צפייה בגרסה מלאה : Article: סקר שוק: רכב שטח משומש ב-70,000 שקל - חלק ראשון: טנדרים ורכבי שטח קטנים/קומפקטיים
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2820-%D7%A1%D7%A7%D7%A8-%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9-%D7%91-70-000-%D7%A9%D7%A7%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98%D7% 99%D7%99%D7%9D
מעולה.
מחכה לחלק ב' שצפוי להיות יותר רלוונטי עבורי.
תודה
חסר רק לי הטרופר או שהוא יגיע בחלק ב׳
טרופר כבר לא בסקר. המחירים נמוכים בהרבה ממגבלת התקציב.
leornevo11
01-02-13, 19:14
:confused: אני מבין שאתם לא סופרים את הטריוס - אפילו שבמחיר הזה ניתן להשיג 2007 (אולי אפילו 2008) - אז לפי דעתי הצנועה ף אם תיקחו כמוני טריוס 2007, מיגון תחתון של אספיר או כמוני של טל והדס, והחלפת הצמיגים ל50:50 או אפילו ל 70:30 ותקבלו חיית שטח לא קטנה,,, כבר הובלתי שיירות של גיפים שנחשבים, חציתי נחלים ואת הציפורי בשיאו כאשר המיים עברו את מיכסה המנוע (נסעתי קצת קצת מהר מידי) וטיפסתי על סלעים לא קטנים ( כניראה בדומה לאחרים אני נוטה לישקוע יותר מהר בבוץ רך ) פעמיים עד היום (בניראה לא הוצאתי אוויר) - מילבד זה - מישהו מכל הטנדרים למעלה יכול עלי בחולות ובדיונות ? - אז אני מצדיע לטריוס של דיאטסו ויכול לשתף הרבה קטעי וידיאו נועזים כולל זוויות חריגות - נסו ותיהנו (שכחתי לציין שפעמיים היגעתי לסוף נתיב בגליל באיזור מעלות ומצאתי שער נעול - ורק הטריוס הצר מכולם היצליח לעבור במעבר המדדי של הולכי הרגל והאופניים וחסך עשרות ק"מ של נסיעה חזרה עד לירקא או גת
ליאור, יש משהו במה שאתה כותב.
התלבטתי לא מעט בעניין הזה, אבל....
על אותו עיקרון, אתה יכול להגביה חיפושית, להרכיב צמיגי שטח וכמה שיפורי מנוע, ולקבל וואחד רכב שטח...
או להגביה ולמגן יונדאי טוסון, לשים לו צמיגי שטח...
או להפוך כל טנדר חד קבינה 4X2 לפרה-ראנר...
גם כל בדואי שעובר בכל מקום עם טנדר סובארו 2X4 ישן יגחך על "אנינות הטעם" שלנו.
שמע, אין לזה סוף.
אבל מה לעשות - הילוך כוח זה התנאי הראשוני שלנו לרכב שטח אמיתי, כזה שאפשר לטייל איתו בניחותא, בלי להפוך כל מעבר וכל מעלה או מורד למשהו מפחיד/מותח/הרפתקני, בלי לטגן את הגיר או להחליק קלאץ' או לעמוד על הברקסים בכל ירידה.
זה שאתה מוציא מהטריוס (לדעתי בעל כורחו) ביצועי שטח יפים - כל הכבוד, אתה גם לא היחיד. יש מועדון של בעלי טריוס שמטייל לא מעט, גם במקומות לא הכי קלים, עם הרבה מאוד גאוות יחידה. זה עדיין לא הופך את הטריוס לרכב שטח של ממש.
תקווה רק שהוא ישרוד את השימוש הזו שהוא בוודאות לא מתוכנן לו.
יש עוד רכב שרציתי להכניס למדריך - סובארו פורסטר ידני, שמצויד ב"הילוך כוח" - אבל הילוך הכוח הזה מאוד סמלי, יחס ההעברה שלו מאוד ארוך (1.4:1) ולא מיועד לזחילות במעלות אלא לגרירות וכו', והוא נמכר בישראל בכמויות קטנות מכדי להתייחס אליו בסקר הזה.
