צפייה בגרסה מלאה : חובבי רכבי שטח בשלט רחוק - התפקדו
רבים מאיתנו אוהבים רכבי שטח לא רק ב-1:1 אלא גם בקטן... כן, אלה רק צעצועים, אבל של גדולים. הם מורכבים ומשוכללים (וגם דורשים תיקונים ותחזוקה ואינסוף שיפורים ובולעים ים של כסף) כמעט כמו הדבר האמיתי בגודל מלא.
יש זחלנים (רוק-קרולרים) שזוחלים לאט-לאט ומטפסים על כל דבר, ויש רוק-רייסרים שיודעים גם להתפרע במהירויות חבל"ז, ויש סקיילים (SCALE) מדוייקים שלפעמים קשה להבדיל בינם לבין המציאות, ויש מונסטרים מהירים ופרועים שעפים גבוה ורחוק, ויש טרופי טראקים/באחה אלימים באמת עם הנעה אחורית, ויש באגים, ומה לא.
אם נתחשב בקני המידה שלהם (1:10, 1:8, 1:5) אז ביצועי העבירות/מהירות שלהם בלתי נתפסים.
בקיצור - כל מי שיש לו/לילד שלו אוטו קטן בשלט רחוק שנוסע בשטח ורוצה להשוויץ - קדימה! (לא, לא צריך לטשטש לוחית רישוי!... ;) למשטרה ולמשרד התחבורע לא אכפת - עדיין...) אם יש כאן בין גולשי ג'יפולוג הרבה חובבים של הז'אנר כמו שאני חושב - אפשר יהיה להתחיל מפגשים וכו'.
מישהו צריך להיות ראשון, אז אני אתחיל:
זחלן (ROCK-CRAWLER) של עידו (הג'וניור שלי, בן 12.5. אני רק המכונאי וכמובן ספונסר של הכלי)
דגם: VENOM CREEPER
קנ"מ: 1:10
שילדה: מקורית, עריסת אלומיניום.
מנוע: 50 ליפופים FIREBALL
גיר: מהירות אחת. איטית מ-א-ו-ד
מתלים: 4LINK, קפיצי סליל
2 סרנים חיים. נעילה קבועה מאחור (סוג של "זיקה" תוצרת עצמית), נעילה נשלטת (מכנית, כפתור על הסרן, ניתן לשליטה מרחוק) מלפנים
שיפורים: צמיגים HB ROVER 2.2 סרבו הגה טיטניום SAVOX
בקרוב: משקולות לסרן קדמי ולג'נטים קדמיים לשיפור הצמדת החרטום לקרקע בזמן טיפוס, חופת בודי חדשה לגמרי (הפתעה) והבנייה ממשיכה...
7040870409
רגע רגע משהו לא תקין, אה אין מדבקת ג'יפולוג
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=23461
אולי מישהו ירים את הכפפה וייצר מדבקות קטנות
הבודי הכחול הזה (אוף, כמה עבודה השקעתי בו) התרסק שוב לחתיכות והפעם הולך לפח... אבל הבודי החדש כבר ייתן את הכבוד הראוי לג'יפולוג...
תגיד דרור, ואני רציני לגמרי. אם אנחנו בעניין של שטח, ולא בשלט רחוק (אוטונומי לגמרי, זה הקטע שלנו) נוכל להתקבל לקבוצה או שזה רק בשלט רחוק?
BackDoorMan
27-02-13, 09:54
אין פתרון אחר לשיפור אחיזת החלק הקידמי חוץ מהוספת משקולת :confused:
דרור כמה כסף השקעת בזה עד היום? סתם לידע כללי.
מאוד מפתה להתחיל, להביא רכב מארה"ב ולשחק עם זה.
הוו ,פתחת תיבה.... וואחד תיבה :)
לא אפרט כאן ברמה שאתה פרטת (כי לא אצא מזה :) )
ברמת העקרון כרגע ארבעה כלים ועוד זחלן של לוסי בדרך (כנראה יגיע עד סוף השבוע או שבוע הבא)
SAVAGE - 1/8 היה פעם 25 היום אחר לגמרי.....(היריעה קצרה מלהכיל את רשימת השינויים/ שיפורים)
GS 1/8 - באגי תחרותי על כל המשתמע מכך (כרגע עם מנוע סיני פשוט עד שמנוע ה OS יהיה שמיש חזרה)
Thander tiger 1/8 - באגי - רכב אימונים והסעה על מסלולים , (לא רק:)) גם הוא משופר......
