PDA

צפייה בגרסה מלאה : בקטנה בנושא צמיגים- בדיסקו 3 מעבר מחתך 70 ל 75 , יש בעיה אם זה , מכנית, לא רישוי ?

bazzik
23-01-13, 15:07
האם יש בעיה מכנית ,דיפרנציאל, העברות וכד' . או שזה דילוג קטן ולא ישפיע.

eysham
23-01-13, 15:43
נראה שאין בעיה.... :)

http://bit.ly/tXI0VQ

נמרוד
24-01-13, 11:39
שום בעייה, שינוי קטן וזניח מבחינת ההשפעה שלו בכל ההיבטים.

דרור ברלי
24-01-13, 12:05
נראה שאין בעיה.... :)

http://bit.ly/tXI0VQ

ממש אין בעיה. גם ההסבה הקלילה לסרנים חיים...
משום מה זה נראה יותר מדי כמו מודל crawler scale בקנ"מ 1:10 בשלט רחוק...
פשוט יש כאן יותר מדי פרטים קטנים ומחשידים שחובבי הז'אנר יודעים לזהות.

דרור ברלי
24-01-13, 12:09
שום בעייה, שינוי קטן וזניח מבחינת ההשפעה שלו בכל ההיבטים.

נמרוד, לא הייתי חותם על זה. האוטו הזה חכמולוג/ממוחשב מדי... לנסוע הוא ייסע, אבל שווה לברר איך כל המחשבים והחיישנים שלו מסתדרים עם שינוי הקריאה של קוטר/סיבובי הגלגל ביחס למהירות וכו'. שלא יתחיל להשתגע ולהדליק אורגני אורות למיניהם.

bazzik
24-01-13, 12:38
שאלתי גם בחברה...התשובה ברורה - הם לא נותנים אישור לזה. כי לא מקבלים אישור מחברה האם לנדרובר.
רק המידות הרשומות על הדלת. נו...
מה שכן, העירו את תשומת ליבי לנושא הרוחב. שבמקור הוא 235 ובחדש שאני רוצה להרכיב זה 255 שאולי ייגע בזמן הסיבוב בדופן.

אמיר ב.א
25-01-13, 00:08
דרור - אתה אכן צודק , דיסקו 3 מדוגם ביותר- דגם מוקטן - RC (עבודה יפה מאוד דרך אגב) :

http://www.flickr.com/photos/juanmanuelbernalperez/sets/72157614108553753/with/3775982137/

רמי גלבוע
25-01-13, 04:16
פעם נסענו עם G מודרני שהרכיבו בו צמיגים גדולים במקצת מהמקור, אחוזים בודדים. הכל עבד טוב, אבל כאשר החלפנו אחד הגלגלים (שהיה בקוטר טיפ-טיפה קטן מזה של 3 האחרים, ברמה של הורדת לחץ אוויר), המחשב השתגע, עד כדי שעצר אותנו...

פה מדובר על 4 צמיגים באותו גודל - כפי שאמר דרור זה לא צריך 'לעצור' את האוטו, אבל כל עקומות המידע לפיהן מופעל ה- Terrain response ישתבשו לך, לא יפעלו בנקודת הזמן הראוייה... גדולתו של הLR3 היא האיזון בין כל מרכיביו, הייתי נרתע מלעשות זאת. נסה למצוא מישהו שכבר הרכיב כאלה צמיגים? הרכב לניסיון ועשה ניסוי דרך?

בנוסף, במקרה של תאונה חמורה וכו', כל שינוי (אפילו מזערי) בגודל הצמיג עלול לסבך אותך.

נמרוד
25-01-13, 10:19
שאלתי גם בחברה...התשובה ברורה - הם לא נותנים אישור לזה. כי לא מקבלים אישור מחברה האם לנדרובר.
רק המידות הרשומות על הדלת. נו...
מה שכן, העירו את תשומת ליבי לנושא הרוחב. שבמקור הוא 235 ובחדש שאני רוצה להרכיב זה 255 שאולי ייגע בזמן הסיבוב בדופן.