תיקון לגבי ניסאן ווינר - יש נעילות אוטומטיות זמינות.
אחורית של דטרויט באזור 5,000 ש"ח, קדמית של "Aussie Locker", או "LOKKA" באזור 2,500 ש"ח.
אני אגב לא רואה את ההבדל הגדול בין ווינר, מגנום וטויוטה (עם מתלים נפרדים) בשטח חוץ מהנעילה האחורית.
מה שכן יש הבדל באמינות ובזמינות החלפים.
אודי
אני מסכים עם דרור,
ראיתם פעם מישהו שנסע על רכב שטח עם הילוך כוח שעבר לרכב כמו טריוס בגלל תכונות השטח שלו?
באבולוציה, מי שנוסע עם טריוס ונכנס לו החיידק עמוק פנימה, בסוף יעבור לרכב שטח עם לכל הפחות הילוך כוח.
נסעתי עם טריוס במשך 10 ימים רצופים בשטח, בחו״ל, נהניתי מאד, הוא עבר 98% מהדברים, ומה שלא ניתן היה בגלל חוסר בהילוך כוח עברנו במעקף- אבל זה לא רכב שטח בהגדרה מלאה.
leornevo11
02-02-13, 03:05
ליאור, יש משהו במה שאתה כותב.
התלבטתי לא מעט בעניין הזה, אבל....
על אותו עיקרון, אתה יכול להגביה חיפושית, להרכיב צמיגי שטח וכמה שיפורי מנוע, ולקבל וואחד רכב שטח...
או להגביה ולמגן יונדאי טוסון, לשים לו צמיגי שטח...
או להפוך כל טנדר חד קבינה 4X2 לפרה-ראנר...
גם כל בדואי שעובר בכל מקום עם טנדר סובארו 2X4 ישן יגחך על "אנינות הטעם" שלנו.
שמע, אין לזה סוף.
אבל מה לעשות - הילוך כוח זה התנאי הראשוני שלנו לרכב שטח אמיתי, כזה שאפשר לטייל איתו בניחותא, בלי להפוך כל מעבר וכל מעלה או מורד למשהו מפחיד/מותח/הרפתקני, בלי לטגן את הגיר או להחליק קלאץ' או לעמוד על הברקסים בכל ירידה.
זה שאתה מוציא מהטריוס (לדעתי בעל כורחו) ביצועי שטח יפים - כל הכבוד, אתה גם לא היחיד. יש מועדון של בעלי טריוס שמטייל לא מעט, גם במקומות לא הכי קלים, עם הרבה מאוד גאוות יחידה. זה עדיין לא הופך את הטריוס לרכב שטח של ממש.
תקווה רק שהוא ישרוד את השימוש הזו שהוא בוודאות לא מתוכנן לו.
יש עוד רכב שרציתי להכניס למדריך - סובארו פורסטר ידני, שמצויד ב"הילוך כוח" - אבל הילוך הכוח הזה מאוד סמלי, יחס ההעברה שלו מאוד ארוך (1.4:1) ולא מיועד לזחילות במעלות אלא לגרירות וכו', והוא נמכר בישראל בכמויות קטנות מכדי להתייחס אליו בסקר הזה.