Traxxas Stampede 1/10 - רכב חשמלי 2X4 אבל מפלצת לא קטנה.
ואחרון אחרון (לכרגע) בדואר לכן התמונות יהיו מהאנטרנט אבל ....
losi night crawler 1/10 - זחלן.....
7041170421704207041970418704177041670415 70414704137041270422
אין פתרון אחר לשיפור אחיזת החלק הקידמי חוץ מהוספת משקולת :confused:
לא...
הרכבים האלה קלים מאוד(ועם הרבה מאוד כוח), ניתן לוסיף משקל לצמיגים עצמם, אבל הרבה יותר פרקטי להוסיף משקולות לסרן הקדמי.
דרור כמה כסף השקעת בזה עד היום? סתם לידע כללי.
מאוד מפתה להתחיל, להביא רכב מארה"ב ולשחק עם זה.
למה להכאיב?.........
ההשקעה מאוד תלויה במטרה וביכולות (אין לזה גבול)
כמה השקעת עד היום על הגיפ שלך?
לדעתי אחד ישקיע יותר ,אחד ישקיע פחות, אחד ישקיע הרבה הרבה יותר....
אין סוף לשיפורים.
כלים סטנדרטיים פשוטים מתחילים ב 1500 +- ביבוא עצמי.
ככל שאתה עולה ברמה , או ברמת השיפורים הדברים נהיים יקרים יותר, הרבה יותר ועוד קצת. (מחיר כלים טובים יחסית ומשופרים ינוע בין 3500 ל 7000 ,תלוי ברמת השיפורים)
מה שתשבור תשלם (כמו בעולם ה 1/1)
אם הרכב חשמלי - מטענים סוללות - לא זול
רכב ניטרו - פלאגים, בוסטרים, סוללות, דלק....
זה בגדול, מה גדול ענק - ממעוף הציפור והיא עפה שתיהיה בריאה גבוה :)
אם תרצה לרדת לקצת יותר פרטים, אתה יכול להתקשר....
בכל מקרה אם אתה מתכוון לייבא עצמאית, תדאג להביא משהו מוכר בארץ
שיהיו לך איכשהו חלקי חילוף כשלא תרצה לחכות חודש שיגיעו מחו"ל, שיהיה כאן יידע לאנשים - זה מאוד חשוב, בדיוק כמו שכאן בגיפולוג אנחנו משתפים יידע ועוזרים אחד לשני...
זה מה שחפשתי: "
כלים סטנדרטיים פשוטים מתחילים ב 1500 +- ביבוא עצמי."
עכשיו, האם זה כולל שלט רחוק? אם כן, אני מניח בסיסי.
מה שיותר חשוב, במה שווה להשקיע?
ולא פחות חשוב, מאיפה לרכוש? איזה חברות יש בשוק? ממה להזהר ומה נחשב למציאה? (אם אני קונה יד שניה)
חוץ מזה אני בעד JEEPOLOG-RC. אתר נפרד לגמרי :-)
היי יש כמה חנויות בארץ שמוכרות כאלה רק קצת ייקר אנסה לצרף קישורים
http://www.hobbyil.com/tahbivim-al-shalat.html
http://www.hobbymasters.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7% AA.html
http://www.rc-toys.co.il/ProductsList.asp?CatId=3
נתחיל מהתחלה,
כל מה שאכתוב כאן הוא מיידע אישי, בלי מטרת רווח ובלי נסיונות להכשיל (עיין בתחתית העמוד על השלט בצהוב :) )
כשאתה עומד לרכוש כלי כזה ,עומדות בפניך המון אפשרויות.
ההחלטה הראשונה שלך היא אם אתה הולך לקנות קיט או רכב RTR שזה אומר - Ready To Run.
רכב RTR כשמו בד"כ מגיע עם כל מה שצריך , למעט לפעמים סוללות מטען, לחשמלי ובוסטר לפלאגים ,בקבוק תידלוק ודלק לניטרו.
בקיט, הסיפור שונה לחלוטין.
אתה רוכש קיט ומכאן מתחיל להתאים לו - מנוע, בקר (בחשמלי) ,אגזוז (בניטרו) ,סרוואים , שלט, מקלט, בולמים........
