צפייה בגרסה מלאה : רעיונות לדיגום צ'רוקי (מתקנים לגלגל רזרבי, גגונים...)
בשיטוטי צדה את עיני התמונה הבאה:
70031
מדובר על רכב בנוי למרוצים לקטגורית Jeepspeed, שבכוונה שומר על מראה חיצוני תמים, ואת הכתבה כולה אפשר לקרוא כאן: http://www.off-roadweb.com/features/1001or_1992_jeep_cherokee_xj/. כדי לפתוח את דלת תא המטען, צריך להוריד את הגלגל.
אבל נוסיף עוד תמונה - מתקן גלגל ספייר הידראולי בזיבאר של עידו (מכאן http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1540-jeepolog-archive)
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/zibarm/ido_zibar_m36.jpg
ואז הרעיון מתגלגל... אם ניקח את העריסה הזאת, על צירים בחלק התחתון ושני חיבורים נתיקים בחלק העליון, ממש בתפר בין הפגוש לבין לבין הדלת האחורית, נדמה שאפשר להוריד אותה. על רכב בגובה נורמלי אפשר לתכנן אותה כך שתרד לרצפה, ואפשר אפילו לדרוך על הגלגל (או על לוח שיהיה מאחורי הגלגל). להרים גלגל 31 או 33 על ציר זה לא כזה סיפור, והחיבורים העליונים יהיו עם תפיסה עצמית ("קליק!").
החסרון הברור - בכל זאת, צריך כוח כדי להרים את המתקן, וגם כדי להוריד שלא יפול (אלא אם מתקינים מרסן מסיבי!) יותר מאשר לפתוח או לסגור מתקן צידי. חסרון נוסף הוא זוית הנטישה, אבל זה באמת תלוי כבר בתכנון שלא התעמקתי בו. היתרון - לא צריך לבנות פגוש שלם, אפשר להשאר עם המקורי, והחיבור בארבע נקודות כשהגלגל ממש צמוד לשלדה יכול להיות חזק ביותר - מתקן כזה, גם כשבארבע הנקודות יש צירים וניתוקים, יוכל לסבול כל התעללות, ולא סתם בנו אותו כך לג'יפ מרוץ.
מה אומרים?
המתקן הראשון שבניתי לניבה שלי היה בנוי בדיוק כך, כדי לפתוח את הדלת האחורית הייתי צריך להוריד את המתקן על צירים ולפתוח, קצת מגביל את הגישה לבגאז' אבל אחלה שולחן עבודה..הייתה לי תמונה איפושהו אבל לא מוצא אותה עכשיו..
ואללה, אם תמצא תמונה יהיה נהדר. איך חיברת את הנקודות העליונות? ועד כמה זה באמת היה פרקטי?
ועוד מחשבה... הגלגל באותו מיקום, אבל המתקן לא יורד על ציר אופקי לרוחב הרכב, אלא על ציר אופקי לאורך הרכב - הגלגל כאילו מתגלגל כלפי מטה. מתקן עוד יותר פשוט, שמוגבל בעצם על ידי גודל הגלגל וגובה הרכב.
האמריקאי הראשון :) נראה פצצה
חשבתי בזמנו לבנות משהו כזה ליוסי כשהוא רצה שאבנה לו מתקן להרמת הגלגל. בסוף רוק סוליד עשו את העבודה...
הנה עוד דברים בסגנון... Swing down tire carrier כשיודעים מה מחפשים, האינטרנט מלא רעיונות...
http://img3.imageshack.us/img3/909/20120222172535459.jpg
http://image.4wdandsportutility.com/f/32813669+w750+st0/1110-4wd-17+2007-jeep-wrangler-426-hemi-jk+poison-spyder-rear-bumper.jpg
נמרוד,
הרעיון השני - ציר אופקי דווקא מעניין, הוא פותר את הבעיה של המרחק מאחורי הרכב (פתיחת תא המטען בחניה צפופה)
עדיין אתה נשאר עם הסרבול של פתיחה כפולה בכל פעם שתרצה משהו מתא המטען.
האם יש דרך להסב את פתיחת הדלת האחורית לצדדים במקום כלפי מעלה?
אולי חלוקה של הדלת שליש/שני שליש ופתיחת דלתות לצדדים, הגלגל יכול להיות מורכב על הדלת...
ברור שזה מורכב יותר מתכנון מנשא לגלגל, אבל זה פותר את הבעיה באופן מושלם.
סער
בוא נגיד שהתחלתי מזה שאני מחפש מתקן פרקטי ופשוט לגלגל ספייר, עם מינימום שינויים למראה המקורי של הג'יפ...
גם במתקנים הסטנדרטיים יש שתי פעולות - הסתה של מתקן הגלגל הצידה ואז פתיחת הדלת. בגלגול כלפי מטה בצורה כזאת או אחרת נראה לי שהמתקן עצמו יכול להיות פחות ברזלים, הגלגל קרוב יותר לרכב, וזה שכדי להוריד או להרים את הגלגל עצמו כשמחליפים פאנצ'ר הרבה יותר קל (זו הסיבה שהאמריקאים בונים מתקנים כאלו דווקא לגלגלים גדולים במיוחד) אבל הבעייה היא שצריך להרים את משקל הגלגל כל פעם שרוצים גישה לבגאז', גם ביום יום.
מה רע בגלגל על הגג?
(הרעיון של מתקן שיורד דווקא חביב)
חנן-ג'יפולוג
11-02-13, 19:03
אתה לא יכול לשלב בוכנה חשמלית? או לפחות בוכנת גז? נראה לי שהמשקל העצום של הדבר הזה יגרום לך לא לרצות לפתוח את הבאגאז'. בהתחלה זה אולי לא יפריע אבל זה ימאס ואתה לא נהיה צעיר יותר עם הזמן.
המתקן שלי היה נראה בדיוק כמו בתמונה של הג'יפ האדום, בזמנו לא הייתה לי מכופפת אז החלק העליון היה פחות מעוגל (ממילא לא רואים אותו), ובניבה יש סף גבוה לדלת, היא נפתחת רק 2/3 למעלה ככה שהוצאתי פלאח מתחת הדלת בערך 4 מ"מ ואליו המתקן התחבר עם פין (R) וחתיכת גומי שהדבקתי למנוע קרקושים, מבחינה פרקטית זה קצת הפריע לגישה לבגאז' אבל אצלי גם ככה הבגאז' לא ענק אפשר לחיות עם זה, עם הזמן הסבתי אותו למתקן שנפתח הצידה על ציר עד שבן בליעל נכנס בי מאחורה ועיקם אותו..
עכשיו עשית לי חשק לבנות חדש... ד"א לגבי המשקל, אצלי הגלגל קטן יחסית (215) אבל הצירים נושאים ברוב המשקל אין בעיה להרים אותו ביד אחת ולסגור את הפין ...
ליאור
boaz avrahami
11-02-13, 20:00
הפתעת אותי נמרוד.
לפני שבניתי את הפגוש שלי התלבטתי באותה נקודה ודווקא אתה שללת מתקן שבו המשקל יושב על הרסיבר של הוו גרירה...
אני דווקא אוהב את המתקו שבו גלגל נשכב 90 מעלות אחורה ויכול לשמש גם כשולחן לעת מצוא.
