PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה דבק מתאים להדבקת סוליה שמתחילה להפתח בנעל הרים

BackDoorMan
31-01-13, 11:51
נעל הרים של קולומביה, יקרה מאוד ומאכזבת, החלה להפתח לי
מחיפוש בגוגל דגתי את התגובה הבאה באחד מפורומי המטיילים :

"תשומת ליבכם - שיטות הייצור המשוכללות של ימינו גורמות לנעליים שאינן בשימוש להתפרק. כמו שיורי כותב - אתה מוצא את עצמך הולך לכיוון אחד והסוליה פונה לכיוון אחר. זה קורה גם עם נעליים רציניות (כמו צבאיות) וגם עם נעליים רגילות. לי אישית זה קרה כבר בשלושה זוגות.לעומת זאת עם משתמשים בנעל היא נשארת שלמה ולא מתפרקת. זה כנראה משהו בסוג החומר והדבק שמהדק את הסוליה עם השימוש.
"
השתמשתי בנעל רק בחורפים, אבל כמעט ולא בשטח קשה, ואז החריץ בין סולית הויבראם לשאר הנעל החל להפתח
אז האם יש דבק שיפתור את הבעיה

http://mummyswrap.com/wp-content/uploads/2010/01/Columbia-Mens-Titanium-Daska-Pass-Omni-Tech-Hiking-Boot.jpg

אמיר ב.א
01-02-13, 13:52
אני משתמש בדבק יעודי של BISON להדבקת סוליות נעליים אם מדובר על איזור גדול, או בדבק אפוקסי שני שפורפרות רגיל, אם מדובר באיזור קטן ויחסית קשיח (למשל החלק הכי קדמי) , לפעמים גם דבק גומי עוזר , במקומות גמישים במיוחד.

בכל מקרה - אם חלק גדול כבר ניפתח (חצי נעל למשל)- זה עניין של זמן עד שזה ניפתח מחדש - ולא משנה איזה דבק תשים , בסוף תצתרך להחליף נעליים.

lior_b.s
01-02-13, 16:26
הפתרון הכי טוב זה סנדלר.. המחיר של הדבק יעלה לך יותר ועדיין סנדלר ידביק יותר טוב..הבעיה היא למצוא סנדלר בימינו..

BackDoorMan
01-02-13, 16:46
קיבלתי 2 המלצות: 5200 של 3M
ו-BARG CEMENT ,
איפה משיגים אותם ?

zagi
01-02-13, 16:56
לפני חודשיים באמצע העבודה אני שם לב שהסוליה של הנעל עבודה מחייכת חיוך רחב ובמקרה ( נשבע לכם .. ) אקדח הסיקה היה לי ביד ....

בלי לחשוב פעמיים הרבצתי שני פסי סיקה בין הסוליה לנעל נתתי לחיצה מהירה עם הרגל והמשכתי לעבוד .

רק כשהגעתי הביתה נזכרתי בזה והסתכלתי על הנעל , חוץ מפס סיקה בעובי מילימטר בחלק הקדמי של הנעל ( ירד בשניה וחצי עם סכין יפני ) לא היה זכר לטראומה שחוותה הנעל ולחיוך הדיבילי שהיה תקוע לה על הרצוף , וזה היה לפני חודשיים .

אני לא אומר לשים סיקה , אבל החרא הזה טוב להכל ....:D

lizard
01-02-13, 17:02
אצלי הסוליה אמנם לא נפלה אבל התחילה. הסנדלר תפר איפה שאפשר והדביק איפה שהברזל.

ד ו ר ו ן
01-02-13, 18:27
מנסיון מר עם scarpa, איכותיות ויקרות שעמדו הרבה זמן, אתה בכיוון אחד- לפח.
גם אחרי הדבקה אצל סנדלר, כולל הפעלת לחץ בעת הייבוש, זה החזיק בדיוק עד למאמץ האמיתי הראשון, שכמובן היה בשטח בסיטואציה שאין לי נעליים אחרות.

תתנחם לפחות שזה עם קולומביה ולא איזה פירמה באמת יקרה.

דרור ברלי
01-02-13, 19:54
שימי, בכיכר ויצמן בחולון, ליד בנק מסד והמספרה של אלי (תזהה לפי אופנוע המצ'לס המשוחזר שלו שעומד בחוץ), יש סנדלר בוכרי שעושה אחלה עבודה בזיל הזול (במחירים שהוא גובה, אין לי מושג איך הוא מתפרנס...) תנסה אצלו, מה יש לך להפסיד?

Pageup
02-02-13, 01:34
דורון, לא יודע מה זה יקר אצלך, אבל נעל ב 900 שקל וצפונה אצלי זה יקר.