כמו שבטח תנחש, להביא קיט (זו האופציה היקרה יותר והמיקצועית יותר) דורש הבנה מעמיקה והשקעה גבוהה.
ההמלצה (שלי לפחות) היא להתחיל ממשהו RTR ואם אתה מתחבר לזה, ללמוד טוב את הנושא (ויש המון ללמוד) ולבנות לך מקיט את הטופ שאתה רוצה, בלי לחץ - אתה יכול בנתיים להנות מה RTR .
ביד שניה המצב לא פשוט, אתה יכול ליפול עמוק מאוד ולהגיע למצב שחדש היה עולה לך הרבה יותר זול (אתן לך דוגמא קלה - את הרכב הראשון שלי קיבלתי מתנה מחבר, כדי להביא אותו למצב של היום השקעתי בו מעל 5K בשקלים..... רכב כזה חדש אתה מוצא בארץ ב 3800+- תוסיף כמה שיפורים והגעת לרכב לפחות באיכות של זה שלי ,רק הרבה יותר חדש....), עכשיו תחשוב שאתה גם מוציא כסף בקניה.
מבחינת החברות המומלצות, אם תשאל יבואנים בארץ, או בעלי אינטרס, כל אחד ימליץ לך על הסחורה שהוא מרויח ממנה, זה טבעי רק שזה לא נעשה בתום :)
תחפש באינטרנט סירטונים, פורומים , תתחיל לחפור קצת תבין מה אתה מעדיף ולפי זה ניתן יהיה להתקדם באיזו חברה עדיפה.
בעניין האתר, אני היום חבר באתר buggyos שהוא בעקרון לכל הרכבים האלה, חברה נחמדים ואוהבים לעזור.
אומנם מעט מאוד חברה ולכן האתר לא "חי" כמו כאן, אבל בהחלט חברה איכותיים, חלקם מתחרים בליגה, עם חלקם אנחנו נפגשים להסיע יחד, לתקן יחד.......
יהיה נחמד אם יהיה גם כאן פורום מתאים ,או אם אנשים מכאן (שלדעתי איכותיים מאוד) יצטרפו לאתר ויעזרו לו להיות הרבה יותר פורה :)
מקווה שנתתי לך את התשובות המיוחלות.
ושוב, זו דעתי בלבד, סביר שלדרור (או לכל אחד אחר שמתעסק בתחום) יהיו תובנות אחרות או נוספות.
אתר נפרד לגמרי? לא... אבל אם יהיו מספיק שמתעניינים ופעילים, למה לא פורום?...
כמה עלה לי עד היום? לא הרבה, יחסית (תלוי איך מסתכלים...).קצת פחות מ-3K במצטבר על הכל כולל הכל במשך שנתיים, כולל חלקים שנשברו וסוללות.
קנייה:
מצאתי את ה-VENOM הזה כאן בארץ, יד שנייה מבחור שבדיוק סיים לבנות אותו אבל לא הסיע בכלל. כלי סטנדרטי חדש לגמרי. החבילה כללה הכל - אוטו נוסע (לשמחתי הוא עשה לא מעט טעויות בבנייה, מה שחייב לפרק את האוטו ולבנות אותו מחדש. מאפס. איזה כיף!), שזה כולל קיט של האוטו (שילדה מתגלגלת עם גיר, דריישפטים וסרנים), מנוע פיירבול 50 ליפופים, שכרגע מספק אותנו, (בעתיד בטח נשחק גם איתו) מקלט, בקר מהירות, סרבו היגוי בסיסי ושלט שני ערוצים ממש פשוט, סוללה ומטען דיגיטלי. כל החבילה ב-1,000 שקלים.
מחיר קיט להרכבה בארה"ב: VENOM הוא זחלן מקצועי זול מאוד ביחס לאיכותו הגבוהה. סביב 120-200 דולר לקיט (תלוי בחנויות ובמבצעים) זה לא כולל סוללה, מטען (רצוי ונוח שתהיה גם סוללה ספייר וחשוב מטען שכולל גם תנינים, כדי להטעין בשטח ממצבר של הג'יפ), אלקטרוניקה (מקלט, בקר מהירות, סרבו הגה), משלוח, מכס וכו'. הכל בידח יכול לעבור 500-600 דולר בקלות.