------------------
אכן גם אני חלק משיירת טיולי הטריוסים - לצערי בזמן האחרון הטיולים הם על הרמה הנמוכה של העבירות ומיתרכזים בשבילי עפר ומעלות נחלים קלים כמו נחל ארבל,,, למיטב הרגשתי אני ממש לא מאמץ את המנוע בצורה מוגזמת (יש לנו שילוב 4-4) ,, המיגון מאפשר מעבר חופשי מעל צימחייה שגדלה פרא בשבילים, החלקה על קולי של בוץ (גיהוץ הבוץ) בלי שיכנס לאיזור המנוע, ומעבר נחלים מעל אבנים בגודל סביר,, עליתי מיסםר פעמים ללא כל מאמץ מיוחד את המעלה מנחל תבור לכוכב הירדן ועוד מקומות מענינים, כמובן אני לא מיתאכזר אליו כמו הטיפש שיצא משיירת הטריוסים עם הטריוס מהדגם הישן ללא מיגון , ללא צמיגי שטח לנסות לעלות את מעלה המדרגות בנגב שם החיות הגדולות היתאמצו והיתחפרו וכצפוי קרע את הקרטר וניתקע בשטח (חולץ בגרירה ע"י כבל ארוך) , יתכן ויש רכבים נוספים שיכולים לקבל תיגבור כזה או אחר - אני מניסיוני ריבלתי את הביטחון העצמי, ציידתי את הארגז עם ציוד גרירה וחילוץ בסיסיים וציוד חורף מתאים) וחוץ מיבוץ עמוק ומחליק ממש שיפרתי את איכות החיים והגעה למקומות שעד היום הייתי מגיע אליהם רק עם אופני ההרים (שמחירת מיתקרב למחיר הגיפים הקלים גם) - ניפגש בשטח ונהנה - הקפה כמובן עלי,,,
leornevo11
02-02-13, 03:29
דרך אגב - לכל אחש מאיתנו יהיה חסם עליון סביר - וכניראה ששנינו לא ננסה לעבור מה שהם מנסיםלעבור - נכון ? http://www.youtube.com/watch?v=JClmUcCmXOo
וגם בשביל זה בנו BMW
http://www.youtube.com/watch?v=oDC33McE1oA
דרור, דבר אחד חשוב, אתה נוטה להתייחס להרבה כלים, במיוחד אמריקאים, כ"נמכרים הרבה מעל המחירון". כיום זה ממש, אבל ממש לא נכון. בחודשיים האחרונים ליוויתי חבר בקניית צ'רוקי XJ-ואנחנו מאוד-מאוד מאוד-מאוד-מאוד- רחוקים מהתקופה של לפני שלוש שנים, כשXJ חבוט עם סדק מתוקן בשאסי וקיט 4.5 של רוביקון אקספרס היה הולך ב20 אלף מעל המחירון. מצב השוק בכללותו זוועתי!!! ובכל הנוגע לכלים שמצוידים במנוע בנזין גדול, על אחת כמה וכמה. המחירים שאתה רואה ב"יד 2" של רכב ששווה 40 אלף שמוצע למכירה ב65 אלף הם מחירים של אנשים שמנסים למכור שלושה ארבעה חודשים ודי חיים בסרט. אני מעריך מאוד את ההשקעה, אבל השוק חושב כנראה אחרת... ראינו רכבים מיד ראשונה ושניה, עם קילומטראז' נמוך, משודרגים במיטב תופיני ARB, פול טראקשן ורוביקון אקספרס, שאנשים פשוט לא מצליחים למכור במשך חודשים, מפרסמים שוב ושוב ושוב בגלל שהם מתעקשים על מחירים כפי שהיה נהוג פעם לבקש על צ'רוקי. ואז הם אומרים בטלפון "טוב, אז לא אמכור אותו ואמשיך להנות ממנו"-ואחרי שבוע משום מה המודעה חוזרת...עם הורדת מחיר של 5,000 שקל. ואחרי חודש יש עוד הורדה, כמובן כי הם בכלל לא רוצים למכור... בסוף במקרה שלנו נרכש XJ נעול אחורה ומוגבה פול טראקשן-ב שבעת אלפים שקל מעל מחיר המחירון הרשמי. המחיר שהבחור דרש במקור? 20 אלף שקל מעל המחירון....במשך שלושה חודשים.לגבי היילקס- חבר מהעבודה קנה עכשיו היילקס IFS יד ראשונה-פרטי!!! במצב מהמם- צמיגי 31, מוגבה, ממוגן במחיר מחירון פלוס 2,000-מרצון טוב בגלל השיפורים. לגבי טריוס: סתאאאם.צוחק.
