PDA

צפייה בגרסה מלאה : הילוך 6 רשל"צ חוויה לא נעימה של ידידה שלי

יריב קלר ברוך
10-01-13, 00:26
ברצוני לשתף אתכם במקרה שקרה לי : לפני מספר ימים הכנסתי את רכבי מסוג יונדאי אקסנט 2004 למוסך הילוך שישי בראשון לציון בעקבות תקלה ברכב ( נתקע ב- PARKING ) .
אבחנת המסך: שהתפוצץ לי הרדיאטור..... ( זאת למרות שהרכב לא הראה שום סימני התחממות – שעון חום, נזילת מים, משהו? ). החלפנו רדיאטור, למרות שהדבר היה נראה לי הזוי - מה הקשר בין אי יכולת לשלב להילוך להתפוצצות רדיאטור?
כשהודיעו לי שהרכב מתוקן והגעתי לאסוף אותו, הופניתי ישירות למנהל השירות במוסך... הוא הסביר לי במילים יפות שהרכב עבר טראומה, שהוחלף הרדיאטור, שביצעו נסיעת מבחן והרכב תקין. אבל, יש אבל... מעתה ,למשך חודש עלי לבדוק שמן ומים מידי בוקר כי כנראה נגרם נזק למנוע כתוצאה מ"ההתחממות" (כזכור, זו שלמיטב ידיעתי לא היתה) .
הלכנו לקחת את הרכב, לא לפני שיראו לי איך בודקים שמן ומים. כשפתחנו את מכסה מיכל העיבוי , המיכל היה יבש ! פתחנו את הרדיאטור ולא היו מים. מכונאי רכב שהיה שותף לחגיגה אמר מיד: "הרדיאטור ריק בטוח הלך ראש מנוע".
אציין שלפני כשנה וחצי באותו המוסך,באותו הרכב ,בעקבות תקלה של אי יכולת לשלב להילוך אחורי ,שופץ הגיר ולאחר מכן בעוד הרכב במוסך עודכנו שהלך המנוע.... גם אז טען המוסך שרק לאחר תיקון הגיר יכול היה לדעת שהמנוע הלך....
בפעם השניה חוזר על עצמו אותו סיפור של אבחנה חלקית, של רכב שמגיע למוסך עם תקלה אחת ויוצא באופן מפתיע עם נזק למנוע.... בפעם השניה המוסך מסרב לקחת אחריות על נזק שיתכן ונגרם בחצרו (נסיעת מבחן ללא מים ברדיאטור?) אגב כשביקשתי לראות את הרדיאטור המפוצץ נאמר לי שהוא כבר לא במוסך.....
לא נראה לי הגיוני שמוסך שמכבד את עצמו כמו הילוך שישי, מוסך מורשה, מוסך שמשלמים לו כסף טוב עבור טיפולים שוטפים, מתנהל כך מול לקוחות מתחמק מאחריות פעם אחר פעם וטוען שהכל זה צרוף מקרים מצער.
אז זהו, הפעם לא נסתפק בללכת כמו צאן לטבח, מילים יפות והנחה על הוצאה מיותרת בשווי חצי ממחיר הרכב לא תספק אותנו ולא ניכנע לאיומים בתביעה על הוצאת דיבה. תהיו אתם אלו שבוחרים אם לשים את הבייבי שלכם בידיים הנכונות?!
זה מה שהיה לידידה שלי מה צריך לעשות ?
ולא בסגנון יריב קלר ברוך:rolleyes:

ishc
10-01-13, 00:33
שלי היה תקל עם בעל מקצוע מעולם הרכב והוא סירב להחזיר לי את כספי עבור התיקון שמעולם לא בוצע (שלא לדבר על התקלה שנוצרה בעקבות זאת), עשיתי שתי פעולות. 1. לפרסם את סיפורי במס' פורומים (אחד מהם היה ג'יפולוג)
2. לפנות לגוף שאחראי על המוסכים ולהגיש תלונה.

מס' ימים לאחר מכן קיבלתי את כספי חזרה.

יריב קלר ברוך
10-01-13, 00:38
שלי היה תקל עם בעל מקצוע מעולם הרכב והוא סירב להחזיר לי את כספי עבור התיקון שמעולם לא בוצע (שלא לדבר על התקלה שנוצרה בעקבות זאת), עשיתי שתי פעולות. 1. לפרסם את סיפורי במס' פורומים (אחד מהם היה ג'יפולוג)
2. לפנות לגוף שאחראי על המוסכים ולהגיש תלונה.

