צפייה בגרסה מלאה : מבקש מידע על הפעלת + התקנת מקרר לרכב, VITRIFRIGO מודל C 41 CE LU
אהלן, חברים
קיבלתי מקרר כזה משומש, חיברתי לחשמל. התאורה הפנימית עובדת, אבל נורות ה-LED לא. אני גם לא שומע צליל מאוורר. מבקש ייעוץ:
1. האם הנורות האדומות צריכות לעבוד מיד עם החיבור לחשמל, או שיש שם השהייה?
2. האם המתג הימני (1, צהוב) קובע טמפרטורה, והשמאלי (2) זה ON-OFF ?
3. תוך כמה זמן אני צריך להרגיש ביד, שהגוף הפנימי מתקרר? מיידי, רבע שעה?
5. איזה נתיך צריך להרכיב , כמה אמפר?
6. למקרר אין ניתוק אוטומטי כאשר יורד מתח המצבר. האם למישהו יש ניסיון, אם אפשר להשאיר אותו עובד בהפסקות צהריים, 2-3 שעות? בלילה בטח אכבה אותו. באוטו יש מצבר חדש 80 אמפר.
נא להימנע מהודעות תנחומים בנוסח, "קנה ARB", "תחליף אוטו", "תוסיף מצבר", וכיו"ב...
בתודה מראש, רמי גלבוע
רמי שלום,
אני לא מכיר את המקרר הזה ספציפית - לכן לא יודע לעזור לך בהפעלה.
3. תוך 5-6 דק'
6. אין שום בעיה להשאיר בהפסקות וגם יותר מזה.
עידן
boaz avrahami
24-02-13, 16:39
רמי,
לי יש arb והוא לא שונה מהותית.
לשניהם מדחס דנפוס אם כי אצלי המדחס משוכלל במעט ותומך גם ב 110-240.
בהפעלה הראשונה בגיפ לא עבד.
לקחתי לפרייוט כן עובד.
הסתבר שהוא רגיש לזרם ולמתח שבשקע...
צריך שהשקע ידע לתת לפחות 6 אמפר ( חוטים עבים יחסית) ולהוריד את הגנת המצבר למינימום... אבל קודם שידלק...
אצלי יש פנל הפעלה עם תצוגת טמפרטורה ומנורות אז יודעים שזה עובד
אצלי יש גם שלוש רמות הגנה ואם ההגנה פועלת נדלקת מנורת תקלה על המקרר אחרי כמה דקות שהוא מחובר...
בקיצור - בדוק בתור התחלה במקור זרם נוסף או ישיר ממצבר.
לי יש כזה.
המתג השמאלי (2) להפעלה. ומתג ימין לכוון טמפרטורה.כל לחיצה נידלקת נורה אחרת.
מקרר אמין ויש לו ניתוק אוטומטי כאשר מתח המצבר יורד.
אצלי ברכב עבד כל השנה ללא כיבוי.
קודם כל לינק:
http://www.ra.danfoss.com/TechnicalInfo/Literature/Manuals/06/bd_compressors_11-2009_pk100c902.pdf
חובה לכל בעל מקרר עם מדחס DANFOSS
נתק במתח נמוך קיים לכל מקרר בעל מדחס זה.
לצורך הפעלת המקרר תמשוך חיווט 4ממר חתך מהמצבר ישירות.( מוגבל 5 מטר אורך.) בקישור כל ההסבר קיים.
פיוז 10A צריך להתאים.
פעולות הנ"ל עזרו לפחות אצלי. דגם מדחס זהה.
מקווה שעזרתי.
תודה לכל העונים!
האם יש דרך לבדוק אם הניתוק האוטומטי פועל (או שצריך לתת לו לעבור לילה, ולהחזיק כבלים להתנעה זמינים...)?
מי היבואן לארץ?
תודה, רמי
הדרך הנוחה ביותר לבדוק את הניתוק היא עם ספק כוח שיש לו מספיק כוח.
ובאופן כללי בענייני מקררים
חברו את אספקת המתח לא מלוח השעונים או שקע המצת אלא מהמצבר (לא ישירות כמובן אלא דרך הגנה או מבית הפיוזים
הראשי
אסף.
שוקראן.
כמובן, חיבור בכבל עבה ישירות מהמצבר, עם פיוז תואם.
לדעתי, הסיבה שהוא כרגע לא מקרר, היא כי יש לי חיבור דמיקולו, מחר אעשה זאת כהלכה.
boaz avrahami
24-02-13, 21:38
אם המצבר שלך טוב אז הוא אמור לעבוד יממה כמעט על המצבר כאשר ההגנה על הכי נמוך והמקרר על הכי קר - במיוחד באקלים הנוכחי.
