raanan
10-01-13, 17:11
אז כך, לרמת הגולן לא עליתי בגלל המבריזן הקבוע (השם שמור במערכת ...). גן ולימודים בישוב לא התקיימו, על כן,
החלטתי לבקר את אחותי "באבני חפץ" הנצורה (בלילה כביש הגישה נסחף והיה גם חילוץ מעניין של פלסטינאים עם טרקטור ע"י הנח"ל החרדי ).
סה"כ ההלוך והביקור היה ללא קשיים או מאורעות מיוחדים (גשם ומעט ברד ).
בחזור, לאחר עצירה במקדונלד (רק בזכות זה הבנות הצטרפו אליי) בביתן אהרון יצאנו לכביש החוף לכיוון צפון.
סה"כ התנועה זרמה בקצב טוב למרות הגשם הקל.
מעט אחרי מחלף ינאי ישנו גשר מעל נחל אלכסנדר. בשול הימני (אני חושב לפני הגשר) חנתה ניידת ורכב פרטי.
פתאום משום מקום התחלתי לאבד שליטה בטרופר.
איבוד השליטה היה היגוי יתר לכיוון שמאל , בתיקון שלי לימין קיבלתי היגוי יתר לכיוון ימין, בתיקון הנוסף לשמאל החזרתי הרכב לשליטה.
כול זה קרה כשאני בנתיב השמאלי ובמהירות של 80 עד 90 קמ"ש ובמזל לא התהפכתי כמובן ולא פגעתי ברכבים בנתיב הימני.
אז למה זה קרה ?
אני מעריך שסטיתי מעט לשול השמאלי (כשהתרחקתי מהניידת והרכב הפרטי שחנו בצד) ופגעתי בשלולית עמוקה רק עם הגלגל השמאלי הקידמי.
כך נוצר הכוח שבלם אם הפינה השמאלית הקדמית ובעקבות כך החלק האחורי התחיל להחליק לכיוון שמאל.
התובנות שלי (וזה מה שחשוב לי לשתף) מהאירוע :
א. כנראה שהתפילות של אשתי המסרותית עוזרות גם לבעלה האתיאסט ....
ב. אחיזה קבועה של שני הידיים על ההגה הוכיחה את עצמה בוודאות במקרה זה (כך אני נוהג תמיד)
ג. אני משוכנע שנסיון נהיגת מרוצים מהעבר טרם לי רבות להחזרת הרכב לשליטה (היגוי ותיקונים חוזרים ללא עזיבת הגז).
ד. אין להיתפשר על חגירה נכונה ואמצעי ריסון לילדים (כסא/בוסטר בהתאם לגיל)
ה. גם נסיעה מנהלתית מסוכנת. אולי אפילו יותר בגלל שהדריכות נמוכה יותר.
ו. אני לא רוצה לחשוב איך היה "מתעופף" כול הציוד שבתא המטען ברכב במקרה התהפכות .
בעקבות כך, אני הולך להעלות לעדיפות מס' 1 התקנת רשת פלדה לחציצה בין תא המטען לתא הנוסעים.
ז. מי שידו משגת, רצוי שירכוש רכב עם בקרת יציבות ( ESP ) .
ח. אני חושב שהארוע הסתיים בשלום גם בזכות שנסעתי עם מערכת ה TOD פועלת (דומה ל 4X4 עם דפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה).
סעו בזהירות
רענן
נ.ב - ללא קשר ואולי עם קשר, צמיגי השטח מלא מקסיס טרופדור (8060) אוחזים נפלא בכביש חלק ורטוב.
החלטתי לבקר את אחותי "באבני חפץ" הנצורה (בלילה כביש הגישה נסחף והיה גם חילוץ מעניין של פלסטינאים עם טרקטור ע"י הנח"ל החרדי ).
סה"כ ההלוך והביקור היה ללא קשיים או מאורעות מיוחדים (גשם ומעט ברד ).
בחזור, לאחר עצירה במקדונלד (רק בזכות זה הבנות הצטרפו אליי) בביתן אהרון יצאנו לכביש החוף לכיוון צפון.
סה"כ התנועה זרמה בקצב טוב למרות הגשם הקל.
מעט אחרי מחלף ינאי ישנו גשר מעל נחל אלכסנדר. בשול הימני (אני חושב לפני הגשר) חנתה ניידת ורכב פרטי.
פתאום משום מקום התחלתי לאבד שליטה בטרופר.
איבוד השליטה היה היגוי יתר לכיוון שמאל , בתיקון שלי לימין קיבלתי היגוי יתר לכיוון ימין, בתיקון הנוסף לשמאל החזרתי הרכב לשליטה.
כול זה קרה כשאני בנתיב השמאלי ובמהירות של 80 עד 90 קמ"ש ובמזל לא התהפכתי כמובן ולא פגעתי ברכבים בנתיב הימני.
אז למה זה קרה ?
אני מעריך שסטיתי מעט לשול השמאלי (כשהתרחקתי מהניידת והרכב הפרטי שחנו בצד) ופגעתי בשלולית עמוקה רק עם הגלגל השמאלי הקידמי.
כך נוצר הכוח שבלם אם הפינה השמאלית הקדמית ובעקבות כך החלק האחורי התחיל להחליק לכיוון שמאל.
התובנות שלי (וזה מה שחשוב לי לשתף) מהאירוע :
א. כנראה שהתפילות של אשתי המסרותית עוזרות גם לבעלה האתיאסט ....
ב. אחיזה קבועה של שני הידיים על ההגה הוכיחה את עצמה בוודאות במקרה זה (כך אני נוהג תמיד)
ג. אני משוכנע שנסיון נהיגת מרוצים מהעבר טרם לי רבות להחזרת הרכב לשליטה (היגוי ותיקונים חוזרים ללא עזיבת הגז).
ד. אין להיתפשר על חגירה נכונה ואמצעי ריסון לילדים (כסא/בוסטר בהתאם לגיל)
ה. גם נסיעה מנהלתית מסוכנת. אולי אפילו יותר בגלל שהדריכות נמוכה יותר.
ו. אני לא רוצה לחשוב איך היה "מתעופף" כול הציוד שבתא המטען ברכב במקרה התהפכות .
בעקבות כך, אני הולך להעלות לעדיפות מס' 1 התקנת רשת פלדה לחציצה בין תא המטען לתא הנוסעים.
ז. מי שידו משגת, רצוי שירכוש רכב עם בקרת יציבות ( ESP ) .
ח. אני חושב שהארוע הסתיים בשלום גם בזכות שנסעתי עם מערכת ה TOD פועלת (דומה ל 4X4 עם דפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה).
סעו בזהירות
רענן
נ.ב - ללא קשר ואולי עם קשר, צמיגי השטח מלא מקסיס טרופדור (8060) אוחזים נפלא בכביש חלק ורטוב.