מס' ימים לאחר מכן קיבלתי את כספי חזרה.

כל הכבוד .
הבחורה מפוחדת וקיבלה אזהרה לפני הגשת תביעה מהמוסך על פרסום העניין

lizard
10-01-13, 06:31
למה אתה/היא/אתם חוזרים למוסך שלכל בר דעת לא נראה אמין?
יש כל כך הרבה מוסכים שאם מוסך היום מרמה אותי ב100 שקל אני לא חוזר אליו. בשביל מה? ועוד שעשו לכם כזה תרגיל?
שהיא תיקח עורך דין ותתבע להם את הצורה. כולל פרסום בכל המדיות האפשריות. כדי שיתבעו אותה על הוצאת דיבה צרךי להוכיח שאכן הוצאה דיבתם, לא בטוח שזה המקרה כי זה נכון. אבל אתה צריך להתייעץ עם עורך דין.

klam
10-01-13, 07:00
אין כאן שום עניין של "הוצאת דיבה" וגם לא יכול להיות. משתמשים במושג הזה בסיטונות וללא ידיעה: הוצאת דיבה פירושה השמצה במזיד; כלומר, שאנחנו משמיצים מישהו שלא בצדק ומכפישים את שמו, וזאת מתוך ידיעה ברורה שזה לא נכון!. במקרים כגון זה שתיארת, בהם אנו משוכנעים שרימו אותנו, אמנם חובת ההוכחה היא עלינו, אבל אין כאן שום אפשרות לדיבה משום שאנחנו נוהגים בתום לב ואנחנו הצד הנפגע. לכן - המלץ לידידתך שתפעל באמצעות עורך-דין ונדמה לי שיש כאן בפורום יותר מאחד או שניים שיכולים לעזור..

יריב קלר ברוך
10-01-13, 07:04
אין כאן שום עניין של "הוצאת דיבה" וגם לא יכול להיות. משתמשים במושג הזה בסיטונות וללא ידיעה: הוצאת דיבה פירושה השמצה במזיד; כלומר, שאנחנו משמיצים מישהו שלא בצדק ומכפישים את שמו, וזאת מתוך ידיעה ברורה שזה לא נכון!. במקרים כגון זה שתיארת, בהם אנו משוכנעים שרימו אותנו, אמנם חובת ההוכחה היא עלינו, אבל אין כאן שום אפשרות לדיבה משום שאנחנו נוהגים בתום לב ואנחנו הצד הנפגע. לכן - המלץ לידידתך שתפעל באמצעות עורך-דין ונדמה לי שיש כאן בפורום יותר מאחד או שניים שיכולים לעזור..

תודה

עופר הדוב
10-01-13, 10:07
שלום יריב
אפשר ורצוי לפנות לאיגוד המוסכים יש להם הרבה כח לטפל בבעיות כאלו

ניר ל
10-01-13, 12:08
אם זה מנחם אותך ,

אז אני מכיר מישהו שאכל חרא במילים עדינות , אצלך בסדנא בזמנו . או שככה לפחות הוא סבור ,

גם הוא לא עשה עם זה שום דבר ואפילו לא התלונן בפורום כלשהו ... הוא פשוט החליף מוסך/סדנא וגם שם הוא אוכל חרא (לראייתו כמובן) ,

מה אני אומר - מי שגר בבית זכוכית מוטב לו שלא יזרוק אבנים .

יריב קלר ברוך
10-01-13, 12:24
אם זה מנחם אותך ,

אז אני מכיר מישהו שאכל חרא במילים עדינות , אצלך בסדנא בזמנו . או שככה לפחות הוא סבור ,

גם הוא לא עשה עם זה שום דבר ואפילו לא התלונן בפורום כלשהו ... הוא פשוט החליף מוסך/סדנא וגם שם הוא אוכל חרא (לראייתו כמובן) ,

מה אני אומר - מי שגר בבית זכוכית מוטב לו שלא יזרוק אבנים .
ללא ספק בכל עסק יש לקוחות לא מרוצים מכל מיני סיבות מי שבסדנה התלונן על משהו אנו כסדנה ניסינו הכול כדי לרצות את הלקוח !
אבל עם כבעל מקצוע אתה מאבחן תקלה מתקן וקובע שהרכב תקין ואז אצלך בחנייה מגלים שאיין מנוע ברכב ! מי צריך לקחת אחריות מקצועית ?
ובקשר ללקוח שאתה מדבר אין לי ידע מי זה אבל לפי איך שאתה מציג את זה הבחור לא מרוצה גם מאחרים וגם זה לא קשור לשרשור!
ולידע כללי אני לא בסדנה עוד מעט שנה אבל יודע שהשארנו ואורן עדיין משאיר לקוחות מרוצים ופרוייקטים מדהימים !