ד ו ר ו ן
02-02-13, 08:28
גם אצלי.
קולומביה ממותגת בעולם כמוצר בינוני, והמחירים בהתאם.
לא ידעתי שהם ממתגים את עצמם כ״כ יקר בארץ.
בסכום הזה אתה מוצא נעלי טיולים ממותגים ״נחשבים״ בהרבה.

BackDoorMan
02-02-13, 09:58
הנעל הזו היתה ה flagship של קולומביה ונמכרה ב 1100 ש"ח ב 2008.
גם בחו"ל היא קיבלה ביקורות מצוינות במגזינים מקצועיים.

ד ו ר ו ן
02-02-13, 11:10
נעזוב את סוגיית המחיר ונחזור לפרקטיות..

כבר נאמר כאן שנעליים נועדו לעבוד, ולא לשבת בארון, ונעל שעומדת מתייבשת והעור והסוליה מתחילים הליך של היפרדות מרצון.

מנסיון רע עם תיקון של התחלת ההיפרדות הסוליה מהנעל, ההדבקה היתה דחיית הקץ.
הסוליה המשיכה להיפרד מהגפה מאחורי ההדבקה, וכמובן שהעסק התפרק דוקא בטיול ארוך שלא היה תחליף לנעל.

אתה חייב דבק שנשאר גמיש אחרי הייבוש, ולכן רוב האפוקסים לא יעזרו לך.

אני חושב שהפתרון הכי טוב הוא בעל מקצוע(סנדלר), ולקחת בחשבון שהיא תתפרק מתישהו בעתיד הלא רחוק, דוקא במצב בו היא תעבוד קשה=רחוק מהבית.

BackDoorMan
02-02-13, 11:15
לא נראה לי שסנדלרים עובדים עם דבק גמיש, ולא התכוונתי לנסות אפוקסי.
הרעיון של שגיא די נראה לי, חשבתי עליו כבר קודם אבל חיכיתי למצוא משהו יותר ייעודי.
ה 5200 של 3M נותר גמיש ומומלץ מנסיון (http://forum.ih8mud.com/hunting-fishing/464265-recommend-glue-hiking-boot-repair.html), אבל לך תמצא אחד כזה.

עידו לוריה
02-02-13, 18:37
שימי בבקשה חפש כאן (http://www.layogev.co.il/3M-Adhensives/Sealing-Materials-Glues.shtml) או כאן (http://www.layogev.co.il/3M-Adhensives/Touch-Rubber-Adhensive.shtml).

עידו

BackDoorMan
02-02-13, 19:13
ומה לי ולעפולה עילית ? אני כל שבתון נוסע למשפחה שלי בחולון, גג.
הם כותבים שיש להם מערך הפצה עצמאי, אבל לא כותבים איפה ואיך.

עידו לוריה
02-02-13, 19:38
אתמול בדיוק המציאו את ה...... טלפון .
עם אתה צריך הסבר יותר מדויק אז תשאל ;)

עידו

BackDoorMan
02-02-13, 19:57
היום המציאו את האינטרנט,
ציפיתי שבמקום שהמידע יחולק בקמצנות טיפין טיפין ויחייב שיחת טלפון, תהיה להם התבונה לכתוב הכל באתר
אני שונא שיחות מיותרות

עידו לוריה
02-02-13, 20:08
אני חושב שעדיף שתתקשר למה כך תקבל גם המלצה איזה דבק מתאים לך ביותר , בקש לדבר עם יפתח הוא מכיר טוב את הדבקים של 3M .

עידו

BackDoorMan
02-02-13, 21:19
טוב, זה נראה משהו משהו וממליץ על FREESOLE (http://www.amazon.com/Freesole-Urethane-Formula-Repair-McNett/dp/B000XRD8X6)

http://www.youtube.com/watch?v=3rrvVQUX4iA

ד ו ר ו ן
02-02-13, 21:50
שים לב שבכלל לא בטוח שניתן לייבא כימיקלים באופן פרטי דרך הדואר.

BackDoorMan
03-02-13, 11:29
אני חושב שעדיף שתתקשר למה כך תקבל גם המלצה איזה דבק מתאים לך ביותר , בקש לדבר עם יפתח הוא מכיר טוב את הדבקים של 3M .

עידו

אתה והלינקים שלך, גם כן...
ליוגב לא מתעסקים עם לקוחות פרטיים, הם מפיצים לתעשיה בלבד, ונפרדים מיבואן 3M שיושב בהרצליה.
אבלגם שם אף אחת במשרד לא יודעת לענות לשאלה פשוטה ומפנות
אותי לסוכן שלא זמין בנייד, ואח"כ לסוכנת שנייה שגם לא זמינה בנייד עד שהמזכירה נזכרה שיש להם ישיבה והם כנראה יתפנו ב 2 אחה"צ,
ככה עשיתי התעמלות בוקר עם 5 שיחות מיותרות, וחצי שעה מבוזבזת.

