צפייה בגרסה מלאה : פעם 1 ולתמיד!6 או 8
מה יותר חזק 6 4700 סופה סטורקר ,
או מנוע 8צילנדר 5700 סטאנדרט של
וונדורה,(אני מתייחס על אותם יחסים)?
גל
סופה. וונדורה זה סביבות 200. סטרוקר טוב בסביבות 300. אבל ה8 לוקח במומנט שזה לדעתי לרכב שטח חשוב יותר
נראה לי שפספסתי משהו,
אבל השאלה הוא מה יותר חזק....
ומהו מדד לחוזק מנוע אם לא מומנט ביציאה?
מנוע 5.7 TBI סטנדרטי מוציא משהו באיזור 205-210 כ"ס.
בסטרוקרים על בסיס מנוע סופה 4.0 ליטר שגדל ל-4.7 יש כמה וכמה רמות. כל מספר שבין 220 ל-300 סוסים, תלוי כמה השקיעו בבנייה (סוג הקמשפט, פורטינג לראש, מזרקים, וסת דלק וכו' וכו').
אם המדד הוא תאוצות - סטרוקר טוב מול V8 סטנדרטי, אני מהמר עם הרבה בטחון שהסטרוקר לוקח. ביג טיים.
רק לא לשכוח שסטרוקר חזק עם בערך 300 כ"ס, זה כבר די קרוב לגבול העליון של מה שאפשר לסחוט ממנוע כזה ולהישאר עם רמת אמינות נסבלת.
לעומתו V8 עם 210 כ"ס זה "מנוע עבודה" בסט-אפ בסיסי ומאוד מוגבל - הפוטנציאל האמיתי של מנוע כזה גבוה פי 2.
שאלה קצת לא קשורה.
סיג'יי עם מנוע 5700 צורך יותר או פחות דלק מהמנוע 4300?
בהנחה שאותו רכב, אותו נהג אותה נסיעה.
מנוע 5.7 TBI סטנדרטי מוציא משהו באיזור 205-210 כ"ס.
בסטרוקרים על בסיס מנוע סופה 4.0 ליטר שגדל ל-4.7 יש כמה וכמה רמות. כל מספר שבין 220 ל-300 סוסים, תלוי כמה השקיעו בבנייה (סוג הקמשפט, פורטינג לראש, מזרקים, וסת דלק וכו' וכו').
אם המדד הוא תאוצות - סטרוקר טוב מול V8 סטנדרטי, אני מהמר עם הרבה בטחון שהסטרוקר לוקח. ביג טיים.
רק לא לשכוח שסטרוקר חזק עם בערך 300 כ"ס, זה כבר די קרוב לגבול העליון של מה שאפשר לסחוט ממנוע כזה ולהישאר עם רמת אמינות נסבלת.
לעומתו V8 עם 210 כ"ס זה "מנוע עבודה" בסט-אפ בסיסי ומאוד מוגבל - הפוטנציאל האמיתי של מנוע כזה גבוה פי 2.
דרור,שאתה אומר 5700 מוציא סביב ה200 כוחות אתה מתיחס כשהוא בא בגי אם סי או שאתה שותל בגיפ אחר?
אני מתכוון הסוסים משתנים בהתאם לפרמטר של היחסים השונים באותו רכב?
בעקרון יש שני מדדים,
אחד בודק כ"ס\מומנט בגלגל.
השני בודק כ"ס\ מומנט ביציאה מהמנוע.
כאשר הנתונים המתקבלים על ידי חברות הייצור מדברות על היציאה מהמנוע.
לכן אם תשתול אותו בג'יפ אחר, ברמה התאורטית הקג"מ ישאר דומה בהתאם לשינוי תנאי הסביבה, אך כוחות הסוס (ההספק) עלול להשתנות.
אם ידועים כל יחסי ההעברה וקטרי הגלגל אפשר בקלות להמיר מאחד לשני.
אבל שוב, כ"ס זהו מדד להספק מנוע ולא לכוח. המדד לכוח מנוע זהו מומנט.
ההספק תלוי בין היתר במהירות הסיבוב, ומכאן בהתנגדות שהמנוע מרגיש, בעוד המומנט זהו מדד יותר "טהור" (תלוי בפחות פרמטרים) ליכולת המנוע.
אל תעשו סלט.
אנחנו מדברים על תפוקת המנוע כשהוא מונח על סטנד במעבדת היצרן. ובכל מקרה - הנתונים הרשמיים של כל היצרנים בעולם מדברים על היציאה מהקראנק.
אם זה אותו מנוע בין אם בוונדורה ובין אם בג'יפ, הההספק/מומנט נשארים אותו דבר. מ השקורה אחר כך - איזה גיר, איזה יחסי העברה, איזה גודל גלגלים, זה סיפור אחר.
נתוני ההספק והמומנט שנמדדים בגלגלים תמיד נמוכים יותר - חלק מהסוסים והקג"מים "הולכים לאיבוד" דרך הגיר/טרנספר וכו'. לדוגמה: מנוע סופה סטנדרטי במצב חדש שההספק הרשמי שלו הוא כל דבר שבין 160 ל-194 כ"ס (בהתאם לדגם המנוע), יוציא בגלגלים האחוריים בערך 130-145 כ"ס.
מנוע הואנדורה 5.7 שמספק נגיד 205 כ"ס בקראנק, יוציא בערך 140-150 כ"ס בגלגל אחורי.
סטרוקר-סופה קיצוני עם 300 כ"ס, יוציא בערך 230-240 סוסים בגלגל אחורי.
בודקים את זה על מכשיר דיינו, ויש נוסחה לחשב כמה הולך לאיבוד בדרך מהמנוע לגלגלים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.