עמי
10-01-13, 13:03

מה שכתבת כאן פשוט לא נכון ובאופן יסודי. אפשר לפרסם ולהפיץ לשון הרע (ולהתחייב בפיצויים נכבדים) גם בטעות, גם בתום לב ואפילו אם מה שפרסמת היה נכון.

asafk
10-01-13, 13:28
הדבר הנכון לעשות הוא פניה לאיגוד המוסכים.
זה עוזר ברוב המקרים.
לפנות למחלקת השירות של היבןאן שהמוסך מןרשה שלו. גם עוזר.

ולהחליף מוסך.

אסף.

ניר ל
10-01-13, 14:27
ללא ספק בכל עסק יש לקוחות לא מרוצים מכל מיני סיבות מי שבסדנה התלונן על משהו אנו כסדנה ניסינו הכול כדי לרצות את הלקוח !
אבל עם כבעל מקצוע אתה מאבחן תקלה מתקן וקובע שהרכב תקין ואז אצלך בחנייה מגלים שאיין מנוע ברכב ! מי צריך לקחת אחריות מקצועית ?
ובקשר ללקוח שאתה מדבר אין לי ידע מי זה אבל לפי איך שאתה מציג את זה הבחור לא מרוצה גם מאחרים וגם זה לא קשור לשרשור!
ולידע כללי אני לא בסדנה עוד מעט שנה אבל יודע שהשארנו ואורן עדיין משאיר לקוחות מרוצים ופרוייקטים מדהימים !

אני לא מתייחס למקרה , כי הלקוח שמעורב בו הוא גם חבר בפורום הזה ואם חפצה נפשו - היה יכול להעלות את הטענות באופן מפורט בעצמו.

לכן גם לא הבעתי את דעתי והבאתי את הדברים בהסתייגות .

אני לא מכיר את מוסך הילוך שישי , לא אותך ולא את אורן מערכות . מה שבטוח הוא שלמילים שנכתבות יש כוח - ואני באופן אישי אמנע מלהיכנס למוסך הזה בעקבות הדברים שכתבת. כל עוד לא ניתנה תגובת המוסך והניחה את דעתי .

דעתי האישית היא שקיימת כנראה ציפייה מוגזמת מבעלי מקצוע בארץ וממוסכים מורשים בפרט . אני לא מכיר מוסך בארץ שלא מתקן תקלות בשיטת "ניסויי וטעייה" . יש מעטים שבאמת מתאמצים לאבחן לפני שמחליפים חלקים - גם להם זה לא תמיד מצליח ובוודאי שלא משתלם בהרבה מקרים . אז גם להם יש לא מעט לקוחות לא מרוצים.

אני נפלתי עם מוסך מורשה מפורסם של מיצובישי - נכנסתי למוסך עם רעידות בסרק . ידעתי שבד"כ מדובר בתושבות גמורות.
איבחנו תושבות גמורות .
החליפו תושבות , את כל תושבות המנוע והגיר לחדשות מקוריות. עלה 20% משווי הרכב .
יצאתי מהמוסך עם רעידות חמורות הרבה יותר מאלו שהיו כשנכנסתי...
הציעו לשפץ משאבת סולר ... להחליף מזרקים...
על הדרך גיליתי שחירבו לי את האגנים של המנוע והגיר עם הג'ק שהשתמשו בו ללא אמצעי תיווך רך.

אמנם עזבתי את המוסך הזה , אבל -

לא מצאתי לנכון להתלונן וללכלך בפורום , לא כי אני נגד זה , אלא כי לא נראה לי שיש משהו יותר טוב . אני גם לא שולל כניסה למוסך הזה בעתיד.

כשאני רוצה לתקן טוב - אני מלכלך את הידיים בעצמי וגם אם לא יוצא לי טוב - לפחות אני לא מתוסכל .

lizard
10-01-13, 17:44
ניר זה שאתה החלטת לא לשתף לא אומר דבר על מי שכן החליט לשתף. לטעמי האישי, זה שלא שתפת זה חבל. אולי מישהו אחר היה יותר מודע לבעיתיות במוסך והיה מקפיד יותר. כי מה שעשו לך עשו לעשרות אחרים שכנראה מבינים פחות.