מפתיע אותי איך אף אחד בעולם עוד לא המציא קיט שמסב את הדלתות האלו לפתיחה הצידה ואז גם פותר על הדרך את העניין המציק הזה עם הגלגל.
ובעניין הפרקטיקה לרכב שלך-
הצירוקי קל להנדסה לפי מה שמצאתי בזמנו באינטרנט.
אתה מקשיח את הברזלים מאחורי הפלסטיקה של הפגוש, כולל הברקטים ומוציא החוצה רק זרוע לציר ומנגד מנגנון נעילה.
מעל זה אתה משאיר את הפגוש פלסטיק או אפילו מחליף אותו באותה דוגמא אבל מפח דק. אין אצלך הרבה דקורציה בפגוש.
אנסה למצוא תמונות של זה.
נמרוד
חפש בגלריה מיורוסטורי האחרון תמונה של איווקו LMV פתוח שדוגם על ידי ארקטיק טראקס. צילמתי אותו מאחור, מהצד של הגלגל ספייר. המתקן שלו הוא עם ציר אלכסוני. פותחים נועל, ומורידים את הגלגל לרצפה.
אסף.
בועז לא זכור לי שאמרתי משהו בעד או נגד משקל על הרסיבר בהקשר הזה.
בכל מקרה - אפשר גם להוריד את הגלגל באותו מישור כמו בציור, עם הגבהה כמו שלי לגלגל 31 אין שום בעייה וגם ל33 לא תהיה בעייה. יש מספיק גובה בין הגלגל המונח על הקרקע לבין הדלת, ונראה שהוא לא מפריע במיוחד בגישה לבאגאז'.
70056
חנן - בתצורה הנ"ל שבה הגלגל יורד על מישור אנכי, המומנט על הציר קטן יחסית, ולכן קפיץ גז (או קפיץ רגיל) מבטל משקל יכול לעבוד. זה הזמן לעבור ללוח השרטוט.
במקרה הזה מתבקש קפיץ ספירלי, או קפיץ סליל בקוטר גדול שעובד לא בלחיצה אלא בפיתול.
אסף.
נמרוד, הרעיון של גלגל יורד על ציר האופק נחמד אך לא רק שלא יקל על בגישה הוא רק מקשה עליה.
היתרון בגלגל שסובב על צירו הוא בזה שעם כל ה"קושי " הרב של "שתי פתיחות", פעם אחת את הגלגל ואחר כך את הדלת, ברגע שהיסטת את הגלגל הצידה הוא כבר לא מפריע לגישה לתא המטען.
תראה מה קורה בציר אופקי, גם אם תצליח ליצור מצב שבו הגלגל יכנס למטה, מתחת למיכל הדלק , [ במצב פתוח ] עדיין יפריע לגישה.
סלח לי על השאלה אבל למעט היכולת ההנדסית / טכנית לייצור משהו שונה, מה רע בפתיחה צידית ? בכל מקרה לא פתרת את בעיית הבעיות - שתי פתיחות ...
.עלית עלי אסף... קפיץ פיתול בתוך הציר, ואולי אפילו קפיץ עלה.
אני חושב שהבעיה ההנדסית האמיתית בכל המתקנים עם הציר העומד היא מניעת התנועה של הגלגל לכיוון קדימה - אחורה.
דווקא ציר שוכב לאורך הרכב מונע את התנועה הזו בצורה מובנית, וזה גם אפקטיבי וגם פשוט לביצוע.
אסף.
עוד דבר - מה שמתבקש במקרה של הצ'רוקי הוא הצמדת הגלגל לדלת פלסטיק המתרוממת, וחיזוק גם של הצירים שלה גם של המסגרת וגם של הבוכנות.
אסף.
אני חושד שגלגל שיורד אחורה יקשה על הגישה לתא המטען גם אם יירד 'למטה' ובטח אם יפתח אחורה וגם יפריע בפתיחת הדלת בחניות ובסהכ למרות שהאתגר ההנדסי נחמד, יהיה פחות נוח.
אני התחלתי עם הרעיון ה'אחר' לחבר את הציר לגג (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=59637) וכך ייצרתי את המתקן המקורי שלי באופן שמאוד הוריד עלויות אבל יצא לכל הפחות מגושם (שעבד בסדר גמור)
ובהמשך תפסתי קצת אומץ (או טיפשות, אם תשאל את בועז ;)) וחיברתי לצד הרכב (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=71472) עם מפזר לחץ בפנים וזה הרבה יותר אלגנטי וחזק מאוד לטעמי.
רק כדי לגרות את המחשבה,
רעיון שלא מצאתי לו דוגמא, השתעשעתי איתו קצת בעבר ועדין מסקרן אותי הוא לתלות את הגלגל על הגג כשהוא רק 'יושב' על הדלת האחורית ובעצם יפתח יחד איתה.
המשקל יישב על צירים כחלק מגגון רציני.
כדי לא להישען על הצירים המקוריים של הדלת מבחינת המשקל וכדי שיהיה קל לפתוח אותה ידנית עם המשקל הזה יהיו בוכנות גז,
ומכיוון שהצירים לא באותה נקודה, המפגש בין המתקן לדלת יהיה מסילה.
שרטוט עקרוני בלבד וגס מאוד רק להמחשה...
70059
רק כדי לגרות את המחשבה,
רעיון שלא מצאתי לו דוגמא, השתעשעתי איתו קצת בעבר ועדין מסקרן אותי הוא לתלות את הגלגל על הגג כשהוא רק 'יושב' על הדלת האחורית ובעצם יפתח יחד איתה.
המשקל יישב על צירים כחלק מגגון רציני.
כדי לא להישען על הצירים המקוריים של הדלת מבחינת המשקל וכדי שיהיה קל לפתוח אותה ידנית עם המשקל הזה יהיו בוכנות גז,
ומכיוון שהצירים לא באותה נקודה, המפגש בין המתקן לדלת יהיה מסילה.
שרטוט עקרוני בלבד וגס מאוד רק להמחשה...
70059
זה כבר הרבה יותר פרקטי.
אם נתעלם [ או תצליח לפתור את בעיית המשקל עם בוכנות עזר ] מבעיית המשקל בפתיחה, או אז יש פה משהו , שיאפשר "פתיחה אחת " של כל הגישפט ... דלת + גלגל ..
עדיין חוזר לשאלה המקורית, מה כ"כ רע בפתיחה צידית ? כשהפגוש בנוי כהלכה, ומתוכנן נכון , אין בלאי. פשוט קווים נקיים . מה צריך יותר ?
אתה צודק יוסי. השאלה אם אפשר משהו פשוט יותר, בלי לבנות פגוש שלם. ברירת המחדל היא כמובן פגוש ברזל עם מתקן גלגל נפתח הצידה אינטגרלי, זה הסידור הנפוץ ביותר ולא סתם.
boaz avrahami
11-02-13, 22:26
לדעתי דילגנו מהר מדי על שלב הפתיחה.
מה מניע אותך - מחיר, יופי, פשטות ביצוע, שמירה על מקוריות?
אין לך וו גרירה ולכן אתה ממילא הולך לבנות את כל התושבות בשביל זה.
