התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: דעה אישית: ברלי עצבני – קבלו את מס הנסועה

דרור ברלי
04-02-13, 21:36
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2831-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99-%D7%A2%D7%A6%D7%91%D7%A0%D7%99-%E2%80%93-%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%A1-%D7%94%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A2%D7%94

specty
04-02-13, 23:37
מסכים עם כל מילה ,עצבני כואס מאוכזב ועוד אבל כנראה שדודו טופז ז"ל צדק במערכון שלו פעם שאם אנחנו קמים בבוקר ולא חוטפים איזה מכה בראש אנחנו לא יכולים להתחיל את היום .זה עצוב וכואב מה שמעבירים אותנו כאן בארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות.

moshik999
05-02-13, 01:00
בראיה כללית מדינת ישראל (לרבות העומדים בראשה) השכילה להתמודד בצורה מכובדת
עם הסערות הכלכליות שעברו על העולם משנת 2008.

אני מניח שלא ניתן יהיה להתמודד עם העליה בגרעון התקציבי שלא דרך העלאת מיסים.
גם אם יהיו קיצוצים משמעותיים בהוצאות הממשלה וגם אם יהיה שיפור בנתוני הצמיחה של המשק.
לפעמים קיצוץ גדול מידי בהוצאות הממשלה יכול לגרום להאטה ולעכב את הגידול בצמיחה.
החשבון הוא פשוט בכדי לצמצם גרעון צריך או להגדיל הכנסות (צמיחה או מיסים)
או להקטין הוצאות (הקטנה בתקציבי הביטחון החינוך והרווחה)

דעתי האישית היא שלא יהיה מנוס מהגדלת נטל המס ועם כל הקושי שזה יכול לגרום זה עדיין
מחיר קטן לעומת הנזקים העצומים שיכולים להגרם לכולנו אם הגרעון בתקציב לא יטופל.

זה לא הם ואנחנו זה אנחנו.

אם תהיה בעתיד התקדמות משמעותית בהכנסת כמליון חרדים וערבים למעגל העבודה
אפקט הצמיחה שזה יגרום יכול להספיק ע"מ לצמצם משמעותית את הגרעון, אבל כרגע אין מנוס
מהעלאה של המיסים ולא משנה איזה מס.

צריך לזכור שאתה מדבר על ממשלה שמגלה אחריות ומקצועיות ומראה קבלות מוכחות ביכולת שלה לטפל
בכלכת מדינת ישראל..
אני ככלכלן עם שערות לבנות מוכן לשאת בנטל המס הנוסף שיוטל עלי ובעיקר שנושא הגרעון התקציבי
יטופל ולי אישית זה לא ממש משנה אם זה יהיה רק דרך תוספת מס.
אני לא חסיד של קיצוץ בהוצאות הממשלה . אני חושב שמדינת ישראל צריכה להגדיל את ההוצאות שלה
גם דרך הגדלת נטל המס ובעיקר כדי לתת לנו שירותים יותר נרחבים של חינוך ורווחה.
ואני מקווה שהממשלה החדשה גם תדע להוציא בצורה מושכלת את הכספים שהיא תקבל מאיתנו.

danip
05-02-13, 01:13
תמיד דוחפים את החרדים שלא רוצים לעבוד ויושבים עלינו כמו אבן ריחיים, אבל איפה תכניס מיליון איש לעבודה? יש מיליון מקומות עבודה פנויים שמישהו לא סיפר לנו עליהם?

וגם הרעיון שמישהו ידע לאן מתי וכמה אני נוסע? לא נשמע לכם כמו חדירה גסה לחופש הפרט? זה הדבר הראשון שאזרחי מדינה מתוקנת יתרעמו עליו. מה השלב הבא בואו נשים צמיד של מעצר בית לכולנו שממשלת ישראל תוכל לדעת איפה אנחנו נמצאים בכול רגע נתון... אולי נוסיף ךו גם שוקר חשמלי שלא נוכל לצאת ממתחם סגור ללא אישור...

מד"ב? אני כבר לא כ"כ בטוח...

moshik999
05-02-13, 01:16
תמיד דוחפים את החרדים שלא רוצים לעבוד ויושבים עלינו כמו אבן ריחיים, אבל איפה תכניס מיליון איש לעבודה? יש מיליון מקומות עבודה פנויים שמישהו לא סיפר לנו עליהם?

וגם הרעיון שמישהו ידע לאן מתי וכמה אני נוסע? לא נשמע לכם כמו חדירה גסה לחופש הפרט? זה הדבר הראשון שאזרחי מדינה מתוקנת יתרעמו עליו. מה השלב הבא בואו נשים צמיד של מעצר בית לכולנו שממשלת ישראל תוכל לדעת איפה אנחנו נמצאים בכול רגע נתון... אולי נוסיף ךו גם שוקר חשמלי שלא נוכל לצאת ממתחם סגור ללא אישור...

מד"ב? אני כבר לא כ"כ בטוח...

ממש לא משנה לי שמישהו ידע לאן אני נוסע
אפשר לחשוב שאני מעניין מישהו
דווקא נחמד לדעת שעוד מישהו חוץ מאישתי רוצה לדעת איפה אני..

איך מכניסים אותם למעגל העבודה?
זה גלגל כזה , ברגע שחלק מתחילים לעבוד הם מרוויחים יותר ואז הם גם צורכים יותר
רוצים יותר אוכל אולי מכונית בגדים וכו
מישהו יצטרך לספק את התוספת הזו וחוזר חלילה ככה נוצרים מקומות עבודה
תוספת הצריכה יוצרת את מקומות העבודה

shay_love_off_road
05-02-13, 02:43
פתחתי על זה אשכל לפני מספר ימים, הכעס שלך מוצדק ידידי ואני חולק איתך את אותה טמפרטורת עצבים,

אתה יודע מתי השינוי יבוא? כשנהיה חמומי מוח כמו המצרים, הם עכשיו עושים מצור על ארמון הנשיאות,
אנחנו כמעט 8 מיליון אזרחים, מספיק שמיליון יתגודוו מול הכנסת עם קילשונים, כמה המשטרה ויחידות
האבטחה של משמר הכנסת יוכלו לעמוד מול זה? לא הרבה זמן!

דידין
05-02-13, 03:10
-יש לי הרגשה שמי שכותב נגד מדיניות הממשלה , כותב ממניעים פוליטים (שונאים את ביבי בצורה לא רציונאלית) ולא מנקודת מבט אובייקטיבית.
-אני חושב שהמדיניות הכלכלית שנהוגה בארץ (עד היום) היא מדיניות אחראית שמנעה אבטלה (במחיר של עליית הדיור).
-הפיתוח המסיבי של התחבורה הוא חלק די גדול מהגרעון הממשלתי , אבל בטוחני שעם סיום העבודות במחלפים הגדולים , כולנו נהנה מנתיבי נסיעה משופרים ( אפשר כבר לראות תוצאות כאלה בחיפה למשל כשהתנועה באזור הרבה יותר חלקה ומהירה מאשר לפני כשנתיים ונוחות הנהיגה תגדל עם סיום כביש 22 =עוקף קריות)
-מחירי הדלק בארץ הם די זהים ובמקרים רבים אפילו נמוכים מאשר באירופה.(תמיד אפשר לזרוק סיסמאות לאויר)
-כניסת חרדים וערבים לשוק העבודה,(לא מיליון איש בבת אחת כפי שמתארים הדמגוגים כאן) תגדיל הן את הכנסתם הפנויה ואיתה תעלה הצריכה שתבסס יותר את שוק העבודה והן תזרים יותר כסף לממשלה(מיסים והורדת קיצבאות) דבר שיקטין גירעון.

lizard
05-02-13, 07:03
לא היה לי כוח לקרוא הכול, לדעתי אין סיכוי שיכריחו להתקין כזה מתקןץ אולי יהיו תאי אגרה או חיישנים כמו בכביש שש לכל מי שנכנס לעיר. כמובן שיכול להיות שאני טועה אבל אם זה יאושר ואף אחד לא יתנגד אז מגיע להם. אני לא מתכוון להתקין כלום ומבחינתי לא להגיע לת"א זה רק טוב.

boaz avrahami
05-02-13, 07:42
נדמה לי שהרעיון המקורי היה שמי שיתקין כזה יקבל הנחה גדולה או פטור ממיסוי על הרכב.

Ersten
05-02-13, 09:31
זו תגובה רשמית של משרד התחבורע על הפרסומים האחרונים בתקשורת בנושא הנ"ל
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2583:dover-2013-02-03&catid=56:dover-c-1&Itemid=65

boaz avrahami
05-02-13, 10:13
אחחח, העיתונאים האלו... סתם משמיצים.
מי כמונו יודע שהרבה לפני שתהיה רקבת קלה בתל אביב, יהיה מס גודש.

אגב רקבות, מישהו יודע לומר כמה קילומטר קוי רקבת היו בישראל 1920 לעומת כיום?

lizard
05-02-13, 10:27
אותו דבר אם לא יותר

Pageup
05-02-13, 10:32
אתם מדברים רחוק, לפני שתהיה רקבת קלה בוא נגרום לרקבת להגיע ולצאת בזמן.
לפני שנתיים עשיתי ניסוי וניסיתי לעבור לרקבת. במשך שבוע לא היה יום אחד שהיא
לא אחרה. זה התחיל בקטנה ב 5 דקות ונגמר ב 40. ובוא לא נדבר על לוחות הזמנים
שלא תואמים שום כלום. 7:55 רכבת, הבאה ב 8:40. הגנים נפתחים ב 7:30. בואו
נראה אתכם מספיקים לשים 2 ילדים ולהגיע לתחנה (כולל חניה) ולמצוא גם מקום לשבת.