יש עוד רכב שמתאים לדעתי לקטגוריה, שברולט טרייל בלייזר, בתקציב הזה ניתן להשיג אפילו שנת 2009, יש לו מנוע בנזין 4.2 וכאן החיסרון הגדול שלו - שתיין דלק, במקרה הטוב 1:6 . יש לו הילוך כח,ו-250 כוחות סוס. הרכב חזק מאוד ועובר מעברים שדורשים כח מנוע. יש לו מספר חסרונות, אחד כבר ציינתי, חיסרון נוסף שהוא מעט נמוך יחסית אבל ניתן להגבהה. מרווח הגחון שלו קצר יחסית - גם את זה ניתן לשפר על ידי החלפת פגוש קידמי. יש לו צמיגי כביש שטח בחתך שקשה מאוד להשיג עבורו צמיגי 50:50 וזאת הסיבה העיקרית שמכרתי אותו. חשבתי שאם לא אצליח להשיג צמיגים טובים אז לעולם הוא לא יהיה רכב שטח אמיתי, אבל אולי מישהו אחר יצליח או שזה יהיה פחות חשוב לו. היתרונות הגדולים שלו הן הכח שלו ונוחות הנסיעה, זה ברמות גבוהות, כולל המון שיפורים בתא הנהג וכיסא נהג יותר נוח מכורסאת טלויזיה והוא שומר על הנוחות גם בשטח. לצערי החלפתי את הרכב הזה באיסוזו טרופר שנת 2004 מבחינת יכולות השטח עליתי מדרגה אבל מבחינת הנוחות ירדתי כמה...
תומר, לא רק אמריקאים.
דיפנדר וטויוטה 73 - ממתי היה קשר בינם לבין המחירון?
תסביר לי למה לא תקבל סופה נורמלית עם השיפורים המינימליים במצב טוב בפחות מ-35-40K כאשר המחירון 18K?....
נניח שמחר אני ארצה למכור את הסופה. אם אני אבקש 20K היא תימכר תוך שעה. אם אבקש 45K זה ייקח חודשיים-שלושה. אבל בסוף היא תימכר ב-35-40. ואם לא היו מתקשרים אלי לפחות פעם בשבוע כמה אנשים שקשה לומר שהם לא מבינים משהו בג'יפים, כדי לשאול מה קורה ואם החלטתי שאני מוכן למכור - לא הייתי כותב את זה.
אם ה"מחירון" הוא איזה שהוא סוג של אמת מידה, אז איך לעזאזל הוא מתנהל אם יש כמה וכמה דגמים שנסחרים במחיר של פי 2 ממה שכתוב בו?
פעם חלמתי על טויוטה 73. אותו הקונספט של הסופה שאני מת עליו, רק בנוי כמו שצריך, לא מחליד ולא מתפרק. אבל מה? עד לא מזמן דרשו על 73 במצב טוב עם קצת שיפורים מעל 100K ועל כל כלי למכירה היתה רשימת ממתינים. הבעלים שלהם התחילו להסתובב עם אף בעננים, עשו לך טובה אם היו אומרים לך שלום. אחד כזה, אני אפילו לא נכנס איתו למו"מ. חבל לי על שיחת הטלפון, הזמן והאנרגיה. שיתבשל עם המציאה שלו. כשהוא יירד מהעננים, נדבר.
ועד אז נחיה ונסתדר יופי בלי טויוטה 73. נכון, זה אוטו נדיר וטוב, אבל עדיין - כולו אוטו - ומכוניות לא משתבחות עם הזמן. אם הוא רוצה למכור ולא יעשה את זה עכשיו במחיר X, הוא ירצה למכור בעוד שנה ויש מצב שיקבל הרבה פחות.
ובאמת, בזמן האחרון הם מורידים גובה וחוזרים לשפיות.
