PDA

צפייה בגרסה מלאה : טעים פשוט ומומלץ



baga
08-01-13, 19:22
עדיף עם בירה.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Kb-YwyLTQTo" target="_blank">
http://youtu.be/Kb-YwyLTQTo (https://www.youtube.com/watch?v=Kb-YwyLTQTo)
בתאבון.
בז

shmulikbg
08-01-13, 19:27
מצדיק תחרות...לא?;)

boaz avrahami
08-01-13, 20:22
בז, יש לך את הקופסא הזו?
פתאום יש לי חשק לבילטונג ;)

baga
09-01-13, 08:44
אתמול היא נכנסה לעבודה :)
שישי/שבת מוכן.
הקופסא יותר פשוטה מהמתכון .

דרור ברלי
09-01-13, 09:43
באיזה נתח משתמשים?

Pageup
09-01-13, 10:31
אחד הטובים, אני יכול ללעוס בילטונג מהבוקר עד הערב

עידו לוריה
09-01-13, 21:43
בזי תגיד זה נראה לך חוקי כך לגרום לבלוטות הרוק שלי לעבוד על ריק :(
טוב לפחות זה מוכן בשבת , איזה בירה להביא :cool:
דרור אנטריקוט/ סינטה .

עידו

boaz avrahami
09-01-13, 22:25
אכן, מפגש פסגה....
לוריה, תשחיז את הטוחנות

baga
09-01-13, 23:34
דרור :)
מנסיון זה עובד גם עם חלקים אחרים ( ושאר בע"ח :)))))
עידו :) איתך כל בירה זה יופי ואני מניח שגם עם "קצת" מיים נחייך.

עידו לוריה
10-01-13, 16:11
צפה פגיעה .

עידו

eysham
11-01-13, 17:23
הדלקתם אותי!$#$%!@#!

אילתרתי קופסה מארגז איכסון מפלסטיק.

אפילו יצא די מקצועי יחסית לכל מני קרטונים שראיתי ביוטיוב שאנשים עושים...למרות שחבל שאין לזה 20ס"מ נוספים בגובה...

הבשר כברבמקרר אחרי טיפול מלח, שטיפת חוצץ ותבלון .
מחר על הבוקר עולה לייבוש.

https://lh5.googleusercontent.com/-UCDEiLm3VOg/UPAtgyTtjUI/AAAAAAAAFyM/Pk6k1GfooPA/s640/20130111_170749.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-EYZgnOJKKa8/UPAtg3h5P-I/AAAAAAAAFyI/hKnh08GJLIQ/s640/20130111_170542.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-nKkgbRD_yls/UPAtdpHSypI/AAAAAAAAFyA/VazuDNDPLwk/s640/20130111_170523.jpg

דיווחים בהמשך...
איל

עידו לוריה
11-01-13, 18:45
איל אפשר היה להעמיד אותה ואז היה לך יותר מעוד 20 ס"מ , קצת לחשוב מחוץ לקופסה :p;)
יצא מגניב .


עידו

eysham
11-01-13, 19:36
דווקא חשבתי על זה.
הבעיה היא שאז לא היה ממש מקום לתלות יותר ממשהו כמו 4 חתיכות בשר.
העדפתי יותר מקום לתליה ע"ח גובה.

מה שבטוח זה שאם הניסוי הזעיר הזה יצליח, נבנה משהו יותר גדול.

boaz avrahami
11-01-13, 22:11
אייל, קבל פלטפורמה לארגז הבא שלך...
http://il.keter.com/products/storage-box-with-seat/

אבל אם להיות רציניים, חצי קילו עד קילו לאחר יבוש יחזיקו לדעתי 3-4 חודשים כמו כלום.
זה חייב להיות מאוד מלוח וקשה ללעיסה.

עידו לוריה
12-01-13, 17:42
אייל, קבל פלטפורמה לארגז הבא שלך...
http://il.keter.com/products/storage-box-with-seat/

אבל אם להיות רציניים, חצי קילו עד קילו לאחר יבוש יחזיקו לדעתי 3-4 חודשים כמו כלום.
זה חייב להיות מאוד מלוח וקשה ללעיסה.

3-4 דקות התכוונת .

עידו

eysham
12-01-13, 18:36
אייל, קבל פלטפורמה לארגז הבא שלך...
http://il.keter.com/products/storage-box-with-seat/

אבל אם להיות רציניים, חצי קילו עד קילו לאחר יבוש יחזיקו לדעתי 3-4 חודשים כמו כלום.
זה חייב להיות מאוד מלוח וקשה ללעיסה.

