PDA

צפייה בגרסה מלאה : מישהו מכיר אזעקה שפועלת כשחלק ראשון מתרחק מהבסיס ?

gigieyal
06-01-13, 23:39
מחפש לבדוק האם קיים והאם מישהו מכיר אזעקה ש.. חלק אחד נמצא ברכב ( "הבסיס" עם פיקוד ודריכה וכמובן מקבל מקור חשמל ) וחלק שני שנמצא במרחק של עד 1 מטר ("חלק נייח " ) .
ישנה אפשרות להפעיל ע"י שלט ( דריכה )
וכאשר הבסיס מתרחק מהחלק הנייח הצופר מתחיל לעבוד ( כמובן שבמידה ולא ביטלת דריכה )

בודק אפשרות להתקנה מערכת הגנה קטנה ועצמאית בג'יפ ובמידה והרכב זז ומתרחק מהגדר הצופר מתחיל לצפצף ...

תודה מראש

נמרוד - מערד
07-01-13, 09:02
היי
יש מערכות אזעקה אל חוטיות טובות, שמסוגלות לקלוט את החישנים ממרחק רב, שים חישן אחד ברכב, וכל כניסה לרכב תפעיל את המערכת בבית.
נמרוד

yscheiner
07-01-13, 10:00
המקרה הנ״ל

yscheiner
07-01-13, 10:04
במקרה הנ״ל, כאשר מערכת הרכב מחוברת למערכת הביתית אתה מייצר התניות לדריכת המערכת.
1. אם הרכב לא בבית - נקודה פתוחה במערכת אזעקה - אין אפשרות לדרוך אותה.
2. הרכב בבית אבל לא הפעלת את המערכת הביתית מסיבותיך הן (מהלך יום לדוגמה) - הרכב לא מוגן.

המלצתי, חפש מערכת / רכיב עצמאי שלא תלוי במערכת הביתית.

gigieyal
07-01-13, 10:13
אוקי.... אבל אני לא מחפש מערכת משולבת אלא מערכת עצמאית לגמרי .
לא רוצה חיישן נפח / תנועה אלא משהו פשוט שחלק נייד מתרחק מהבסיס ( כלומר אין קליטה בינהם הוא מפעיל אזעקה )

וחיפשתי לא מצאתי )-:
אשמח אם משהו ידע אפילו איזו שאילתה "אשאל" בגוגל
תודה מראש

shachar
07-01-13, 10:25
משהו כזה?
http://www.metzihot.co.il/Default.asp?PageId=27133&FragmentId=56253
http://www.ultradeal.yalla.co.il/?view=products&id=524654
http://www.1plus1.co.il/default.aspx?CampaignId=1717#.UOqG8m9wo6 s

gigieyal
07-01-13, 13:26
כן ... זה הכיוון
אבל כמובן משהו יותר מסיבי , יותר קבוע , שהחלק הקבוע ( על הגדר) יהיה עמיד בתנאי מזג אויר .
החלק ברכב ... יהיה מוסתר ועם צופר גדול ככה שישמע למרחק .

תודה מראש
אייל

yscheiner
07-01-13, 14:39
את ה״מוח״ של המערכת מצאת,
נשאר להתקין את היחידה על הגדר בקופסאת חשמל אטומה למים ולחבר את היחידה ברכב לממסר של הצופר.
נשמע לי כמו תוכנית ואני מודה לך על הרעיון :-)

gigieyal
07-01-13, 15:02
אין על מה (-:
גם לי זה נראה כרעיון מעולה !!
בכל זאת אם תמצא משהו ...אשמח לפרטים וכנ"ל !

אוקטבה
07-01-13, 16:20
אפשר להשתמש במפסק קירבה מגנטי.
כאשר הרכב מתרחק הוא הופך קוטביות/מנתק מגע/סוגר מגע/מפעיל צופר-מנורה מהבהבת או את אחותו.
יש מוצרים תעשיתים כאלה שמיועדים לדברים שנעים כמו שערים או עגורנים.
יש לי במחסן סט כזאה תוצרת גרמניה.
אני אבדוק מרחקי הפעלה ויעדכן.
צחי

נמרוד - מערד
07-01-13, 16:54
yscheiner
אצלי במערכת ניתן להפעיל חיישן אחד, כשהרכב לא נמצא המערכת מודיעה שאין קשר עם החיישן, וניתן לדרוך את המערכת.
נמרוד

