צפייה בגרסה מלאה : דנה 60 קדמי לסופה,כדאי או לא כדאי? עזרה בבקשה חברים!!
שלום חברים
אני בדיוק מחפש סופה לקנות,ונתקלתי בסופה שמאוד מעניינת אותי ,ולהפתעתי המוכר אמר לי שבסופה שלו מותקן סרן 60 קדמי עם נעילת ARB(יחסי העברה 4.86 אני רגיל שבדרך כלל,אנשים משפרים לדנה 44 קידמי ולא 60,רציתי לשאול האם יש בזה רק יתרונות כגון סרן יותר עמיד וחזק(heavy duty) או שיש לו
מחלות ולא כדאי להיכנס לסרט הזה.
בבקשה את עזרתכם
תודה רמי
סופת המדבר
29-01-13, 07:52
תראה סרן דנה 60 זה סרן מאד חזק במיוחד לעומת ה30 הרגיל
אם זה הגיפ הראשון שלך ואתה לא הולך כל שני וחמישי לתחרויות עבירות
אז לדעתי זה מיותר הגיפ סתם יהיה כבד (איזה מידת צמיגים מורכבת?)
וגם לגבי חלקים (למרות שהוא לא ישבר כל שני וחמישי) לא חושב שיש כזה היצע על המדפים
זאת רק דעתי
אם זה היה דנה 44 עוד מילא..
תתפלא אבל לחסרי נסיון קל לשבור דנה 60 בדיוק כמו סרנים קלים יותר.
ראיתי כבר סופה שנשברה לה הדנה 60 ביחד עם חצי אוטו. ציריות וכדומה כנראה שלא ישברו אבל אז הנקודת חולשה תעבור למקום אחר
מה מידת הצמיגים בסופה המדוברת? דנה 60 קדמי בהחלט מוצדק, אם הרכב על צמיגים בקוטר 37 אינץ' או שהרכב נועד בהגדרה לתחרויות.
הכל עניין של תוכניות עתידיות לרכב.
אם אתה נשאר על צמיגי 31, זה מיותר. הסרן כבד יותר ובעיקר - הביצה שלו ענקית ומרווח הגחון שמתחתיה בעייתי.
אבל אם יש לך תוכניות לשפר ולהגדיל את הג'יפ - צמיגי 33 או 35' (עם יחס 4.88 הצמיג הנכון הוא כנראה 37'...) אז זה בדיוק מה שאתה צריך. מה רע?
בשימוש רגיל של סופה - תחזוקה סבירה, קצת טיולים וקצת שעשועים - הסרן הזה הוא סוג של תעודת ביטוח נגד שבירות.
חוץ מזה - זה כבר קיים על האוטו, אז מה אכפת לך? מקסימום לא תאהב, תפרק ותעמיד למכירה/החלפה - אני מהמר שזה יימכר מאוד מהר...
שלום לכולם ותודה על התגובות
על הרכב מורכבים צמיגים 33 על יחסי העברה 4.88 , בסופה הקודמת שלי היה מורכב דנה 44 של וונדורה, ועשתה את העבודה יופי,העניין הוא האם הדנה 60 לא מגביל את הרכב מבחינת משקל וגודל הביצה? הרכב בעיקרון אמור לשמש אותי לטיולים בסוף השבוע עם עבירות קשה,
ומבחינת המנוע ,המנוע צריך להיות מוגדל או משופר בשביל לסחוב את הרכב?
כמובן שגם מאחורה יש דנה 60 נעול למקרה שלא הזכרתי
תודה רמי
עודף המשקל של הסרן הגדול מלפנים לא ממש מגביל את האוטו, למעט אולי נוחות נסיעה אם אתה אוהב לטוס מהר ונמוך על שבילים ואז אתה רוצה סרנים ושאר מכלולים שמרכזים משקל לא מוקפץ, קלים ככל האפשר. נהפוך הוא - במצבי עבירות קשה - טיפוס וכו', זה משקל שנמצא במקום הכי נמוך והכי נכון שאפשר, מצמיד את הגלגלים לקרקע ומשפר את האחיזה והעבירות.
כן, הביצה שלו גדולה מאוד, זה נכון. אבל עם צמיג 33' זה קצת מתקזז. עם 35' זה כבר ממש לא בעיה.
סחיבה: כל עוד יחסי ההעברה נכונים, אין לך בעיית סחיבה גם עם מנוע רגיל ותקין.
4.88 על צמיג 33 זה קצת אוברקיל לשימוש רגיל. האוטו יהפוך סוג של טרקטור. יזחל מעולה בשטח טכני ובעבירות קשה, אבל יהיה קצת מוגבל בדיונות וגם איטי, רועש ושתיין בכביש.
אם זה מפריע לך ואתה רוצה להישאר על 4.88 תעבור לצמיג 35' (או לחילופין אם אתה נשאר על צמיגי 33', ליחס העברה 4.56 או 4.27) וכל התחושה שלו תשתפר. גם בכביש וגם בשטח - כמובן לוודא שמערכות ההגה והבלמים יודעות לעבוד ולשרוד עם צמיג כזה גדול.
אחח, הלוואי עלי צרה כזו.
הרכב ממש לא הולך להיות בדיונות(גר בצפון) , לא מאמין שאני אחליף לצמיג גדול יותר עדיף לשנות את יחסי העברה ל4.56 ,בכל אופן הבנתי שסרן כזה במיוחד נעול ARB
הוא ברכה לסוג הטיולים שלי
תודה רבה על כל הייעוץ
רמי
גם ברכה וגם קללה.. מה יהיה כאשר תיצטרך אקס? תדבר למנורה. תיבדוק מה עשו בסרן האחורי האם שמו אדפטורים לגאנט 8 ברגים? תעלה תמונה של הנבלה
הסרן הקידמי הוא של אביר עם לוקרים חדשים מקדימה,לגנטים יש 8 ברגים מאחורה ומקדימה,ובסרן האחורי יש ספייסרים
תמונות בינתיים אין
תודה רמי
זה אומר תיבת טרנספר לא של סופה. תוודא איזה לפני. תוודא גם איזה גיר.
six 4 life
29-01-13, 16:35
סופה כסופה ברזנט לבן?
הסרן הקידמי הוא של אביר עם לוקרים חדשים מקדימה,לגנטים יש 8 ברגים מאחורה ומקדימה,ובסרן האחורי יש ספייסרים
תמונות בינתיים אין
תודה רמי
לוקרים חדשים,זה בגלל שהם נשברים כל שני וחמישי,זה אחד החסרונות שלהם וקשה להשיג לסרן הזה לוקרים
מצד שני קל להשיג פלאנג'ים, בשביל מה צריך לוקרים ברכב כזה?
חברים יקרים
בסופו של עניין ירדתי מהרכב,אחרי שגליתי שהרכב בכלל לא מטופל כמו שצריך ,המנוע דופק ,והרבה חלודה מתחת לאוטו במקומות שלא צריך להיות
בקיצור חזרתי לחפש סופה אחרת,אם מישהו מכיר משהו מעניין שיצור איתי קשר!
דרך אגב שאלה, נעילת פאוורטראקס נחשבת טובה?
תודה רמי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.