מגבלות - אין יבוא מסודר של זחלני VENOM לישראל. שברת משהו? תזמין מחו"ל ותמתין שיגיע. יש לאוטו ספר הוראות הרכבה מפורט ולכל חלק יש מק"ט. קל למצוא את החלקים באתרים האמריקאיים. אצלנו נשברו עד היום שני סטים של סטליטים בדיפרנציאל האחורי. החלק לא יקר אבל המשלוח כן, הוא נשבר בקלות ונמאס לחכות שיגיעו מאמריקה אז ייצרתי לו "מיני-ספול" מאולתר שעובד מעולה כבר שנתיים, שבהן הילד טוחן לאוטו את הצורה. נגזרה ציריה חיצונית בגלגל קדמי אחרי שעידו חיזק גלגל יותר מדי ובלי רגש. ציריה עלתה לי 6 דולר בקנייה ועוד 11 דולר משלוח.
קניתי קצת כלי עבודה מתאימים בל.כ: סט בוקסות קטנות (דרייב 1/4), סט מפתחות אלן קטנים, קאטר, סכין חיתוך, קערה מגנטית (חיוני!!! גם כדי לא לאבד ברגים ואומים, ובמיוחד שנופל לך בשטח בורג לתוך העשבים בזמן תיקון שטח מאולתר ואין לך דרך למצוא אותו. עוברים עם הקערה מעל לעשבים והבורג קופץ אליה בעצמו...), בערך 200 שקל על הכל. חוץ מזה צריך בקבוקון קטן של שמן גיר, טיפונת גריז (גריז מוסכים צהוב רגיל עושה אחלה עבודה), שפופרת לוקטייט, שפופרות דבק אפוקסי, סכין חיתוך, מלחם, בדיל, צבעים לחופה (אני מהקמצנים שמשתמשים בספריי צבע רגיל) כדאי לארגן את הכלים + המטען בתיק מיוחד ולקחת אותו איתך ברכב בכל פעם שיוצאים לשטח להסיע.
הצמיגים המקוריים הם זבאלה. קטנים ולא אוחזים. זה תיסכל מאוד את הילד שנוהג מעולה אבל האוטו היה מחליק ולא עובר . החלפתי ל-HB ROVER 2.2 הרבה יותר גדולים בקוטר, ברוחב ובעלי סוליה הרבה יותר אגרסיבית, שעשו קסמים ביכולות העבירות. (עידו: האוטו משעמם עכשיו, עובר הכל). סט צמיגים שמגיע עם "פנימיות" מספוג (יש דרגות קושי שונות) עלה 30 דולר, אבל המשלוח מייקר מאוד, במקרים קיצוניים עד פי 2 ויותר. שווה לשלם קצת יותר לאתר/חנות/מוכר באיביי ששולחים בחינם. לפחות קל להרכיב, כי הג'נטים שלנו עם בידלוקים אמיתיים ולא מצריכים הדבקה.
סרבו ההגה התאבד לנו במפגש ג'יפולוג. התעצלתי להזמין ולחכות שיגיע מאמריקה ורכשתי אחד טוב יותר (SAVOX טיטניום) כאן בארץ אצל ארנון ורפי ב"רוק סוליד" שמביאים מכוניות וחלקים. בערך 270 שקל.
קיט החופה החדשה שרכשתי אתמול (חופת סקייל 1:10 של טאמיה מפלסטיק קשיח, המון חלקים ומפורטת מאוד - ולא, לא של ג'יפ...) מצאתי מוכרים שמוכנים לשלוח בחינם אבל לא לישראל... בעסה. בסוף מצאתי דרך חנות בהונג-קונג, שגובה עבור המשלוח פחות מחצי ממה שדורשים בארה"ב. המוצר בערך 35 דולר, המשלוח עוד 20 דולר. ועוד יצאנו בזול. (בכלל - אני צרכן של תחביבים שנרכשים מחו"ל דרך האינטרנט כבר שנים ושמתי לב כבר מזמן שאתרים/חנויות/מוכרים פרטיים במזרח הרחוק - יפן, הונג-קונג, טיוואן וכו' - הרבה יותר ידידותיים למשלוחים לישראל מאשר אתרים וחנויות בארה"ב).
