צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית טרופר דיזל קצר 2004
שלום לכל חברי הפורום היקר,
הלך הג׳ימני, עליו השלום, המיגונים שלו יימכרו בפוסט נפרד.
אני רוצה עכשיו משהו גדול יותר (כזה שאפשר להעמיס עליו צידנית בלי לפרק כיסאות) אבל מבלי לחרוג מתקציב של עד 40k.
לאחר הרבה חיפוש וחפירה פה באתר, צמצמתי לפרדו, פג׳רו או טרופר, קצרים.
בתקציב לעיל לא באמת נותרו לי הרבה אופציות, אז החלטתי לחפש עד שאמצא ״יהלום״, נראה לי שמצאתי:
טרופר דיזל קצר, 3.0, 2004, יד 1, עשה 110k בלבד. קיבלתי את כל היסטוריית הטיפולים מ- umi, בהסכמת המוכרת, מרגע שעלה על הכביש.
ראיתי שלא היו לו שום תיקונים גדולים משום סוג, למעט טיפולים תקופתיים כל 10k וביצוע הקמפיין של המזרקים (לרבות הוספת המאריך לחיישן מצערת).
אנחנו מדברים על מחירון, אולי אפילו קצת פחות ואמורים להיפגש מחר.
נשמע יותר מדי טוב בשביל להיות אמתי נכון? אני לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה, היות שמדובר על פניו ביהלום, אני חושב ששווה ללכת לבדוק. מה אתם אומרים?
לקראת הפגישה מחר הייתי מאוד שמח אם הייתם יכולים לתת לי מעט עצות לפני הקנייה, מה לבדוק (מעבר לבדיקת שלדה, גיר ומנוע), איפה מומלץ לקחת לבדיקה ואיפה לדעתכם שוכן הקאץ׳, אם שוכן.
אודה לכם מאוד על תגובות במהירות האפשרית, הפגישה מחר בבוקר.
אני מניח שמדובר במחיר של 40 אלף ש"ח מקסימום , אם אתה ממש נדיב והמוכר מנשק לך את הידיים ...
אין קאץ' , לרכב הזה יש מוניטין רע ושוק המשומשות על הפנים . הייתי מוותר על בדיקה במכון , לומד טוב את כל הסימנים המוקדמים לתקלה המדוברת ומוודא שהם לא קיימים כרגע .
אם תחזיק את הרכב הזה לתקופה של שנתיים ומעלה, לא תוכל להפסיד מעסקה כזו , לא משנה בכמה תמכור אותו בסוף .
אין לי ספק שבתחזוקה מונעת טובה , אפשר להחזיק את הרכב הזה ולהנות ממנו שנים רבות.
אני אוסיף עוד משהו - ביחס לפרדו או פאג'רו שאתה יכול למצוא בתקציב הזה - לא הייתי חושב פעמיים .
תודה חביבי!
עוד מישהו חברים? אודה לטיפים נוספים על מה בדיוק לבדוק בפגישה מחר.
תודה.
מה נסגר? מגיע לך "תתחדש"?
אסף.
היי אסף, תודה על ההתעניינות, אבל טרם.
ראיתי את הרכב אתמול ובדקתי אותו נמרצות. למרות שהרכב הוצג כ- ״יהלום״, התוצאה הייתה מאכזבת מאוד: המנוע מזיע מלמטה, רטוב לגמרי ועל המיגון יש טיפות של שמן, יצא מעט עשן שחור בלחיצה על גז, ה- 4x4 לא השתלב לאורך כל הסיבוב שעשינו, הגרמושקות היו קרועות לחלוטין ובנוסף לכל האמור הרכב נראה מאוד מוזנח. תוסיפו את העובדה שהמוכרת ביקשה 1500 ₪ מעל מחירון ללא שום נכונות לרדת במחיר גם אם יתגלו תקלות בבדיקה ותבינו שאת הרומן הזה סיימתי מהר מאוד.
לאור העובדה שמדובר במנוע דיזל של הטרופר, אני יורד מהרכב הספציפי הזה ובכלל מטרופר דיזל.
אני ממוקד עכשיו באחד מהארבעה הבאים, בסדר עדיפות יורד:
1. פראדו קצר שנת 99-01, עד 250k ק״מ.