ציר גם תהיה חייב.
מה שנשאר לך זה חיפוי פח.
קטן עלי יכולות התכנון שלך.
החומרים הם בעלות שולית ואני מכיר מישהו שישמח לכוון אותך
1. גלגל ספייר לא בתוך הרכב ולא על הגג (וגם לא על מכסה המנוע, ולא בצדדים)
2. גודל גלגל 31 או 33
3. פגיעה מינימלית בזוית נטישה.
4. מינימום שינויים עיצוביים, רצוי שמירה על הפגוש המקורי.
5. מחיר נמוך, פשטות, עד כמה שאפשר בנייה עצמית.
6. תוצאה מתפקדת ברמה גבוהה, לאורך זמן, בנסיעת שטח וכביש בכל מהירות (זה אומר גלגל כמה שיותר קרוב לבודי, נמוך מבלי לפגוע בזווית הנטישה הקיימת)
בין דרישות 5+6 יש סתירה מסויימת. היתרון והחסרון שלי - אני מתכנן טוב הרבה יותר מאשר מרתך...
דווקא יש לי רסיבר גרירה מקורי של ג'יפ.
תקרא שוב מה שהצעתי קודם.
לדעתי יותר נכון לבנות מסגרת שתיפתח עם הדלת. אני רואה שאני לא היחיד שחושב על זה.
אגב, בגלל שהדלת שלך עשויה מפלסטיק או משהו בסגנון, זה דורש בניית מסגרת שלמה. אם תפתור את הבעיה הזו בצורה טובה (בלי משקל מיותר) - פתרת את בעיית הגלגל.
אסף.
אתה גם כן מהנדס, כל מה שצריך זה לבנות את הדלת מחדש, ונפתרה הבעייה...
חנן-ג'יפולוג
12-02-13, 01:08
מתנצל על הפרגמטיות, אבל בשביל מה אתה ממציא את הגלגל?
הרי הרכב הזה נולד עם גלגל ספייר. יש לו מקום מסודר. אני מניח שהגלגל קטן.
אז מה?
אני נוסע משנת 98 עם גלגל ספייר קטן ומעולם לא הצטערתי על כך. בפעם בכמה שנים שנקרע צמיג (כי סתם תקר ניתן לתקן עם תולעת) אז נוסעים עם ספייר קטן. מה הסיפור?
בשביל זה להפוך את הרכב לפחות שימושי? להתחיל לפתוח בריחים ושערים כדי לשלוף שניה את הבקבוק של הקטנה מהבאגאז'? לנסות לטפס על הגלגל ספייר כדי להגיע לחלק הקדמי של תא המטען?
זה לא הגיוני, לטעמי.
מתנצל על הפרגמטיות, אבל בשביל מה אתה ממציא את הגלגל?
הרי הרכב הזה נולד עם גלגל ספייר. יש לו מקום מסודר. אני מניח שהגלגל קטן.
אז מה?
אני נוסע משנת 98 עם גלגל ספייר קטן ומעולם לא הצטערתי על כך. בפעם בכמה שנים שנקרע צמיג (כי סתם תקר ניתן לתקן עם תולעת) אז נוסעים עם ספייר קטן. מה הסיפור?
בשביל זה להפוך את הרכב לפחות שימושי? להתחיל לפתוח בריחים ושערים כדי לשלוף שניה את הבקבוק של הקטנה מהבאגאז'? לנסות לטפס על הגלגל ספייר כדי להגיע לחלק הקדמי של תא המטען?
זה לא הגיוני, לטעמי.
נכון שלפעמים להמציא את הגלגל מחדש זה מיותר אבל מה לעשות שיש דברים שמאלצים אותנו
למשל: מיכל הגז למי שיש הסבה לגז...
למשל: ספסל ישיבה למי שיש לו מעל ל3 ילדים ולא מוותר על הגיפ לטובת יפני 7 מקומות אורגינל...
הבעיה היחידה בפיתרון של JUST TO B שמרכז הכובד של הרכב עולה למעלה בגלל משקל הבוכנות, המסילות ומבטלי המשקל.
חנן-ג'יפולוג
12-02-13, 07:09
הגבתי ספציפית לנמרוד כי לא ידוע לי על גורמים שמונעים ממנו לשים ספייר קטן במקומו הייעודי.
אני מודע למצבים שבהם אין ברירה, כמו למשל ברכב שאין בו אופציה להנעה אחורית ואז אתה לא רוצה גלגלים בגודל שונה. נדמה לי שזה לא המצב אצל נמרוד.
boaz avrahami
12-02-13, 07:45
עד כמה קטן חנן?
גם המקורי לא ממש קטן ובגיפים האלו אין כמעט מקום מאחורה.
ספציפית נמרוד אם זכור לי נכון, בנה שם מדפים.
חנן,
אני חושב שהבעיה העיקרית עם הגלגל בתוך האוטו היא המקום שהוא גוזל.
באופן אישי, אני מעדיף ספייר בגודל זהה לשאר הגלגלים.
אצלי הגלגל על הגג.
הרעיון של הסבה לדלת שנפתחת הצידה נשמע לי מעניין...
סער
"שיט! הגלגל הרזרבי! שכחנו אותו!" - מישהו דפק על המצח כשג'יפ צ'רוקי הראשון ירד מפס הייצור ב1984. וזה היה מאוחר מדי. קשה לחשוב על פאדיחה גדולה יותר בתהליך תכנון. פשוט שכחו שצריך גלגל ספייר. אם זה היה קורה היום - היו דוחפים פחית של ספריי. מה שעשו אז, זה להדביק את הגלגל על דופן שמאל של תא המטען.
70066
מבחינתי, זה לא בא בחשבון, מה גם שצמיג 31 באמת לא מאפשר לסגור את הדלת (ולך תחפש עכשיו צמיג במידה המקורית). כדי להשתמש בצ'רוקי לטיולי משפחה, צריך כל סמ"ק של נפח, ראיתה איך אני מעמיס את הגגון הרבה פעמים, ואני אפילו רוצה להוריד את הגלגל מהגגון כדי שיהיה לי יותר מקום שם, וכדי לא לסוע עם הגגון ביום-יום (תשובה לסער).
אתה צודק יוסי. השאלה אם אפשר משהו פשוט יותר, בלי לבנות פגוש שלם. ברירת המחדל היא כמובן פגוש ברזל עם מתקן גלגל נפתח הצידה אינטגרלי, זה הסידור הנפוץ ביותר ולא סתם.
אני לא ממליץ להחליף את הפגוש. ממש לא. גם בועז ענה משהו בכיוון.
אפשר לבנות את המתקן שנושא את הגלגל ללא הפגוש.
רוב המתקנים [ שאני ראיתי לפחות ] בנויים, עם פגוש או בלעדיו על ציר שנפתח אנכית לכיוון הנסיעה.
ולא בכדי: זה פשוט לבניה, זה חזק מספיק וזה עמיד. כמובן במידה ותקפיד [ ואין לי ספק בכך .. ] על עקרונות חוזק מספיקים. ונתחיל בזה שהציר חייב להיות מורכב מ 2 נקודות עיגון לפחות במרחק של 10-15 ס"מ אחת מהשניה.
