צפייה בגרסה מלאה : שיפור.במערת ההיגוי??
סופת המדבר
06-02-13, 09:11
מישהו שיפר את מערכת ההיגוי בסופה?
אני מדבר על הקטע הזה שאם הגיפ מוגבה אז המוט שיורד מהפיטמן למוט הגה
יורד באלכסון אז הוא גורם למוט הגה קודם כל להיסתובב על צירו עד שהוא מגיע לסוף.מהלך
בגלל התפוחים ואז.מתחיל לדחוף/למשוך את הגלגלים וזה גורם ליותר בלאי על התפוחים (פחות קריטי)
אבל בגלל זה נוצר "דיליי" בסיבוב גלגל ההגה בין סיבוב ימינה לשמאלה
השאלה אם מישהו שיפ את המצב הזה? אולי חיבור של המוט שבא מהפיטמן ישירות ל"נאקל / יד הסרן"
ככה שהמוט הגה רק יקשר בין הגלגלים
או איך שהוא להגביה את המיקום של התפוח על המוט הגה ככה ששתיהם יהיו מקבילים ואז הדחיפה/משיכה
תיהיה אופקית ולא באלכסון..
נראה לי שיהיה יותר פשוט להנמיך את הנקודה הכי גבוהה במוט הגה במקום להגביה את החיבור לתפוח עם אוקולון או משהו בסגנון (פשוט תנמיך את המוט הגה בכמה שהגבהת את הרכב ואז המוט הגה "ירגיש" כמו בסופה סטנדרטית ויהיה מבסוט)
סופת המדבר
06-02-13, 10:41
כמה כבר אפשר להנמיך?
שמתי זרוע פיטמן מונמכת ועדיין לא קרוב להיות.מקורי
בשביל זה עוברים לזרוע פיטמן מונמכת.
אבל בהרבה מקרים, במיוחד של ג'יפים עם קפיצים קדמיים ארוכים בהרבה מהמקוריים, מה שקורה זה שהתפוח בצד של הפיטמן נמצא קרוב מאוד למוט השפור ובזמן סגירת שני הקפיצים הקדמיים, למשל בנסיעה על באמפים, התפוח ומוט השפור נפגשים די באלימות... אי אפשר לנסוע ככה, עם הדפיקות האלה... לדעתי אפילו מסוכן.
אם הג'יפ לא מוגבה מאוד, לדעתי עדיף להישאר עם זרוע הפיטמן המקורית של הסופה שבניגוד לזה של CJ למשל, הוא גם קצת מונמך.
לא צריך להמציא כלום יש פתרון קיים רק לחפש (http://www.offroadonly.com/products/new/u-turn/)
מה שמתאים לגרנד עם "7 או "11 הגבהה יתאים גם לך.
אם לא תרצה להשקיע - שכפל ...
קרא בשרשורים הבאים
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-71946.html
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-31104.html
כמובן שאני משוכנע שקיימים פתרונות נוספים בתחום, רק צריך לחפש ...
סופת המדבר
06-02-13, 20:28
דרור כמו שכתבתי מעלייך זרועה מונמכת כבר יש..
מישהו יכול להעלות תמונת תקריב של הצד ששתי התפוחים מתחברים עליו?
כמובן שזה לא הדבר הכי דחוף שיש לעשות על הגיפ אבל אני יתחיל לתכנן לאט לאט משהו כזה נראה פטנט מגניב..
למישהו יש עוד רעיונות?
נ.ב
מה בנוגע לטסט עם שינוי כזה?
זה מה שאתה צריך !
זחלק הזה מגביה את הזרוע ככה שאפשר להשתמש בזרוע פיטמן סנדרטית .
http://www.ebay.com/itm/Jeep-YJ-Dana-30-Crossover-Steering-High-Steer-/280471692716
כל דבר אחר נראה לי קומבינה מסוכנת !
סופת המדבר
07-02-13, 07:52
לא הבנתי למה כל הברגים שיש בקישור יש כולה שתי חורים
אפשר ''להשיג'' איזה תמונה לראות את זה מורכב?
זה יכול להיות בכיוון אולי?
https://www.google.com/search?q=Jeep+YJ+Dana+30+Crossover+Steer ing-High+Steer&hl=en&safe=off&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oFkTUbnmEoHx4QTgl4CgBg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1006&bih=924
סופת המדבר
07-02-13, 20:04
ראיתי... יפה..
טוב אז רעיון יש.. תוכנית יש... חומרים יש... כלים יש... זמן פנוי.. יהיה...
השאלה אם מישהו מבעלי הסופות או בעלי סטאפ דומה עשו הסבה כזאת ויש שיפור?
