צפייה בגרסה מלאה : האם אפשר באופן חוקי להחליף לגראנד ויטרה קצרה את המנוע מ-1.6 ל-2.0 ליטרים?
שלום חברים,
לפני מספר שנים הייתה לאחותי פג'ו 205 קופה עם מנוע 1.1 ליטר שהלך לעולמו, היא החליפה אותו למנוע 1.4 ליטר וההעברה בוצעה באופן חוקי למהדרין ומאושר ע"י משרד התחבורה.
כששאלתי את המכונאי הוא אמר לי שאם כבר קיים ברישוי משרד התחבורה רכב עם מנוע גדול יותר אזי ההחלפה אפשרית באופן חוקי
שאלתי היא האם ניתן לבצע את השינוי כלומר, לקנות גראנד ויטרה קצרה 1.6 (אני מחפש ידנית בלבד!), אולי עם מנוע גמור\חלש ולהרכיב לה מנוע 2 ליטר של הגראנד הארוכה
תודה לעונים.
אסף, קשה מאוד למצוא ויטרה ארוכה גיר רגיל שנוסעת.
כך שעם תחילף מנוע לקצרה ידנית תצטרך למצוא ויטרה ארוכה ידנית שתהיה התורמת לפרויקט.
צריך לבדוק עם הפרויקט מצריך גם החלפת מחשב וצמות חשמל.
לדעתי כלכלי זה לא יהיה אבל יכול להיות מאוד מעניין גרנד ויטרה קצרה ידני מנוע 2000.
שמעתי שמתבשל פרויקט של השתלת מנוע 2000 לגרנ קצרה אוטומטית.
המכוניות של פעם היו נהדרות - טיפשות ופשוטות. מנוע היה רק מנוע. גוש ברזל.
יכולת לקחת כל אוטו, להוציא ממנו את המנוע הכי קטן והכי חלש שהגיע איתו (כי זה מה שהביאו לישראל, שיהיה זול) ולשים במקומו את המנוע הכי גדול והכי חזק שהיצרן שם באוטו כזה. זה תמיד התאים בול ותמיד נסע מצוין.
עשינו את זה בחיפושיות, ובסוסיתות, ובאלפא סוד, ובמיני מיינור, ובפיאטים קטנים לדגמיהם, ובפורדים עם הנעה אחורית (אסקורט, קורטינה, סיירה) ובסובארו לדגמיה.
לא תמיד זה היה חוקי. משרד התחבורה איפשר רק למכוניות שנחשבו ל"תת כוח" לעלות למנוע ברמה אחת חזקה יותר: חיפושית (מ-1200 ל-1300), סובארו DL (מ-1300 ל-1600), פורד סיירה (מ-1300 ל-1600) אאודי 80 (מ-1300 ל-1600). במכוניות שלא קיבלו אישור רשמי, היינו "מסתדרים".
היום זה כבר לא פשוט. יש מחשבים, וצמות, וחיישנים. וכל מנוע נהיה חכמולוג מפונק ולא מסכים לעבוד עם כל גיר שמצמידים לו. היום גם לא מאשרים סתם ככה להעלות נפח מנוע. טכנית זה בטח אפשרי, אל תצפה שזה יהיה זול ובטח לא חוקי.
motorica.net
24-02-13, 23:46
דרור
המכוניות חכמות יותר אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להיות טיפשים, מי שרוצה לחיות את העבר שיחיה את העבר. בשביל זה יש רכבי אספנות.
ולצורך הענין, יש מספיק הסבות כאלו ואחרות במנועים מתוחכמים ובוא נעצור כאן :)
זה מה שאמרתי - "טכנית הכל אפשרי". חוקי?...מי יודע? לא צריך לנחש יותר מדי. זה לא חוקי.
ולא הייתי נוגע בעניין הזה אלמלא פותח השרשור הזכיר את העניין החוקי.
motorica.net
25-02-13, 07:18
לטעמי מי שמחפש גיר ידני שיקנה GV ארוכה 2 ליטר ידנית ויש כאלה מקוריות.
היא יותר טובה מהקצרה, במראה, בשימושיות וגם ביכולת.
אלדר, אני לא צריך מנוע 2 שהיה מורכב על גיר ידני.... אני אחדד את השאלות: האם לרכב אוטומטי 1.6 ו 2 יש אותו גיר? האם גיר ידני 1.6 מתאים פיזית (חיבור) ומכאנית (חזק מספיק) למנוע 2 ? והאם מישהו יודע עם מי אפשר לדבר במשרד הרישוי על עניין החוקיות?
תנסה לברר עם אמנון, בזמנו הוא הסב את הויטרה של נדה מאוטומט לידני.
0522590207
motorica.net (לא יודע את שמך) אני מחפש ידנית בעיקר כדי לחסוך בדלק ו\או לקבל יותר-כוח, הקצרה שוקלת פחות ולכן צריכת הדלק שלה תהיה נמוכה יותר עם מנוע 2.0 (לעומת ארוכה עם מנוע 2.0)
תודה רבה אלדר,
אמנון מכונאי?
motorica.net
25-02-13, 12:35
הפערים במשקל והנגזרת בביצועים או בחיסכון הדלק זניחים, אבל שיהיה בהצלחה :)
motorica.net (לא יודע את שמך) אני מחפש ידנית בעיקר כדי לחסוך בדלק ו\או לקבל יותר-כוח, הקצרה שוקלת פחות ולכן צריכת הדלק שלה תהיה נמוכה יותר עם מנוע 2.0 (לעומת ארוכה עם מנוע 2.0)
תודה רבה אלדר,
אמנון מכונאי? כן
הפרש צריכת הדלק לא כזה משמעותי בן הארוכה לקצרה.