מה פשוט יותר לבנות בסיס חזק, מתחת לפגוש המקורי, מעוגן עמוק והיטב לתוך ה"אין שלדה" , ולהוציא החוצה רק את הצירים? באותה מידה לפתוח פתח במרכז הפגוש ולבנות את נקודת העיגון השלישית ?
הלכתי לצלם במיוחד בשבילך...70067
וד"א, קושי הפתיחה של ציר כזה עם גלגל "33 הוא שולי לחלוטין, כל עוד תבנה את הציר עם אפשרויות כיוונון , שים לב לאומים שנראים בתמונה, תפקידם לאפשר כיוון עדין של הזרוע מעלה ומטה ע"מ להקל על התנועה ולמנוע חיכוך.
למען האמת, מאז שהורכב הפגוש לפני כ 3-4 שנים אף פעם לא נגעתי בזה ...
והאמן לי שכשראיתי את תחילת השרשור שלך שמחתי סוףסוף לראות משהו חדש. אבל ... במחשבה שניה, זה לבנות פצצת אטום בשביל להוריד חצי נכה בכסא גלגלים ...
חזרתי לתמיכה בתכנון השמרני / קלאסי ...
ואם כבר פשטות, מה יותר פשוט מזה ?
70068
בהצלחה.
sos4u ,איך נקרא הציר שבתמונה הראשונה? איפה קונים כזה?
זה שני מיסבי קצה (Rod end או Heim Joint באמריקאית), קונים בחנויות מיסבים.
הבעיה היחידה שאני רואה במתקן שנפתח כלפי מטה (ציר אופקי לרוחב הרכב כמו בתגובה שמעלי), היא שהיא הופכת את הגישה לתא המטען למסורבלת מאוד.
אתה רואה את עצמך מוציא ציידנית ששוקלת 30 ק"ג, כשיש לך גלגל ספייר בין הרגליים? או ניגש לתא המטען מהצד וחוטף איזה ברזל בברך?
לדעתי, רק פתיחה צידית או עילית.
במקביל, אני תומך בגישה שהעלה חנן. פנצ'ר הוא תקלה נדירה מאוד ברכב עם צמיגי שטח מלא במצב תקין.
תקר קטן לא צריך לתקן מיד (יש קומפרסור), תקר גדול מתקנים עם תולעת, צמיג קרוע - לוקחים גלגל מחבר...
בחלק מהרכבים החדשים אין בכלל גלגל ספייר - יש טלפון של מוקד שרות שמגיע להחליף.
אישית, אני זוכר רק מקרה אחד שהחלפתי גלגל בשטח, אולי שניים. פעם אחת נקרע לי צמיג שהיה כבר שחוק מאוד, ובפעם השנייה הצמיג נפרק מהג'אנט והתמלא בוץ. בשאר העשרים שנה לא היה צורך בגלגל ספייר.
אני לא ממליץ להחליף את הפגוש. ממש לא. גם בועז ענה משהו בכיוון.
אפשר לבנות את המתקן שנושא את הגלגל ללא הפגוש. מה פשוט יותר לבנות בסיס חזק, מתחת לפגוש המקורי, מעוגן עמוק והיטב לתוך ה"אין שלדה" , ולהוציא החוצה רק את הצירים?.
אני חיברתי קורת 4מ"מ למתקן הוו ועוד אחת בתוך הפגוש המקורי ולשם ריתכתי את הפיווט שעליו המתקן.
גם אני צילמתי בשבילך, האיכות לא משהו אבל מקווה שמעביר את הרעיון;
70091700927009370094
offer_levi
12-02-13, 21:45
http://youtu.be/3fj1ffIHWTk
חיפשתי גם מתקן ונתקלתי בסרטון הזה באחד האתרים.
הגלגל יושב על הדלת מאחורה והדלת מתרוממת כלפי מעלה.
עופר לוי.
אני הייתי פשוט מחבר גלגל במידה קטנה יותר לדלת האחורית עם מתאם/מפזר לחץ, מחזק את הצירים אם צריך וזהו.
אבל אם כבר בנייה לגלגל בגודל מלא אז ללכת עד הסוף:
http://www.youtube.com/watch?v=vLF_ZWXVqlQ
נמרוד,
לי זה נראה חתיכת זובור כל פעם להרים/להוריד גלגל31+מתקן בשביל להגיע לתא המטען.
בסוף זה אולי פונקציונלי לרכב תחרותי כמו בדוגמאות ששמת, אבל לא ליום-יום.
סופת המדבר
12-02-13, 22:12
לא הבנתי מה אתם מנסים לפתור?
קושי בהרמה של הגלגל?
בעייה לפתוח את המתקן של הגלגל בחנייה צפופה?
וכו'...
http://youtu.be/3fj1ffIHWTk
חיפשתי גם מתקן ונתקלתי בסרטון הזה באחד האתרים.
הגלגל יושב על הדלת מאחורה והדלת מתרוממת כלפי מעלה.
עופר לוי.
יפה מאד! אבל... זו דלת מפח, שנתון 97 ומעלה. אצלי הדלת האחורית מפיברגלאס... :(
יופי של רעיונות מתגלגלים פה, בסוף או שנמציא את הגלגל או שנגיע למסקנה שהפתרון המקובל הוא גם הנכון.
אתמול ביליתי כמה דקות סביב הדלת מנסה להבין למה כולם אומרים שזו דלת פלסטיק...
עכשיו נפל האסימון :)
הרעיון הזה דווקא נחמד, מצד שני, עכשיו אני מסתכל החוצה ורואה את הג'יפ בחניה, יש סיכוי סביר שעם גלגל מאחור הוא לא יכנס לחניה אצלי... :(
מלבד זאת, החלון האחורי יהיה מוסתר לחלוטין וזה נראה לי קצת חבל.
איזה בולמים הוא הרכיב שם?
סער
סופת המדבר
13-02-13, 08:06
אצלי למשל בסופה קיבעתי את הדלת האחורית למתקן של הגלגל שככה שתיהם נפתחים ביחד
אבל שכל אחד יזרוק רעיון איזה מתקן הוא היה מעדיף
ואולי ביחד נמצא פתרון מושלם
אצלי למשל בסופה קיבעתי את הדלת האחורית למתקן של הגלגל שככה שתיהם נפתחים ביחד
אבל שכל אחד יזרוק רעיון איזה מתקן הוא היה מעדיף
ואולי ביחד נמצא פתרון מושלם
בסופה הדלת נפתחת הצידה.
הבעיה היא שב XJ הדלת נפתחת כלפי מעלה.
ד"א, אחרי שמצאנו פיתרון לגלגל, מה עושים עם מיכל המים שעל הגג?
מה עם הג'ריקן לדלק?
בנוגע למתקן הספציפי הזה,
האם הצירים לא יקרעו מהעומס החדש?
אילו נזקים צפויים בעקבות הוספת מתקן כזה?
boaz avrahami
13-02-13, 08:20
פגוש אחורי יכול להכיל מיכל מיים פנימי
פגוש אחורי יכול להכיל מיכל מיים פנימי
אהבתי.