זה נתון חשוב ששכחת לציין בפוסט הראשון שלך...

שינוי של 5 אחוז בחתך על אותו הרוחב של צמיג, זה אכן שינוי זניח, ועם כל הכבוד ל"נסיכה על העדשה" שעושים כאן מהמחשבים של הדיסקברי - זה כלום... ובוא נגיד שאם זה מה שמשגע את הנסיכה, אז אתה לא רוצה להתחתן איתה.

אבל אתה מדבר על שינוי של ברוחב של עוד 20 מ"מ, שיתבטא בשינוי של שלושה-ארבעה סנטימטר בקוטר. זה כבר לא זניח, אם כי אני בטוח שזה שינוי שהאוטו יאכל מבחינת כל המכלולים המכאניים בלי בעייה.

המחשב יקרא עם צמיגים כאלו מהירות נמוכה יותר מבמציאות. מה ההשפעות הפסיכולוגיות האפשריות על הנסיכה?... אולי היא תשתגע לטובה?

דרור ברלי
25-01-13, 11:50
כן, זו נסיכה בריטית מפונקת.
וזו בדיוק הבעיה.

צריך לצאת מהראש של Jeep ישן שהגיע על גלגל 29' ושמים לו 31 או 32 והכל בסדר כאילו כלום, או שלכבוד ה-33' מחליפים קורונה פיניון שממילא כבר שורקים...
דיסקברי 3 /4 וריינג'ים ומרצדסים וכל דומיהם שהם מכוניות מדהימות (כל עוד הן תקינות) מזכירים לי כל פעם מחדש למה כשמדובר ברכבי שטח, אני כל כך שונא טכנולוגיה מתקדמת מדי.

Orang
25-01-13, 17:28
מה אתם כל כך נבהלים ?
בכל רכב מודרני, ניתן לעדכן במחשבים השונים כל מיני פרמטרים, אחד מהם הוא מידת צמיגים או ג'נטים, כמובן גם שיחסי העברה סופיים וכיו"ב...
גם אם מידת הצמיג אינה בנמצא ברשימות ניתן לחשב את הקוטר הכללי ולבחור את המידה הכי קרובה אליו.

בהצלחה, אורן

bazzik
25-01-13, 19:08
טוב, השיבו כאן הרבה תשובות חכמות ובלי ציניות.
כל מה שאמרתם הוא נכון. רק נשאר לי להבין מזה מה לעשות....פחחח
בנושא הרוחב אני לא מתרגש כיון שגם ברישוי הוא בא עם אפשרות לג'נט 19 עם צמיג 255 . אז כניראה זו לא בעיה. גם ניראה שיש מספיק מקום שם.
אבל בעצם אולי בשילוב של תוספת לגודל + רוחב תהיה בעיה.
לקנות ולנסות לא ככ בא בחשבון , למה המוכר לא ייקח אותם ממני חזרה . אין פה מה לדבר על נסיונות.
אבל איך אומרים , צריך להתגלח על זקן של מישהו אחר שאולי עשה את זה
אז, יש מישהו כזה ?!!!
אז בשלב זה אני אתחיל לבדוק גם אפשרות ל 235/70/17 שזה המידות האורגינליות. מישהו מכיר צמיג 50/50 , והיכן לרכוש ?
סוחרים מוזמנים להנחתה !!
תודה על תשובות עניניינות

רמי גלבוע
26-01-13, 01:44
אורן, אתה בטוח שאפשר בדיסקו 3 להכניס מידות שונות של צמיגים? יפתיע אותי מאוד, מאוד, מאוד, מאוד. אין להם שום סיבה לרצות לאפשר להרכיב מידות שונות , למעט אלה המקוריות.
אבל אולי אני טועה, את זה לא בדקתי.

-->