סופת המדבר
07-01-13, 19:30
גם אני בעיניין אם מישהו יודע עוד פרטים שיעדכן בבקשה
לדעתי צריך שברכב יהיה גולם שלא יתקלקל
ועל עמוד ליד הגיפ חיישן מוחבא עם יציאה לצופר

חייב להיות משהו כזה:mad:

יכול ליהיות שהקישור האחרון ששחר(?) העלה יכול אולי להתאים
אם הגיפ מתרחק 25 מהחיישן והוא ליד הראש הוא מצפצף

yscheiner
07-01-13, 20:11
בעיסוקי אני מגיע מעולם האבטחה - מערכות התרעה ומיגון פיזי. אני נדרש למצוא פתרונות מיגון לציוד ואתרים בגזרת אחריותי.
העולם הזה מתחלק לשני סעיפים בסיסיים - עיכוב (כי בהינתן מספיק זמן אפשר לעבור כל מכשול שנציב - ואנחנו למדים זאת כאן באתר בתדירות גוברת ומדאיגה) והתרעה, קרי מערכת אזעקה.
הטריק בעולם שלי, וזה נכון לכל אלמנט עליו אנו נדרשים לשמור, הוא לייצר התרעה מוקדמת ככל האפשר (מעגל אבטחה ראשון) ועיכוב מספק בכדי למשוך זמן עד להגעת תגובה ראויה.
למה אני חופר לכם עם הסיפור והרקע בשרשור הנ״ל???
כי למרות שהרעיון ממש מצא חן בעיני, ככל שאני חושב עליו אני חושש שמערכת שתזעיק כאשר הרכב במרחק 25 מטרים ממנה, או אפילו מטרים ספורים אבל כאשר הרכב בתנועה, ישאיר לנו מספיק זמן (במקרה הטוב) לנפנף להם לשלום בעוד הם מתרחקים אל עבר הפזורה הקרובה למקום מגורינו.
ברזלים בלבד = הם יעבדו בשקט עד שיסיימו לפרק את כולם וירכבו לעבר השקיעה.
אזעקה בלבד = הם ייעלמו עם הרכב בחסות רעש וצלצולים (בתנאי שלא ניתקו אותה).
ככל שאני חושב על הנושא, אני מעוניין שהמערכת תתריעה לי כאשר הקרימינל התקרב יותר מידי לבבת עיני (אחרי אשתי ובתי).
לא לכולנו יש חצר גדולה עם אפשרות לגלאי קרן ובורות ייקוש עם קלימגורים ומוקשי תאורה סביבם, בטח אין לנו אפשרות לסמן את הנבלות כאשר הם יוצאים מביתם ומתקרבים למקום מושבנו ונכון להיום אסור לנו לחבר את רכבנו למתח גבוה ו״לבשל״ את המעיזים והחצופים היישר מעמוד החשמל הקרוב.
אז איפה האיזון?
באיזה שלב אני רוצה התראה כי בעל בליעל חמד את רכבי? וכיצד אני מייצר התראה שכזו? (על ברזלים לרכבים קטנתי מלייעץ).
מבטיח לחזור עם רעיון למיגון מתריע - לא מבטיח שהוא יהיה מוצלח :-( אני מתמחה בהגנה על ציוד ואתרים נייחים ולא מתנייעים.

סופת המדבר
07-01-13, 20:35
מחכים לכל ניצוץ של תקווה...