מה לגבי נזק לדלת האחורית/צירים בעקבות מתקן כזה לגלגל?
boaz avrahami
13-02-13, 09:05
עוד רעיון:
אפשר לנתק את הדלת מהצירים ולהעביר אותה לזרוע של הפגוש ואז הכול נפתח בחתיכה אחת ובפתיחה צידית.
בועז, הרעיון מעניין, אבל במקרה הזה אני לא בטוח שזה כדאי, כל עיוות הכי קטן בפגוש יגרום לאי אטימה של הדלת.
boaz avrahami
16-02-13, 08:29
עלה לי עוד רעיון גולמי מעניין.
הקו המנחה הוא הסטה נוחה של הגלגל וחשבתי על מנגנון ממוסב בסגנון דלת הזזה.
הפגוש עצמו ישמש במקום המסילה( יש כמה אפשרויות בלי לפגוע במראהו)
תושבת הגלגל תהיה ממוקמת בהסטה מהמיסבים במרחק של מעט יותר מהרדיוס של הגלגל.
לשם ההמחשה הגלגל במצב סגירה נמצא במרכז החלון האחורי בעוד חיבור הזרוע עם המיסבים לפגוש בקצה השמאלי של הפגוש.
בפתיחה הגלגל מימין ומחוץ לרכב ואינו מפריע לדלת להיפתח והמיסבים בקצה הימני של המסילה/פגוש.
נעילת המיקום של הגלגל עם פין קפיצי כנגד חורים במצב פתוח או סגור.
כמעט לא צריך כח בשביל לפתוח או לסגור.
נק׳ תורפה היא רגישות ללכלוך שעוד לא פתרתי...
מה דעתכם?
בועז, רעיון מעניין, אבל מה היתרון שלו לעומת מתקן פשוט על הפגוש?
לגבי הרעיון שעלה כאן קודם עם הגלגל על הדלת, דעות בעד ונגד מתקן כזה יתקבלו בברכה.
כמו כן, מישהו יודע איפה מוצאים בולמים כמו שהיו שם בסרטון? (ארוכים ועבים יותר)
boaz avrahami
16-02-13, 10:23
שני יתרונות קטנים:
ניתן ״להחביא״ הכול מאחורי הפגוש המקורי
מתקן דיי אוניברסלי ליצור המוני ומה שמשתנה זה המתאמים לשילדה ופה ושם גם אורך המסילה..,
בועז, רעיון מעניין, אבל מה היתרון שלו לעומת מתקן פשוט על הפגוש?
לגבי הרעיון שעלה כאן קודם עם הגלגל על הדלת, דעות בעד ונגד מתקן כזה יתקבלו בברכה.
כמו כן, מישהו יודע איפה מוצאים בולמים כמו שהיו שם בסרטון? (ארוכים ועבים יותר)
http://stabilus.co.il/production_rtl.html?v=71446521414
אני כמעט ולא מכיר את הצ'ירוקי על דגמיו, אבל אחרי קריאת כל השירשור יש לי איזה כיוון לרעיון.
קודם כל לגבי המתקן ציר אופקי של נמרוד, ניתן לבנות אותו ככה שכשרוצים להוציא משהו מהבאגז' הוא נפתח כלפי מעלה,נניח כ45-70 מעלות עד שהוא לא מפריע לדלת להפתח.
ככה הוא לא יפריע לגישה. כמובן זה לא פותר את בעיית המשקל, שאולי ניתן לפתור עם בוכנת גז.
אני לא זוכר איפה אבל ראיתי פעם מתקן צירי רגיל שניתן להגיע איתו לתוך תא המטען, ככה שבנסיעה רגילה הגלגל צמוד לדופן מבפנים (הדלת תסגר?), וכשצריך מקום בתא המטען מוצאים אותו החוצה וסוגרים אחרי הדלת. כמובן הכל עם פיני ביטחון שמקבעים את המתקן כל פעם למצב הרצוי.
ככה כשנוסעים לסבא וסבתא, לא צריך לריב עם הגלגל כדי להכניס שני תיקים קטנים, וכשיורדים לנגב, מוציאים את הגלגל החוצה ומעמיסים כל טוב.
הי,
תודה נמרוד.
אומי5, הדלת לא תסגר עם גלגל 31.
סער
יש לי תכנון מעניין למתקן "קצת" שונה מהמקובל, שבינתיים נמצא בצד, כי אני צריך פתרון לטיול המשפחתי של פסח - וזה אומר שהגלגל ישאר על הגג, אבל זה אומר גגון חדש לג'יפ מחודש. מיטת הסוכנות עשתה את שלה - חמש שנים (גגון לג'יפ צ'רוקי (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1479)). הגגון עצמו כבר בבנייה, כל ערב עוד שעה של ריתוך והשחזה... תמונות בקרוב. הגגון סטנדרטי בעיצובו ובנוי סביב שישיית רגליים שקניתי כבר לפני שנה ומשהו (150$) ומחכות על המדף - http://www.defenderracks.com/products.asp?id=64
70998
אני חוטף את השרשור לכיוון אחר - רעיונות לסולם לטיפוס על הגגון.חשבתי שהמצאתי את הגלגל עם סולם שנשען עם שני ווים על הגגון ועם רגל אחת על הגלגל האחורי... אבל נראה שהמציאו אותו הרבה לפני -
7099971000
אשמח לשמוע עצות ותובנות בנושא הזה של סולמות להגיע לגג, פריקים או קבועים, בדגש על צ'רוקי. איך אתם מגיעים לגגון שלכם? (עד היום הייתי מטפס על הג'יפ, אבל חבל... וחוץ מזה, הגיל ;))
הכול שאלה של השקעה. אתה יכול לעשות סולם ש"נכנס" לגגון ויוצא במשיכה.
לדעתי עדיף צמיג קטן יותר או צמיג לא מנופח ו*מקווץ*, ואם אתם פוחדים שיהיה קשה לנפח טיופלס, אז תוסיפו פנימית - זה רק גלגל רזרווי למיקרה של קרע עמוק בלבד, הריי לכולנו יש נחשים ופיטריות ברכב.
אבל, אם יש זמן, ורצון ל"היבדל" אז האפשרות של גלגל שמחובר לדלת היא נראת לי המרשימה ביותר. גם אז היתי מנסה להוריד משקל עי בחירת גנט\צמיג קטנים וקלים יותר.
רבין
לדעתי עדיף צמיג קטן יותר או צמיג לא מנופח ו*מקווץ*, ואם אתם פוחדים שיהיה קשה לנפח טיופלס, אז תוסיפו פנימית - זה רק גלגל רזרווי למיקרה של קרע עמוק בלבד, הריי לכולנו יש נחשים ופיטריות ברכב.
אבל, אם יש זמן, ורצון ל"היבדל" אז האפשרות של גלגל שמחובר לדלת היא נראת לי המרשימה ביותר. גם אז היתי מנסה להוריד משקל עי בחירת גנט\צמיג קטנים וקלים יותר.
רבין
גם עם צמיגי השטח הכי טובים, ועם כל הערכות והקומפרסורים, כשאתה עולה על בזנ"ט או נפל, וקורע את כל הדופן של צמיג, שום דבר לא יעזור. נכון, ארוע נדיר, אבל קרה לי פעמיים בעשר השנים האחרונות. שתיהן באמצע טיול, אחת כשהיינו ג'יפ בודד באמצע שום מקום בטיול של כמה ימים. ואני לא רוצה במקרה הזה לשים גלגל זמני/קטן - רוצה להמשיך לטייל!