ומשרד התחבורה בראשות ישראל כץ לא מתכנן, רק מה, ישראל כץ לא יהיה שר התחבורה
והוא לא ממש מחליט, מי שמחליט זה נערי (עברייני) האוצר.

נמרוד
05-02-13, 10:44
אגב רקבות, מישהו יודע לומר כמה קילומטר קוי רקבת היו בישראל 1920 לעומת כיום?

יש יותר פסים היום, בכל מקרה (גם אם אתה מחשיב את שטחי עיו"ש וגם אם לא).

69781

69780

יניב גולן
05-02-13, 11:45
המוח היהודי הרי ידוע ביחודיות שלו, והינה לכם עוד דרך יחודית לגבות כספים מהציבור, וכן זה בדיוק אותו הציבור שמשלם מיסים, שעושה מילואים ובאמת שאין צורך להוסיף...

כמי שמעורה במערכת הפוליטית הארצית והמקומית מזה מספר שנים, אני לא יכול להיות אופטימי באשר לשימושים שיעשו בכסף שיגבה, סוגיית מאגידי המים היא ההוכחה שבמערכת הפוליטית הקיימת במדינתינו (הארצית והמקומית) גם אם יש למשהו כוונה טובה, כל העסקנים למיניהם ימצאו דרך להרוס אותה, ולצערי הרב ככה יהיה גם במקרה הזה.

אני דירקטור בחברה ממשלתית ואני רואה מקרוב אחת לחודש כיצד כספי הציבור מבוזבזים...

משהו אמר משאבת כסף???

lizard
05-02-13, 11:56
אני לפעמים שומע על דברים שנעשים במשרדי ממשלה ואפילו לא הגדולים. תאמין לי שהמצב עוד יותר גרוע....

Tourist
05-02-13, 12:52
כמי שמעורה במערכת הפוליטית הארצית והמקומית מזה מספר שנים, אני לא יכול להיות אופטימי באשר לשימושים שיעשו בכסף שיגבה, סוגיית מאגידי המים היא ההוכחה שבמערכת הפוליטית הקיימת במדינתינו (הארצית והמקומית) גם אם יש למשהו כוונה טובה, כל העסקנים למיניהם ימצאו דרך להרוס אותה, ולצערי הרב ככה יהיה גם במקרה הזה.

אני דירקטור בחברה ממשלתית ואני רואה מקרוב אחת לחודש כיצד כספי הציבור מבוזבזים...

משהו אמר משאבת כסף???

פה קבור הכלב !

ואנחנו ממשיכים לאכול בתיאבון ספינים על אירן, חרדים, סוריה, מתנחלים....

(מושיק, בחיאת, מליון חרדים וערבים שאינם עובדים ? אתה חי בפלנט ynet ?)

דוגמא קטנטנה ועדכנית - 7 מחוזות יחליפו 24 (!) איגודים http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=26595&hp=1&newsletter=05.02.2013

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
05-02-13, 12:58
בשנים האחרונות יש השקעה גדולה יותר במסילות רכבת ובמחלפים, אבל אל לממשלה הזו להתהדר בזה.
בכוונה אני לא מתלונן "מעט מדי, מאוחר מדי" למרות שזה אשכרה ככה, כי זה באמת יותר טוב מהכלום בחזקת כלום, שאפיינו חלק מהממשלות הקודמות. כולל ממשלות אותן הנהיגה מפלגת השלטון הנוכחית.

אתם מאמינים לישראל כץ?... לא נעים, אבל אני לא. אגרת הגודש אולי לא נכנסת לתוקף מחר, אבל שלא יהיו לכם אשליות. היא תגיע... כשאגרת הגודש תיכנס לתוקף מין הסתם לא יקראו לה בשם המפורש הזה שלא נשמע טוב (שום "אגרה" לא נשמעת טוב). ימצאו כבר איזה שם ידידותי יותר עם עלעלים ירקרקים ועננים כחלחלים ופרחים ורדרדים למס הנוסף הזה וישקיעו מיליונים מכספי הציבור ביחצ"נים שיעזרו להחדיר אותו ביתר קלות לתודעת הציבור המעונה...

לעניין "כתיבה ממניעים פוליטיים" - זה בדיוק מחזק את מה שכתבתי. אותם מניעים פוליטיים הם בדיוק מה שמחרב לנו כל חלקה טובה. עם ישראל לא מסוגל להתאחד סביב שום דבר, מהמחאה החברתית, דרך מצוקת הדיור דרך מיסים מוגזמים על מכוניות, ובשנים האחרונות אפילו לא סביב דגל ישראל במקרה של עימות עם האויב. וכל זה מפני שלא משנה מה נושא הויכוח, מיד נתחלק למחנות פוליטיים - ימין מול שמאל, שונאי ביבי מול תומכיו.
יהיה מי שיטען טיעונים מנומקים בעד מדיניות הממשלה הזו - זכותו. לי יש ביקורת על איך הממשלה הזו מנהלת כאן את העניינים, ושאם היתה שקולה ואחראית כפי שמישהו תיאר כאן, אולי לא היינו מגיעים למצב בו באמת כבר אין ברירה אלא להטיל עוד גזירות על הציבור?...

boaz avrahami
05-02-13, 13:31
יש יותר פסים היום, בכל מקרה (גם אם אתה מחשיב את שטחי עיו"ש וגם אם לא).

69781

69780

סחטיין עליך נמרוד שהבאת את מפת הקווים הזו!
גבולות ארץ ישראל הם כל השטחים שהם בשליטה ישראלית (מהים עד הירדן)

אם אני מסתכל על הקווים השחורים במפה החדשה זה נראה לי שהיה פעם יותר קווים.
ההבדל הוא שאז היתה הרכבת החיג'אזית והיום יש את באר שבע נחל צין שלמעשה דימונה היא תחנת הנוסעים האחרונה שלו.
בנוסף - בתקופת המנדט יכולת לעלות על רכבת בישראל ולנסוע עד צרפת....

המפות האלו בכל מקרה עושות שכל ומראות ש90 שנה חלפה, ומתוכם מעל ל-60 שנון שלטון ישראלי - השינוי בתשתיות הוא מזערי אם בכלל.
וזה לא שיש פה תשתית תחבורה ציבורית אחרת במקרה.
זה גם לא אשמה של שלטון אחד ימני או שמאלי כי אם זלזול מתמשך באזרחים.

אז תגידו לי איפה הכסף?

נמרוד
05-02-13, 13:55
הרכבת החיג'אזית היא הדבר העיקרי שהיה אז ולא קיים היום. מהמסילות מטולכרם לשכם ומסבסטיה לג'נין ולעפולה יש רק שרידים. את קו רכבת העמק שהמשיך לפעול עד שנות ה50 אנחנו רואים קם לתחייה מול העיניים. בסך הכל יש קילומטראז' וכמות תחנות גדולה יותר היום משמעותית. נכון שהרוב זה מהשנים האחרונות, וזה הרבה פחות ממה שהיה אפשר לצפות אחרי 60 שנות מדינה עצמאית. וזה בעיקר הרבה פחות ממה שצריך בפועל - מערך הרכבות והמסילות קטן בהרבה מההיצע המודרני כי 45 שנה הוא רק התנוון במקום לגדול, ולכן העומס המוגזם, והשרות בהתאם (ב15 שנה אחרונות הרכבת צומחת, וגם אם הוכפלה כמות התחנות וקילומטר המסילות מאז, הרי שיש כמעט פי 10 נוסעים!).

תוספת למען הדיוק - כיום ברכבת ישראל 1,100 קילומטר מסילות, בימי המנדט כולל הרכבת החיג'אזית משהו כמו 500 קילומטר בשטחי ישראל של היום. הכל בוויקיפדיה...

דידין
05-02-13, 14:15
בנושא הרכבות בארץ , אתם יכולים לבוא בטענות רק ללובי גופי התחבורה שהיה ברוב הכנסות ,לובי שהיה מורכב מנציגי אגד/ חברות ההובלה הגדולות / הקופרטיבים לתחבורה / הקיבוצים /תנועת המושבים .
הם התנגדו להקמת רשת מסילות הברזל מחשש לפגיעה בפרנסתם (ולעזאזל הנהגים שנרקבים בפקקים שבכבישים או חו"ח נהרגים בתאונות דרכים).
רק ממשלה שלא הייתה מחויבת לאותם גופים (כן כן ממשלת הליכוד לדורותיו ) היא היא שנתנה את האור הירוק לפריסת הרכבת- כך שדמגוגיה זה טוב , אבל האמת עוד יותר .