יורם-דרומי
07-01-13, 22:50
יש מגוון אפשרויות
מהפשוט למורכב
1. אם יש לך חצר פרטית - תתקין מגנט משיכה המחובר למערכת אזעקה סטנדרטית. מגנט משיכה מורכב משני חלקים - דמיין לך עט ומילוי לעט - כשהמילוי יוצא החוצה נפתח מעגל שמתריע למערכת האזעקה. חלק אחד יושב מקובע ברכב - והחלק השני מוגן בכבל שרשורי ממתכת מחובר בכבל למערכת האזעקה - כשהרכב מתחיל בנסיעה, קיבלת אזעקה.
2. מערכת אזעקה אלחוטית - אפשרות אחת לחבר את מערכת האזעקה של הרכב למגע אלחוטי שיפעיל את המערכת הראשית. אפשרות שניה - להתקין גלאי אלחוטי שיזעיק בעת כניסת אדם לרכב - יש מערכות חדישות כיום לטווח של עד 800 מטר.
3. מערכת תגי בקרה - מורכב ממשדר RFID שמגיע במספר תצורות התראה - מגע יבש, רטט, שינוי כיוון מצפון כדור הארץ, שינוי זווית ב- 2 מעלות. תגי הבקרה הללו מגיעים עם סוללה ל-5 שנים בטווח שידור עד 500 מטר - את המקלט אתה יכול לחבר למגוון אפשרויות העברת אות אזעקה.
התג משדר את האירוע למקלט שיחובר למערכת התראה/סירנה.

רוצה עוד?,,,,
יורם

gigieyal
08-01-13, 09:07
יורם תודה ,
אהבתי את ההצעה הראשונה בגלל ש......
אני חונה בחניה כאשר צד ימין צמוד לגדר ( משאיר מקום לרכב הנוסף ) ואינו מאפשר מעבר אדם ושם יהיה החיבור .
היתרון במכשול שאינו אלחוטי היינו יתרון למניעת אזעקות שווא ובלי יכולת למיסוך/חסימה אלקטרונית .
יתרון נוסף שהמערכת עצמאית לגמרי וללא יכולת ניתוק ( הצופר יכול להיות על הקיר בבית ) ואף גנב לא מחפש כבל דק שמחובר לרכב .
אפשרויות נוספות : הדלקת אור , שיחרור שוגי הכלב מהרצועה , חישמול , פיצוץ ועוד ....
אם משהו חושב על מערכת / רכיבים מתאימים אשמח לדעת פרטים נוספים .
תודה מראש
אייל

yscheiner
08-01-13, 19:59
חומר למחשבה:
1. גלאי קרן אלחוטי (זקוק רק למקור מתח).
2. אזעקת ביפר (כמו של האופנועים), מחוברת למקלט אלחוטי.
והנה מערכת אזעקה היקפית (כמספר הקרניים) עצמאית שמתריעה ישר לכיס (או לצופר משולב) כאשר מתקרבים לרכב.

עוד לא חיפשתי את הרכיבים באינטרנט אבל אני בטוח שלא מדובר בסכומים גבוהים או בהתקנה מסובכת.

יש למישהו דעה בנושא?

gigieyal
09-01-13, 09:27
יאאלה , מי מרים כפפה ומתכנן לנו משהו כזה ??
אני הלקוח הראשון ( בהנחת רעיונאי )
ומזמין בנוסף לחבר ( במחיר מלא )

ד ו ר ו ן
09-01-13, 09:52
יש בשוק חיישני א"א (כמו חיישני התנועה שיש בבתים) ניידים אלחוטיים שניתן "לזרוק" ברכב, והמקלט/צופר בתוך הבית.
על האריזה הספציפית שמצאתי היה כתוב טווח של 15-20 מטר, כולל קירות, בבדיקה אישית שלי זה קלט ועבד גם ב30~ מטר.

המחשבה היא שגם אם התגברו על ההגנות ברזל בשקט, ותלשו ב-2 שניות את האזעקה הטיפוסית של הרכב, עדיין, בשלב כלשהו הם חייבים להכנס לתוך הרכב כדי להזיז אותו- מונע או לא.
ובשלב הזה החיישן יזעיק בתוך הבית.

gigieyal
09-01-13, 10:17
דורון.... זה לא רעיון טוב כי :
1. חיישן תנועה יפעיל אזעקה כשבע"ח "יחתוך" את הקרן ואצלנו במושב יש מלא ....
2.זה טווח גדול , אני צריך משהו שיצפור כאשר המרחק בין הבסיס והאוטו יגדל מ- 1 מטר לערך .
3. בדר"כ הם גוררים את האוטו או מדרדרים אותו הרחק מהבית ואז מנסים להניע ובדיוק למטרה הזו אני צריך את ההגנה !

סופת המדבר
09-01-13, 10:25
יש בשוק חיישני א"א (כמו חיישני התנועה שיש בבתים) ניידים אלחוטיים שניתן "לזרוק" ברכב, והמקלט/צופר בתוך הבית.
על האריזה הספציפית שמצאתי היה כתוב טווח של 15-20 מטר, כולל קירות, בבדיקה אישית שלי זה קלט ועבד גם ב30~ מטר.