בקיצור, את הגישה של "אפשר לנסוע בלי ספייר" או עם כל מיני קונצים, שמעתי כבר ומג'יפאים רציניים. מבחינתי האישית, זה לא אופציה.
boaz avrahami
11-03-13, 19:18
יש לי תכנון מעניין למתקן "קצת" שונה מהמקובל, שבינתיים נמצא בצד,
איפה עקרון השיתוף?
אם וכאשר יהיה מה לשתף ;) בינתיים גגון בעדיפות.
השעה מאוחרת מדי בשביל להשחיז בלי להעיר את בני הבית. נמשיך מחר...
71006
boaz avrahami
11-03-13, 22:38
נראה טוב! תבנה לי גם :)
דיקט או רשת בתחתית?
תשקיע הפעם עוד כמה שקלים בפאודר קואטינג בשביל להרוויח עוד כמה שנים שקט עד לפחחות הבאה.
עידו לוריה
11-03-13, 22:45
נמרוד אתה לא מקשיב בשעורים ( עונש לפינה :)) בין הצינורות לרתך ספייסר .
מה זה הדיאגונלים אללו זה גגון לא גג ;)
עידו
אני ארתך ספייסר, ברור, בינתיים שם אותי במרחק הנכון, אני צריך פרופיל ריבועי 10X10... לחתוך מהגגון הישן? :)
ברגים עם ראש קוני עוד צריך לקנות, רשת נקפוץ לקנות מחר ליד העבודה.
ובועז - הרגליים הפעם הגיעו אורגינל מאמריקה מצופות באבקה הכי משובחת.
GodsFather
12-03-13, 00:25
להרים הגלגל למעלה עם הדלת, כשהתושבת של הגלגל מתבססת על צירים בגגון + 2 הבולמים בתוך הדלת כדי לתת תמיכה למתקן ולדלת.
כשהדלת סגורה והגלגל עליה, אפשר לעשות חיבור לשקע של הוו (חיבור אנכי במקום מאוזן) כדי שתהיה תמיכה מלמטה ולא יהיה עומס על הגגון ומשם נזק לגג.
מובן ? כי אם לא אז אני אצייר :)
boaz avrahami
12-03-13, 07:22
נמרוד, תשלח לאיבוק את הגוף של הגגון אלא אם אתה מתכוון לפרק אותו בסוף הטיול.
הגשם והטל גורמים לחלודה וזה מטפטף על הצבע של האוטו. סתם חבל.
איבוק יעלה לך 200 שקל בערך וגם יראה נהדר לשנים.
יש מצב בועז, גם אם לא אספיק עד פסח, אז אחרי זה אפרק ואשלח לניקוי חול ואבקה. משאיר גם זמן לתיקונים.
נמרוד,
קח אותו לפחות לטיול אחד רציני לפני שאתה צובע אותו בצורה איכותית.
ככה לא יכאב לך לשנות ולתקן רג׳קטים אחרי בנסיעת שטח הראשונה.
איפה פה עושים לייק???
נמרוד איזה ברגים אתה צריך?.. יש מצב שיש לי בעבודה...
עידו לוריה
12-03-13, 21:51
נמרוד אלן ראש שקע יש אצלי עם אתה רוצה אתה מוזמן .
עידו
אני מסכים איתך זה נראה פונקציונאלי ,אבל תחוב על סופר כל פעם לפתוח כדי לפתוח את הדלת? ומה העלות המוערכת של משהו כזה לבנייה?
בשיטוטי צדה את עיני התמונה הבאה:
70031
מדובר על רכב בנוי למרוצים לקטגורית Jeepspeed, שבכוונה שומר על מראה חיצוני תמים, ואת הכתבה כולה אפשר לקרוא כאן: http://www.off-roadweb.com/features/1001or_1992_jeep_cherokee_xj/. כדי לפתוח את דלת תא המטען, צריך להוריד את הגלגל.
אבל נוסיף עוד תמונה - מתקן גלגל ספייר הידראולי בזיבאר של עידו (מכאן http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1540-jeepolog-archive)
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/zibarm/ido_zibar_m36.jpg
ואז הרעיון מתגלגל... אם ניקח את העריסה הזאת, על צירים בחלק התחתון ושני חיבורים נתיקים בחלק העליון, ממש בתפר בין הפגוש לבין לבין הדלת האחורית, נדמה שאפשר להוריד אותה. על רכב בגובה נורמלי אפשר לתכנן אותה כך שתרד לרצפה, ואפשר אפילו לדרוך על הגלגל (או על לוח שיהיה מאחורי הגלגל). להרים גלגל 31 או 33 על ציר זה לא כזה סיפור, והחיבורים העליונים יהיו עם תפיסה עצמית ("קליק!").
החסרון הברור - בכל זאת, צריך כוח כדי להרים את המתקן, וגם כדי להוריד שלא יפול (אלא אם מתקינים מרסן מסיבי!) יותר מאשר לפתוח או לסגור מתקן צידי. חסרון נוסף הוא זוית הנטישה, אבל זה באמת תלוי כבר בתכנון שלא התעמקתי בו. היתרון - לא צריך לבנות פגוש שלם, אפשר להשאר עם המקורי, והחיבור בארבע נקודות כשהגלגל ממש צמוד לשלדה יכול להיות חזק ביותר - מתקן כזה, גם כשבארבע הנקודות יש צירים וניתוקים, יוכל לסבול כל התעללות, ולא סתם בנו אותו כך לג'יפ מרוץ.
מה אומרים?
נמרוד,
קח אותו לפחות לטיול אחד רציני לפני שאתה צובע אותו בצורה איכותית.
ככה לא יכאב לך לשנות ולתקן רג׳קטים אחרי בנסיעת שטח הראשונה.
זה בטוח... לטיול של פסח הוא יקבל גימור ביתי בלבד, אחרי זה אלוהים גדול.
Didi Turgman
17-03-13, 09:14
עוד פתרון נחמד מחברינו בארה״ב… (מקווה שהתמונות יעלו כי אני מנסה בפעם הראשונה דרך האייפד)
boaz avrahami
17-03-13, 09:49
המבנה הנוכחי של זה קצת בעייתי אבל העיקרון נחמד וניתן להוסיף בשינוי קל בוכנת גז מלמטה שתאפשר גם לאישתך להגיע לתא המטען...
אפשר לא לחסום את החלון שבדלת? ככה מתאפשר גישה למטען דרך החלון וראות טובה יותר במראות...
אני מתאר לעצמי שגלגל פשוט גדול מידיי, אני חוזר על עצמי - אוליי אפשר לפרק את הגלגל לגנט וצמיג? כניראה שלא כי הצמיג יתפוס הרבה מקום...למה לא עושים צמיגים "גמישים" לצורכיי גלגל רזרבי? אך יכול להיות שזה לא כלכלי? :-)
רבין
boaz avrahami
17-03-13, 10:53
רבין, ניתן שלא יחסום את החלון אם ממקמים טיפה למטה ומרחיקים מעט מהפגוש.
לא בעיה בכלל גם אם שמים צמיג 31.