בקשר לרכבת העמק (בטעות מישהו כתב החיג'אזית) בל נשכח שהשלוחה מג'נין דרך סבסטיה לכיוון טול כרם ולוד נסללה 0ע"י מייסנר פאשה) בגלל הצורך בתעבורה צבאית (חיילים ואספקה)תורכית לכיוון באר שבע ומשם דרך ניצנה לתעלת סואץ .
הכוונה הראשונה היתה לסלול את המסילה מעפולה דרך ג'נין לשכם ומשם בדרך גב ההר לירושלים אך כאמור מלחמת העולם הראשונה שיבשה מהלך זה .
הקו לשכם מסבסטיה הושלם בזמן המנדט , עבד כמה שנים ונסגר בתחילת שנות ה 30 של המאה שעברה .מחוסר כידאיות ובגלל חבלות חוזרות ונשנות .

boaz avrahami
05-02-13, 15:11
הרכבת החיג'אזית היא הדבר העיקרי שהיה אז ולא קיים היום. מהמסילות מטולכרם לשכם ומסבסטיה לג'נין ולעפולה יש רק שרידים. את קו רכבת העמק שהמשיך לפעול עד שנות ה50 אנחנו רואים קם לתחייה מול העיניים. בסך הכל יש קילומטראז' וכמות תחנות גדולה יותר היום משמעותית. נכון שהרוב זה מהשנים האחרונות, וזה הרבה פחות ממה שהיה אפשר לצפות אחרי 60 שנות מדינה עצמאית. וזה בעיקר הרבה פחות ממה שצריך בפועל - מערך הרכבות והמסילות קטן בהרבה מההיצע המודרני כי 45 שנה הוא רק התנוון במקום לגדול, ולכן העומס המוגזם, והשרות בהתאם (ב15 שנה אחרונות הרכבת צומחת, וגם אם הוכפלה כמות התחנות וקילומטר המסילות מאז, הרי שיש כמעט פי 10 נוסעים!).

תוספת למען הדיוק - כיום ברכבת ישראל 1,100 קילומטר מסילות, בימי המנדט כולל הרכבת החיג'אזית משהו כמו 500 קילומטר בשטחי ישראל של היום. הכל בוויקיפדיה...

אז היו ק"מ500
היום יש 1100 ק"מ כאשר הם סופרים כנראה את הנתיב הנגדי שסללו בשנים האחרונות - אין יותר קווים משהיו פעם.
למי שלא הבין מה שניסיתי לומר - פעם היה בין תל אביב לחיפה רק מסילה אחת ובאזור בנימינה היתה הכפלת המסילה והיינו צריכים להמתין עד שתגיע הרכבת ממול (בדרך כלל היא לא היתה באה בזמן...)

zerez
05-02-13, 15:49
-יש לי הרגשה שמי שכותב נגד מדיניות הממשלה , כותב ממניעים פוליטים (שונאים את ביבי בצורה לא רציונאלית) ולא מנקודת מבט אובייקטיבית.
-אני חושב שהמדיניות הכלכלית שנהוגה בארץ (עד היום) היא מדיניות אחראית שמנעה אבטלה (במחיר של עליית הדיור).
-הפיתוח המסיבי של התחבורה הוא חלק די גדול מהגרעון הממשלתי , אבל בטוחני שעם סיום העבודות במחלפים הגדולים , כולנו נהנה מנתיבי נסיעה משופרים ( אפשר כבר לראות תוצאות כאלה בחיפה למשל כשהתנועה באזור הרבה יותר חלקה ומהירה מאשר לפני כשנתיים ונוחות הנהיגה תגדל עם סיום כביש 22 =עוקף קריות)
-מחירי הדלק בארץ הם די זהים ובמקרים רבים אפילו נמוכים מאשר באירופה.(תמיד אפשר לזרוק סיסמאות לאויר)
-כניסת חרדים וערבים לשוק העבודה,(לא מיליון איש בבת אחת כפי שמתארים הדמגוגים כאן) תגדיל הן את הכנסתם הפנויה ואיתה תעלה הצריכה שתבסס יותר את שוק העבודה והן תזרים יותר כסף לממשלה(מיסים והורדת קיצבאות) דבר שיקטין גירעון.

ואני חושב שאתה נופל ברשת התעמולתית של ביבי ולא מסתכל על העובדות, ולמען הסר ספק - אני מאלו שחושבים שביבי הוא אשף תקשורת שבפועל לא ראוי לנהל חנות רהיטים, ולעובדה שהוא נבחר קוראים נצחון הבינוניות.

המצב הכלכלי של מרבית אזרחי המדינה רחוק מאוד מלהיות טוב, אחוז העוני בקרב האנשים העובדים הוא גבוה כמו גם הפערים החברתיים ואם מראים לך נתוני אבטלה נמוכים זה גם קישקוש כי נתוני האבטלה במדינת ישראל נמדדים ע"פ דורשי העבודה דרך לשכת העבודה - ורוב דורשי העבודה לא שם.
גם בתחבורה הציבורית נעשה מעט מידי ורוב הכסף הושקע באינטרסים של "השותפים הטיבעיים" שהם אחוז די קטן מהאוכלוסיה.

אין שום קשר בין עליית מחירי הדיור לבין שמירה על היציבות הכלכלית, מי שגוזר את הקופון מעליית מחירי הדיור הם בעיקר טייקונים ששולטים בחברות נדלן, אם המדינה הייתה מפשירה קרקעות ומחייבת קבלנים לבנות אחוז מסויים מהדירות לדיור בר השגה המצב היה אחר לגמרי ורק להזכירך שטייקון שמרוויח פחות לא משלם פחות מס כי גם ככה יש להם כל מיני הטבות ופטורים מוזרים.

הדלק באירופה יותר יקר מאשר בארץ אבל זה מדד מוטעה, המדד שמקובל בעולם הכלכלה הוא להשוות מחירי מוצרים יחסית לשכר הממוצע במשק ובמדד הזה הכל כאן יקר בטירוף, כולל הדלק.
למעשה בארץ אי אפשר לנהל חיי משפחה סבירים עם משכורת ממוצעת מה שכן אפשרי ברוב אירופה (ושלא יפחידו אותי עם יוון וספרד כי המצב שם שונה לגמרי).

אז איך סותמים את החור?
פשוט מאוד - מתחילים בצימצום ביזבוזים וממשיכים בגביית מס אמת וביטול כל מיני הטבות מס לכל מיני טייקונים ועשירים ורק אח"כ באים אל מעמד הביניים.

amirz
05-02-13, 16:23
[

ברור שהכוונה האמיתית הינה חליבת כסף
אם היו רוצים להקל על העומסים כמו בכל המדינות היה צריך לעודד כלים דו גלגליים והיה צריך לבטל את המס עליהם (כי הביטוח ממילא יקר).

אבל !!!

הכי מרגיז הוא שגם הכלכלנים באוצר יודעים שהרוב יעדיף בלית אלטרנטיבה אחרת לשלם את המס ולא לעבור לתחבורה ציבורית (כי לא קיימת)
כי אם כולם יעברו לתחבורה ציבורית תקציב המדינה לא יעמוד בהפסד כל כך גדול של הכנסות ממס על הדלק.

דידין
05-02-13, 17:03
[

ברור שהכוונה האמיתית הינה חליבת כסף
אם היו רוצים להקל על העומסים כמו בכל המדינות היה צריך לעודד כלים דו גלגליים והיה צריך לבטל את המס עליהם (כי הביטוח ממילא יקר).

אבל !!!

הכי מרגיז הוא שגם הכלכלנים באוצר יודעים שהרוב יעדיף בלית אלטרנטיבה אחרת לשלם את המס ולא לעבור לתחבורה ציבורית (כי לא קיימת)
כי אם כולם יעברו לתחבורה ציבורית תקציב המדינה לא יעמוד בהפסד כל כך גדול של הכנסות ממס על הדלק.

מאחר ואנו חלוקים בדעה מה נכון ומה לא נכון לעשות , האם נתניהו מנהיג טוב או רע למדינת ישראל וכו..אני אין לי חשק ורצון להתעמת איתך (צדיק באמונתו יחיה).
אני רק לא מקבל את הקביעה ההחלטתית שלך של מי ראוי לעשות מה (ולחילופין "אלטרנטיבה" שאתה מציע).
לכן בוא נסיים כאן את הויכוח .

אם אתה יכול להתייחס לנושא התחבורה הציבורית בארץ והזנחתה ע"י הממשלות ה"סוציאליסטיות" אז בבקשה .

דוד

קליש
05-02-13, 17:55
אני, ממעמד הביינים, דואג כל יום איך אני עובר את החודש בלי להכנס לחובות לבנק בסופו של החודש...חולם על קניית בית ראשון...ללא כוחות לנסות ולשנות את הגזרות שהממשלה מענישה אותי!!!
אז יום אחד אזרתי כח וניסיתי לעשות משהו בנדון, משהו... אבל באותו ערב (אחרי העבודה, כמובן) קיבלתי טלפון - תגיע למילואים בצו 8 !!! וכמו ישראלי ממוצע ממעמד הביינים התייצבתי למספר שבועות והכח שאזרתי נגמר במילואים והבנתי שאין ברירה, צריך לחזור לשגרה.....
"ממשהו שכן ניסה לעשות שינוי קטן - לא בחרתי ברה"מ הקודם".
* יכול להיות שאם דרור היה פותח מפלגה - ממני בטוח היה מקבל קול :)

grand
05-02-13, 18:28
נו.. אז אלדד יניב עם מפלגת ארץ חדשה דיבר על אותם הדברים לפני הבחירות.
עשה הרבה רוח וגלים ומי שראה את 13 הפרקים של "השיטה" ביוטיוב או בפייסבוק הזדעזע, וקיבל לראשונה פרספקטיבה נכונה על הממשלה ועל העומדים בראשה, וגם על אלו שמנהלים מלמעלה את אותם ברנשים בממשלה.
( מי שטרם ראה - חייב!! לראות את אותם פרקים).
אז מה? הוא לא עבר את אחוז החסימה, כי בסופו של יום הציבור העדיף להצביע למשהו בטוח ומוחשי.
ברגע שתפנימו כי מי שמנהל אותנו ואת הממשלה הם מספר קטן של אנשים שכמו בלוח משחק מזיזים את הפיונים מצד לצד בכדי להעשיר את כיסם, ויבוא היום שעל צווארו של כל אזרח יושתל צ'יפ כמו של כלב ואז נחזור לימי הביניים.