לספר לך מי קצת אשם בדברים האלה? אנחנו. כתבי הרכב. במיוחד אלה שכותבים על שטח, מתרגשים בכל פעם מחדש כשרואים בחו"ל איזו גרוטאה מתפרקת מדגם שלא הגיע לישראל, ואז מטפחים בשפה ציורית את הילת הגיבורים סביב כל מיני "אגדות מוטוריות" כמו דיפנדר, פטרול, טויוטה 70/80/105, יונימוג וכו'. ופתאום כל מי ששם כאן יד על טויוטה 80 בת 20 שנה, מתמחר אותה ב-150K, כי הוא שילם עליה 60-70K והשקיע עוד 40K בשיפורים ועוד 50K בתיקונים, ובטוח שזה מה שהיא שווה...
אחר כך, כשמתברר שאוטו ישן זה אוטו ישן, ושגם אלה נבלות שמתקלקלות בדיוק כמו הכלים הנפוצים שעוד לפני פתיחת מו"מ מתומחרים במחירון מינוס 10K, רק שכל תיקון יקר פי 3 או פי 5 כי אין כאן חלקים וצריך להזמין הכל מחו"ל ולמצוא מוסך שמוכן להסתבך עם אוטו שאף אחד כאן לא כל כך מכיר שייתקע לו שבועות על הליפט עד שיגיע מחו"ל עוד חלק שמתברר שצריך - אנשים מורטים את השערות למה נכנסו לסרט הזה ולמה היו כאלה מטומטמים.
במחירי מכוניות משומשות נדירות מדגמים מבוקשים יש גם הרבה פסיכולוגיה.
זו בעיקר מלחמת עצבים בין הקונים למוכר. אני מסכים איתך שתופעת הספסרות הזו במכוניות "נדירות" עאלק היא הזויה. אבל זה המצב.
מה שאני אומר - יקר לך? אל תקנה! נקודה. קצת שליטה עצמית. מכונית שווה בדיוק כמה שמשלמים עבורה. לא שקל יותר. וגם לא שקל פחות. ואם רכב נדיר מסוים זה החלום שלך וכדי להגשים אותו אתה מוכן לשלם תועפות - כנראה שזה מה שהוא שווה.
לא הבנתי מה אתה רוצה. רק כתבתי לך שהמחירים שכתבת לגבי חלק מהדגמים לא ריאליים. 70 אלף על צ'רוקי ששווה במחירון 30-40? פעם אולי היו אנשים שמכרו אותם פי 2 מעל המחירון. היום תסתכל על הלוחות ותראה בכמה מוכרים, ומה קורה למי שמתעקש על 30% מעל מחירון.
לא יעזור לך ליאור.
טריוס הוא לא JEEP .
לא הבנתי מה אתה רוצה. רק כתבתי לך שהמחירים שכתבת לגבי חלק מהדגמים לא ריאליים. 70 אלף על צ'רוקי ששווה במחירון 30-40? פעם אולי היו אנשים שמכרו אותם פי 2 מעל המחירון. היום תסתכל על הלוחות ותראה בכמה מוכרים, ומה קורה למי שמתעקש על 30% מעל מחירון.
וואו כמה שאתה צודק דרור , בדיוק בגלל זה נוצרות אגדות לא קשורות למציאות כמו לנדקרוזר 80 ובו' ובדיוק בגלל זה קניתי דיסקו , כמה שיעלה לתקן אותם לא אתקרב למחירי הרכישה של האגדות למינהן
יש עידכון?
איפה ניתן למצוא כתבה דומה שמתארת את המגוון של הטנדרים ב 70000-80000 שח נכון לימינו?
יש עידכון?
איפה ניתן למצוא כתבה דומה שמתארת את המגוון של הטנדרים ב 70000-80000 שח נכון לימינו?
אתה יכול לקנות בסכום כזה היילקס ויגו 2006 טוב עד 2008 שחוט.
האנטר או דימקס אתה יכול לקנות כנראה 2009-2010 טובים, וחדשים יותר שחוטים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.