2. פג׳רו קצר שנת 99-00, עדיף דיזל ידני 2.8, אפשר גם את הבנזין 3.0, עד 180k.
3. טרופר בנזין, 3.5ל׳, שנת 03-04, עד 150k.
4. טראנו 03-05, 2.7ל׳, עדיף ידני,עד 150k.
כמובן שעדיף כמה שפחות ידיים, חייב להיות מטופל בצורה מוכחת, ללא תאונות.
אני מתכוון לקחת את הזמן ולא להתפשר. מישהו מכיר רכב כמתואר לעיל שגם מוצע למכירה?
תודה לכולם!
הבא בחשבון שהפראדו יקר משמעותית מכל שאר החבריה, בעיקר מודל 01.
עמדתי לפני כשנה לפני התלבטות דומה והיה לי 80K לשים.
בסוף בחרתי בפראדו קצר 01. ויתרתי על כל האחרים לאור אמינות (או לפחות העדר דיווחים על תקלות כרוניות במנוע ובגיר) טובה יותר
וכן יכולת עבירות ושטח טובים מכל השאר שצוינו.
על הדרך גם מצאתי אקזמפלר מצוחצח ביותר והשאר היסטוריה.
מנסיון של שנה עם הבחור (ושל 4 רכבי שטח שונים ומשונים לפני כן) אוכל להעיד כי עד כה הדבר מוכיח את עצמו גם בזה וגם בזה.
בהחלט מבאס אותי המחיר הגבוה ששילמתי עליו ביחס לשאר, אך בחישוב הכללי, עדיין לא הייתי בוחר אחרת.
הטורפר בנזין ישתה לך דלק ועליך להביא זאת בחשבון וכך גם פג'רו בנזין.
לפג'רו עבירות חלשה (קינג) והייתי מוותר על זה. המעבר מהג'ימני לזה יהיה מבאס (אם כי איכות החיים באוכפו מוצלחים מאד באופן כללי).
טרנו - גם הייתי שוקל בחיוב, אם כי ישנן הסתייגויות לכאן ולכאן. פחות מכיר אישית.
לדעתי, אם צריכת דלק לא מהווה שיקול, הייתי הולך על טרופר בנזין שמור
(אגב כמדומני אין אפשרות לנעילה אחורית, מה שמבחינתי הופך אותו ללא רלוונטי).
בהצלחה.
תודה יוש, אחלה טיפים. אתה משכנע את המשוכנע, אני די נסגר על פרדו, רק מחכה לטרף הנכון...
סוזי המשתוללת
25-02-13, 14:38
הטרופר בנזין שותה בדיוק 10 אחוז יותר מפרדו דיזל
איך?
פשוט הפרדו כבד הרבה יותר (10 אחוז יותר) מה שמבטל את הפרשי העלות
תנסה להשיג טרנספר /דיפרנציאל קדמי לפרדו (והם הולכים כמו לחמניות טריות)ובמחיר שלהם תצטרך למשכן כליה והחסרון שהרבה פעמים הם נשברים יחד....
כנ"ל לגבי כל מכלל אחר ברכב כך שבסופו של דבר
פרדו 2001 סובל מבעייה בגל האיזון (הוא מתפרק ודופק מנוע )ומתחת ל2001 ראשי המנוע הולכים יותר מבפג'רו דיזל.... (אבל את זה לא מספרים לך....)
בפרדו נשברים תפוחים באמצע נסיעה אבל גם את זה בקושי שומעים (דווקא יש פרסום בפורום פרדו..)
דווקא כל מה שהזכרת לגבי התקלות בטרופר דיזל שבדקת עושות רושם שולי
מדובר על מחזירי שמן וגרמושקות שזה כסף קטן
את ההנעה הקדמית לא הצלחת לשלב ולכך יש מספר פתרונות שעם מעט הבנה במערכת סביר להניח שהיית פותר בלי כסף
בקיצור מי שבדק לך את הרכב לא מבין גדול ברכבי שטח ואתה בזבזת את כספך
רכב שטח בודקים לבד ואו בשילוב עם חבר שיש לו רכב מהסוג הנבדק
בקיצור מי שבדק לך את הרכב לא מבין גדול ברכבי שטח ואתה בזבזת את כספך
רכב שטח בודקים לבד ואו בשילוב עם חבר שיש לו רכב מהסוג הנבדק
קודם כל תודה על התשובה והמידע שנתת, אני בהחלט אכניס את זה לרשימת השיקולים שלי. לעניין הבדיקה, לא בזבזתי כסף ולא לקחתי את הרכב המדובר לבדיקה מקצועית, אלא בדקתי לבד (אגב, עם חבר שיש לו טרופר, בנזין).
