צפייה בגרסה מלאה : מיכל אוויר לניפוח גלגלים - איפה אפשר לדחוס?
הי,
יש לי כבר כמה שנים טובות בבית זוג מיכלים למילוי גלגלים לרכב.
הפיה שלהם היא נקבה של ונטיל סטנדרטי (מתלבש על הונטיל בהברגה רגילה)
בדקתי בגורדון גז (בגשר ידיעות - תל אביב), והם לא מכירים, ולא יודעים לדחוס אותם.
יש למישהו רעיון, או מכיר את הסוג הזה של המיכלים, ויודע להפנות אותי למקום שיוכל לדחוס את המיכלים?
6937869377
תודה,
עידן
סופת המדבר
26-01-13, 18:28
במה אתה רוצה לדחוס? אויר?
אם כן אז מה הבעיה אתה יכול לדחוס אותם מכל קומפרסור
אתה רק צריך חיבור שבשתי קצותיו יש וינטיל
אחד מתחבר לקומפרסור ואחד למיכל וזהו..
רק השאלה כמה לחץ מותר לדחוס להם?
כן, אויר יבש דחוס.
מכיוון שמדובר במיכל שישב אצלי כמה שנים טובות, אני רוצה לדחוס אותו במקום מסודר, שגם יתנו אישור (טסט) למיכל...
לא מעוניין לדחוס בעצמי בכל מיני שיטות וקומבינות - מסוכן מידי.
יש עליו רישום לגבי הלחץ המותר, טסט אחרון וכו', צריך לנקות אותו מצבע ולקרוא מה רשום שם....
תודה,
עידן
עידו לוריה
26-01-13, 18:44
עידן אני לא מכיר את הערכה הזו שלך אבל לי יש ערכה של " להבות" (http://lehavot.com/) שזו ערכה דומה שהם ממלאים ב CO2 ,צור אתם קשר לגבי מפיץ באזור שלך השרות שלהם אחלה .
עידו
קודם כל, הערכות האלה, כמו שכבר ציין עידו, עובדות בד"כ על CO2 ולא על אויר דחוס. שנית, לדחוס מיכל כ"כ קטן בלחץ אויר מקומפרסור סטנדרטי, +-8 אטמ', זה די מגוכח כי לא בטוח שזה יספיק אפילו לניפוח אחד. דבר שלישי, מיכלים כאלה, שאמורים להידחס ללחצים גבוהים במיוחד, לפחות 100-200 אטמ', חייבים לעבור בדיקה תקופתית, שבה נבדקים, בין היתר, תקינות האביזרים, הברז וכו', ובעיקר-העמסה הידרוסטטית של המיכל. בלי אישור תקופתי, אף אחד לא יסכים לדחוס לך את המיכל בשום גז, ומי שיעשה את זה עובר על תקנות הבטיחות, ומסכן ביודעין את עצמו ואת משתמשי המיכל.
אחרי שפרטנו את כל העובדות, לדעתי אין אלטרנטיבה להשמשת המיכלים, למעט העברתם לחברה שעוסקת בכך, יש את להבות שהציע עידו, ויש גם אצל ליוגב שרות דומה, במעבדת החברה המיכלים יעברו ביקורת, יוחלפו בהם כל האביזרים לדעתי, לאביזרים התקניים הנמצאים בשימוש היום, ורק אז דחיסה שלהם ב-CO2 וחזרה לשמישות. כדאי לחשוב ולברר, אם העניין כלכלי מכיוון שערכה כזו נמכרת בכ-600 ש"ח אצל ליוגב אאל"ט (אני מחזיק כזו כמה שנים), והעלות המדוברת יכולה בהחלט להתקרב לסכום הנ"ל.
בהצלחה-קובי
עידו לוריה
26-01-13, 20:22
קובי ליוגב הם פשוט סוכנים אזוריים של "להבות" , יש להם סוכנים בפריסה ארצית .
עידו
סופת המדבר
26-01-13, 20:48
באמת מה זה יתן לך אם זאת כזאת פרוצדורה
לדעתי לא משתלם
במחיר כזה כדאי כבר לקנות קומפרסור 12 מקצועי
יש לי קומפסרוסר אדום מל.כ. ,הוא מנפח מעולה, אבל הוא מקובע ברכב.
העבודה עם המיכל הזה מהירה, וזמינה גם כשאני אני "עובר לרכב אחר", אומנם אין לו קיבולת גדולה מאוד של אוויר, אבל כאמצעי חירום, או מילוי אויר לרמת סבירה, הוא בסדר גמור.
כיום אני מטייל עם מיכל צלילה 18 ליטר תיקני, דחוס ל 210 אט', וסת הלחץ שלו מכוייל ל 7 באר ובסופו לחוץ מחבר "מוסך" נקבה. זה מאפשר לי למלא אויר ברכבים (לחץ מלא), ולעבוד עם כלים פנאומטים - אני מחפש השלמה "קלה" יותר...
עלויות:
טסט למיכל עולה כ 50 ש"ח (זה מה שאני משלם למיכל 12 ו 18 ליטרים של צלילה), דחיסה עוד כמה עשרות שקלים...
גם פה, טסט יעלה כ 50-100 ש"ח (תוקף ל10 שנים), ומילוי, לא יותר מ 30 ש"ח...
תודה,
עידן
קובי ליוגב הם פשוט סוכנים אזוריים של "להבות" , יש להם סוכנים בפריסה ארצית .
עידו
תודה על ההארה! איכשהו (דרך הפנצ'ריה המקומית) אנחנו עובדים מול ליוגב בצפון, כשאנחנו נמצאים בדרום הרחוק... עכשיו אני אנסה לאתר סוכן שנמצא קצת יותר בסביבה...
קובי
עידו לוריה
27-01-13, 16:46
קובי בבקשה , תתקשר ל"להבות" הם יפנו אותך .
עידו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.