סופת המדבר
11-02-13, 19:29
טוב.. בהשראתו של זה..https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=DM4hkDb375r1MM&tbnid=u7_w4dpgzjJeDM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com.au%2Fitm%2 FJeep-YJ-Dana-30-Crossover-Steering-High-Steer-%2F280471692716&ei=vCkZUdTXJMT3sgaYmIC4BQ&v6u=https%3A%2F%2Fs-v6exp1-ds.metric.gstatic.com%2Fgen_204%3Fip%3D7 9.182.198.95%26ts%3D1360603540151509%26a uth%3Dipgnprb4hsitqdw6hicdcvqcrk5x2cwv%2 6rndm%3D0.5044267817866057&v6s=2&v6t=44121&bvm=bv.42080656,d.Yms&psig=AFQjCNHHvrGVPmGJjlRxwK9GA2v6K1i_lg&ust=1360689940203098
מתחיל להבנות זה (תמונות)
כמובן שיש עוד עבודה לחזק את כל העסק (לסגור את המשולש עם פלחים)
ולבנות את ה'U' האחורית שתתחבר עם 2\3 ברגים לזרוע
המוט עם החור נחתך ממוט הגה ישן
סופת המדבר
12-02-13, 21:18
וזה מה שיצא..
נראה משכנע.
איך הרכב מגיב אליו?
סופת המדבר
17-02-13, 19:50
זה המוצר המוגמר
ותאמת למרות כל ההשקעה והפיתוי עדיין לא יצא לי לסוע על הגיפ
אני מקווה מחר לצאת לסיבוב ניסיון + כיוון ההגה
סופת המדבר
18-02-13, 18:20
טוב חברים.
היום הניסוי יצא לשטח
ובאמת מורגש שיפור בקשר בין ההגה לגלגלים
אם אני נוסע ישר אז הגיפ נוסע ישר ולא כל פעם צריך ''לתקן'' קצת ימינה קצת שמאלה.. וכו'..
אבל פאק יחידי שיש זה בגלל שעכשיו התפוח יושב יותר רחוק מהציר היגוי של הגלגל (הבולטג'ויינטים)
אז צריך לדחוף אותו יותר דרך בשביל שהקוטר סיבוב של הגיפ יהיה אותו דבר
מה שכרגע אין כי התיבה מגיעה לסוף מהלך שלה מה שאומר שלצד ימין יש לי פחות הגה
אני מנסה כרגע למצוא פתרון חלופי או שבמקרה הכי גרוע
אני יצטרך לנתק את המוט מהפלטה שמתחברת לנאקל
ולקחת את ה''עין'' יותר לכיוון הבולטגויינטים שתיהיה מעל התפוח שמתחבר לנאקל
וככה זה יתן לי יותר סיבוב של ההגה על אותו מהלך של התיבה
וזה יחזיר אותה פחות או יותר למרחק האורגינלי שלה
סופת המדבר
18-02-13, 19:28
טוב סודר העיניין
רבע סיבוב ימינה של גלגל ההגה
וכיוון/הארכה של המוט הגה
פתר את הבעיה
snirjeepdreamer
19-02-13, 00:37
סופת המדבר, קודם כל כל הכבוד על היוזמה והביצוע.
אבל לא ברור לי מה בסוף ההתרשמות הכללית ?
אתה יכול לומר בהחלטיות שיש שיפור משמעותי בכל מובן בהיגוי של רכב מוגבה?
שיש לך עדיין את מלוא זוית סיבוב הגלגלים ?
תוכל להגדיר את השיפור באחוזים ?
ולסיום, אם כל התשובות לשאלות מעלה הן חיוביות,
האם יש שרטוט מדוייק שאפשר לייצר כזה נוסף ?
תודה מראש
מצטרף לברכות של שניר :)
וכמובן לשאלות .....
עורמי, סחטיין על היוזמה והיצירתיות והמחשבה המקורית, אבל... תרשו לי לא להצטרף למקהלת המתפעלים... נהפוך הוא - הגזמת.
לתחזק ולתקן את הג'יפ לבד - זה טוב וזה יפה וזה רצוי - גם כיף, גם לומדים המון, גם חוסכים לא מעט כסף.
אני לא מאלה שיטיפו מוסר למי שמתקן לבד מערכות בטיחותיות כמו הגה ובלמים, כולל בכלי רכב שנוסעים על כביש ציבורי, כמובן בתנאי שהוא יודע מה הוא עושה.
כאן זה לא תיקון עומרי. זה הרבה מעבר. זה סוג של ניסוי בחלק מאולתר. אילתור מסוכן במערכת בטיחותית ראשונה במעלה בחשיבותה כמו הגה - שאין מאחוריו שום סימוכין הנדסיים.
בינינו, אין לך באמת מושג אם זה מתוכנן נכון, אם זה חזק מספיק, אם זה יחזיק מעמד תחת הכוחות האדירים שפועלים על מערכת היגוי של ג'יפ שנוסע בכביש ובשטח.
בכוונה אני לא נכנס לנושא האי-חוקיות של הדבר הזה (זו בעיה שלך) אלא לעובדה שבמופע האימים הזה שלך יש מסביבך ניצבים - משתמשי הדרך האחרים - שלא מודעים לעובדה שנוסע לידם ג'יפ גדול ומפחיד עם מערכת היגוי מאולתרת שאם חס וחלילה תיכשל ואתה תאבד עליו שליטה, הוא לא ייקח שבויים...