המחשבה היא שגם אם התגברו על ההגנות ברזל בשקט, ותלשו ב-2 שניות את האזעקה הטיפוסית של הרכב, עדיין, בשלב כלשהו הם חייבים להכנס לתוך הרכב כדי להזיז אותו- מונע או לא.
ובשלב הזה החיישן יזעיק בתוך הבית.

נו ודוגמא לחיישן כזה.. כמה עולה.. מאיפה קונים .. לאן מחברים וכו...??

ד ו ר ו ן
09-01-13, 10:35
דורון.... זה לא רעיון טוב כי :
1. חיישן תנועה יפעיל אזעקה כשבע"ח "יחתוך" את הקרן ואצלנו במושב יש מלא ....
2.זה טווח גדול , אני צריך משהו שיצפור כאשר המרחק בין הבסיס והאוטו יגדל מ- 1 מטר לערך .
3. בדר"כ הם גוררים את האוטו או מדרדרים אותו הרחק מהבית ואז מנסים להניע ובדיוק למטרה הזו אני צריך את ההגנה !
לא הסברתי את עצמי ברור..
החיישן נמצא בתוך הרכב- ככה שאם זה לא רכב פתוח אין בעיה של חיות.
החיישן אלחוטי, לא עם קרן בין החיישן למקלט שיושב בתוך הבית.
כדי לדרדר את הרכב צריך להכנס לתוכו (שוב, בהנחה שזה רכב סגור) כדי לשחרר את הבלם-יד/להוציא מהילוך, ואז החיישן מופעל.
החיישן קטן יחסית, ואין בעיה להניח אותו במיקום שלא רואים מבחוץ, ככה שאין אינדיקציה בכלל שהוא שם, וקשה להתגונן ממשהו שאתה לא יודע שהוא שם.

ד ו ר ו ן
09-01-13, 10:44
נו ודוגמא לחיישן כזה.. כמה עולה.. מאיפה קונים .. לאן מחברים וכו...??
זה משהו בסגנון הזה, לא מצאתי בדיוק את מה שיש לי.
העלות נמוכה למדי, וזה עובד על סוללות.
החסרון היחידי שמצאתי בינתיים זה שבימים קרים, הבדלי הטמפ' ביני לבין הסביבה גדולים מאד, ולפעמים אני לא מספיק למקם אותו ולצאת מהרכב לפני שהוא מפעיל את הצופר.
אין חיבורים, פשוט למקם את החיישן ברכב במקום שרואה את חלל הרכב- זה אפילו לא חייב להיות מקום קבוע.

סופת המדבר
09-01-13, 16:52
[QUOTE=ד ו ר ו ן;489784]זה משהו בסגנון הזה, לא מצאתי בדיוק את מה שיש לי.

התכוונת להראות כאן משהו? קישור?
השאלה אם יש שאני שם אותו ברכב הוא ישר עובד(כמו שהבנתי ממה שאמרת) או שאפשר להפעיל גם מרחוקhttp://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=1126467569&sog=h-alarm
קניתי בינתיים את הדבר הזה הוא עובד עצמאי עם סוללה
הפעלה עם שלט כמו של אזעקה של רכב, מאד מאד רגיש הוא מוחבא בפינה בגיפ אם מישהו רק פותח או סוגר את הדלת של הגיפ או נותן מכה קלה
הוא ישר מזעיק חזק יחסית
אפילו אם יש רעש חזק דפיקת פטיש \נביחה של כלב ליד הגיפ הוא ישר מזעיק כתוב שמזעיק 40 שניות אבל בפועל בערך 15 שניות
בינתיים נחמד אבל מחפש משהו יותר רציני

יורם-דרומי
09-01-13, 22:07
בתחילה אכתוב למען ההגינות שאני עוסק בתחום הנ"ל מזה כ-24 שנים.

עזבו אילתורים והתנסויות במערכות זולות ולא אמינות
ישנן מספר מערכות אבטחה בשוק הישראלי תוצרת כחול לבן שמובילות בתחום המקומי והעולמי.