לא תמיד זה היה חוקי. משרד התחבורה איפשר רק למכוניות שנחשבו ל"תת כוח" לעלות למנוע ברמה אחת חזקה יותר: חיפושית (מ-1200 ל-1300), סובארו DL (מ-1300 ל-1600), פורד סיירה (מ-1300 ל-1600) אאודי 80 (מ-1300 ל-1600). במכוניות שלא קיבלו אישור רשמי, היינו "מסתדרים".
חבל שמשרד התחבורה לא חושב שסמוראי זה "תת-כוח",צריכים לתת לשר התחבורה סיבוב עם סמוראי בעליות של ירושלים... למישהו יש קשרים?
יש הפרש של 150 קילו במשקל העצמי, זה לא מעט...
יש משפט שאומר "אם שני אנשים אומרים שאתה שיכור כדאי שתלך לישון"
אז לגבי צריכת הדלק אני בולם את פי.
בכל אופן ההיצע קטן מאוד בתחום הגראנד הידניות, ארוכות וקצרות כאחת.
אני כבר לא מעט זמן מחפש אחת במחיר הוגן...
ומה לגבי מנוע של גראנד 2.0 בסוזוקי ויטרה :cool: רעיון שעלה בראשי לא פעם, מבחינה טכנית בלבד, מה שינוי כזה מצריך?
ישי אני מאמין שהטכנולוגיה שונה לגמרי, זה יחייב צמת חשמל חדשה לגמרי... אלא אם אתה רוצה לבטל הרבה מהחיישנים. בכל מקרה אתה צריך שם הרבה עבודת חשמל וכל זה במידה ופיזית הגיר מתאים למנוע ולא דורש מתאם... אבל כמו שאמרו פה לפניי:"
טכנית הכל אפשרי"
ומישהו יודע אם פיזית הגיר האוטומטי של הויטרה מתאים למנוע 2.0 ומה לגבי התושבות מנוע?
חשמלית אני מאמין שאפשר לפתור את העניין ע"י מחשב וצמה מתאימה של גראנד
motorica.net
28-02-13, 11:40
אני לא חושב שצריכה להיות בעיה
ויטרות נמכרו גם עם מנוע J18A שהוא זהה במימדיו ובתצורת ל J20A.
הכי פשוט יהיה להשיג GV ולבזוז את כל מה שצריך.
זה בדיוק הרעיון :) אם המנועים שציינת זהים בצורתם, אז גם עם התושבות מנוע לא אמורה להיות בעיה.
בארץ ניתן להשיג את ה1.8?
motorica.net
28-02-13, 12:35
מן הסתם זה לא מנוע שקיים על המדף אצל אף אחד מיבואני המנועים כי לא שווק כאן רכב עם המנוע הזה.
אבל אני מכיר מספר יבואנים שישמחו לייבא לך J18A, קח בחשבון שזה לא מנוע זול כמו אחיו הגדול.
בשוויץ יש הרבה ויטרות עם מנוע 2000.
ישי לדעתע עדיף מנוע 2000 שקיים בארץ והיה יותר קל להשיג חלפים.
כמו שדיויד כתב הכי טוב זה למצוא גרנד ולשחות ממנה חלקים לפרויקט.
אם תמצא (אתה או משהו אחר) אחת לפירוק תעדכן.
בשוויץ אני מעריך שמדובר על ה ה-V6 מעניין כמה יעלה לייבא אחד כזה ומה עדיף ה-V6 או ה2.0 הטורי
motorica.net
28-02-13, 21:01
זה יהיה מטופש לשתול דווקא מנוע כזה איזוטרי בתצורת V6.
אם כבר קרימנאליים אז שיהיה בשביל מה.. שותלים את המנוע של ה XL-7 ורצוי מהמשנתונים המאוחרים עם התיבה.
מנוע פנינה ותיבה 5 מהירויות מצוינת. היה מתאים לי סט כזה ב GV :)
השאלה כמה יעלה כזה תענוג. גם בדלק זה מנוע רצחני!
נראה לי שמנוע כזה יגרוס את הויטרה לחצץ.
אז שורה תחתונה מה עדיף? מבחינת עלות תועלת.
1.6 עם גדישה
1.8 לא יודע אם ניתן להשיג
2.0 V6 עדיין לא יודע מה טיב המנוע הזה הנתונים נראים נחמד אבל כנראה מנוע מיושן
2.0 טורי מודרני של גראנד ויטרה
motorica.net
01-03-13, 17:45
לקנות גרנד ויטרה 2 ליטר. ואני הכי רציני בעולם.
מנוע 2ליטר של גרנד ויטרה, הכי שמיו בארץ.
תיארתי לעצמי שזאת תהיה התגובה;)
הייתי מעמיק יותר בשיעורי הבית , צריך לבדוק ב auto data האם ה GV 1.6 קצר בא עם מנוע 2.0 ליטר אם כן אפשר להמשיך , אם לא אין טעם להמשיך משום שמשרד התחבורה מתבסס על נתונים אלה מ auto data , והיה וניתן צריך לבדוק את אם הגיר מתאים והאם מתאים גם הסרנים. אני לא מזמן ראיתי סמוראי 94 שהחליפו מנוע מ1.3 ל 1.6 , ועם הזמן הוא שבר את הסרן האחורי משום שלא עמד בעומס ,כנ"ל גם לגבי הצלבים, בגרנד ויטרות יש בעיה של סרן קדמי שעשוי מאלומניום ולעיתים הוא נשבר בזמן מאמץ בעת עלייה, לדעתי קח לך סמוראי 1.3 עם נעילות ,תאמין לי גם חסכוני גם ידני יעשה הכול.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.