התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אהלן, האם שווה להביא ולהשקיע בספורטאז' ידנית ללא מנוע?

OriS
10-02-13, 13:45
אהלן. חבר טוב של אבא שלי הוא בעלים של קאיה ספורטאז' ידנית ארוכה משנת 95. לפני כחודש הבן אדם נהג ברכב ופתאום הוא כבה ומאז מסרב להניע ומבדיקות ראשוניות הגיע למסקנה כי המנוע הלך ומאז הרכב עומד.
הוא הציע לאבא שלי לקנות את הרכב בסכום סמלי (סביבות ה3,000 ש"ח) אם הוא מעוניין להשקיע בו. ישר אבא שלי צלצל אליי והודיע לי.

עכשיו מכיוון שאין לי נסיון בעניין, רציתי לדעת שווה לקנות את הג'יפ ולהשקיע עליו?
העניין הוא שבגלל שהרכב לא מניע אין לי דרך לבדוק את הגיר, כל מכלולי ה4X4 וכו'. מקווה שיש פה אנשים עם נסיון שיוכלו להביע דעה. תודה:)

שגיא S
10-02-13, 14:26
אם היה מנוע שעובד ורכב תקין ב15000 היית קונה?
כי בהנחה ובאמת תחליף מנוע ועוד יישור קו וכו'. תגיע ל15 אלף על קיה ידנית סטנדרטית

שווה לך? רק אתה יכול לדעת

אני אישית חושב שעדיף למצוא רכב תקין

חנן-ג'יפולוג
10-02-13, 14:47
השאלה היא אם אתה סומך עליו שכל שאר המכלולים תקינים פיקס. אם כן ואם הבחור לא נסע בלי שמן/מים יש סבירות גבוהה מאוד שאין נזק קטסטרופלי ותוכל להביא את הרכב למצב תקין בעלות לא גבוהה, אולי אפילו אפסית. תלוי במזל שלך.
אם לא, אתה בסיכון רציני. לקנות רכב שלא נוסע זו עלולה להיות הרפתקאה ארוכה ויקרה מאוד. המנוע שלא עובד יכול להסתיר מאחוריו עוד אינסוף אפשרויות לפגמים במכלולים אחרים.
קניתי לאחרונה שני אופנועים מושבתים על תקלת מנוע. את הראשון החזרתי לתקינות מושלמת בעלות סמלית ולא היו בעיות מיוחדות. עם השני אני עדיין בתחילת הדרך ויש מצב להסתבכות ארוכה.
כמה אתה אוהב להמר? כמה סבלנות יש לך? מהי היכולת הטכנית ומהי הנכונות לחכות בסבלנות להגעת חלקים מחנויות בחו"ל?

hadtomer
10-02-13, 17:09
אני לא חושב שזה כדאי-אלא אם יש לך קומבינה מבחינת התקנת המנוע בעלות נמוכה

סופת המדבר
10-02-13, 18:26
אני לא מבין אם הוא באמת חבר של אבא שלך ולא ''חבר''
אז תנסה לשאול אותו אם חוץ מהמנוע היו בעיות מיוחדות? מתי עשה טיפולים כללים (שמנים בסרנים גיר וכו')
בינתיים אתה יכול לענות לנו מה קורה שמנסים להניע( או מה קרה שהוא כבה)? יש סטרטר? יש דפיקות? השמן מעורבב עם מים?
מי ניסה להניע? מי בדק את הרכב?

OriS
10-02-13, 19:51
אין לי פרטים כי נסעתי אל אבא שלי בשבת והבן אדם לא היה נוכח בשביל לאפשר בדיקה של הרכב. הוא עצמו עם ידע אפסי במכונאות ולא ידע להסביר לי מה בדיוק קרה למנוע. אני מקווה לנסוע לשם שוב במשך השבוע לבדיקה מעמיקה יותר. האם יש דרכים לבדוק מכלולים שונים חוץ מהמנוע ללא הנעת הרכב?
לגבי המנוע עצמו, לאחר שאשב ברכב ואנסה להניע בעצמי רק אוכל לדעת יותר.

amir_gilad2
18-02-13, 16:54
במקרה ותחליט כן לקנות את הרכב אולי אוכל לעזור לך במנוע

-->