משקולות - חשוב ביותר לזחלנים כדי לייצר אחיזה במצבים עדינים... יש כאלה שמיועדות להרכבה בתוך הג'נטים ויש כאלה שמדביקים על הסרן. משקולות יעודיות יקרות מאוד, ואפשר לאלתר משקולות להדבקה של חישוקי סגסוגת שאפשר לקנות בכל פנצ'ריה.
חוץ מכל זה יש בלאי ועלויות שוטפות - סוללות אצבע 1.5V לשלט (8 סוללות) שהולכות כמו מים, צמיגים נשחקים ונקרעים, מיסבים נתפסים, חופות נשברות מרוב התהפכויות. אפשר להחליף ולתקן הכל, זה כל הכיף - והקופה מצלצלת ומצלצלת...
שיפורים:
בלי סוף. להכין את הויזה לגיהוץ. אפשר לשפוך אלפי שקלים בלי להרגיש
דיברתי על צמיגים ועל משקולות. זו רק ההתחלה.
הסרנים והציריות באוטו זהים. יש תושבת לסרבו היגוי אחורי. אפשר לבנות מערכת לשליטה מרחוק בנעילות. אפשר לשנות יחסי העברה בגיר ובסרנים. אינספור סוגי מנועים ברמות מומנט/מהירות שונות. אפשר להוסיף יחידות DIG (שליטה בין הנעה אחורית לקדמית) נשלטת מרחוק כמובן, יש גירים עם 2 או 3 הילוכים, כל אלה דורשים שלטים משוכללים ומרובי ערוצים. חוץ מזה יש אינספור מערכות מתלים ברמות שונות, שילדות מוארכות/מקוצרות/קלות יותר, חלקי מתלים והיגוי משופרים מאלומיניום/פלדה, מערכות תאורה, כננות קטנות שעובדות (!!!), מרכבים למיניהם. אין לזה סוף.
המכורים הקשים לא יכולים להסתפק ברכב אחד. ובאמת חשוב מאוד לגלות איפוק ושליטה כי הכסף עף בלי להרגיש, ועכשיו הג'וניור שם עין על קיט סקייל - TRAILFINDER של RC4WD (טנדר היילקס חד קבינה קלאסי עם שילדת סולם ממתכת, סרנים מדוייקים עם נעילות, קפיצי עלים, גיר 2 הילוכים...) וגם על ה-VETERRA TWIN HAMMERS החדש... מצטער. עד כאן. שיעבוד ויחסוך את הכסף.
תביא את הצעצוע כשתבוא ונשחק עם זה קצת. אם יתפוס אז אכלתי אותה :cool:
שאלה, אולי קצת קיטבג....
יש גבול לגודל של צעצוע שכזה? כלומר, נניח ושמתי על באגי מבניה עצמית שלט רחוק, אפשר לטעון שזה צעצוע???
שאלה, אולי קצת קיטבג....
יש גבול לגודל של צעצוע שכזה? כלומר, נניח ושמתי על באגי מבניה עצמית שלט רחוק, אפשר לטעון שזה צעצוע???
עקרונית כן...
למרות שבארצנו הקטנטונת קשה לי להאמין שזה יעבור.
http://www.youtube.com/watch?v=_kEIykO-750
BackDoorMan
27-02-13, 15:35
הזכרתם לי את דדפול מ88 של איסטווד
http://www.youtube.com/watch?v=TTLXJcW3NYo
יעבור מה? על הכביש זה לא יסע, גם לא חלק מספורט מוטורי. ללא מקום לנוסעים או נהג.
השאלה היא אם המשטרה רואה אותי מסיע את זה בשטח, אם הם יחרימו.
או.....- הגיע הזמן!!!
אני בהחלט בעד פורום RC.
לפני כמעט שנה ראיתי את הדברים האלה באינטרנט , קצת חשיפה פה בארץ....- ונדלקתי.
כשנגמר הכסף להחזיק את הדיפנדר האמיתי שהיה לי , הרגשתי צורך בפיצוי .....והחלטתי שאני הולך על זה.
החלטתי שאני רוצה דיפנדר 110 על שלט , זחלן סקייל 1:10 שיהיה חיקוי כמעט מושלם לדיפנדר שהיה לי.
וזה מה שקניתי....
הזמנתי את ה- RTR ( עאלק ...) הרלוונטי מ- RC4WD בקליפורניה , ובספטמבר , כשהייתי שם , הבאתי את זה איתי חזרה לארץ במזוודה.