לא מעשי צמיג קטן. יותר וזה גם לא בריא למערכת ההנע לנסוע על צמיג אחד קטן ולהפריד צמיג מגאנט לא עשית כלום כי הצמיג גם ללא הגאנט עדיין באותו הגודל.וזה בלי לדבר על הבעיות להלביש צמיג על גאנט
צמיג בלבד אפשר לשים בקדמת הרכב, שיתפקד כפגוש - כמו בסירות :-)
היינו בדיון הזה כבר - מתיי תשתמש ברזרבי? יש לך גיפה\נחשים\פטריות.
* אם אתה נורא ממהר אז שים גיפה.
* אם אתה מטייל ויש לך זמן אז תכוף פיטריה, ואם זה בדופן אז חופן של נחשים יתנו מענה טוב.
רק אם יש לך קרע עמוק, רק אז אתה צריך גלגל רזרבי - מתיי יהיה לך קרע עמוק? רק בשטח שאתה לא ממהר לשום מקום, אז קח את הזמן ותעלה את הצמיג על הגנט של הגלגל המפונצר. גנט חמישי נשאר בבית!
כאפיש?
אני סתם לוחץ - לי יש רזרבי מלא במקום המקורי שלו - בתחתית תא המטען.
מה שמזכיר לי - הצמיג הרזרבי שלי במידה שונה, מעט קטן יותר בקוטר, זה יחייב אותי להוריד אוויר בצמיג הנגדי, ובטח ידליק לי שגיאה p0702 כמו שקורה לי לעיתים בסיבובים ביגלל ה SPARTAN מאחור...
רבין
מה שמזכיר לי - הצמיג הרזרבי שלי במידה שונה, מעט קטן יותר בקוטר, זה יחייב אותי להוריד אוויר בצמיג הנגדי, ובטח ידליק לי שגיאה p0702 כמו שקורה לי לעיתים בסיבובים ביגלל ה SPARTAN מאחור...
רבין
רבין,
נסעתי עם ספארטן מאחור לא מעט.
אף פעם לא נידקה לי מנורה או תקלה. לא p0702 ולא אחרת.
מחיפוש מהיר לגבי התקלה לך, זה בגיר עצמו.
כניראה חיישן לחץ ב-GOVERNER בגיר. בטח לא קשור להפרש מהירות סיבוב גלגלים בדיפרנציאל האחורי.
The governor pressure sensor is the most likley cause however an inspection of fluid or debris in trans pan would be a good idea to make sure there's nothing excessive in it. Attached is a list of possible causes however the senor would be the most common.
POSSIBLE CAUSES
Powertrain control module
5 volt supply circuit open
Check transmission fluid level and condition
GOV press sensor signal circuit shorted to voltage
GOV press sensor signal circuit shorted to sensor ground
GOV press sensor signal circuit shorted to ground
GOV pressure sensor signal circuit open
Sensor ground circuit open
GOV press sensor signal circuit shorted to voltage inside transmission
5 volt supply circuit open inside transmission
Intermittent governor pressure solenoid
Internal transmission problem
Oil burnt or oil pan has excessive debris
Other transmission DTC'S
GOV press sensor signal circuit shorted to sensor ground inside transmission
Valve body
GOV press sensor signal circuit shorted to ground inside transmission
GOV press sensor signal circuit open inside transmission
GOV press sensor ground circuit open inside transmission
Governor pressure sensor (high
לא רוצה למשוך את הדיון כאן, אבל יש הבדלים בין הגיר של ה CRD לגיר של V8
הינה דיון בנושא של P0702 על ה CRD
http://www.ausjeepoffroad.com/forum/showthread.php?p=1365552
מה גם שני מצליח במכוון, לאחר נסיון או שניים - בסיבוב חד שמאלה להדליק את P0702. ה MIL כבה לאחר מס דקות נסיעה בקו ישר. הגיר יוצא ממצב זומבי לאחר כיבויי\הדלקה. צריך סיבוב גדול, לא מספיק 90 מעלות, פרסה או כימעט פרסה...
רבין
71527
יש! עמדתי בזמנים. גגון אחד מורכב על ג'יפ לקראת הטיול של פסח. צבוע בספריי שחור (תמיד אפשר לפרק ולצבוע באבקה) ואפילו עבר בדיקות עומס, סטטית ודינמית (בתמונה, בדיקת עומס דינמית. סטטית, עמדו עליו עוד שלוש משקולות דומות). אפילו נשאר לי הערב קצת זמן לייצר סולם פריק:
71526
boaz avrahami
26-03-13, 23:36
יצא לך ממש יפה ( הילדה). בעצם גם הגגון נראה מצויין...
מה משקלו בכללי?
ללא ספק גם אני אבנה גגון בקרוב.
זאתי, את כל הבית היא אורזת וכבר אין מקום באוטו.
תודה לאל שאין ילדים...
זאתי, את כל הבית היא אורזת וכבר אין מקום באוטו.
תודה לאל שאין ילדים...
אני מבין שאתה נשוי טרי :)
יפה, נמרוד.
30 קילו. יצא יפה - מרחוק. מקרוב הגימור רחוק מלהשביע רצון. החדשות הטובות הן שהגגון הזה הוא מבחינתי רקוויאם לאלקטרודה... ממש עם סיומו עברתי לעידן המיג, את הרשת כבר תפרתי בשניות, ויש כבר חשק לבנות גרסה מוצלחת יותר עם ריתוכים קלאסה - ובהרבה פחות זמן :D בכל מקרה, כתבה אחרי טבילת האש בנגב בימים הקרובים.
boaz avrahami
27-03-13, 10:28
אני מבין שאתה נשוי טרי :)
יפה, נמרוד.
כן, מאוד טרי...
17 שנים בימים אלו
30עברתי לעידן המיג.
ברוך הבא לשנות האלפיים. באיחור קל ואופנתי
איפה פה עושים לייק???
נמרוד איזה ברגים אתה צריך?.. יש מצב שיש לי בעבודה...
בצד ימין למעלה...
נמרוד,
מה עשית עם הגלגל ספייר בסופו של דבר?
מצאת פתרון יצירתי?
סער
הגלגל חזר לגגון (החדש) בפסח. יש פתרון יצירתי בקנה, עד כמה הוא עדיף על מתקן קונבנציונאלי, ובאיזה מחיר... זו השאלה. אבל כרגע מה שמעסיק אותי זה הצעצוע החדש, המיג. הבטחתי לאשתי כמה שולחנות גינה, אחרי זה מגיני סף לג'יפ, ואז נעבור לפגושים. צריך לצבור קילומטראז' של סליל וגז ;)
72225
כלומר, בתכנון להעביר אותו לדלת האחורית בצורה זו או אחרת?
לדלת עצמה לא, אין מצב - בשנתון שלי מדובר על דלת פיברגלאס. אבל בצורה כזאת או אחרת לפגוש האחורי, בוודאי. לא רואה אפשרות אחרת.
בשיחה עם יואב היום עלה רעיון למתקן משולב, כלומר:
ביום יום - גלגל על הגג - כך הוא לא יפריע לחיי היום יום עם הרכב (כלומר, לא יפריע לי להסתכל עליו בחניה :D )
בנוסף, פגוש אחורי חדש עם מתקן פריק לגלגל, כך בטיולים הגלגל לא יהיה על הגג.
