צפייה בגרסה מלאה : הגבהת סונומה ?
שרון ראובן
13-01-13, 05:08
יש ברשותי רכב מסוג סונומה מעוניין להגביה בסרן הקדמי יש המלצות???תודה
יש מספר דרכים להגביה סונומה, אני הייתי הולך על זה
http://encarsglobe.com/photo/md/gmc-sonoma/01/
אני מניח שהאוטו שלך עכשיו בגובה כזה
http://encarsglobe.com/photo/md/gmc-sonoma/03/
בברכה,טושי
אין הרבה מה לעשות. אין גם הרבה שיפורים. אתה יכול אולי להחליף את הזרועות לארוכות יותר אבל זה כנראה לא יעבור טסט.
ואתם מתלוננים שרמת הפורום יורדת... :(
גולש חדש שואל שאלה לגיטימית, שיש לה תשובות רציניות - את מוטות הפיתול מקדימה ניתן למתוח, וניתן גם להחליף לסרן חי על עלים, ואת העלים מאחורה ניתן לערגל/להוסיף עלה/להאריך שאקל כמו כל מתלה עלים אחר. הכל נעשה לא פעם ולא פעמיים, גם בארץ. הסונומה היום היא רכב ישן ולא מאד פופולרי, לא בטוח שמשתלם להשקיע בו, אבל אפשר לעשות הרבה דברים, ואפשר לענות לעניין (או לא לענות).
נמרוד אפשר לעשות מלא דברים אבל צריך גם ריאליות. כן הוא יכול להחךיף לסרן חי מקדיה, זה מה שהאמריקאים עושים. הוא יכול להחליף ל4לינק מאחור או מקדימה או שניהם שגם את זה האמריקאים עושים. הוא יכול לשים את הבודי של הסונומה על שלדת בלייזר או רכב אחר,שגם את זה האמריקאים עושים. אבל בסופו של דבר הרכב צריך לעבור טסט ואישית אני לא רואה טעם בלדון באפשרויות האלה. אם מדובר על רכב לשטח בלבד ללא רשיונות אז זה משהו אחר.
למתוח את מוטות הפיתול מקדימה זה לא רעיון מוצלח. כמו שלערגל ולהחליף נדנדות לארוכות יותר זה לא רעיון מוצלח לדעתי. לכן אני לא ממליץ.
למה זה לא פתרונות מוצלחים?
לרכב ישן וזול, צריך להתאים פתרונות פשוטים וזולים. דורות של ג'יפאים מותחים מוטות פיתול ומערגלים עלים ומחליפים שאקל, פתרונות שעלותם אפסית עד מאות שקלים, וזה בדיוק מה שנכון לעשות כדי להוציא עוד קצת ביצועים או עבירות מרכב שטח ישן וזול בסוף החיים שלו.
יש לי תשובה אבל אני לא חושב שהיא "ג'יפאית" ולכן לא תהיה פופולארית פה.
לדעתי האישית, הסונומה שאותה אני מאוד אוהב (יש לי אחת ואני חושב שזה הרכב הכי כיפי לי כנהג שהיה לי מעולם) לא מתאימה לשטח.
הDNA שלה לא בנוי לשטח אלא לגרירות כמו שהאמריקאים עושים.
כן אפשר שטח קל ושבילי עפר ואולי גם קצת בוץ. למעשה יש גם נעילות קדמיות ואחוריות לסרנים האלה. הבטן שטוחה בלי שום דבר שמפריע, אידיאלי למיגונים. מנוע חזק ובריא. טרנספר עם LOW מצויין ובסיס גלגלים טוב. כל החומרים שבונים איתם רכב עבירות טוב. אבל מה, השלדה קקה והסרן האחורי קקה ואתה יכול למתוח את המוטות פיתול ולערגל ועדיין כל SUV, כולל כאלו שמלאים בפלסטיקים, הרבה יותר שטח ממך.
אני מאמין שלעשות עבירות טובה (לא קיצונית) עם הרכב יהרוס אותו, איך אני יודע? כי זה מה שעשיתי ואחרי זה הייתי צריך לבנות חצי אוטו מחדש.
זה רכב שהשלדה שלו נקרעת ל2 משטויות, איזה עבירות אתה חושב שאפשר לעשות עם דבר כזה?
שרון ראובן
13-01-13, 23:46
חברה תודה רבה לכולם מדובר ברכב שטח נטו באיזור הדרום שבילי חול דיונה מטורפים צריך קצת יותר גובה כרגע זה הרכב ב שיש לי {רכב א פאגרו 99} תודה לכולכם לא הבנתי מה זה suv סליחה על חוסר הידע אבל תמשיכו מעניין לי {הרכב לא עובר טסט נטו שטח ורצויי משהו יחסית פשוט וזול} ועוד שאלה מתבקשת מה פירוש "מחליפים שאקל" מיקוד בבקשה אני חדש יחסית ועוד דבר "החלפת זרועות " לאיזה??
החלפת שאקל מדברת על מתלה העלים האחורי שלך. מקדימה, אתה צריך למתוח את מוטות הפיתול.
אבל הנה לך רעיון - אם מדובר על רכב שטח נטו בלי טסט ורישוי, אז הדרך הכי טובה להגביה זה לא להגביה - אלא להשיג צמיגים גדולים יותר - הכי גדולים שאתה יכול למצוא בלי להשקיע יותר מדי - ולחתוך את הכנפיים בהתאמה.
עכשיו אתה מדבר! בלי רישוי אז אין לך שום הגבלות.
איזה שנה האוטו?
תתחיל בלפרק את כל הפלסטיקים וכדומה. אחרי זה תראה מה אתה יכול לפרק ולחתוך מהארגז.
תחליף לצמיגים גדולים יותר אבל לא יותר מידי אחרת יחסי העברה יסרסו לך את האוטו.
תמתח מוטות פיתול כמה שיותר. שים נדנדות(שאקלים) ארוכות ואולי תחליף את הקפיץ לארוך יותר.
אחרי שתשבור את האוטו נדבר על מסכת תיקונים ושדרוגים.
שרון ראובן
14-01-13, 22:10
אוווווו תודה שאלות נוספות בהמשך עזרתם לי להחליט {הילד רוצה סופה} תודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.