על כל הצרות שהיו לי עד שהעמדתי את האוטו על הרגליים נדבר בשרשור נפרד בפורום החדש שייפתח...- לא עכשיו.
כמו שאמרתי , זה זחלן SCALE , 1:10 , מהמם ביופיו . הגיע עם כננת , גגון , ובנוסף הזמנתי כמה אביזריי SCALE מגניבים....
הספקתי כבר לשבור זרוע הגה וציריות קדמיות - והחלפתי למחוזקות.
היופי בסיפור הזה , שמחוזקות לדיפנדר אמיתי עולות 4-5 אלף ש"ח , כאן זה עולה רק 6 דולר....
הוא נוסע מדהים.
תוכלו לראות הרבה תמונות שלו בעמוד הפייסבוק שלי.הנה קישורים :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151331611279472.469762.65942947 1&type=3
בלי פייסבוק. להעלות תמונות לכאן.
אחרי שיחות מעמיקות עם שמוליקו, נרכש losi night crawler. נקווה שתוך כמה שבועות בארץ.
אחרי שיחות מעמיקות עם שמוליקו, נרכש losi night crawler. נקווה שתוך כמה שבועות בארץ.
לא לקח לך הרבה זמן להשתכנע ... יפה לך , תיהנה .
אתם יןדעים שזה עדיין צעצועים, נכון?
)לא שזה רע, רק בקטע של מןדעות)
אסף.
ומה עם הג'יפים האמיתיים שלנו? לא סוג של צעצוע?...
רק שבשנה-שנתיים האחרונות נהיה קשה יותר ויותר להינות מרכבי השטח שלנו.
מחירי הדלק מוחקים לנו את התחביב.
לדעתי צעצוע מדליק. והכל בעיני המתבונן.
גם אני נשאבתי, פעם היו באגי מקצועית, מכונית כביש, סטדיום טראק חשמלית ועוד.
באיזשהו שלב נמכרו כולם ולאחר כמה שנים שהבן הגדול שלי הגיע לגיל שאפשר להתחיל קנינו לו מונסטר חשמלית , לאחר כחודשיים בשביל שלא ישעמם לו להסיע לבד קנינו לי מונסטר בנזין....
נסיון העלאת תמונות נוסף :
7045670457
אסף, נכון שזה רק צעצוע. אבל.
כשיש לצעצוע דרפנציאל עם מיסבים, סאטליטים קרוס שאפט ונעילה נשלטת +בדלוקים+אפשרות להיגוי אחורי+בולמי שמן +מתלים ושילדות +++++++
בקיצור צעצועים של כיף.
אצלנו בבית, הבן הקטן שלי רועי, הוא זה שהתחיל עם השיגעון, מאז אנחנו כבר עם הרכב השלישי.
הראשון היה cliff climber של duratrax שנקנה כרכב בנוי ללא אלקטרוניקה, כמובן שנקנתה אלקטרוניקה, חופות, צמיגים, בהמשך נתרם לבן של נמרוד מערד.
70458
השני הוא venom creeper (http://www.atomik-rc.com/Atomik-Creeper-Comp-Crawler-Kit-Red.html)שנקנה כקיט להרכבה מלאה, מראש נקנו צמיגים חדשים ואלקטרוניקה משופרת, בהמשך שידרגנו לסרוו טיטניום עם כוח דחף של 24 קילו, ואז הגיע פרויקט הדגל של החלפת שילדה לשילדה מאלומיניום חתוך בלייזר לפי תוכניות מארצות הברית, כמובן על הדרך הוחלפו הסוללות לסוללות ליפו, והוחלפו יחסי העברה לקצת יותר מהירים, כמובן מודבקים בג'אנטים הקדמיים 160 גרם עופרת בכל גלגל.
70460
השלישי והחדש היישר מהking of the hammers, רכב של חברת vaterra שנקרא twin hammers (http://www.vaterrarc.com/Products/Default.aspx?ProdId=VTR03000)על שם סגנון הרכבים שהוא בנוי עליהם, רכב עם גיר שני הילוכים, סרן חי מאחורה, ומתלה נפרד קדמי עם מהלכי מתלה משופרים, רכב שמעבר לעבירות שלו הוא גם בנוי כמו scale.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ktkg7qahDL4#!
70459
בסיכום כלכלי , כל ההשקעה במשך השנים ועל כל הרכבים לא עברה את המחיר של 15 מכלי דלק.