אני ערכתי ניסוי מבוקר כי רציתי לדעת היכן הגבול
אגב, לא להיבהל סתם - המקררים האלו צורכים אמפרים בודדים (3 אמפר) בעבודה ובשביל זה לא צריך חוטים עבים מדי. הבעיה היא זרם התנעה גדול יחסית של מנוע המדחס וגם כשהוא עוסר הוא זורק למערכת מתח הפוך שזה לא נעים לכל מיני צרכנים אלקטרוניים. לכן לחבר ישירות למצבר (או יותר נכון קרוב אליו לקופסת הפיוזים הראשית) ולהקפיד מאוד שגם המינוס יהיה בריא, ולא סמלי. דרך המינוס זורם אותו זרם כמו דרך הפלוס.
אסף.
או קיי, חברים -
חיברתי מחדש כמו שצריך (כבלים עבים, ישר מהמצבר דרך פיוז 20 אמפר), והמצב לא השתנה: תאורה פנימית דולקת, נוריות LED כבויות, אין תחושת קירור, גם לאחר חצי שעה ויותר.
החוטים בהם השתמשתי, 1.5 מילימטר; האם זה מצדיק חוסר תפקוד מוחלט, או שזה אמור להתבטא רק לאורך זמן (התלהטות החוטים). האם חייב לחבר בחוט עובי מלא (אין לי זמין, אבל יכול להשיג).
אם כל התשובות שליליות, איפה יש טכנאי שמכיר מקררים אלה (כאלה), באיזור תל אביב?
מישהו מכיר את 03-9510960 מאיר (גלים שיווק), ראשון מערב הכשרת היישוב 10? כוחותינו?
המקרר הוא 12/24
בדקת שהוא כרגע לא על מצב של 24?
אסף.
חנן-ג'יפולוג
25-02-13, 13:42
מאיר מגלים שיווק נותן תמיכה מעולה. תענוג לעבוד איתו.
1.5 ממ"ר לא מספיק ובהחלט עלול לגרום לבעיית התנעה. אם אתה מתקשה למצוא כבלים בחתך של לפחות 4 ממ"ר, אתה יכול גם לשים שלושה חוטים של 1.5 ממ"ר עבור הפלוס ועוד כנ"ל עבור המינוס.
במידה והמקרר מצויד, כמו האינדלB שלי, בקרחונים מובנים בתוך מעטפת המקרר, אז אתה יכול לשים במהלך יום הטיול את המקרר על טמפ' נמוכה במיוחד, לכבות אותו בערב, והוא ישמור על טמפ' טובה במשך כל הלילה. אני נוקט בדרך הזו כשהמקרר יושב ברכב הפרטי שלי.
זה נכון שעקרונית אין צורך בזה, כי צריכת הזרם מספיק נמוכה, אבל כשאתה לבד בשטח, אתה מעדיף לנתק לגמרי ולא לחשוש שהמציאות תנצח את החישובים.
boaz avrahami
25-02-13, 13:48
חוטים דקים עלול להיות בעיה מנסיון.
בשביל הנסיון תכפיל את החוטים אם אין לך עבים
חברים, תודה על הסיוע!
בינתיים דיברתי עם מאיר, אולי אקפוץ אליו, לאחר שאמצה את בעיית החוטים; נראה ששם הבעיה, למרות שחיברתי 2 חוטים של 1.5 במקביל, אבל זה עדיין לא טוב.
אארגן 4 מ"מ, ואני מקווה שזה יסדר את הפינה.
לניסיון נוסף, הצמדתי את קצוות החוטים היוצאים מהמקרר ישירות לקוטבי המצבר (לאחר הפיוז, אל חשש...), ואכן, ה-LED'ים הבהבו.
לא נשארתי מחובר לאורך זמן אבל נראה שזה הדבר הראשון לסגור, לפני שממשיכים הלאה.
אעדכנכם, תודה
אסף, אתה בטוח שזה 12/24 וולט? לא ראיתי מתג, איפה אמור להתחבא?
אני לא יודע איזה דגם של בקר יש על המדחס. לחלק מהדגמים יש אפשרות לקינפוג חיצוני לא רק לבקר אלא גם לספק.
אסף.
boaz avrahami
25-02-13, 15:31
אם יש לך ספרון הדרכה( בטח יש באינטרנט) בדוק אם ניתן לכוון את הגנת המצבר לרמות שונות.
אם ניתן אז חבר לרגע כפי שחיברת ותשנה את ההגנה לרמת זרם נמוכה יותר ( שיחתוך ב 11.5 בערך ולא מעל 12v) ואז זה צריך לעבוד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.