אז עכשיו החרא מתחיל קצת לצוף, אנשים מתחילים להבין, מחפשים שינוי, אתמול בערוץ 10 בתוכנית המקור אפילו דיברו על הקשר בין הון - שלטון - תקשורת לראשונה בריש גלי.
המהפך יגיע לבסוף, לדעתי אם לא בקדנציה הזו אז בבאה.

עידו לוריה
05-02-13, 18:32
היום שמעתי ברדיו פרסומת חדשה וזה בערך נשמע כך : "מעלימי המס הם אילו שעובדים בשחור עם ידוע לכם על כאלו אנשים דווחו למספר טלפון XXXXXX ואז תצטרכו לשלם פחות מס " .
סוג של דמגוגיה בחסות המדינה אני יודע שעם כולם ישלמו אז נשלם פחות אז אולי הפקחים של רשות המסיים יעשו קצת עבודה בישובי "המגזר " בארץ ואז נשלם פחות , ולא יהפכו אותנו למלשינים / עובדים שלהם .
עצוב מה שקורה כאן .

עידו

אפרים
05-02-13, 18:40
אני החלטתי לשמוע לעצתו של מיודעינו "דרור ברלי" וחזרתי לחיות בשוויץ ששם רכבת שמאחרת 2 דקות מייד מתנצלים בכריזה של התחנה :D.
וכל ערב אני יושב וצופה בלינקים של "ברלי עצבני" ומודה לו על העיצה לברוח.
"יש אנשים שלומדים מטעויות של אחרים ויש אנשים שלומדים מטעויות של עצמם ו...... מטומטמים שלא לומדים בכלל."

סולי
05-02-13, 18:45
נו.. אז אלדד יניב עם מפלגת ארץ חדשה דיבר על אותם הדברים לפני הבחירות.
עשה הרבה רוח וגלים ומי שראה את 13 הפרקים של "השיטה" ביוטיוב או בפייסבוק הזדעזע, וקיבל לראשונה פרספקטיבה נכונה על הממשלה ועל העומדים בראשה, וגם על אלו שמנהלים מלמעלה את אותם ברנשים בממשלה.
( מי שטרם ראה - חייב!! לראות את אותם פרקים).
אז מה? הוא לא עבר את אחוז החסימה, כי בסופו של יום הציבור העדיף להצביע למשהו בטוח ומוחשי.
.

לא עברו את אחוז החסימה בדיוק בגלל הקשר בין הון לשלטון.
אף אחד לא סיקר אותם והם לא נחשפו לציבור.
אגב, יש כבר פרק 14.

ואגב, מה לא מוחשי?
מה יותר מוחשי ממושחת שמכיר את כל המשחקים והחליט שהוא רוצה לשנות, ובמאי שעשה דבר או שניים מתחילים להיתנהג כמו השוטרים שלנו בכנסת,
שני פשפשים שהיו יושבים בכנסת ובימי הלוביסטים, היו דואגים ליחס כוחות שווה, על 200 לוביסטים היו מזמינים 1000 אזרחים כדי להשמיע את קולנו.
היו קצת משמיעים אתקולם של האזרחים ומזכירים לח"כים מי משלם להם את המשכורת.

אני הימרתי עליהם ועדיין מוכן לשלם להם משכורת מאשר לליברמן , או אריה דרעי, עבריין מורשע שישב בפנים.. ולא ברור לי איך מצא את דרכו בחזרה בכיסא!

Tourist
05-02-13, 18:56
נו.. אז אלדד יניב עם מפלגת ארץ חדשה דיבר על אותם הדברים
....

מחילה, אני ממש לא מסכים.
אלדד לא הצליח כי אף אחד, כולל אותי, לא מאמין שיש פה שיטה.

אתה באמת מאמין שיש פה שיטה מנוהלת ומתוזמרת ?
מצד אחד ״ביבי לא יכול לנהל מכולת״ ומצד שני יש לו שיטה אדירה שמקיפה את כל התעשיות, הטייקונים, הצבא ומערכות התקשורת ?

הלוואי והיתה שיטה !
אם הדברים היו כמו שאלדד אומר - מצבנו היה מעולה ! היינו ממשיכים להדפק, אבל בצורה מסודרת ומאורגנת.

שום שיטה.
מלא קומבינטורים קטנים, שכל אחד מנסה להרוויח כמה שיותר, הכי מהר, בכמה שפחות.
זה מתחיל בהוא שנוסע בנתיב הלא נכון ומשתחל רגע לפני הפניה, ממשיך לעיתונאי שמנצל את כוחו להשגת מטרותיו, דרך ההוא שסידר לך קידום בתור לבדיקה רפואית ונגמר בראש ממשלה שמארגן קצת אדמה בירושלים לבניית הולילנד ויוצא זכאי...
שום שיטה.

ארץ חדשה צדיקים ?
בכבוד, קרא על הטעיה מכוונת של הציבור וביזבוז עשרות אלפי קולות:
http://eishton.wordpress.com/2013/01/20/eretz2013/

Tourist
05-02-13, 19:43
את זה אתם תאהבו, מישהו התקשר למלשינון של רשות המיסים להתלונן:

‏http://www.youtube.com/watch?v=cjRC2E6bJkE&feature=youtube_gdata_player

MR BIG
05-02-13, 20:32
OK.....כולנו בועים ומקטרים....- אבל מה עושים??
ולפני שתציעו פתרון מצחאתי אלים ומהפכני נוסח מצריים (אגב , אין פתרון אחר!) תחשבו אם אתם מוכנים ללכת לבית סוהר בשביל זה ....

asafk
05-02-13, 20:37
בכל מיני תגובות אנשי הממשלה מיתממים ואומרים שהמס הזה הוא כמו אגרת הגודש הנהוגה בנאורות שבמדינות. אז רק הערה לגבי אגרת גודש ולמה השטות הזו היא לא אגרת גודש.
אגרת גודש כמו שיש בערים מרכזיות בעולם יש לה מטרה ברורה - להפחית את זיהום האוויר בתוך העיר. וזה עובד. לונדון לפני אגרת הגודש ועוד חוקים למשל על הסקת הבתים היתה עיר מצחינה ומעושנת. היום היא עיר עם אוויר די נקי.
העיקרון של אגרת גודש הוא הטלת אגרה על מי שנכנס מחוץ לעיר עם רכב פרטי למרכז העיר. פטורים לחלוטין מהאגרה תושבי מרכז העיר, מכוניות חשמליות והיברידיות, ותחבורה ציבורית. תחבורה ציבורית היא לב העניין - ותראו איזה יופי עובד הנתיב המהיר שמגובה בשאטלים שהם תחבורה ציבורית יעילה מאוד. אבל במרכזי הערים אין תחבורה ציבורית יעילה באמת - ולכן אגרת גודש לא יכולה לעבוד אצלנו.

שימו לב כמה ההבדלים עצומים - כאן לא מדובר על אגרת גודש, אלא על מס שיוטל על כולם אם הם רק מזיזים את הרכב. תושב מודיעין ישלם מס אם הוא נוסע לעבודה באזור התעשיה בראשון. זו לא אגרת גודש. תושב מרכז תל אביב ישלם מס אם הוא נוסע לעבוד באזור התעשיה של נתניה. בעצם, תושב מרכז תל אביב ישלם מס אם הוא לוקח את הילדים לגן באוטו או נוסע לאוניברסיטה. זו לא אגרת גודש.
אני בעד אגרת גודש משולבת בתחבורה ציבורית יעילה. אבל מס הנסועה הוא משהו שונה לחלוטין, משהו רע מאוד, שפוגע בחופש הבסיסי של האזרחים לזוז ממקום למקום.
מי שכותב שאין לו מה לחפש בתל אביב - בסדר. אבל יש מי שיש לו מה לחפש בתל אביב (את הילדים שלו בסוף יום עבודה, למשל, או את המשרד שלו בתחילת יום העבודה) וכל עוד אין אלטרנטיבה - אין מקום למיסוי על הבחירה של האזרחים לאן לנסוע. גם מי שייסע מהבית שלו בשוהם בלי לחפש שום דבר בתל אביב לבקר לקוח בראש העין - ישלם מס נסועה. תסתכלו על זה באופן הזה ותבינו שהצהרות כמו "אין לי מה לחפש בתלאביב גם ככה" לא רלוונטיות מחד, ומראות כמה הדיבורים של הפקידים על "אגרת גודש" שמטרתם להסיט את הדיון האמיתי למקומות אחרים עובדים עליכם ואת המס תשלמו בלי להרגיש.

אסף.