יש גבול וקו אדום גם בשיפורים. אתה מכיר אותי ואת הדעות שלי, אתה יודע שאני ממש לא מאלה שאומרים אמן לכל מה שהרשויות קבעו... אבל אני מנחש שכשהמחוקק אסר על שינויים ושיפורים בכלי רכב, כמו גם תיקונים עצמיים, הוא כנראה ראה בעיני רוחו דברים כמו זה.
מערכת היגוי מאולתרת?.... מה אנחנו במצרים? בהודו? באפריקה?... יש מספיק דרכים לתקן גיאומטריה של מערכת ההיגוי בג'יפ מוגבה. אתה לא הראשון שנתקל בזה - השוק האמריקאי מציע מספיק חלקי מדף שמאחוריהם יצרנים מוכרים, גם כאן אצלנו יש מספיק אנשי מקצוע ותיקים וטובים בתחום כיוון הפרונטים, שיחזירו את מערכת ההיגוי שלך לתפקוד תקין, קרוב ככל האפשר למקורי.
תעשה טובה גדולה לעצמך ולכולנו - פרק את זה מהג'יפ מהר, לפני שאיזה שוטר עירני יעשה את הצעד המתבקש ויוריד אותך מהכביש... ויותר חשוב מזה - לפני שמישהו יעתיק את זה ממך...
זו כמובן דעתי בלבד.
boaz avrahami
19-02-13, 08:42
+1 לדרור.
מצד שני דרור, לא בטוח גם שעל הקיטים האמריקאים חתום מהנדס...
אולי לא בטוח שחתום עליהם מהנדס, אבל ככל הנראה הם עובדים. כי באמריקה, אם זה לא יעבוד - מישהו שהברזלים המאולתרים שאתה מוכר פגעו בו/באשתו/בילדיו - יתבע את התחת שלך וכל שארית חייך תשלם לו משכנתא...
בוא ונאמר כככה - גם מהנדסים יכולים לטעות. אבל אם נעזוב לרגע את נושא החוקיות וכו' - גם אם הייתי משוכנע שמה שאני עושה זה טוב, לא הייתי מעיז לבצע שינוי כזה בלי לפחות להתייעץ קודם עם מהנדס שמתמחה בנושא הרלוונטי, שיחווה דעתו....
סופת המדבר
19-02-13, 19:30
דרור אני בטוח שאתה צודק
אבל יש לי בעיה אחת רצינית..
אם אני מחליט לעשות משהו אני יעשה אותו בכל מחיר ושניה אחרי שהצלחתי אני גם יכול להוריד אותו ולזרוק לפח המחזור ברזל
אז ככה שההיתי חייב לבנות דבר כזה בשביל ה''נפש'' לדעת שניסתי
עדיין לא בדקתי אותו בכל התחומים אבל ראיתי שחסר לי הגה לצד ימין אז חזרתי הביתה
עכשיו אחרי שתיקנתי את ההיגוי אני יבדוק את זה שוב ויגיע להחלטה סופית אם זה עושה משהו.. ואם זה שווה את המאמץ והעבודה
דבר שני איך שוטר יודע אם זה לא הוזמן מאמריקה? אני לא חושב שאם הוא יראה משהו כזה ''אורגינל'' הוא יגיד ''בסדר''
דבר שלישי חצי מהגיפ שלנו מרותך באורגינל למה אתה חושב שהתושבת של הקפיץ שעל השלדה
יכולה להחזיק בריתוך פשוט וזה לא יחזיק
אני יודע שיש על ההיגוי כוחות חזקים אבל אם אתה יוצא מהשטח תקין (ז'תומרת שלא פגשת איזה סלע עם הפרונט במהירות)
אני לא רואה מצב שזה יכול סתם להיכשל בנסיעה עירונית
יש לי עבר בערך של 15 שנה בריתוכים אז ככה שאני יודע איך וכמה לרתך ויש לי קצת ידע על חוזק הריתוכים שלי
נכון שזה לא עבר במעבדה אבל לדעתי זה חזק מספיק גם בשביל לשרוד מפגש לא נעים עם איזה סלע חמוד
לכל מי ששאל אין לי מידות ואין לי שרטוט זאת בניה שניבנת לאט לאט על הגיפ
אז ככה שנשאר רק להעתיק
*** והכל באחריות המעתיק***
snirjeepdreamer
19-02-13, 21:28
דרור, כולנו ילדים גדולים. וכל אחד יוכל לקבל את ההחלטות לעצמו.
אני מאוד מעריך את מה שהעלית כאן אז ברשותך אני רוצה למנף את מה שאמרת
ולהציע שמי שיכול שיעלה לינק למוצר מדף שכזה שניתן לרכוש.
AvigdorAharon
19-02-13, 23:27
דרור, כולנו ילדים גדולים. וכל אחד יוכל לקבל את ההחלטות לעצמו.
.
כל זה נכון בתנאי שאני המשתמש היחיד בדרך.
כפי שדרור תאר: יש בדרך ניצבים... את האמת הם גם נוסעים ולא רק עומדים.
אביגדור
סופת המדבר
20-02-13, 07:50
שניר קח דף אחד אחורה יש לינק לחלק כזה בכמה הודעות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.