צפייה בגרסה מלאה : מחפש לדעת פחות או יותר עלויות שנתיות של גרנד צ'ירוקי (מונע בגז) 96-98
שלום לכל האינדיאנים
אני ממש מתלבט אם כדאי לי לקנות מפלצת כזאת.... אני מניח שפ יש הרבה ידע שיכול לעזור לי :)
תודה מראש..
יריב קלר ברוך
14-01-13, 19:12
זה תלוי בהרבה משתנים
1 מצב הכלי בזמן הרכישה
2 סוגי שימוש מרגע הרכישה {שטח קשה קל בינוני כביש}
3 סגנון נהיגה
4 שיפורים
5 מי טיפל ברכב
בקיצור מה שעלה לאחד לא עלה לשני
boaz avrahami
14-01-13, 19:28
אם ההתלבטות שלך אם אם מדובר בכלים אמינים או מפלצת מוצצת אז מדובר בכלים בסך הכול די אמינים.
אם אתה משקלל אותם מול יפנים אז החלפים של הגרנד צירוקי משמעותית יותר זולים כך שגם אם הם להערכתך פחות אמינים אתה תהיה עדיין במאזן חיובי.
הגרנד נחות לעומת היפנים באיכות החומר בגימור הפנים ובאיכות צמות החשמל והמחברים.
פשוט הבלטי מהיר יותר.
אם אתה יודע להזמין באי ביי אז בארצות הברית הכלים נפוצים וחלפיהם זולים יחסית.
גם כחדש וגם כישן.
לגבי גז-
גם מנועי ה 5.2 וג ה 4.0 נחשבים אמינים מאוד גם עם גז.
קנה כלי שטופל יפה וללא אילתורים וללא ספק תהנה.
לפני שנתיים וחצי הייתי באותה נקודת התלבטות. אני החלטתי ללא גז מהחשש של צרות לא מוסברות ומאחר והנסיעה השנתית שלי נמוכה.
כך גם הרווחתי קצת תא מטען ברכב שאינו מרווח במיוחד
בהצלחה
AvigdorAharon
16-01-13, 15:34
רישוי 1420 ש"ח (קיבלתי לפני שבועיים)
ביטוח חובה וצד ג', תלוי בגיל הנהג הצעיר ביותר.
חסכון של 40% בעלויות הדלק, תלוי במרחק הנסיעה השנתי. כיום ליטר דלק עולה כ 7.30, ליטר גז עולה פחות מ 4 ש"ח (תלוי איפה).
פעם בכ 10000 ק"מ טיפול למערכת הגז כ 400 ש"ח.
תקלות מערכת גז: דומה לעלויות רגילות.
אביגדור
יהיה הרבה יותר קל לספק תשובה ספציפית לשאלה ספציפית...
בגדול, הבעיה העיקרית שלך היא הדלק. אם אתה חיי עם זה, השאר זניח.
ביטוח כבר אמרו לך.
טיפולים שוטפים אפשר לבצע בקלות לבד.
טיפולים פחות שוטפים (ראש מנוע?) אפשר לבצע לבד, עם הציוד המתאים ובעלות לא נוראית יחסית
חלקים לא יקרים ביחס לויטרה.
סער
(הייתה לי ויטרה, בזמנו שילמתי על דראם לויטרה משהו כמו 600 ש"ח וחודשיים אחרי הייתי צריך דראם ל XJ, עלה 300...אך סביר שיש גם חלקים בהם זה הפוך)
צ'רוקי 4.0 ליטר שנת 1994, אצלי 7 שנים.
בנזין - ממוצע קצת פחות מ6 קילומטר לליטר. ואנחנו נוסעים בעיקר בין עירוני. אל תבנה על יותר טוב מזה, שלא תתאכזב.
רישוי כמו שנאמר כאן, כ1400 שקלים בשנה, ביטוח חובה אתה יכול לבדוק באתר ההשוואתי של משרד האוצר, תלוי בגיל שלך ובהיסטוריה נקייה, לא שונה מפריבטים. ביטוח מקיף כנ"ל, לא שונה מפריבט ונגזר ממחירון הרכב.
טיפולים ותיקונים - אני כן מטפל בעיקר במוסך (ארנון בפרדס חנה) פעמיים בשנה, לפעמים אין כלום ולפעמים צריך להחליף ולעיתים צריך לתקן משהו (במהלך שבע שנים - רדיאטור, סטרטר, משאבת מים, ועוד - ג'יפ ישן) - בנוסף אני מחליף ומתקן דברים קטנים ולא דחופים לבד ומזמין מחו"ל - מראה, מנועים בדלתות, פלסטיקים ואביזרים של פנים האוטו שנשברים - זה יוצא ממוצע של כ3,000 שקלים בשנה לתחזוקה.
-----------
אני לא מכניס לחשבון שיפורים ומתקונים מה שלא יהיה - זה כבר בעייה של כל אחד מאיתנו כמה הוא מחליט לשפוך על התחביב...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.