סופת המדבר
05-02-13, 21:15
קודם כל יש בזה פלוס
מי שיגנב לו הרכב יוכל לדעת איפה הוא... (או שאולי עדיין ייסעו עליו ברמאאלה ואתה תשלם חחח)
דבר שני לא הבנתי כלכך לכל הרכבים בארץ יהיה את הגלאי הזה? לא משנה באיזה אזור נוסעים?
בכל הארץ?

TsA
05-02-13, 21:45
האם יש כאן משפטן כלשהו שיכול לתת חוות דעת האם הפרוייקט הזה כולו עובר במבחן בג"צ? איפה זכות האזרח לפרטיות והזכות לתנועה חופשית ללא הגבלה?

talw
05-02-13, 21:58
קודם כל יש בזה פלוס
מי שיגנב לו הרכב יוכל לדעת איפה הוא... (או שאולי עדיין ייסעו עליו ברמאאלה ואתה תשלם חחח)

משטרה צ'לום..

הלו משטרה,גנבו לי את הרכב.את יכולה בבקשה לאתר לי אותו ?

לא,צ'טערת,אנו לא שייכים למאגר מידע הזה,פנה ל"תשובה את עופר" הם מחזיקים בזכיון,מילוי של כמה טפסים בתשלום כמובן, ביי נשמה.

וברצינות ,מה זו תחבורה ציבורית מספקת שתצדיק מס גודש ? מה המדד שלה ?
יש למישהו באמת כוונה לייצר אחת כזו ?
וגם אם תהיה כוונה ,עם הבירוקרטיה הישראלית זה ייקח עשרות שנים.
מס גודש ? דברו איתי עוד עשרים שנה בבקשה,חמסנים.

zerez
05-02-13, 22:14
מאחר ואנו חלוקים בדעה מה נכון ומה לא נכון לעשות , האם נתניהו מנהיג טוב או רע למדינת ישראל וכו..אני אין לי חשק ורצון להתעמת איתך (צדיק באמונתו יחיה).
.

דוד

אנחנו חלוקים אם הוא ראוי להקרא מנהיג,
לפי כל תורות הניהול שאני מכיר אין לו אף אחת מהתכונות שהופכות אותו למנהיג.

asafk
05-02-13, 22:15
וברצינות ,מה זו תחבורה ציבורית מספקת שתצדיק מס גודש ? מה המדד שלה ?
יש למישהו באמת כוונה לייצר אחת כזו ?
וגם אם תהיה כוונה ,עם הבירוקרטיה הישראלית זה ייקח עשרות שנים.
מס גודש ? דברו איתי עוד עשרים שנה בבקשה,חמסנים.

ברצינות? תחבורה ציבורית שתגרום לי להשתמש בה במקום להזיז את האוטו. מדובר בחלום רחוק, אם להיות ריאלים. אבל יש דוגמה אחת (ויחידה!! ) של שירות כזה - הנתיב המהיר בין ירושלים לתל אביב. הזמן בפקק יקר מספיק והשאטלים יעילים מספיק כדי שהחניות יהיה תמיד מלא בשעות העומס. זה אומר שלנהגים זה משתלם.
אבל כאמור - אנחנו מדברים על אגרת גודש בגלל שהפקידים מסיטים את הדיון לשם - המס המוצע הוא ממש לא אגרת גודש - הוא יחול על כולם בלי קשר לאם הם כן או לא נכנסים למרכזי הערים.

אסף.

Yaloon
05-02-13, 22:22
פורסם בדף האוהדים של יאיר לפיד
http://www.facebook.com/YairLapid?fref=ts

אתם מוזמנים לתמוך להגיב ולחזק

lizard
05-02-13, 22:22
אין מצב שזה עובר בגצ. פשוט חדירה מטורפת לפרטיות.

talw
05-02-13, 22:31
ברצינות? תחבורה ציבורית שתגרום לי להשתמש בה במקום להזיז את האוטו. מדובר בחלום רחוק, אם להיות ריאלים. אבל יש דוגמה אחת (ויחידה!! ) של שירות כזה - הנתיב המהיר בין ירושלים לתל אביב. הזמן בפקק יקר מספיק והשאטלים יעילים מספיק כדי שהחניות יהיה תמיד מלא בשעות העומס. זה אומר שלנהגים זה משתלם.
אבל כאמור - אנחנו מדברים על אגרת גודש בגלל שהפקידים מסיטים את הדיון לשם - המס המוצע הוא ממש לא אגרת גודש - הוא יחול על כולם בלי קשר לאם הם כן או לא נכנסים למרכזי הערים.

אסף.

ברור,אני הלכתי צעד אחד קדימה.(שכנראה לשם הם יגיעו בסופו של דבר...יש תקדימים באירופה-סיבה מספיק טובה).
על מס הנסועה אני לא רוצה בכלל להתחיל לדבר...דרור עושה את זה יותר טוב,אין לזה אח ורע בעולם,ממש מדע בדיוני.

דידין
06-02-13, 07:06

אסף.

אני לא מחפש מנהיג. כבר היה לי "מנהיג"-רבין-שהביא את אסון אוסלו עם 1500 הרוגים.
היה לי "מנהיג" אריאל שרון,שהביא לנו את מלחמת לבנון+ההתנתקות.
אני מחפש אדם עם חוש אחריות -לא מנהיג

דידין
06-02-13, 07:24
אנחנו חלוקים אם הוא ראוי להקרא מנהיג,
לפי כל תורות הניהול שאני מכיר אין לו אף אחת מהתכונות שהופכות אותו למנהיג.

ראשית = שלחתי את התגובה הראשונה מהסמארטפון "ויצא" כאילו אני עונה לאסף, אבל התשובה היא ל "זרש"

אני לא מחפש מנהיג.
אנו מכירים "מנהיגים" בעמים אחרים ולאן הגיע העם היהודי בעזרתם .
כבר היה לי כאן "מנהיג"- רבין-שהביא את אסון אוסלו הארור עם 1500 הרוגים+ הנהגת אש"ף בשטחים
אני לא רוצה "מנהיג" כמו שמעון פרס עם חזון המזה"ת החדש שלו + חזון 2 המדינות שאנו יודעים לאן זה יוביל .
נבחר כאן כבר "מנהיג" , אריאל שרון,שהביא לנו את מלחמת לבנון+ההתנתקות.
אני מחפש אדם עם חוש אחריות ורגליים על הקרקע -לא מנהיג

מאיר רוטברג
06-02-13, 07:30
דייי פאטתי לומר שברלי כותב ממניעים פוליטיים, לדעתי אם טיבי היה ראש הממשלה או יחימוביץ הדברים היו נאמרים , דרך אגב לעומת הסיגנון הרגיל נראה לי שבאמת התאמצת לרכך משמעותי , לעניין מס נסועה, אל דאגה המחלבה עובדת ,והכי גרוע זה האח הגדול

אפרים
06-02-13, 07:45
כבר היה לי כאן "מנהיג"- רבין-שהביא את אסון אוסלו הארור עם 1500 הרוגים ++++. +הנהגת אש"ף בשטחים
דידין סליחה...... הייתי חייב לתקן אותך.

דרור ברלי
06-02-13, 10:55
בבקשה אל תסטו מהנושא לחילוקי הדעות הפוליטיים הרגילים והרעים.
זה לא עניין של "מנהיג" לא מהשמאל ולא מהימין הפוליטי, אלא של תפיסת עולם בולשביקית ששולטת כאן מאז קום המדינה, ומשותפת הן לממשלות השמאל והן לממשלות הימין, שרואה ברכב פרטי "מותרות" ובבעלי הרכב סוג של פרה חולבת ו"אשמים" אוטומטיים בכל הרעות החולות כאן.

אסף עשה את האבחנה המתבקשת שאני אולי פספסתי - זו לא "סתם" אגרת גודש כמו בלונדון. התוכנית מדברת על מס נסועה - מס נוסף שמוטל על עצם פעולת הזזת כלי רכב ממקומו ופוגע ישירות ובאופן חמור וחצוף מאין כמוהו בחופש התנועה של האזרח. על החדירה האנושה לפרטיות וההשלכות שלה כבר כתבתי מספיק... ואם אתם זוכרים את תוכנית המאגר הביומטרי, הרי שמס הנסועה הוא לא ההצעה הראשונה שמגיעה ממסדרונות השלטון ושמאחוריה עומדת התאווה הבלתי נשלטת לכוח ללא מעצורים ולניטור כל צעד של כל אזרח ואזרח ללא אבחנה.
הרי אין מצב שכולנו רק צדיקים. כל אחד מאיתנו מבצע מבלי לשים לב, כל מיני עבירות קלות על כל מיני חוקים מדי יום. ולא רק עבירות תנועה. אמצעי ניטור כאלה יאפשרו לשלטון לשים עלינו יד, אם רק ירצה, על כל שטות.

ככה, בלי שנשים לב, מתחיל שלטון טוטליטרי.