בועז...
אתה חושב בקטן! יש לי חינוך דרום אפריקאי. (אפילו דרכון היה לי פעם...)

בינתיים הבשר איז אין דה בוקס!

https://lh3.googleusercontent.com/-0624ey4IDfw/UPGP1lB7KnI/AAAAAAAAFzQ/47mugvpoSxY/s912/C360_2013-01-12-18-25-13_org.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-d4CLFUWIPMw/UPGPvtRSXhI/AAAAAAAAFys/B6MGNVhrOy8/s912/C360_2013-01-12-18-24-19.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-mZJpG8-iKZ8/UPGPwSY1tVI/AAAAAAAAFy4/0treVX1zRzs/s912/C360_2013-01-12-18-23-51_org.jpg

כפי שאפשר (אולי) לראות, לא נורא הגובה. אפשר לחיות עם זה יופי.

עכשיו "רק" נישאר לחכות כמה ימים....

איל

baga
12-01-13, 19:01
הכל טוב
הכל נכון
0.5 קילו או קילו + יבוש = תמיד מעט מידי.
עוד לא נתקלתי בנתח שהחזיק מעמד יותר משבוע.
המה מה ?
מנורה = חום , זה וארגז פלסטיק לא מריחים טוב . לא ?
טעים טעים :)

eysham
12-01-13, 19:17
המנורה באוויר. היא לא נוגעת בפלסטיק. זה לא שונה בהרבה מכל אהיל שקונים באיקאה... ויש מסביבה חיפוי מקופסת שימורים.
עשיתי ניסוי אתמול, והשארתי את המנורה דולקת לכמה שעות ולא הייתה בעיה. הפלסטיק אפילו לא מתחמם.
בכל מקרה, נקווה לטוב. (ויש גלאי עשן...)

איל

asafk
12-01-13, 19:41
מתכון בבקשה.

אסף.

eysham
12-01-13, 19:57
המתכון שמור במערכת...

בשר כתף - למרות שזה יכול להיות כל חלק אחר. אם זה יצא טוב נעבור לסינטה או ראמפ ונראה איך הולך.
פרוסות בעובי 20-15 מ"מ רוחב משהו כמו 50מ"מ ואורך כמה שיוצא רק שלא ייגע בריצפה של הקופסה. חתוך עם הסיבים של הבשר לאורך.

מצפים במלח גס ומשאירים לבערך חצי שעה-שעה. אז הכל נישטף באמבטיה עם חומץ תפוחים.
אח"כ ציפוי (כמו שעושים לשניצל) של תבלינים - פלפל שחור, תבלין גריל, משהו מיקס קנוי חריף... בכל מני אתרים ראיתי שממליצים להשתמש גם בזרעי קוסברה אבל לא היו לה. (כן... לה...)
בקיצור בינתיים זה כמה נסיונות שונים ונראה איך יוצא.

השרייה של זה במקרר משהו כמו 12 שעות ואז תלייה לייבוש.
4-5 ימים וזה אמור להיות מוכן.

הכל מהאינטרנט וזה פעם ראשונה אז אני רחוק מלהיות מומחה.. בינתיים.

נעדכן מה יוצא בהמשך.

איל

עידו לוריה
13-01-13, 21:55
זרעי כוסברה = קוריאנדר , שזה א ,ב של בילטון ( ואל תגידו לי בילטונג ה - ג היא שקטה :p)


עידו

boaz avrahami
13-01-13, 23:03
זרעי כוסברה = קוריאנדר , שזה א ,ב של בילטון ( ואל תגידו לי בילטונג ה - ג היא שקטה :p)


עידו

לוריה גדל על בילטונג .... זה בערך היה המוצץ שלו.
בזכות אבא שלו שעבד שנים באפריקה התוודעתי גם אני לחרא הממכר הזה.
(הגימל נעלמת רק אם יש לך מבטא אותנטי אבל אנחנו בקושי מדברים אנגלית אז חליק)

עידו לוריה
14-01-13, 11:12
לוריה גדל על בילטונג .... זה בערך היה המוצץ שלו.
בזכות אבא שלו שעבד שנים באפריקה התוודעתי גם אני לחרא הממכר הזה.
(הגימל נעלמת רק אם יש לך מבטא אותנטי אבל אנחנו בקושי מדברים אנגלית אז חליק)

עם זה חרא אז אני מוכן לעבוד על "יונקת דבש ":p;)

עידו

eysham
14-01-13, 11:25
הלו ילדים! לא לריב.
יש מספיק לכולם...