יכול להיות שבאמת הרטיבות בתחתית המנוע נבעה רק ממחזירי שמן, אבל היות שמדובר ברכב עם מנוע בעייתי (ואני מודע לעניין האינג'קטורים), החלטתי שמצבו הכללי לא מצדיק נטילת הסיכון הנוסף הזה של התמודדות עם מנוע מועד לפורענות.
האמת שהיה לי די מוזר לשמוע את חוות דעתך בנוגע ל- "פריכות" המערכות בפרדו והייתי שמח לשמוע מאנשים נוספים האם באמת מדובר ברכב עם רכיבים כל כך נוטים להתפרק שפשוט זוכה ליחסי שיווק מעולים או שמא מדובר בבלאי סטנדרטי של רכב שטח.
כאן תימצא אינפורמציה ותוכל לשאול את השאלות.
טרופר בנזין קצר רכב טוב מאוד מניסיון.
נעילה כמה שידוע לי יש אפשרות להרכיב של arb בהתאמה.
מנוע חזק אמין.
גיר חשוב לבדוק ורצוי להרכיב קולר גיר נפרד מהרדיאטור.http://www.isuzu.org.il/isuzu/index.php?act=idx
מוני אורבך
25-02-13, 15:40
אני הייתי בטיול לפני שבוע כשבטיול היה פראדו ארוך 99 ששבר דפרנציאל קדמי ואחורי במעלה מאוד ידוע..
לא יודע אם האקזמפלאר יצג את כל השבט או רק את עצמו..
אבל הנהג לא ממש השתולל, והעליה לא מאוד קשה ארוכה ובעיתית (המצלעות)
ובכל זאת שני הדפרנצילים נשברו )-:
מה שכן הפראדו עם המנוע החזק (מ 2001) הוא רכב מאוד נעים לנסיעה.
לרכב יש הרבה כוח ועבירות טובה.
אבל כנראה שהוא לא מיועד לעבירות קשה.
null
עומרי..
אני חושב שגם כאן יש אינפורמציה ויש מי לשאול... והכל פתוח וברור.
אסף.
היי
אני מחזיק בפראדו ארוך שנת 2000 מעל חמש שנים. הרכב אצלנו במשפחה מאז שהיה עם 150 אלף קמ ועכשיו הוא עם 350 אלף. מדובר ברכב אמין. ( מוני, את הגרנד שלי בדקת בזמנו בצבע שחור ולאחר שנה וחצי עם גרנד שטייל יחד עם הפראדו יסלחו לי האינדיאנים למרות שמאוד אהבתי את הרכב לא יכולתי להחזיק אותו.) כמו בכל רכב יש תיקונים אבל בהחלט יחסית לכלי שטח אחרים שהיו לנו בבית הוא מאוד אמין. לא נשבר לנו דיפרנציאל, לא הלך טרנספר, ובטח שלא נשברו בולגוינטים. הרכב מטייל בשטח קשה אך מטופל בהדיקות. הוא מטופל עם חלקי חילוף מקוריים אבל לא במוסך מורשה כיוון שאני לא חושב שצריך ברכב שמזמן לא באחריות ( הספיק ליבקואד במוסך טויטה בחפולקבל הצעת מחר מוגזמת לחלוטין לחלקי פלסטיק קטנים שעולים גרושים) אין ספק שמול רוביקון משופר הוא פחות עביר.
אני לא מבין את השיקולים הנ"ל...
מדוע לא תעשה צעד נבון אולי קצת אמיץ ותקנה סופה במחיר 40K, תוכל להביא יופי של גי'פ וכנראה שתשכח את הג'ימיני הקודם.
אם אין מספיק מקום בסופה קצרה, תקנה סופה ארוכה.
לדעתי האחזקה תהיה שווה לפארדו ולטרופר...
ניסת כבר לעשות סיבוב בסופה?? אולי ה"קצף" בפה יתחיל להיות מראה נחמד עליך...