דעות/הצעות/רעיונות?
הכל תלוי בצרכים שלך. לי הגלגל על הגג מפריע בטיולים. הוא תופס משהו כמו שליש גג בפועל, וכשמטיילים כל המשפחה + הכלבה בתא המטען אני צריך את המקום הנוסף על הגג.
יצא לי לראות בחו״ל צ׳רוקי שהמתקן גלגל שלו מחובר לגוף הרכב, כלומר הצירים מחוברים על הפח, ונסגר/נשען על הפגוש האחורי המקורי.
זה היה מוצר תעשייתי, ולא עצמי.
משהו בדומה לסידור בספורטאז׳.
דורון,
זה מתקן שירד מברונקו.
הם עושים הסבות כאלו שם.
זה דורש חיזוק של הדופן הפנימית - לא בטוח כמה זה בריא לאוטו שנוסע בשבילים משובשים.
מתקן כזה עולה שם 25-100$...
סער
זה היה במזרח, אני בספק שהם עושים שם הסבות מברונקו.
קראתי איפשהו שבשנות השמונים לחלק מהדגמים היה מנשא גלגל אחרוי, אולי זה שאריות או יצור מיוחד?
תיכף אסתכל ב EBAY...
נמרוד איזה רתכת מיג יש לך?
מה הבעיה לבנות מנשא גלגל אחורי בדומה למה שיש לסופות למניהן?
דורון,זה מתקן שירד מברונקו.הם עושים הסבות כאלו שם.זה דורש חיזוק של הדופן הפנימית - לא בטוח כמה זה בריא לאוטו שנוסע בשבילים משובשיםמתקן כזה עולה שם 25-100$...
סער
את שלי בניתי כך שהחלק התחתון של המיר יושב על הפגוש והעליון על דופן הרכב. אכן חיזקתי מבפנים עם מפזר לחץ.
אני מאוד מבסוט מהחוזק.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=71472
תענוג לראות את היצירתיות שיש לאנשים בשרשור הזה.
:)
האם אפשר להיעזר בגגון המקורי של ZJ כדי להעמיס עליו את הגלגל ספייר באופן קבוע?
הוא יחזיק את המשקל והטלטולים?
מה זה "גגון מקורי של ZJ"? אתה מתכוון לקורות הרוחב הניידות?
מסילות האורך חזקות מספיק, לגבי קורות הרוחב - הן גבוליות. אם אתה מייצר בסיס קשיח שמתחבר לקורות הרוחב קרוב לנקודות החיבור שלהם עם מסילות האורך, אז לדעתי התשובה היא כן. סתם להניח גלגל על קורות הרוחב ולרצ'ט - זה לדעתי לא יחזיק מעמד לאורך זמן.
הרעיון הוא כזה:
יש לי 4 קורות רוחב שנעות על קורות האורך (הוספתי 2 שקניתי במחיר סמלי מאד)
חשבתי למקם 2 בחלק האחורי ביותר של הגג, במפתח הגדול ביותר האפשרי כך ששתיהן תתמוכנה
בגלגל ועדיין תהינה נעולות עם הפינים שלהן במקום.
לחבר את שתי הקורות עם פלטת ברזל שבמרכזה לרתך מוט הברגה. כשהגלגל ישב על הקורות
המרכז שלו יהיה מעל למוט ההברגה ובעזרת הנועל המוברג המקורי, אצמיד אותו למקום.
החשש שלי בכל הסיפור הזה שהקורות האלו לא בנויות לכזה משקל שיטלטל אותן.
מחשבה נוספת היתה לבנות למעשה תושבת מגומי/ספוג קשיח/ קלקר שישב על הגג וינשא
את משקל הגלגל בפועל, כשכל שאר הקונסטרוקציה שתיארתי רק תקבע אותו למקום ותשתתף
מעט בנשיאת המשקל שרובו יינשא על ידי התושבת שתשב על הגג עצמו....
לא הייתי משתמש בקורות המקויות לטובת זה.
אני משתמש במסילות המקוריות עם מוטות רוחב שייצרנו עצמאית.
אשתדל לזכור מחר ולצלם את זה.
סער
לא הייתי משתמש בקורות המקויות לטובת זה.
אני משתמש במסילות המקוריות עם מוטות רוחב שייצרנו עצמאית.
סער
... למה בעצם?
תודה !
אגב, פתרון קל יותר...
להניח את הגלגל על הגג עצמו ולתחום אותו עם 2 קורות רוחב בציר אחד
ובעזרת 2 מוטות שאכין לאורך שיחברו את קורות הרוחב ויגבילו את הגלגל
בציר השני.
האם צפוי נזק לגג לאורך זמן?
אפשר גם לקבע אותו שלא יקפוץ ממקומו די בקלות בדרך הזו.
... למה בעצם?
תודה !
כי זה הרבה יותר חזק.
המוטות המקוריים גמישים יחסית ולדעתי לא מספיק חזקים לשאת משקל של גלגל.
אתה לא רוצה לגלות שבבלימת חירום הגלגל שלך רץ לפני האוטו....
סער
הפתרון שמסתמן אצלי הוא משולב, מתקן לגלגל על הפגוש - משהו ״נתיק״ שישמש בטיולים ובנוסף, גגון עם מקום לגלגל ל״יום יום״.
רעיונות לפגוש - זה הזמן....
סער
רעיון חביב (http://xjtalk.com/showthread.php?t=8493&highlight=knucklebone) - אך יש להרים את הגלגל בכל פעם...
http://xjtalk.com/images/special/knucklebone3.jpg
מוסיף רעיון :
http://www.tiregate.com/shop/hitchgate-adventure-series-centered/
משה ג.
אגב, פתרון קל יותר...
להניח את הגלגל על הגג עצמו ולתחום אותו עם 2 קורות רוחב בציר אחד
ובעזרת 2 מוטות שאכין לאורך שיחברו את קורות הרוחב ויגבילו את הגלגל
בציר השני.
האם צפוי נזק לגג לאורך זמן?
אפשר גם לקבע אותו שלא יקפוץ ממקומו די בקלות בדרך הזו.
מוטות הרוחב הם לתיחום איזור העמסה על הגג.
שים לב שעל גג הרכב עצמו קיימים פסי גומי שעליהם יושב הציוד ומוטות הרוחב באים לשמור על הציוד בתוך איזור זה ולעזור בלאבטח את הציוד.
הם לא בנויים לנשיאת ציוד רק לעיגון.
מוטות הרוחב הם לתיחום איזור העמסה על הגג.
שים לב שעל גג הרכב עצמו קיימים פסי גומי שעליהם יושב הציוד ומוטות הרוחב באים לשמור על הציוד בתוך איזור זה ולעזור בלאבטח את הציוד.
הם לא בנויים לנשיאת ציוד רק לעיגון.
אז זה רק מחזק את הפתרון הזה....
אני באופן אישי לא הייתי הולך על הפתרון הזה, הגלגל לא יהיה מאובטח למקומו אלא ינוע על הגג אפילו במעט.
אבל אתה המחליט.
בהצלחה
דני
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.