דידין
06-02-13, 12:10
דרור אתה (במקרה הטוב) תמים.
הרעיון של הטלת מיסים על בעלי הרכבים נובעת מעובדה אחת, הקלות שבה אפשר לגבות את המס !*
כל שיטה אחרת לגביית מס עלותה היא הרבה יותר יקרה וגורמת לתוספת כוח- אדם שאנו נכנה "אוכלי חינם".
* זאת הסיבה שהסיסמא "סובסידיה לנצרך ולא למצרך" היא אמנם יפה אבל לא מעשית , כי העלות להוכיח מיהו הנצרך היא הרבה יותר יקרה הן בכוח אדם (אנו רוצים עוד ועד עובדים בארץ ? )והן באמצעי גילוי והוכחה, כך שתמיד עדיף לשלטון לעשות את הדבר הקל ביותר .
אנו יכולים לראות זאת היטב בנסיונות לסדר הן את הביטוח הלאומי שהיא רשות ממשלתית והן בענף חברות הביטוח המעסיקים גדודים שלמים לסילוק תביעות שווא.
אם היינו מדינה בעלת נורמות התנהגות ממלכתיות כמו בסקנדינביה, אפשר (אולי) לדבר על שינוי באופן גביית מיסים או חלוקת סובסדיות (שזה אותה גברת בשינוי אדרת.
אבל במדינה שכל תכלית אזרחיה היא "לסדר" את השילטון -תמהני

talw
06-02-13, 12:45
דרור אתה (במקרה הטוב) תמים.
הרעיון של הטלת מיסים על בעלי הרכבים נובעת מעובדה אחת, הקלות שבה אפשר לגבות את המס !*
כל שיטה אחרת לגביית מס עלותה היא הרבה יותר יקרה וגורמת לתוספת כוח- אדם שאנו נכנה "אוכלי חינם".
* זאת הסיבה שהסיסמא "סובסידיה לנצרך ולא למצרך" היא אמנם יפה אבל לא מעשית , כי העלות להוכיח מיהו הנצרך היא הרבה יותר יקרה הן בכוח אדם (אנו רוצים עוד ועד עובדים בארץ ? )והן באמצעי גילוי והוכחה, כך שתמיד עדיף לשלטון לעשות את הדבר הקל ביותר .
אנו יכולים לראות זאת היטב בנסיונות לסדר הן את הביטוח הלאומי שהיא רשות ממשלתית והן בענף חברות הביטוח המעסיקים גדודים שלמים לסילוק תביעות שווא.
אם היינו מדינה בעלת נורמות התנהגות ממלכתיות כמו בסקנדינביה, אפשר (אולי) לדבר על שינוי באופן גביית מיסים או חלוקת סובסדיות (שזה אותה גברת בשינוי אדרת.
אבל במדינה שכל תכלית אזרחיה היא "לסדר" את השילטון -תמהני

ומי זה ״השלטון״ ?זורם בעורקיו דם סקנדינבי ? או שאולי הוא קורץ מאותו עם תחמן ? או שאולי הוא תמצית מרוכזת של אותו עם תחמן שהצליח ״לסדר״ לעצמו את הדרך לשלטון ?
תמהני

zerez
06-02-13, 13:35
ראשית = שלחתי את התגובה הראשונה מהסמארטפון "ויצא" כאילו אני עונה לאסף, אבל התשובה היא ל "זרש"

אני לא מחפש מנהיג.
אנו מכירים "מנהיגים" בעמים אחרים ולאן הגיע העם היהודי בעזרתם .
כבר היה לי כאן "מנהיג"- רבין-שהביא את אסון אוסלו הארור עם 1500 הרוגים+ הנהגת אש"ף בשטחים
אני לא רוצה "מנהיג" כמו שמעון פרס עם חזון המזה"ת החדש שלו + חזון 2 המדינות שאנו יודעים לאן זה יוביל .
נבחר כאן כבר "מנהיג" , אריאל שרון,שהביא לנו את מלחמת לבנון+ההתנתקות.
אני מחפש אדם עם חוש אחריות ורגליים על הקרקע -לא מנהיג

אז אתה עוד פעם נופל לתעמולה שיקרית,
מה שאתה קורא אסון אוסלו התחיל באסון קמפ דיוויד שבו אחד מ"מנהיגי" הימין החזיר את כל סיני אבל החליט להשאיר את עזה תחת שילטון ישראלי,
אותו אחד הגדיל ועשה כשחתם על נספח להסכם עם מיצריים שבו ישראל מכירה בזכותם של העזתים להגדרה עצמית, למעשה מנחם בגין הוא ראש הממשלה הישראלי הראשון שהכיר בפלסטינאים כישות בעלת זכויות, ומשום מה הימין טורח להסתיר את זה ולהעלים את זה מתוכנית הלימודים.

רק להזכירך שאותו "מנהיג" לא הצליח להשאיר בארץ 500 מטר של מלון סונסטה למרות שאלי פפושנדו הסכים לשלם על הקרקע מחיר מלא.

אוסלו והנסיגה היו סה"כ נסיונות לתקן את הטעות שמשום מה הימין טורח להסתיר.

Tourist
06-02-13, 14:26
טוב טוב, אז לא ימין ושמאל, לא רעים וטובים.

רק בולשביקים. אשכנזים ;)

moshik999
06-02-13, 18:18
דרור
אני עוקב אחרי מה שאתה כותב ואני מאד מעריך את העקביות שלך
אבל אני חושב שבמהות של הדברים אתה שוגה בהבנת הרעיון הדמוקרטי.

אני חושב שבסופו של דבר השלטון מייצג את הרוב ולמיעוטים יש השפעה על דרך קבלת
ההחלטות של נציגי הרוב.
אצלנו יש איזונים מצויינים כך שהרוב לא כופה את דעתו על השאר ולמיעוטים יש השפעה לא
מבוטלת על אופן קבלת ההחלטות .

עצם הרעיון שאתה מתנגד באופן קבוע להחלטות השלטון (מייצגי הרוב)
אומר שלמעשה יש לך התנגדות עקרונית לרעיון של שלטון דמוקרטי או שפשוט
אתה לא מבין את השיטה.

אני מקבל בהכנעה את החלטות הרוב במדינה ומכבד את השלטון שנבחר על ידם
לרבות ההחלטות שהם מקבלים.
לשמחתי (לפעמים לצערי) יש בלמים להחלטות הרוב ובג"צ מוכיח שהוא לא פראייר
ואם מתקבלות החלטות שלא סבירות הוא יודע לכפות את דעתו.
לא תמיד אני מסכים עם זה אבל במידה מסויימת זה נחוץ.

שלטון באופן טבעי נגוע בשחיתות כל שלטון זה חלק מהDNA שלו
אני גם חושב שהשחיתות פה לא חורגת מהרמה הסבירה ("שחיתות נסבלת")

פעם ב4 שנים יש לי אפשרות להשפיע
בכל שאר הזמן אני משתדל ליישם בחיי היום יום שלי את השקפת עולמי
להיות שמח בחלקי,להעריך את אלה שמשרתים אותי (נבחרי ועובדי ציבור)

חוצן שינחת פה בטעות ויקרא את כל מה שאתה כותב
יהיה משוכנע שהוא הגיע לגיהנום.

שלטון צריך רוח גבית מהאזרחים שלו
ב65 השנים האחרונות נבנה פה משהו שראוי להערכה בכל קנה מידה
ברור שיש דברים שאפשר לשנות ולתקן אבל במהות האזרחים פה והשלטון זכאים
לקצת נחת והערכה על מה שהם עשו.

הנסיון שלך כל הזמן להפריד בין האזרחים לשלטון הוא מוטעה ביסודו
אין פה עניין של אנחנו והם יש רק אנחנו.

Pageup
06-02-13, 18:30
מושיק,
אתה חייב לספר לנו איפה קנית את המשקפיים הורודות האלה, מי רשם לך את הכדורים,
ועל איזה פטריות אתה חי.
במדינת ישראל בגלל המבנה העקום של שיטת הממשל, המיעוט כופה על הרוב, מפלגה של 2
מנדטים מחזיקה בשר ללא תיק כי אחרת היא לא תכנס לקואליציה ואז הקואליציה תהיה רעועה.
זה החולי של כל השיטה.
כדי לייצר משילות צריך להעלות את אחוז החסימה ל 5 מנדטים, ראש הממשלה צריך להבחר ישירות
וכדי להפיל אותו יצטרכו רוב של 70-80 מנדטים. כמו כן, צריכים פה חוקה שתעגן את זכויות הפרט
והמיעוט, כי כמו שראינו שאין דברים כאלה, הרוב מסוגל לחוקק חוקים שידרסו ביד גסה את זכויות
הפרט. וכל עוד אין חוק יסוד (או חלק מחוקה) שמגן על דברים כאלה אתה ואני בסכנה.

moshik999
06-02-13, 18:57
תנסה את הקוקטייל הזה:

katamin+mdma+lsd

דרור ברלי
06-02-13, 21:06
מושיק, אני מאמין שב"ישראל היום" יקבלו אותך באהבה.

moshik999
06-02-13, 21:30
אני מסכים איתך
שהתקשורת,משרד המשפטים ובג"צ משוכנעים שהבחירות והתוצאות שלהם
זה הצגת משנה ומי שקובע את סדר היום ותפיסת המציאות זה הם עצמם.

ישראל היום (עיתון שלא קראתי מעולם) שנתפס כתומך שלטון אין לו למעשה השפעה
כי תקשורת (בארץ לפחות) אם היא לא אופוזיציונית לשלטון אין לה זכות קיום.

ימנים הם פטריוטים מטבעם ולכן הם לא נזקקים לתקשורת מהסוג הזה
יש להם את תמיכת הרוב גם ככה.
העם בישראל מוכיח שהוא בוגר ואחראי והוא לא נותן לתקשורת לעצב את תפיסת המציאות שלו
כרצונה.