קודם כל תודה על התשובה והמידע שנתת, אני בהחלט אכניס את זה לרשימת השיקולים שלי. לעניין הבדיקה, לא בזבזתי כסף ולא לקחתי את הרכב המדובר לבדיקה מקצועית, אלא בדקתי לבד (אגב, עם חבר שיש לו טרופר, בנזין).
יכול להיות שבאמת הרטיבות בתחתית המנוע נבעה רק ממחזירי שמן, אבל היות שמדובר ברכב עם מנוע בעייתי (ואני מודע לעניין האינג'קטורים), החלטתי שמצבו הכללי לא מצדיק נטילת הסיכון הנוסף הזה של התמודדות עם מנוע מועד לפורענות.
האמת שהיה לי די מוזר לשמוע את חוות דעתך בנוגע ל- "פריכות" המערכות בפרדו והייתי שמח לשמוע מאנשים נוספים האם באמת מדובר ברכב עם רכיבים כל כך נוטים להתפרק שפשוט זוכה ליחסי שיווק מעולים או שמא מדובר בבלאי סטנדרטי של רכב שטח.
היי
תמיד היה יותר סיפורים על לאנדקרוזר\פראדו, למה? כי על כל טרופר אחד יש 10 פראדואים\לנד קרוזרים.
בכל מקרה אני עם פראדו 2002 קצר, אצלי 3 שנים, לפני זה הוא היה אצל אבא שלי שהיום הוא עם 2005. הפראדו היום עם 360 אלף ק"מ.
והאמת שהק"מ לא ממש מטריד אותי.
יש בעיה של בולג'ונטים כנירא שהם לא מקבלים חופש לפני שהם קורסים, אני בדיוק עכשיו מחליף בולג'ונטים (ואין חופש) ברכב אחרי 10 שנים ו360 אלף ק"מ.
והסיבה שאני עושה את זה היא כי אין סיבה למשוך את ההחלפה בדיוק כמו שאני לא מושך החלפת טיימינג.
הם זה החזיק 10 שנים ו 360 אלף ק"מ, אני אחליף עכשיו והיה לי וכניראה גם לבעלים הבאים שקט לעוד הרבה זמן.
בדיוק כמו שאני מחליף צמיג אחרי 4-5 שנים לפני שהוא מתפוצץ.
לא מכיר את נתוני הצריכת דלק של הטרופר, זה שהוא קצת יותר כבד אני לא יודע( ממה שראיתי עכשיו בנזין קצר שוקל 1900 ק"ג, הפראדו 1880 ק"ג),בכל מקרה יש לנו מספיק ציוד על הרכבים כמו כננת, פגושים, זיווד, עוד גלגל עוד ארגז כלים, מיכל מיים, מטייל לבד או משפחה...
והנתונים כבר לא כל כך משמעותיים.
מה שאני כן יודע, שפראדו דיזל קצר בנסיעה רגועה עושה 9.6 ק"מ. באופן קבוע.
אני לא יודע אם ניתן למצוא פראדו במחיר הזה, לפחות לא משנת 2001-2002.
אבל לדעתי אתה יכול ללכת לראות גם רכבים עם קצת יותר ק"מ או ידים ממה שהצבת לעצמך.
לי באופן אישי יותר חשוב היחס שהרכב קיבל (אני לא מדבר רק על טיפולים של שמנים וכו'), מאשר הק"מ.
ויש פה לא מעט אנשים שהיתי פחות דואג לקנות מהם רכב שהם טיפלו בוא לבד לאומת טיפולים עם חשבונית במוסכים מורשים.
ולא לפסול רכבים בני 10 אל מחזיר שמן אחורי, זה לא הוגן:D
המון בהצלחה.
מדוע לא תעשה צעד נבון אולי קצת אמיץ ותקנה סופה במחיר 40K...
ניסת כבר לעשות סיבוב בסופה?? אולי ה"קצף" בפה יתחיל להיות מראה נחמד עליך...
תודה אחי. אני לא פוסל את הסופה לגופה על הסף ונסעתי עליהן לא מעט בצבא וגם עם חברים. להבנתי, רוב הסופות פתוחות. בהנחה שאני לא טועה וזה המצב, אין לי איך להגן עליהן בלילות אני חי בעיר ומשכך עד היום לא חיפשתי סופה. במידה והמצב לא ככה אשמח אם תעמיד אותי על טעותי.