אהה, ובכל מקרה למרות שבאתר "ליוגב" רשום 5200, בפועל הם לא טורחים לייבא אותו מחשש שהפג תוקף יפוג, מסתבר שהדבקים מתפוגגים גם באריזות
שלא נפתחו מעולם.

עידו לוריה
03-02-13, 14:29
טוב לפחות עשית התעמלות בוקר .

עידו

נמרוד
03-02-13, 15:11
שימי, השרשור הזה מחזק את התרשמותי, שאתה דמות פיקטיבית ;)

אבל לצורך הדיון - תדביק את הנעל הפיקטיבית (שלא פלא שנקרעת מחוסר שימוש, עוד הוכחה לכך שאתה יציר דמיון של מישהו יצירתי) עם תערובת קפה "מפעל חיים" מהעמוד הקודם!

BackDoorMan
03-02-13, 15:14
נראה שאין מה לעשות בעמק יזרעאל אם אתם עסוקים שם כל הזמן בתאוריות קונספירציה.
באשר לקפה, בקרוב תקבל תשובה הולמת.

sus
22-03-14, 20:03
לפני חודשיים באמצע העבודה אני שם לב שהסוליה של הנעל עבודה מחייכת חיוך רחב ובמקרה ( נשבע לכם .. ) אקדח הסיקה היה לי ביד ....

בלי לחשוב פעמיים הרבצתי שני פסי סיקה בין הסוליה לנעל נתתי לחיצה מהירה עם הרגל והמשכתי לעבוד .

רק כשהגעתי הביתה נזכרתי בזה והסתכלתי על הנעל , חוץ מפס סיקה בעובי מילימטר בחלק הקדמי של הנעל ( ירד בשניה וחצי עם סכין יפני ) לא היה זכר לטראומה שחוותה הנעל ולחיוך הדיבילי שהיה תקוע לה על הרצוף , וזה היה לפני חודשיים .

אני לא אומר לשים סיקה , אבל החרא הזה טוב להכל ....:D

מעלה מהאוב...

סיפור זהה, נעל של סקרפה במצב יחסית טוב, לא הלכתי איתה כמה שנים.
השבוע, ביום הראשון של טיול בן 3 ימים החצי הקדמי של הסוליה נפרד מהגפה. הנעל (ואני) שרדנו את הטיול ע"י קשירה של הסוליה לגפה עם מיתר קוולר.
הפיתרון הראשון שחשבתי עליו הוא משהו ממשפחת סיקה.
שגיא, מה היה ההמשך עם הניסיון שלך?

דוד

אמיר ב.א
22-03-14, 23:32
אצלי בדיעבד ניסיון לא טוב , כל הדבקים ששמתי לא החזיקו מעמד יותר ממספר מועט של חודשים.

כל דבק שלא יהיה , במצב שהסולייה כבר מתפוררת - הדבק מחזיק והשטח שהוא מדביק אותו מאבד אחיזה וניפתח שוב.

asypeer
23-03-14, 00:42
לי נקרעה הרצועה בכפכף של הוואינס באותו יום שקניתי את הדבק גורילה, בשביל הספורט הדבקתי אותה וזה מחזיק כבר שנה..אם הסוליה התחילה להתפורר - לזרוק לפח. אם הדבק - אולי יחזיק. אבל לא הייתי מטפס עם הנעל הזו את האוורסט..

Sent from my iPhone using Tapatalk

amir_shai
23-03-14, 10:26
אני השתמשתי בדבק ש BackDoorMan המליץ עליו בכמה נעליים כולל נעלי טיולים. עד כה עובד מצויין.
http://www.amazon.com/Freesole-Urethane-Formula-Repair-McNett/dp/B000XRD8X6

UDAEDRI
23-03-14, 10:34
בתור אחד שמטייל לא מעט.
חוייתי את הבעיה עם מס נעליים של קולומביה ואסולו
באסולו לא הצלחתי להדביק שוב בצורה שתחזיק ( לא ניסיתי סיכה) ועברתי כמה סנדלרים ומס׳ דבקים
ההפרדות התחילה לאחר כמה מסלולים רטובים והבנתי שזו בעיה מוכרת של אסולו ושל ה״ויברם״

OFF-RoaD
23-03-14, 11:04
בולם הזעזועים המוקצף שיש בנעלי ההרים שלכם מתחיל תהליך בלאי טבעי ברגע שהוא יוצא מהתבנית. גם נעל שמעולם לא דרכו בה, אחרי מספר שנים, תתפרק.
כלל האצבע אומר ש5 שנים הן אורך המחיה של החומר הזה, עם סטיות לכאן או לכאן.
אם הנעל כבר במצב הזה, היא אבודה. ולכן חשוב לבדוק תאריך ייצור על נעלי הרים, בדיוק כמו עם צמיגים.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

-->