ולכל החדשים שמתחילים להתעניין יש את הכתבה על הזחלנים בג'יפולוג. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2259-%D7%A8%D7%95%D7%A7-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%98-%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A7)
יואב ורועי
נסיון העלאת תמונות נוסף :
7045670457
מגניב!!!
זו שילדת GELANDE?
כמו שחשבתי, יש כאן מספיק שרוטים בתחום.
צריך לחשוב על מפגש.
מפגש? אפשר להביא את ברבי?
(שאייל ייתן לה סיבוב בלנדרובר)
אסף.
boaz avrahami
28-02-13, 00:19
אם מחירי הדלק לא ירדו אז בקרוב לכולנו יהיה רק כאלו
במיוחד לכבודך בועז, הדלקים עולים הלילה ב-12 אגורות.
... אז מה אתה מעדיף? סקייל או רוק-קרולר או אולי רוק רייסר?
boaz avrahami
28-02-13, 08:16
ברור שקרולר...
אני נטול קורדינציה ;-)
אני חשבתי על זה כמסגרת לחינוך מוטורי/מכני לקטן.
הרכבה של רכב מאפס כולל ציריות, סרנים, גיר, תיבת הילוכים וכו'
רק יגרום להבנה שלו בגיל יותר מאוחר. אני כבר שנה חושב על מתנה
ליומולדת שלו. הבעיה היא שהוא יהיה בן 6 ואני לא בטוח כמה הוא יהיה
מסוגל להבין ו"לעזור".
חיובי דרור , זו השלדה.
אחלה כלי .
סה"כ השקעה עד עכשיו : 4,700 ש"ח. (בלחץ הזמן והג'ננה לסיים אותו עשיתי הרבה טעויות של מתחילים)
מחר אני מסיע במודיעין בצהריים.
אתה מוזמן לבוא לראות , לצלם (ולהראות קצת את הפרצוף ש'ך סוף סוף...).
סוזי המשתוללת
28-02-13, 13:25
תביא את הצעצוע כשתבוא ונשחק עם זה קצת. אם יתפוס אז אכלתי אותה :cool:
זה ייתפוס
שיחקתי עם זה בילדות וקצת התרחקתי מזה עד ש.... הסעתי את הטרקסס סמיט וזהו ... אכלתי אותה
אני לא מכיר את העולם הזה לעומק אבל מצא חן בעיניי מאד יכולת העבירות הגבוהה מאד מחד (קצת פחות מזחלנים יעודיים כמובן) ומאידך בלחיצת כפתור היכולת לנסוע במהירות של 60 קמ"ש
אני כבר מאמן את הבן שלי על כל מיני חיקויים סיניים זולים (הילד בן פחות משנתיים !!!) כדי ש"תהיה סיבה " להוצאה הגדולה של הסמיט
יאללה... איך זה שאין מדבקות ג'יפולוג מיניאטוריות? כיסוי גלגל 2"....
אצלי גם הג'וניור-ג'וניור (יונתן, עוד מעט בן 5), כבר נדלק.
אבל לטעמי זה באמת מוקדם מכדי להעמיס עליו התעמקות במכניקה של הכלי שהיא באמת כמעט אחד לאחד ג'יפ אמיתי, רק ב-1:10... לאט לאט. עוד שנה שנתיים.
70466
חיובי דרור , זו השלדה.
אחלה כלי .
סה"כ השקעה עד עכשיו : 4,700 ש"ח. (בלחץ הזמן והג'ננה לסיים אותו עשיתי הרבה טעויות של מתחילים)
מחר אני מסיע במודיעין בצהריים.
אתה מוזמן לבוא לראות , לצלם (ולהראות קצת את הפרצוף ש'ך סוף סוף...).
יש מצב. נבוא עם עידו והאוטו שלו.
גם אני נשאבתי, פעם היו באגי מקצועית, מכונית כביש, סטדיום טראק חשמלית ועוד.
באיזשהו שלב נמכרו כולם ולאחר כמה שנים שהבן הגדול שלי הגיע לגיל שאפשר להתחיל קנינו לו מונסטר חשמלית , לאחר כחודשיים בשביל שלא ישעמם לו להסיע לבד קנינו לי מונסטר בנזין....
אלעד היו ימים יפים:)
עידו לוריה
28-02-13, 16:58
הספקתי כבר לשבור זרוע הגה וציריות קדמיות - והחלפתי למחוזקות.