זה שאתה לא חושב שצריך לשתף, דעה שלך. לדעתי בעולם היום חובה לשתף. היחודיות של התקופה שלנו לעומת תקופות קודמות היא שלנו יש גישה מהירה לשיתוף מידע. ואני לא מדבר על תמונות של חתולים. מידע רלוונטי כמו על מוסך שכנראה לא יודע את העבודה ו/או גורם לנזקים לרכבים שהוא מטפל בהם.

יריב קלר ברוך
10-01-13, 18:41
אני באופן אישי חושב שעם הצד השני צוחק עליך ואומר לך כן טעות הלך מנוע תשלם ולא מבין שיש כאן אחריות מקצועית לפחות חלקית עם לא מלאה אז צריך וחובה לשתף!
בעבר נכנסתי עקב רעידות בטרנו בסרק למוסך מורשה של היבואן הרכב היה שנתיים אחרי תום אחריות והחליפו לי משאבת סולר בהנחה של 60 אחוז כי היה להם פאק בדגם הספציפי ונאמר לי שעם ההיתי מגיע אפילו שנה אחרי תום אחריות לא ההיתי משלם שקל !
אז למרות שההיתי מאוכזב שלא בצעו ריקול ושמרו עת הבעייה בסוד עדיין 5 שנים אחרי שהרכב יצא מהחברה הבינו שאי אפשר לחייב אותי מחיר מלא וזה אפילו בלי שאבקש !
בקיצור לא תמיד המוסכים או היבואנים לא בסדר
ואני מכיר גם מצב שמישהו תוקן במוסך של חבר והאיבחון לא היה נכון והוחלף חלק באלפי שקלים עלות מוסך ומעל עשירייה ללקוח ולאחר ההחלפה התקלה נשארה המוסך השאיר את החלק החדש ואף החליף בהנחה משמעותית את החלק התקול שעולה פחות ממחצית ממה שהוחלף לפני בסוף ללא שום תשלום והכול בלי בקשה מצד הלקוח חוץ מהמירמור שקראו לבחור לקחת את הרכב ואז ראו שהבעייה לא תוקנה !
וכן יכלו לפרק את החלק החדש שהוחלף בטעות !

ניר ל
10-01-13, 21:38
ניר זה שאתה החלטת לא לשתף לא אומר דבר על מי שכן החליט לשתף. לטעמי האישי, זה שלא שתפת זה חבל. אולי מישהו אחר היה יותר מודע לבעיתיות במוסך והיה מקפיד יותר. כי מה שעשו לך עשו לעשרות אחרים שכנראה מבינים פחות.

זה שאתה לא חושב שצריך לשתף, דעה שלך. לדעתי בעולם היום חובה לשתף. היחודיות של התקופה שלנו לעומת תקופות קודמות היא שלנו יש גישה מהירה לשיתוף מידע. ואני לא מדבר על תמונות של חתולים. מידע רלוונטי כמו על מוסך שכנראה לא יודע את העבודה ו/או גורם לנזקים לרכבים שהוא מטפל בהם.

מיכה , אני אזכיר את ההיסטוריה של הפורום הזה -

הפורום הזה נולד , כי מייסדי הפורום ובינהם אני הגיעו למסקנה חד משמעית כי טיפול ברכב במוסך ,כל מוסך, הוא מזיק לרכב ומזיק לכיס .

אלו ביננו שטיפלו לבד בג׳יפים שלהם מצאו במה לשתף בידע הנרכש שלהם ולהתייעץ עם שכמותם . אסור היה להזכיר בפורום את המילה מוסך , מי שהפנה לטיפול במוסכים סולק בבושת פנים ולשום בעל מקצוע לא ניתנה בפורום דריסת רגל אם לא ענה בצורה עניינית או שיתף בידע אלא רק הזמין אנשים לטפל אצלו ברכב .
כל זה היה די מזמן , אבל זה עדיין ב DNA שלנו ובטח ששלי . אז לבוא ולהגיד לי שאני לא ממליץ לשתף בהמלצות שליליות על מוסכים....

אני לא ממליץ על מוסכים. אני חושב שמי שנכנס למוסך, כל מוסך, עושה זאת על אחריותו בלבד . זה משהו שלמדתי כבר בגיל 20 ... לפני 20 שנה . אני מכיר סיפורים רעים על כל אחד ואחד מהמוסכים ובעלי הסדנאות המוכרים בפורום ולא בכדי בעל המוסך היחיד שנמצא כאן ומפגין ידע עצום ונדיר מאז ראשית ימי הפורום - אינו מזדהה כבעל מוסך ואינו מספק שירותים לחברי הפורום - הוא מודע כנראה לכך שתעודת האומן איננה האסמכתא והסיבה לידע , לאהבה ולשליטה בחומר שלו ושאינו מייצג את הכלל.