היי
ולא לפסול רכבים בני 10 אל מחזיר שמן אחורי, זה לא הוגן:D
המון בהצלחה.
תודה על התשובה הארוכה והאינפורמטיבית, אני באמת מעריך את זה. אני כמעט משוכנע שלא היה מדובר במחזיר שמן, למרות שהמומחיות שלי היא לא במכונאות. כאשר מעמיסים על זה את היותו של המנוע בעייתי (ויסלחו לי המבינים באמת והמומחים באמת שאני לוקח אטם של מזרקים והורס בגללו רכב שלם), הרי שכשמשהו לא הריח לי טוב אני הייתי חייב לצאת משם (והשמן שם לא היה הדבר היחידי שלא אהבתי).
שוב תודה לכולם!
היי
זה היה רק להמחשה, אלו רכבים ישנים, מטיילים בשטח, דברים כאלו קיימים ולא תמיד נכון לטפל בהם.
גם לי קורה לא מעט שאין לי תחושה טוב עם הרכב או המוכר.
ושאין לי תחושה טובה אני לא קונה, ולא משנה לי מצב הרכב, אם זה נכון או לא, אני לא יודע, אבל העיקר שאני שלם עם זה.
אתה מוזמן לבוא לראות את הרכב, לשם אינדיקציה, הוא לא למכירה אם כי היתי שמח במצבי (אם ילדה בת קטנה ועוד אחת בדרך) לארוך ולא קצר.
אבל זה כבר סיפור אחר.
אם עוד קנית אתה עומד לקבל את הטיפ הכי טוב
נמאס לי כבר מסיפורי הטויטה, אני ממליץ רק על פאגרו בנזין קצר, רכב אמין בצורה בלתי רגילה, מכלולים חסונים יותר מכל היפנים
ושים לב בטיולים רואים אותם הכי הרבה, צפון דרום מדבר סלעים בוץ מים דיונות, ולא סתם
קנה רכב מטופל, תפנק אותו ולא תתאכזב, תעביר אותו מה שאתה רוצה, הוא לא יישבר
ומבחינת נוחות בכביש אין מה להשוות, הוא הכי נח מכולם,ושלא יספרו לך סיפורים, אם תרצה אתה מוזמן לסיבוב.
אם עוד קנית אתה עומד לקבל את הטיפ הכי טוב
נמאס לי כבר מסיפורי הטויטה, אני ממליץ רק על פאגרו בנזין קצר, רכב אמין בצורה בלתי רגילה, מכלולים חסונים יותר מכל היפנים
ושים לב בטיולים רואים אותם הכי הרבה, צפון דרום מדבר סלעים בוץ מים דיונות, ולא סתם
קנה רכב מטופל, תפנק אותו ולא תתאכזב, תעביר אותו מה שאתה רוצה, הוא לא יישבר
ומבחינת נוחות בכביש אין מה להשוות, הוא הכי נח מכולם,ושלא יספרו לך סיפורים, אם תרצה אתה מוזמן לסיבוב.
היי Cgp,
תודה. עוד לא קניתי. פג׳רו זו אפשרות בהחלט רצינית אצלי. אני עדיין אורב לג׳יפ הנכון.
ניר.
אם אתה עוד בעניין של טרופר, יכול להיות שזה יעניין אותך:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468998
תודה אחי, אני עדיין בעניין של טרופר, אבל רק בנזין.
אגב, החיפוש מתחיל להיות מפרך. מילא ההמתנה והציפייה כבר כמעט שבועיים, אבל זה השקרנים ששוברים אותך.
אני עדיין מאמין שבסופו של דבר יש יותר אנשים טובים בקרב הג'יפאים מאשר רמאים ואני מאמין שאמצא את הרכב הנכון ביותר בשבילי. עדיף מוקדם מאשר מאוחר.
שוב תודה לכל המסייעים.
היי.
הסופה שלי ארוכה וסגורה - סגירת פיברגלס.
גרתי בשכירות בחולון והסופה חנתה ברחוב, היה לי אזעקה פשוטה בשביל הביטוח (איזה פראייר אני?), למרות שלשימחתי הצנעתי אותה מול הגיפים האחרים ברחוב.
תאמין לי שכדאי שתפזול לסופה ארוכה....תשאל את דרור ברלי!!!!
מי-שום-מה אני לא מצליח להעלות תמונה של הסופה שלי, וחבל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.