צפייה בגרסה מלאה : שווי רכב למס/קבוצת רכב.
לבאי הפורום שלומות,
עקב התרחבות הקן המששפחתי (אנחנו כבר לא זוג!!) :cool:
צריך לעבור למשהו קצת יותר מרווח מהג'ימני הוותיק והנאמן.
הג'ימיני מוצמד אלי ע"י המעסיק שלי, ולכן שוויו מופיע בתלוש השכר שלי.
אחד מיתרונותיו של הג'ימיני הוא שהוא שייך לקבוצת רכב 2, וככזה לא מנפח את התלוש/מביא לתשלומי מס גבוהים.
כעת, אני מחפש גיפ (אפשרי גם טנדר) כאשר השיקול המרכזי החשוב עבורי הוא שישתייך לקבוצה 2 מקסימום 3.
לצערי, כל מה שניסיתי לבדוק (והיתה לו הנעה כפולה+מנוע יותר גדול מ1400) השתייך לקבוצות 5/6 >>>חדשות רעות מאוד לשכר הנטו שלי.
אשמח להכוונה מיודעי דבר.
תודה מראש לעונים!
עד כמה שידוע לי אין חשיבות לקבוצות יותר,
אתה משלם מס על 2.48 אחוז ממחיר הרכב שהיה חדש
עד כמה שידוע לי אין חשיבות לקבוצות יותר,
אתה משלם מס על 2.48 אחוז ממחיר הרכב שהיה חדש
הי נימי,
תודה על המידע!
האם יש לך רעיון היכן אוכל למצוא מחירים של רכבים "כשהיו חדשים"?
למשל אם אני רוצה איזה גראנד ויטארה מודל 2005, היכן אני יכול לברר כמה עלה בימים בהם היה חדש?
תודה!
כל פיסת מידע תסייע...
לא הבנתי שמדובר על רכבים לא חדשים, אני דיברתי על רכבים חדשים, בתקופת הליסינג אני משלם כל חודש מס על 2.48% ממחיר הרכב כחדש
איך זה הולך ברכבים ישנים יותר אני לא יודע
עד ה1/1/2010 אנחנו עדיין לפי רמה. מינואר 2010 המיסוי הוא כמו שכתבו. המחיר הוא 2.48 % משווי הרכב כחדש לכל ימי חייו...
אם זה עדיין נסבל, משוך ככל שתוכל עם הישן.
סופת המדבר
06-02-13, 20:38
לפי מה שאני יודע אתה משלם שווי רכב ב3 שנים הראשונות לפי מחיר כמו שהיה חדש
אחר כך אני לא יודע.
הגיע לאוזניי שמועה שכמה קציני רכב וכל מי שיש לו יד בזה
רצו לשנות את זה שהמחיר של הרכב ישתנה בכל חודש לפי המחירון
ולא ישאר ''כמו חדש'' 3 שנים
מישהו יודע אם זה התקדם?
למיטב ידיעתי, ברכב חדש, המשתמש או הבעלים הראשון משלם שווי בהתאם לערך הרכב כחדש. במידה והמעסיק יקנה משומש משנת 2010 ומעלה השווי מחושב באותם אחוזים מערך הרכב אך הערך נקבע מחדש בהתאם לקוד הרכב והשנתון, כך שהתשלום נמוך יותר אבל לא תמיד באופן משמעותי לעובד.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
אם אתה באמת משתמש ברכב לצרכי העבודה - אפשר לצמצם משמעותית את שווי השימוש, אם תתקין יומן רכב אלקטרוני - משהוא כזה (http://www.ok2go.co.il/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%AA%D7%95%D7 %9B%D7%9F/%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%9F_%D7%A8%D7%9B%D7 %91_%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%A9%D7%91 .html):
המכשיר עוקב אחרי הרכב בעזרת GPS ובנוסף, בכל תחילת נסיעה אתה צריך להגדיר מהי מטרת הנסיעה.
כך, מנהל החשבונות יכול להזין בתלוש השכר שלך מה היה אחוז הנסיעות הפרטיות שלך ורק עליו לשלם שווי שימוש.
קצת סדר:
משנת ייצור 2010 2.48% מערך דגם הרכב חדש.
עד 2010 לפי קבוצת שווי המופיע במחירון.
אצלי דיסקברי 2004, קבוצה 7 - שווי הרכב היום כ 70,000 שקלים, אבל........
שווי לפי קבוצת 7, מעל ל 5500 שקלים - מ ט ו ר ף !!!
לצערי אין חדשות טובות,
אגב טנדר (מגנום/דימקס ויגו) זה קבוצה 4-5 (תלוי איזה טנדר)
קיה ספורטאז' המחירון שלה החדש כ 170,000 שקלים שווי 2.48% = כ 4200 שקלים.
3. אופציות לפניך
1. כמו שהמליצו לך, שתשאר עם הג'ימיני כמה שתוכל
2. תשלם יותר ותשתדרג למשהו בסגנון הספורטאז'
3. יש טנדרים פול זייס - F350 / SILVERADO/RAM בהם שווי רכב 0, אתה גם מקבל החזר בלו על הסולר, והוצאות מוכרות לרבות מע"מ 100% מהשקל הראשון.
אם אין לך ביעה של חניה ואין לך בעיה של הסתובבות בתוך העיר, אופציה 3, מעניינת ביותר, במיוחד הסילברדו קבינה וחצי (הקצר ביותר בקבוצה).
כל רכב עד סוף 2009 היה מסווג על פי קבווצות מ 1 עד 7. מינואר 2010 שווי הרכב הוא ליניארי . נכון להיום 2.48 אחוז ממחיר הרכב שרשום באותה שנה ברשות המיסים .
המחיר הוא שנתי ולא משנה אם מחיר הרכב ירד או יעלה במשך השנה. מצ"ב אתר רשות המיסים לקביעת שווי הרכב למס https://www.misim.gov.il/mm-usecar/
בכל רישיון רכב מופיע קוד הדגם וקוד היצרן . יש להכניס באתר את הקוד ומועד העלייה לכביש ומיידית יופיע שווי הרכב לשנה הרצוייה .
שווי הרכב למודלים עד 2009 כולל לא מופיע באתר וכן מופיע באתר "אוטוקום " של נועם קום.
בכל מקרה להלן נתוני השווי לשנת 2013 של כלי רכב לפי קבוצות שעלו על הכביש עד סוף דצמבר 2009:
קבוצה 1 2680 ש"ח
קבוצה 2 2910 ש"ח
קבוצה 3 3740 ש"ח
קבוצה 4 4490 ש"ח
קבוצה 5 6210 ש"ח
קבוצה 6 8050 ש"ח
קבוצה 7 10350 ש"ח
בברכה
חברים יקרים,
תודה על שפע המידע והעיצות.
אין כמוכם!! עזרתם עד מאוד!!
(לפחות כעת אני יודע מהיכן להתחיל...)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.