אני כבר מספיק שנים במדיה הזו בכדי להבין שהמלצה על מוסך כזה או קטילה של מוסך אחר יוצרת בסך הכל את הגורו התורן הבא ולא באמת משרתת את האינטרס הציבורי.

אני לא רוצה להיכנס לסיבות לכך , אבל כל מי שמתיימר להבין כאן משהו יכול לעשות חשבון פשוט ולהיווכח שמוסך שעובד עפ״י הספר בישראל - יפשוט מהר מאד את הרגל.

רוצים עבודה טובה ומוכנים להשקיע את הזמן והמאמץ הדרושים - תורידו ספרות יצרן , תשברו את השיניים באנגלית, תצטיידו בציוד מתאים וגשו לעבודה . תארגנו לכם קבוצות תמיכה ותעזרו אחד לשני, תחזירו את הפורום למה שהיה כשאנחנו היינו בגילכם... כולי תקווה !

grand
11-01-13, 09:42
ניר

מה שהיה לא יחזור, המכוניות השתכללו מימי הסיקס, ואנחנו מזדקנים....

עידו לוריה
11-01-13, 11:04
מיכה , אני אזכיר את ההיסטוריה של הפורום הזה -

הפורום הזה נולד , כי מייסדי הפורום ובינהם אני הגיעו למסקנה חד משמעית כי טיפול ברכב במוסך ,כל מוסך, הוא מזיק לרכב ומזיק לכיס .

אלו ביננו שטיפלו לבד בג׳יפים שלהם מצאו במה לשתף בידע הנרכש שלהם ולהתייעץ עם שכמותם . אסור היה להזכיר בפורום את המילה מוסך , מי שהפנה לטיפול במוסכים סולק בבושת פנים ולשום בעל מקצוע לא ניתנה בפורום דריסת רגל אם לא ענה בצורה עניינית או שיתף בידע אלא רק הזמין אנשים לטפל אצלו ברכב .
כל זה היה די מזמן , אבל זה עדיין ב DNA שלנו ובטח ששלי . אז לבוא ולהגיד לי שאני לא ממליץ לשתף בהמלצות שליליות על מוסכים....

אני לא ממליץ על מוסכים. אני חושב שמי שנכנס למוסך, כל מוסך, עושה זאת על אחריותו בלבד . זה משהו שלמדתי כבר בגיל 20 ... לפני 20 שנה . אני מכיר סיפורים רעים על כל אחד ואחד מהמוסכים ובעלי הסדנאות המוכרים בפורום ולא בכדי בעל המוסך היחיד שנמצא כאן ומפגין ידע עצום ונדיר מאז ראשית ימי הפורום - אינו מזדהה כבעל מוסך ואינו מספק שירותים לחברי הפורום - הוא מודע כנראה לכך שתעודת האומן איננה האסמכתא והסיבה לידע , לאהבה ולשליטה בחומר שלו ושאינו מייצג את הכלל.

אני כבר מספיק שנים במדיה הזו בכדי להבין שהמלצה על מוסך כזה או קטילה של מוסך אחר יוצרת בסך הכל את הגורו התורן הבא ולא באמת משרתת את האינטרס הציבורי.

אני לא רוצה להיכנס לסיבות לכך , אבל כל מי שמתיימר להבין כאן משהו יכול לעשות חשבון פשוט ולהיווכח שמוסך שעובד עפ״י הספר בישראל - יפשוט מהר מאד את הרגל.

רוצים עבודה טובה ומוכנים להשקיע את הזמן והמאמץ הדרושים - תורידו ספרות יצרן , תשברו את השיניים באנגלית, תצטיידו בציוד מתאים וגשו לעבודה . תארגנו לכם קבוצות תמיכה ותעזרו אחד לשני, תחזירו את הפורום למה שהיה כשאנחנו היינו בגילכם... כולי תקווה !

יוחזר סמי וסוסו .

עידו

ניר ל
11-01-13, 11:29
כשיצא הפאג׳רו לשוק החזקתי סיקס . לפאג׳רו ודומיו קראנו ״פלסטיקים״ והאמנו שאינם מתאימים לתחזוקה עצמית .

היום אני מחזיק פאג׳רו q והוא פשוט בעיניי כמו טרקטור ישן . תיחזקתי גם zj ודיסקו 1 , הברזלים אותם ברזלים ...