כילד גדלתי כמה שנים בדרום אפריקה אז אני יודע מה זה בילטונג.

בינתיים זה מתקדם יפה. הבשר נראה ומריח מעולה. (ומסריח את החדר שזה נמצא בו.... אבל זה לא בעייה שלי... היא תיבלה...)

אתמול בבוקר ראיתי שיש בעיה קלה של לחות ועיבוי בקופסא שיכול לגרום לעובש.
נפתר ע"י התקנת מאוורר של מחשב שלאט לאט מחליף את האוויר בקופסה.

הבוקר הסתכלתי והבשר כבר נראה די יבש. נראה לי שכבר מחר נחתוך דגימה לבדוק מה קורה בפנים....

איל

עידו לוריה
14-01-13, 14:39
זהו שזה היה נראה לי די אטום בשביל המלאכה , טוב לפחות לא התעפש הבשר .


עידו

baga
14-01-13, 17:17
עוד סיבה לעץ / קרטון
שלי כבר אזל .

eysham
15-01-13, 19:17
נגמרה לי הסבלנות...

הוצאתי חתיכה אחת לבדיקה (אחרי 3 ימים)
בחרתי את החתיכה הכי דקה שמן הסתם ייקח לה הכי פחות זמן להתייבש.

מדהים! WOWWWWWWWW!!!
איזו נוסטלגיה זה מעלה... 1:1 בילטונג.

https://lh6.googleusercontent.com/-va7f3fnUS2Y/UPWOGuLeojI/AAAAAAAAFzs/SpbAIz4Q-C4/s720/20130115_190031.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-I9c3nbjILk4/UPWOHCJc5GI/AAAAAAAAFzw/itRBgjOIRUE/s720/20130115_190038.jpg

אני מתחיל לחשוב שבאמת קילו וחצי זה לא ממש מספיק...

איל

boaz avrahami
15-01-13, 19:50
תפקסס לי חתיכה בבקשה

עידו לוריה
15-01-13, 20:51
איל תגיד נראה לך שממשפט או מתמונות אני יאמין לך :confused:
כמו שנאמר מזמן "רק הטעם ידבר " אז תגיד מתי ואיפה .

עידו

BackDoorMan
15-01-13, 23:39
https://lh6.googleusercontent.com/-va7f3fnUS2Y/UPWOGuLeojI/AAAAAAAAFzs/SpbAIz4Q-C4/s720/20130115_190031.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-I9c3nbjILk4/UPWOHCJc5GI/AAAAAAAAFzw/itRBgjOIRUE/s720/20130115_190038.jpg




מתי התור להשתלת לסת חדשה ?

eysham
16-01-13, 06:22
איל תגיד נראה לך שממשפט או מתמונות אני יאמין לך :confused:
כמו שנאמר מזמן "רק הטעם ידבר " אז תגיד מתי ואיפה .

עידו

אתה מוזמן תמיד. השאלה היא מה חלון ההזדמנויות שלך על שזה ניגמר...


מתי התור להשתלת לסת חדשה ?

טעמת פעם בילטונג? בכלל שמעת על זה לפני השרשור הזה?
כי לסת חדשה לא צריך. ואם כבר הוצאות רפואיות, אז טיפול פסיכיאטרי לגמילה.... זה ממכר!

hadtomer
16-01-13, 06:37
אייל, רק תדע לך שעל כל חתיכת בשר שאתה אוכל, פרה, יצור חי ונושם נתנה את חייב בסבל נוראי!!!! זה בעל חיים!!! וגם בלה בלה בלה חפירות בשכל וגם בלה בלה בלה חפירות בשכל. בלה בלה בלה זיוני מוח. כוס אמק, בני אדם אוכלים בשר, טבעונים אוכלים את הראש!!!!!

בואנה....היתי קופץ אליך בכיף. זה נראה חזק עם כוס הוגארדן ליד וערב קריר על המרפסת.

עידו לוריה
16-01-13, 07:44
אתה מוזמן תמיד. השאלה היא מה חלון ההזדמנויות שלך על שזה ניגמר...

תודה , הבעיה שנגמרה לי הוויזה לצאת מהמושב ;)
חוץ מזה יש תמיד פעם שנייה , אז מתי שהוא אני כבר יגיע .


עידו

-->