קיימת מערכת אלחוטית המיוצרת ומשווקת בארץ - תוצרת חברת ויסוניק - נקראת POWERMAX
ניתן להתקין גלאי א.א. פסיבי (גלאי נפח) אלחוטי ברכב - ממש להתקין/לקבע
כאמור - לאחר ניטרול מערכת האזעקה של הרכב וכניסת הגנב פנימה - תתקבל אזעקה במרכז הבקרה בבית כתוצאה מהפעלת הגלאי האלחוטי

בנוסף ניתן לשלב זאת עם מגנט משיכה שיותקן בתחתית הרכב. המגנט יחובר למשדר אלחוטי של המערכת הנ"ל (קיים מיוחד למגנט- לא נדרש לאלתר) - כל נסיעה/דרדור/דחיפה של הרכב כ-30 ס"מ - יגרום להפעלת המגנט והמערכת
בהצלחה
יורם

ד ו ר ו ן
09-01-13, 22:59
זה משהו בסגנון הזה:
http://video.org.il/items/27958#techDetailsAName

אותו העיקרון, גלאי נייד על סוללות, וצופר בתוך הבית גם הוא על סוללות עם אפשרות לחיבור עם ממיר לשקע.

זול, נכון.
לא אמין?
אני יודע שאחרי כ-3 שנים עם האזעקה הזולה שעלה "רק"269 ש"ח, בכל פעם ששכחתי לנטרל את הצופר הוא הזכיר לי ששכחתי.

gigieyal
10-01-13, 09:15
זה הכיוון .... רק שהחלקים לא צמודים פיזית אלא במרחק של עד 1 מטר .
http://www.youtube.com/watch?v=JF7-SLPk7nQ

סופת המדבר
10-01-13, 18:20
לדעתי מה שאני שמתי בגיפ עושה את אותה עבודה של מה שאתה הראת (מישהו רק שם יד בגיפ זה מצפצף אתמול עם הרעמים שהיו כל שניה זה הזעיק)
מה שדורון העלה נראה יותר בכיוון החיישן במקום אחד הצופר במקום אחר ליד הראש
השאלה (כמה שאלות)
מה קורה שהגנב רואה את החישן האם הוא יכול לנטרל אותו?
האם זה מתריע לנו שמישהו ניטרל אותו ''ללא אישור''?
איך מפעילים את האזעקה? מהבית מבחוץ ? עם שלט?

סופת המדבר
12-01-13, 21:07
היום בשיטוט ב'הום סנטר' וכמובן שאני פוזל לכל המקומות שמוצע בהם אמצעי מיגון
ראיתי שם גלאי נפח אלחוטי מסוגל ''לראות'' למרחק 6-8 מטר
ולשלוח שידור עד 100 מטר מחיר משהו בסביבות ה160
היחידה הפנימית נכנסת ישירות לשקע חשמל
לא מכיר לא ניסיתי אבל מעניין..
אולי זה כמו שדורון הציע..

ד ו ר ו ן
12-01-13, 21:31
זה נשמע כמו מה שיש לי.
אגב, גם הקנה בהום-בנטר/אייס, אחד מהשניים.

סופת המדבר
13-01-13, 21:59
דורון אם תוכל לשטף לפחות אותי אפילו בפרטי אם אתה לא רוצה לחשוף
אבל מעניין אותי לדעת מה קורה אם מישהו\ הגנב מגלה את הגלאי מה קורה?
נגיד שבשניה הראשונה הגנב עוד לא הגיע לגלאי והאזעקה מתחילה
האם הוא יכול להפסיק את השידור דרך הגלאי? מפסק משהו...
האם גם אם הוא כיסה\ כיבה את הגלאי האזעקה תמשיך להזעיק?
איך דורכים את האזעקה ?

ד ו ר ו ן
13-01-13, 23:02
לפחות בדגם שמצאתי, הצופר יעבוד עד שאני אכבה אותו.
כלומר, שגם אם הגנב ראה את החיישן לפני שהוא נכנס לרכב, אלא אם הוא עם משבש תדרים, אין לו איך לחסום את החיישן מלהפעיל את האזעקה ביחידה הפנימית אם הוא נכנס לרכב.
וגם אם הוא זרק/שבר את החיישן, הצופר לא מפסיק לעבוד עד שאני מכבה אותו.

-->