אז נכון שהתבגרנו , אבל הפועלים במוסך אותם פועלים ודווקא היום הם מסוגלים לחולל יותר נזק מפעם.

יריב הרי מביא ציטוט מפי בחורה , שלמרות שזה ישמע שוביניסטי - לא מעט נשים שאני מכיר יכולות לנסוע עם מנוע עולה באש , להפעיל מזגן ולטעון אח״כ שלא הבחינו בשום דבר. אם יריב בעצמו או כל אחד עם מושג כלשהו היה הולך למוסך - לא היה מקבל את הטענה שהרכב נתקע בהילוך כי יש דליפה מהרדיאטור ...

מי שולח אישה למוסך !?

וסליחה מראש מהנשים יוצאות הדופן (מאד לטובה לדעתי, לפחות בעניינים האלה) שנמצאות כאן .

נמרוד
11-01-13, 11:52
יריב הרי מביא ציטוט מפי בחורה , שלמרות שזה ישמע שוביניסטי - לא מעט נשים שאני מכיר יכולות לנסוע עם מנוע עולה באש , להפעיל מזגן ולטעון אח״כ שלא הבחינו בשום דבר. אם יריב בעצמו או כל אחד עם מושג כלשהו היה הולך למוסך - לא היה מקבל את הטענה שהרכב נתקע בהילוך כי יש דליפה מהרדיאטור ...

מי שולח אישה למוסך !?

חיים הכט :D

דרור ברלי
11-01-13, 13:35
מי שולח אישה למוסך !?

.

זה עצם העניין ניר.

המוסכניק מהסוג המצוי, כשמגיעה לו אישה (או גבר אשכנזי מהסוג הנחנח), ישר נדלקים לו ה-$$$ בעיניים.
הרכב תקוע בפרקינג? ווי ווי ווי. לא נעים לי גברת, אבל צריך להחליף מנוע!!!! וגם ציפלינגים. מה זאת אומרת מה זה קשור? בטח קשור. וכל זה גברת, קרה בגלל שנתפס לך האלמנט, שאם לא תופסים את זה בזמן, זה מה שגורם לציפלינגים להתחמם ולהישרף, ואז הולך המנוע וגם תופס את הגיר, בדיוק כמו שקרה אצלך. לא חבל?... כמעט חדש האוטו. לא חראם גברת? אחרי שתשלמי כאן עשיריה, רק על מנוע, לפני ציפלינגים ולפני אלמנט ועוד כמה חלקים מסביב ולפני עבודה?... מה זאת אומרת איפה זה האלמנט? זה חלק פנימי גברת, את לא רואה אותו. מגיעים אליו רק כשמוציאים מנוע. אם הוא נתפס, ווי ווי ווי מה קורה. אותו דבר הציפלינגים.
אבל תהיי רגועה גברת, נחליף לך גם אלמנט. בטח חדש. רק חדש מקופסה, עם אחריות. אלמנט מקורי אורגינל.

אחרי הסבר כזה שלימד אותה בהליך מזורז על יחסי הגומלין המורכבים שבין גיר שנתקע בפרקינג, מנוע גמור, ציפלינגים שנשרפים ואלמנט שנתפס, היא נרגעת קצת למרות שהיא מבינה טוב מאוד שזה הולך לכאוב חזק בכיס. ואז כשהיא מקבלת את האלמנט - עמוק-עמוק עד המרפק, בסיבוב, מקורי ובאחריות - היא לפחות כבר לא מופתעת.

כאן נמדדת ההגינות של מוסך. כל התדמית העקומה והמפוקפקת של ענף המוסכים כולו מתחילה כאן.

topender_4
11-01-13, 13:58
חבל מאוד שזה המצב וכדאי לבקש את תגובת המוסך. יחד עם זה מוכר מאוד ואף קיימים סיפורים קשים בהרבה בענף הזה.

אני יכול להמליץ לבעלי היונדאי ומיצובישי על מוסך רמות בבת ים, אני עושה אליהם את הדרך מהנגב !!! לאחר שעברתי חוויה במקום אחר ותיקון אצלם.

בהצלחה

זה עצם העניין ניר.