Tourist
06-02-13, 22:24
לא תמכתי ולא בחרתי בשלטון הנוכחי.

עדיין לא ברורה לי ההתנשאות בה מתייחסים למי שכן תומך בשלטון.
כאילו שאם אתה לא אנטי, ביקורתי, מרדן, נרגן אתה פשוט עגל וכצאן לטבח מובל.

דרור ברלי
06-02-13, 23:58
מושיק, צריך וחובה לכבד את החוק, אבל ממש לא חובה לכבד את השלטון, וזה אחד ההבדלים בין דמוקרטיה לדיקטטורה. למה אני לא מכבד את השלטון כאן? כי לטעמי שיטת השלטון בישראל רקובה ומסואבת במהותה, ומביאה למסדרונות השלטון ולעמדות הכוח אנשים רבים מדי שהם שנויים במחלוקת במקרה הטוב ושכמאמר הפתגם, "לא הייתי קונה מהם מכונית משומשת" - וזה באנדרסטייטמנט... במציאות לא הייתי מאמין לתשובה שיתנו לשאלה הפשוטה "מה השעה"... אלה אנשים שלא רואים אותך ואותי ממטר. הם נזכרים בקיומנו רק לפני הבחירות. דקה ורבע אחרי שנבחרו, אנחנו חוזרים להיות כספומטים.
מצד שני - אם "רוב עם ישראל" בחר באנשים האלה, בין אם מרצון ובין אם מ"חוסר ברירה" כפי שרבים אוהבים לתרץ, כנראה שזה מה שמגיע לו. כפי שזרקתי למישהו כאן, שצעק וקיטר על מס הנסועה - אם הוא בחר במפלגת השלטון הזו או באחת מהגרורות שלה - אל לו להתלונן. הוא מביא את האסונות על עצמו במו ידיו.

אתה ציינת ש"הרוב אצלנו לא כופה את דעתו על המיעוט". שאין אצלנו "דיקטטורה של הרוב". ואני טוען שבשיטת הבחירות בישראל שהיא מרובת מפלגות עד כדי חוסר יכולת לתפקד, אין למעשה דבר כזה "רוב". חלפו ועברו ימי מפא"י ההיסטורית עם 55-60 מנדטים. היום, שום מפלגת שלטון בישראל לא מייצגת ולא יכולה לייצג רוב. אם ניקח את מפלגת השלטון הנוכחית, למעשה תומכים בה, במקרה הטוב, רק כשישית מאזרחי המדינה, לא יותר. כאשר ראש הממשלה מתהדר בהיותו "בחירתו של הרוב" הרי שזו אחיזת עיניים. שקר גס. רק שישית מהאזרחים בחרו בו. זה מיעוט מבוטל.

אחת החירויות הבודדות שנשארו בדמוקרטיה הישראלית היא הזכות לומר ואפילו לצעוק את דעתך, גם ובעיקר כנגד השלטון. שלטון שנוי במחלוקת שאין מולו ביקורת מוצקה כל הזמן, יגלוש מהר מאוד לכיוון טוטליטרי. מה שאני חושב זה שאזרחים לא צריכים לפחד מממשלות. במצב בריא ממשלות הן אלה שצריכות לרעוד מפחד מפני האזרחים. ועד אז, אם לא יהיה מי שיצעק היום כל הזמן שהמלך עירום, אז מחר ומחרתיים תוכניות כמו מאגר ביומטרי, מס נסועה, מלשינונים למיניהם וליטר בנזין שמחירו יטפס ל-20 ול-30 שקל, יהיו הבעיות הכי קטנות שלנו.

דידין
07-02-13, 05:16
דרור ברלי
תמיד אצל השכן הדשא ירוק יותר !
קרא בבקשה את סיפרה של ח"כ לשעבר ד"ר ענת וילף "זאת לא השיטה טמבל" ותראה שמבחינת צורת השילטון אנו בכלל במצב לא רע.
נכון תמיד יש מה לשפר, תמיד פקידים קטנים עושים עוולות גדולים,תמיד (אבל תמיד ובכל מקום) שלטון וכוח משחיתים !. תמיד יהיו"מעשי חלם" של שלטון ואנשים.
טוב שאתה מבקר, טוב שאתה קופץ בראש, טוב שאתה פוקח עינים לאנשים,אבל בבקשה ,אל תזלזל באחרים, כל אחד הוא אדם ומלואו וכל אחד באופן בחירתו (אפילו אם הוא בוחר מועמד שעובר"טוב" בתקשורת) הוא הוא בחירתו וכבד אותו על זה.

אם יש לך רעיונות "אוטופיים" שכנע את ההמון "הנבער" ותביא גאולה לעולם.

לחשוף עוולות - בבקשה. להראות משוא פנים - אדרבא ואדרבא, להצביע על "טימטום" זאת חובה, אבל מכאן ועד פסילה מוחלטת של בחירה/העדפה של אחרים- לא זו הדרך.

moshik999
07-02-13, 08:41
אכן יש לנו מזל גדול שביבי עכשיו צריך להתרוצץ
ולנהל משא ומתן עם נציגי קבוצות אחרות באוכלוסיה ולהגיע
איתם להסכמה ע"מ שהוא יוכל להרכיב ממשלה
זה מה שיפה בשיטה שלנו.
נכון בשוליים של הדבר הזה יש התנהלות מכוערת ואינטרסנטית
אבל במהות של השיטה הרוב לא יכול לדרוס את המיעוט
הוא חייב להגיע איתו לפשרה.

בסופו של יום הרוב יהיה מורכב מכמה קבוצות שהגיעו להסכמה.

כל מה שהחרדים קיבלו בעבר ויקבלו בעתיד בדין הם קיבלו.
כאשר הימין או השמאל (הנציגים שלנו) רצו בשלטון הם הציעו לחרדים
תמורה עבור תמיכתם ( קחו כסף,אתם לא חייבים להתגייס ,וכו)
להציג את החרדים כסחטנים ופרזיטים זה העוול הכי גדול שנעשה להם
הם קיבלו בדין את מה שאנחנו הצענו להם בתמורה לתמיכה שלהם.

דרור ברלי
07-02-13, 09:49
אכן יש לנו מזל גדול שביבי עכשיו צריך להתרוצץ
ולנהל משא ומתן עם נציגי קבוצות אחרות באוכלוסיה ולהגיע
איתם להסכמה ע"מ שהוא יוכל להרכיב ממשלה
זה מה שיפה בשיטה שלנו.
נכון בשוליים של הדבר הזה יש התנהלות מכוערת ואינטרסנטית
אבל במהות של השיטה הרוב לא יכול לדרוס את המיעוט
הוא חייב להגיע איתו לפשרה.

כלומר גם להסכים לסחטנות של מיעוט, שפוגעת אנושות בכלל הציבור... אני לא בטוח שזה כזה "מזל".

בסופו של יום הרוב יהיה מורכב מכמה קבוצות שהגיעו להסכמה.

יפה!
בדיוק על זה "בוכה הנביא"...

ה"רוב" לא יכול לדרוס מיעוט מסוים. אז כדי לרצות "מיעוט" אחד, בדרך הוא דורס כמה וכמה "מיעוטים" אחרים.
הלוואי וכל זה לא היה נעשה כחוק וכדין, כי אז אפשר היה לגרור את העבריניים לבית המשפט ולתקן את העוול הזה - לשלוח אותם לכלא, ולהחזיר את הסדר על כנו...
הסחטנות של מפלגות לשון ביניים היא על פי חוק, והשוד הגדול של הקופה הציבורית בשיטת ה"תפוס כפי יכולתך" מתנהל כאן גם הוא על פי חוק, ואחר כך אנחנו צריכים לממן את הגירעונות הללו במיסים הזויים...
הכל על פי חוק - וזה בדיוק מה שמפריע. ממש כמו הפרס שקיבלה שופטת עבריינית שהודחה רקל פני יומיים מתפקידה בשל פיברוק פרוטוקולים. אם אתה ואני היינו מפברקים במקום העבודה שלנו דו"חות או משקרים - היינו מפוטרים לאלתר ללא שום זכויות! כששופטת עושה את זה, היא מקבלת פרס - פנסיה של 8,000 שקל כל חודש עד יום מותה. זה כמובן על פי חוק... לא נראה לך שהגיע הזמן לבדוק קצת יותר לעומק איך מתנהלים פה עניינים אצל אלה שאמונים על קביעת החוקים?.............

ועוד דבר - לא"אנחנו" הצענו להם. הציע להם את זה ראש המפלגה "הגדולה ביותר" - רבע מקולות הבוחרים במקרה הטוב (איחוד של שתי מפלגות), שישית מקולות הבוחרים במציאות (רק הליכוד). ואחר כך אתם מתעצבנים למה התקשורת "נגד" ראש הממשלה, ולמה חלקים כל כך גדולים מהציבור הם "נגד" ראש הממשלה...

ובלי קשר - סוף סוף מתחיל להיות כיף להתווכח איתך.

Tourist
07-02-13, 10:03

דרור, אני חושב שמושיק מתכוון לממשלות ישראל לדורותיהן.

אי אפשר למקד את כל הטיעונים סביב קדנציה אחת של מפלגה אחת.

