צפייה בגרסה מלאה : רכשתי ויטרה ארוכה 98, זקוק להכוונה וייעוץ
שלום לכולם..
השבוע רכשתי סוזוקי גראנד ויטרה שנת 98.
כמובן שאני לוקח את הרכב ליישור קו ראשוני, קיבלתי המלצות על ארז 4X4 ואכן הייתי אצלו ואשאיר לו את הרכב השבוע
אך בנוסף הייתי שמח לקבל המלצות מאנשים בעלי ניסיון
דבבר ראשון אין נעילת דיפרציאל אחורית שהבנתי שזה די הכרחי אך האם יש צורך גם בקדמית?
בנוסף חשבתי להחליף צמיגים לצמיגי 50/50 , הצמיגים אשר מורכבים כרגע הינם צמיגי כביש 235/60/R16, יש המלצות עדכניות לסוג ? והיכן לרכוש?
יש מיגון תחתון לרכב לחלק הקדמי של הרכב, ומיגון סף (אם כך נקרא)
בנוסף אשמח להמלצות נוספות למינהן, ודרגת החשיבות שלהן.
תודה רבה
שחר
צמיגים זה שיפור חשוב ומשמעותי.
לגבי נעילה (אחורית ובודאי קידמית), האם כבר היו לך רכבי שטח? האם טיילת עם רכבי שטח בעבר?
לדעתי, תתחיל לטייל ותראה אם אתה צריך את זה, לא תמיד צריכים.
היו 2 ויטרות (אחת קצרה ואחת ארוכה) לשתיהן לא הייתה נעילת דיפרנציאל ועדיין טיילתי ונהנתי איתן.
לפני שיקפצו עלי,
אני לא אומר שזה מיותר, אני אומר שכרגע זה לא הדבר הכי חשוב, וכן, יש אנשים עבורם נעילת דיפרנציאל מיותרת.
תתחדש,
סער
שחר שלום,
ניתן להתקין נעילה אוטומטית לרכב שלך נדמה לי שזה לוקרייט 1510 או 1512... נכנסת לפעולה באופן אוטו וזולה בהרבה מ arb
הרכב שלך אוטו או גיר רגיל ?
כמובן שיש מיגון גחון לרכב - חדש קצת יקר אולי כדאי לבנות לבד או לחפש יד 2.. לגבי מיגון סף אני בספק אבל תוכל למצוא מדרגות שמורכבות על הקורות וייתנו לך מיגון לא פחות ממיגון סף..
יותר ולדעתי הכי חשוב זה שתכיר את המגבלות של הרכב בעיקר את בעיית הביצה הקדמית ורגישותה !!!!!! אם תרצה אסביר קצת יותר.
בהצלחה ותהנה כי זה אחלה רכב בשורה התחתונה מאוד אמין ונוח !
קודם כל תודה רבה על התגובות...
הרכב שלי הוא אוטומט :( החברה תסע עליו במהלך השבוע ויהיה לה קל יותר באוטומט. (צריך לדעת להתפשר... לפחות רכשתי גיפ)
אני אשמח לקבל הסברים על הביצה הקדמית והרגישויות וכמוכן שמעתי שיש גם בעיה עם הסרן הקדמי? שהוא מאלומיניום ונשבר בקלות?
בפורומטים מסויימים מציעים אפילו לעשות נעילה קדמית וזה עוזר קצת לפי מה שרשמו... ידוע משהו?
ושוב תודה מראש
שחר
סרן קדמי = ביצה קדמית
נכון הסרן מאלומיניום ולכן הוא רגיש מאוד ונשבר בקלות אם לא נזהרים. יש אפשרות להחליף לסרן ברזל - דורש עוד כמה שינויים ומסתכם בסביבות 10 אלף..
הסרן עלול להישבר מכמה סיבות :
1.מכה ישירה מסלע.. - מיגון פותר את הבעיה הזו.
2.כאשר אתה נמצא בהצלבה ואחד הגלגלים הקדמיים מאבד אחיזה ומסתובב באויר עם מומנט גבוה ולפתע מקבל אחיזה - זה המקרה השכיח ביותר .
3.כמו המקרה הקודם - כאשר הגלגל הקדמי באויר עם מומנט גבוה ולפתע אתה לוחץ חזק על הברקס. מהלחץ שמופעל בפנים הביצה גם עלולה להישבר .
בגדול כל פעולה שמפעילה לחץ חזק על הסרן הקדמי עלול לשבור את הסרן...
אתה צריך לנהוג בזהירות ולקחת בחשבון שסרן עולה בסביבות 3000 ש"ח ולא תמיד יש..
יש כמה סרטונים ביו טיוב על הביצה הקדמית תראה קצת..
תשתדל להוריד אויר בכניסה לשטח ובחולות תוריד הרבההה . גם נעילה אחורית תעזור מאוד .
מעולה... תודה, אנסה להיזהר :)
יש הבדל בין סוגי הנעילות? 1512/1510?
והאם יש המלצה לחברה של צמיגים שמומלץ לרכוש?
והאם קיימים איזה מפגשים או טיולים קצרים שהחבר'ה נפגשים ואפשר להגיע לראות ולהתרשם? (בעבר הייתה בבעלותי אלפא ובכל שישי נפגשו חברי המועדון באיזה חניה בהרצליה )
Lidor Shtruzer
15-01-13, 15:11
אני הייתי רוכש צמיג שטח 100% טיפה מרעיש בכביש אבל שיפור ניכר לעומת ה50-50 בשטח
השאלה אם לא מאבד מהאחיזה ואם אין חסרונות נוספים בצמיגי שטח 100%
מאחר שכמו שאמרתי קודם הרכב במהלך השבוע יהיה אצל החברה ולא רוצה להכניס אותה להרפתקאות :)
וכמו כן רוב השימוש יהיה בכביש... ( אמרו לי שהצמיגי שטח 100% משמעותי שונה - ופחות נוח בכביש מה 50/50)
מה השם שלך בפייסבוק ? חפש בפייסבוק קבוצה ״ חיית שטח סוזוקי ״ משם אני אוסיף לך עוד כמה קבוצות אם תרצה... טיולים מפגשים וכו׳...
לגבי הנעילות 1512 לדעתי מתאימה יותר לגרנד שלך אבל לא סגור על זה 100% 1512 יותר חדישה לדגמים חדשים יותר ו1510 מתאימה לדעתי לויטרה לא גרנד..
צמיגים - על הרכב שלי היו צמיגי לאסה 50 50 היו מעולים גם בשטח גם בכביש אני ממליץ. לדעתי תלך על צמיג 50 50 גם אם לא מה שציינתי תהנה גם בכביש וגם בשטח !
100% שטח אומנם יהיה מעולה בשטח אבל בכביש לא להיט רעש צריכת דלק... במיוחד שכל השבוע האישה נוהגת..
מנסיון שני דגמי הנעילה מתאמים לגרנד ויטרה.
השם שלי בפייסבוק Shachar Reuven אני בתמונה בים עם מטקה :)
מעולה... תודה לכולם על העזרה :)
אלדר יש לך מושג אם יש עדיפות לאחד הדגמים? או דגם אחר עדיף?
את 1512 קשה יותר להשיג ולכן גם המחיר יהיה יקר יותר.
עדיפות לדגם הזול שתמצא.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.