המוסכניק מהסוג המצוי, כשמגיעה לו אישה (או גבר אשכנזי מהסוג הנחנח), ישר נדלקים לו ה-$$$ בעיניים.
הרכב תקוע בפרקינג? ווי ווי ווי. לא נעים לי גברת, אבל צריך להחליף מנוע!!!! וגם ציפלינגים. מה זאת אומרת מה זה קשור? בטח קשור. וכל זה גברת, קרה בגלל שנתפס לך האלמנט, שאם לא תופסים את זה בזמן, זה מה שגורם לציפלינגים להתחמם ולהישרף, ואז הולך המנוע וגם תופס את הגיר, בדיוק כמו שקרה אצלך. לא חבל?... כמעט חדש האוטו. לא חראם גברת? אחרי שתשלמי כאן עשיריה, רק על מנוע, לפני ציפלינגים ולפני אלמנט ועוד כמה חלקים מסביב ולפני עבודה?... מה זאת אומרת איפה זה האלמנט? זה חלק פנימי גברת, את לא רואה אותו. מגיעים אליו רק כשמוציאים מנוע. אם הוא נתפס, ווי ווי ווי מה קורה. אותו דבר הציפלינגים.
אבל תהיי רגועה גברת, נחליף לך גם אלמנט. בטח חדש. רק חדש מקופסה, עם אחריות. אלמנט מקורי אורגינל.

אחרי הסבר כזה שלימד אותה בהליך מזורז על יחסי הגומלין המורכבים שבין גיר שנתקע בפרקינג, מנוע גמור, ציפלינגים שנשרפים ואלמנט שנתפס, היא נרגעת קצת למרות שהיא מבינה טוב מאוד שזה הולך לכאוב חזק בכיס. ואז כשהיא מקבלת את האלמנט - עמוק-עמוק עד המרפק, בסיבוב, מקורי ובאחריות - היא לפחות כבר לא מופתעת.

כאן נמדדת ההגינות של מוסך. כל התדמית העקומה והמפוקפקת של ענף המוסכים כולו מתחילה כאן.

rupni
11-01-13, 14:18
זה עצם העניין ניר.

כשהייתי יותר קטן המורה שלי לא הבינה איך זה שלפחות פעם בשבוע הפרשנסטט מתקלקל באוטו שלנו.

lizard
11-01-13, 17:21
ניר, כשהייתם אתר קטן ומסוקס ברובו, ניחא. ג'יפולוג כבר מזמן לא אתר של רק ג'יפים. מדברים פה על פאקינג מקררים ומכונות כביסה.
אז לבוא ולומר שלא לכתוב דעה, לא נכנס ונושא הוצאת דיבה וכדומה, כי זה לא ראוי אז עם כל הכבוד, זה לא ראוי.

לא לכולם יש את הידע, הזמן, היכולת והאומץ לטפל לבד באוטו.

בוזי
11-01-13, 17:43
ואגב, לעצם העניין - אתם יודעים שלפעמים פיוז שרוף של אור הבלם גורם לתקלה הזו, נכון?
כמו שזה נשמע, באמת יש שם תקלה כזו או אחרת במנוע (מאבד מים) וזה אכן צירוף מקרים, שתי תקלות שונות ולא קשורות.

בוזי
11-01-13, 17:47
ועוד אגב אחד, בחלק מהמכוניות יש קשר בין נוזל הקירור לגיר - הנוזל מוזרם דרך הגיר. שימושי ויעיל מאוד כשיורד שלג (הנה מצאתי למה זה טוב).

אודי פ.
06-02-13, 21:09
...דעתי האישית היא שקיימת כנראה ציפייה מוגזמת מבעלי מקצוע בארץ וממוסכים מורשים בפרט . אני לא מכיר מוסך בארץ שלא מתקן תקלות בשיטת "ניסויי וטעייה" . יש מעטים שבאמת מתאמצים לאבחן לפני שמחליפים חלקים - גם להם זה לא תמיד מצליח ובוודאי שלא משתלם בהרבה מקרים . אז גם להם יש לא מעט לקוחות לא מרוצים.

אני נפלתי עם מוסך מורשה מפורסם של מיצובישי - נכנסתי למוסך עם רעידות בסרק . ידעתי שבד"כ מדובר בתושבות גמורות.
איבחנו תושבות גמורות .
החליפו תושבות , את כל תושבות המנוע והגיר לחדשות מקוריות. עלה 20% משווי הרכב .
יצאתי מהמוסך עם רעידות חמורות הרבה יותר מאלו שהיו כשנכנסתי...
.

ניר, אני בהחלט מסכים שחשוב ביותר להפעיל שיקול דעת לפני שמאשימים מישהו ברמאות. לדעתי הרוב המוחלט של הסיפורים הלא נעימים מקורם בחוסר מקצועיות, חוסר ידע, עיגול פינות וכו', ולא בכוונת זדון. וגם בכך שבהרבה מוסכים יש אחד שמבין ועוד כמה שלא. אבל במקרה הזה אם הסיפור נכון אפילו בערך זה נשמע כמו רמאות חסרת בושה בסגנון חיים הכט.

