלא קיים כוח מהצד שיוכל לכופף את המוט המרכזי, אלא שכאשר הג'ק מתחיל לנטות הצידה,
הכבל נמתח, והעומס מתחלק בין המוט לבין הכבל. העומס על המוט קטן יותר (לעומת העומס כשהוא אנכי).
(זו הסיבה לצורות של משולשים במסגרות התהפכות, או בעגורנים, וכו'.)
סרטון מגמתי לחלוטין
נכון המתקן עובד יפה במניעה של תזוזה לצדדים אך אם מסתכלים בתחילת הסירטון ומניחים בצד את הכותרת רואים שזו לא הייתה הבעיה אלא התנועה / תזוזה קדימה אחורה ולא לצדדים שמנעה את ההנפה
בועז
הכבל והמוט המרכזי יוצרים משולש.
כוח שפועל על קודקוד של משולש יוצר דחיסה או מתיחה בזרועות המשולש -- ולא כיפוף.
במקרה הזה, הכבל נמתח, והמוט המרכזי של ה- Hi-Lift נדחס לאורכו, בדיוק כפי שקורה כשהוא אנכי.
לא רק שלא קיים כוח מהצד שיוכל לכופף את המוט המרכזי, אלא שכאשר הג'ק מתחיל לנטות הצידה,
הכבל נמתח, והעומס מתחלק בין המוט לבין הכבל. העומס על המוט קטן יותר (לעומת העומס כשהוא אנכי).
(זו הסיבה לצורות של משולשים במסגרות התהפכות, או בעגורנים, וכו'.)
במקרה הזה אין משולש כפי שאתה מתאר,השן שמרימה את הרכב ומעמיסה על ההייליפט כלפי מתה לנקודת ציר הנדנוד מנטרלת את העומס האנכי על המוט המרכזי שעולה מעליה.הכוחות שיפעלו על קודקוד המוט לכיוון השן הם הרבה יותר צידיים בזמן מתיחות הכבלים,גודל העומס קשור לזוית הכבל בקודקוד ובאורך המוט שנותר מהשן כלפי מעלה לקודקוד.
בכל זאת לא נראה לי שהכוחות כלכך גדולים בשימוש הגיוני,ברור שאם הולכים להרים ריאו בשיפוע צד יכול להיגרם נזק וכיפוף.
פטנט נחמד.
קודם כל נכון, הסרטון מראה הטייה אחורה... טפשי, אבל אכן לא סותר את הפתרון של הטייה הצידה.
השן מעבירה כוח למוט, שבקצה השני מחובר לבסיס שלו -- כך שאין לכוח "לאן ללכת" אלא לאורך המוט.
בכל מקרה, הכוח על המוט קטן יותר מרגע שהוא מתחיל לנטות, כי חלק מהעומס עובר לכבל.
אני תוהה --
אם מגדילים את הפלטה כלפי אחור, ומוסיפים 2 כבלים שירדו מראש המוט באלכסון אחורה, זה אמור לבטל גם הטיות קדימה לכיוון הרכב.
לגביי התהייה שלך ,אז לא.
כי כל הכוחות שפועלים תלויים מאוד באורך הפלטה מהצד הנגדי למתיחות הכבל.אורך זה הוא בעצם ה ״קונטרה״ של כל העייסק הזה.
אני סומך על המהנדסים שתכננו את זה שעשו את הפלטה הזו מספיק קצרה בכדי להפוך את ההיליפט לפני שהמוט המרכזי מתעקם ,מה שמחזיר שוב את הבלבול שלך עם משולש הכוחות במקרה הזה.(שים לב שהכבלים לא מחוברים לשן -נושאת העומס ,אלא למנוף שיותר גבוה ממנה ).
נכון, אני מודע לכך שהשן והכבל אינם מחוברים בדיוק לאותה נקודה. בכ"ז התייחסתי למשולש, מאחר והמרחק בין נקודות החיבור קצר ביחס לאורך המוט.
בכלי העשוי לעומסים כבדים, "מנוף" קצר בן מספר ס"מ הוא חסר משמעות.
אפשר לראות בגשרי "ביילי", או ב- טור אייפל, שלא מדייקים בקודקודי המשולשים, כי אין צורך בכך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.