שוב, לא בחרתי ולא אבחר בהם, אבל ברור לי שהבעיה לא התחילה לפני 4, 8 או 12 שנים.

ומי עומד ממול ? מהן האופציות ?
זוג מורדים שחושפים ״שיטה״ ומבטיחים להלחם בלוביסטים ובקומבינות (איך בדיוק ? לוביסטים זה חוקי וקומבינות לא נסגרות במקומות שיש לך גישה אליהם)
אולי עיתונאית לשעבר בעלת דעות סוציאליסטיות שתהיה טובה לא רק לעשירים ? (באמת ? את הולכת להלחם בועדים הגדולים - שנואי נפשו של דרור ?)
ויש אחד, מנחה בטלוויזיה עם 0 נסיון פוליטי, ציבורי.

הבנו מה לא טוב.
מישהו יודע לומר מה כן טוב ?

אבל אני לא חכם גדול, המפלגה בה בחרתי בכלל לא עברה את אחוז החסימה :(

klam
07-02-13, 12:02
ראה דרור איך כינסת סביבך את אוהדי ביבי..עוד כמה פוסטים ואפשר לפתוח כאן מערכת משנה ל"ישראל-היום"..

דרור ברלי
07-02-13, 12:19
חס ושלום.
ביקשתי שלא נסטה מהנושא ונתדרדר לפוליטיקה, ואפילו אני קצת נסחפתי. חילוקי הדעות הפוליטיים הם מה שהורס אותנו כחברה.

תקראו שוב את ה"דעה האישית". הקפדתי להתייחס שם ל"ממשלות ישראל" ולאו דווקא רק לממשלה הזו. אולי שגיתי כשהתייחסתי ל"ממשלה לא אחראית ופזרנית" כי אני סבור שגם ממשלות רבות לפניה היו כאלה בדיוק.
כל ממשלה עשתה דברים טובים ודברים רעים, ברור שלא כל הרעות החולות הן בגלל ראש הממשלה הנוכחי. אבל לדעתי יש כאן שיטה מכוונת שרצה ב"הצלחה" כבר שנים רבות מאוד, ששמה את בעלי הרכב במרכז הכוונת בכל פעם שמגיעים למסקנה שצריך לגבות עוד מיסים.

ניב151
07-02-13, 13:09
במקום להלחם בשיטה תזרמו...
כאשר יוטל המס , חפשו פתרונות:
עברו לאופנוע , ובכדי להמנע מהביטח השערורייתי תדאגו שיהיה אספנות.
כך תשלמו אחזקה זולה ,צריכת דלק נמוכה.
את הג'יפ תשאירו לשבתות , כל עוד אתם יכולים לטייל , לפני שיהיה איזה מס טיולים.

אם אתם יכולים לעבוד בשחור מה טוב, בכלל תתגרשו פיקטיבי כך תשלמו פחות מס
ותקבלו הטבות של משפחות חד הוריות,, הקלה בתשלומי ארנונה וכו' ,

איש איש ידאג לעצמו, ולא יראה ממטר.
כמה זמן נחזיק?

Tourist
07-02-13, 16:03
ראה דרור איך כינסת סביבך את אוהדי ביבי..עוד כמה פוסטים ואפשר לפתוח כאן מערכת משנה ל"ישראל-היום"..

69886

נמרוד
07-02-13, 16:08
אני מעריך שאנחנו במרחק לא יותר מ10 הודעות לאישוש "חוק גודווין"...:D

Tourist
07-02-13, 16:57
אין בסיס לטענה שהמפלגות החרדיות יותר סחטניות מאחרות:

http://www.themarker.com/news/1.1924338

(זו הכותרת. בגוף הכתבה, מובן מהמחקר שמפלגות קטנות ככלל אינן סוחטות כמו שחושבים)

נמרוד, פשוט העמדת רף של 10 הודעות עד גודווין, אני לא רוצה שתצא טועה..... ;)

מויש
07-02-13, 20:54
הערת אגב בעניין "המליארדים שנשפכים להתנחלויות"
גם אם נניח (למרות שהעובדות מלמדות אחרת), שההוצאה התקציבית פר תושב היא הכי גבוה בהתנחלויות, בהחלט ניתן לומר שזה צדק חלוקתי ראוי,
מכיוון שאחוז המתגייסים לקרבי ובכלל, אחוז משרתי המילואים, ואחוז משלמי המיסים, ביחס לכלל התושבים הוא הכי גבוה בארץ, וזה נתון שכן מוכח.
בכל מקרה ביחס להוצאות הממשלתיות, בוודאות ניתן לומר שהכנסות המתנחלים למדינה גדולות מהוצאות המדינה על המתנחלים.
ועוד הערה, איך היתם מגיבים אם היתה קמה מחר בבוקר תנועה שקוראת לגרש מבתיהם את תושבי דימונה, מכיוון שהמדינה במשך 60 שנה שופכת שם מליארדים בלי לראות רבע מזה בחזרה.
בקיצור חדלו עם הדמגוגיה של תחשיב הוצאות המדינה כמדד ל"כדאיות" ישוב מסוים, מכיוון שאז אפשר לפרק חצי מהמדינה.

klam
07-02-13, 21:57
שלא תגיד שלא הוזהרת, דרור..

talw
07-02-13, 22:23
אומרים לכם שיש כוונה רצינית לנטר את כל תנועתכם 24/7 ברכב הפרטי שלכם (ודגש על פרטי..),כמו עכברי מעבדה,לגבות ממכם כספים על כמות תנועתכם ואין לכם הרבה אלטרנטיבות ציבוריות אחרות,ומה שאתם עושים זה להיגרר שוב ושוב לויכוחי הסרק של ימין ושמאל כאילו באמת זה קיים .זו פיקציה.יש רק קומץ קיצוניים מכאן ומכאן ,זהו !!!
אתם ממש מסוממים ובולעים את הפתיון הזה שוב ושוב ,תסלחו לי.

מויש
07-02-13, 22:44
צודק לגמרי, ואם תבדוק בארכיון תגלה שאני הראשון שהעלה את הנושא לפורום, ואף עודד את דרור להקים מפלגה (-;
פשוט נמאס שכל פעם שמשהו אוכל חרא מהמדינה הוא חושב שאם יגרשו אותי מהבית הכל יהיה טוב!

דרור ברלי
07-02-13, 23:25
טל, זה עצם העניין.
כתבתי את זה בשרשור ההוא שפתחו על מס הנסועה.

הם לא ילמדו לעולם. תמיד יגיעו לשמאל נגד ימין.
וזה בדיוק מה שהשלטון כאן רוצה!!!! הוא לא רוצה שתדברו על המיסים, אלא שתתקוטטו על ימין ושמאל!
לאורך עשרות שנים הממסד הישראלי מטפח את הפחד ומלבה את השינאה והקיטוב בין המחנות הפוליטיים בארץ, כי אנשים כאן מספיק טיפשים כדי להיסחף מיד לויכוחים האלה, ולשכוח את כל מה שקורה מסביבם. אפשר לסובב אותם ולהאכיל אותם בכל דבר ופשוט להאשים בזה את אלה שדעתם הפוליטית מנוגדת לשלך... וזה בדיוק גם מה שיוריד אותנו לתהום.

מויש
07-02-13, 23:38
דרור, אומנם בכתבה מאוד השתדלת אז רשמת על ממשלה שמעדיפה "לשפוך את המלירדים במקומות אחרים" , בפוסטים אתה יותר ישיר וגם עניין איו"ש עלה כאן במפורש. אז אני שונא להישמע מקופח או משהו, אבל מעניין שרק שזה עולה מהצד שעליו "שופכים את הכסף", זה אידיוטי לעסוק בזה. אבל מהצד השני העניין תמיד מתקבל בברכה בתור טיבול לכל טרוניה על הממשל.
בקיצור תבקשו יפה סליחה ובואו אלינו לגבעות (-:

דרור ברלי
07-02-13, 23:52
אני מת על הגבעות שלכם (ורוצה בקרוב לצאת שוב לטייל שם, כמו בכל חורף). ועדיין ההשקעות שם (ובעוד כמה מגזרים שנויים במחלוקת) קצת לא פרופורציונליות במצב שהמדינה הזו נמצאת בו, ובאופן טבעי זה מעורר תרעומת בציבור, גם ימני שפוי כמוני - שנדרש להדק חגורה ולשלם עוד ועוד מיסים.

boaz avrahami
08-02-13, 09:04
מה לא פרופורציונלי?
אתה נופל לתעמולה של מרץ לדעתי...

בתור מתנחל בקרוב ( אי״ה), לא אוכל להצביע לך בבחירות הבאות אם לא תתמוך בהתנחלויות.
איזה מין ימני אתה בכלל??

דרור ברלי
08-02-13, 11:44
בועז, זה אתה שצעקת "רק לא ביבי" רק לפני חודש, ועכשיו אתה עושה קולות של ימני?

מויש
08-02-13, 11:53
אל תשכח שלציבור המתנחלים יש ניסיון של 40 שנה בהתנגשויות עם הממשל, אז אל תעצבן אותנו אם תרצה שנבוא ביום פקודה (שלך).

klam
08-02-13, 14:11
אני מת על הגבעות שלכם .. גם ימני שפוי כמוני - שנדרש להדק חגורה ולשלם עוד ועוד מיסים.

"ימני שפוי"??? יש יצור כזה?
זה הרי אוקסימורון..

-->