חוץ מזה, מה נסגר עם הרעידות? יש לי אותה בעייה בקנגו דיזל...

יריב קלר ברוך
06-02-13, 21:27
היי חברים כרגע המצב בדיונים של עו"ד של שני הצדדים

BackDoorMan
06-02-13, 21:38
מה זה משנה אם הנזק שגרם מוסכניק לאוטו קרה כתוצאה מחוסר מקצועיות, מרמאות, בתום לב, מחיפוף או בזדון
?
המוסך מבחינת הלקוח הממוצע הוא קופסה שחורה, הכנסת אוטו לא תקין ואתה מצפה שהוא יצא משם מתוקן ובטח ללא נזק, נקודה,
לא מענין תירוצים כמו בכל התקשרות עסקית אחרת, אני ממש לא מסכים עם ניר ל שצריך להשלים עם המצב או לטפל באוטו לבד,
זאת בדיוק הגישה המנציחה את המצב כמות שהוא,

מוסכניק לא מקצועי שיסגור את העסק או שילך ללמוד את המקצוע, לא מענין אותי איזה צרות יש לו בעסק או בבית כמו שהצרות של לקוחותיו לא מענינות אותו

ניר ל
07-02-13, 13:46
תשובה לגבי הרעידות במקרה שסיפרתי עליו -

ברור שדקה אחרי שיצאתי מהמוסך וגיליתי שלא ביצעו נסיעת מבחן ולמעשה רק החמירו את המצב , חזרתי לשם להתלונן.

אז הרכב אושפז למשך יום נוסף - "הפעם אני באופן אישי רוצה לבדוק מה הבעיה" הייתה תשובתו של מנהל המוסך (ומי לעזאזל נתן את הדיאגנוזה לפני כן ?)

ניסו לבצע כמה כוונים נוספים והמצב הוטב אבל עדיין לא ביחס למצב איתו נכנסתי למוסך . לגבי החלפת התושבות - המוסך טוען שהן דרשו החלפה בלי קשר לתופעה - היות שמדובר בחלק שעבד כמה שנים , הרי אי אפשר להתווכח עם זה . אף אחד לא יזכה אותי או יחזיר את המצב לקדמותו .

מנהל המוסך הציע להמשיך ולבדוק איפה הבעיה - "נתחיל משיפוץ משאבת סולר... " - כאן הסתיימה דרכנו המשותפת.

אני לא מתכוון לשפץ משאבת סולר במנוע שעובד מצויין, לא מעשן, צריכת סולר מעולה , בגלל חשש שהיא הגורם לרעידה של המרכב בסל"ד X , זה נראה לי קשקוש מוחלט שברור איך היה מסתיים ... אם הייתי ממשיך אתם היו מחליפים את כל חלקי הג'יפ עד היום .

שורה תחתונה - הורדתי במקצת את סל"ד הסרק ואני מרגיש את הוויברציה רק לעיתים רחוקות . מקווה מאד שהתושבות שהוחלפו היו טריות ושלא קיבלתי תושבות "פג-תוקף" כי אני הפראייר היחיד שמבקש חלפים מקוריים ב 10 השנים האחרונות לרכב כזה.
סה"כ מדובר ברכב ישן מאד ומוגזם כנראה לשאוף לשלמות . אני נהנה ממנו מאד וטרוד יותר מכך שיגנב בקרוב מאשר מזה שהוא קצת רועד ב 1000 סל"ד....

אודי פ.
07-02-13, 22:19
תודה ניר.הייתי היום שוב במוסך. הפעם טיפל באוטו הבחור שמבין, דווקא היה יסודי. הוא לא מצא שום בעייה בתושבת אחרת או אגזוז שנוגע בגוף או משהו. הוא כיוון כמיטב יכולתו את התושבת (אין לה כמעט שום חופש בהרכבה), ותכלס זה בדיוק אותו הדבר... אני מסיק שהתושבת התחליפית קשה מידי. מה שכן אני אנסה לשחק עם הטורים, מי יודע אולי דווקא להוריד יעזור.

BackDoorMan
07-02-13, 23:08
מנסיון עם ה ZX16V, קניתי לה פעם תושבת מנוע תחתונה מפיז'ו ספורט, ברמת קושי המוגדרת כ- גרופ N והאוטו הפך לויברטור
הכל רעד במיוחד כשהמזגן עבד, ולחשוב שיש תושבת עוד יותר קשיחה לגרופ A

-->