היופי בסיפור הזה , שמחוזקות לדיפנדר אמיתי עולות 4-5 אלף ש"ח , כאן זה עולה רק 6 דולר....
נו מה זה בכול זאת לנדרובר :)
כלים מגניבים לאלה .
עידו
נו מה זה בכול זאת לנדרובר :)
כלים מגניבים לאלה .
עידו
לנדרובר חשמלי גם נוזל?
לנדרובר חשמלי גם נוזל?
בטח בתוך הבטריה יש נוזלים.
אלעד היו ימים יפים:)
תומר, באמת היו ימים יפים.
אני מחפש תמונות מהמסלול ברישפון ואעלה אותם מאוחר יותר
סופת המדבר
01-03-13, 07:14
יש מסלול בגן שורק אם עוד לא סגרו אותו
לחבר יש כלי כזה באחה
והיו הולכים לשם כל שישי שבת לתחרויות
יש מסלול בגן שורק אם עוד לא סגרו אותו
לחבר יש כלי כזה באחה
והיו הולכים לשם כל שישי שבת לתחרויות
יש אפשרות לנ.צ?
זה מסלול פרטי?
אתנחתא קטנה ביום שישי בבן שמן
בדיוק בשבוע שעבר הגיעה הBAJA B5.
1\5 מדהים עם מנוע 30סמ"ק (בנזין). אומנם 2X4 אבל לא פחות ממדהים.
למי שיצא לראות, להסיע \ לשחק בדבר כזה גדול זה פשוט כיף לא נורמלי.
אם לא היה נולד לי בן במוצ"ש, בטח הייתי מסיע את זה עכשיו
כמו שחשבתי, יש כאן מספיק שרוטים בתחום.
צריך לחשוב על מפגש.
יאללה תארגן -
בן שמן ?
ככה דרור לא קראתי לי? באסה איתך...
לא ענית בכלל כשהתקשרתי.
תבוא בפעם הבאה. עד אז יהיה אצלנו גם בודי חדש.
בדיוק בשבוע שעבר הגיעה הBAJA B5.
1\5 מדהים עם מנוע 30סמ"ק (בנזין). אומנם 2X4 אבל לא פחות ממדהים.
למי שיצא לראות, להסיע \ לשחק בדבר כזה גדול זה פשוט כיף לא נורמלי.
אם לא היה נולד לי בן במוצ"ש, בטח הייתי מסיע את זה עכשיו
המון מזל טוב להולדת הבן .
ה-BAJA 1/5 בדיוק לגודל שלו עכשיו : )
חיכיתי כל היום, פעם הבאה תשלח הודעה בוואטסאפ, הקליטה הסלולרית לא משהו איפה שאני גר.
בפעם הבאה כבר יהיה לי את הצעצוע שלי (כרגע בדרך).
יש חנות לחלקים מומלצת? אני צריך מטען מהיר, כזה שמתחבר גם למצבר הרכב.
מיכה
לא ענית בכלל כשהתקשרתי.
תבוא בפעם הבאה. עד אז יהיה אצלנו גם בודי חדש.
יש איזו חנות די גדולה בת"א ליד גשר מעריב (בבניין של מעריב, ליד החנות של אמגזית) אבל המחירים בארץ... זה מחירים של הארץ. הזוי לגמרי.
מה שאתה יכול להזמין מחו"ל, תזמין מחו"ל. ארנון ורפי מביאים כל מיני חלקים לצעצועים האלה, אני מאמין שיצא לך יותר זול אצלם מאשר בחנויות.
נאמר לי שמטען זה עניין של 120 שקל. אם זה יקר יותר אני אביא מאיביי.
אם כבר תקנה סוללה LiPO עם מטען מתאים.
סופת המדבר
04-03-13, 22:01
יש אפשרות לנ.צ?
זה מסלול פרטי?
בעיקרון זה מסלול שכל משתתף משלם איזה 500 ש'ח לשנה
ויש שם כל מה שצריך..פרוז'קטורים ללילה.. במה למסיעים .. צינור מים להרטיב את המסלול וכו..
אם אתה עדיין מעוניין אני ישאל את חבר שלי אם הם עוד שם ואם לא אז איפה.
חיכיתי כל היום, פעם הבאה תשלח הודעה בוואטסאפ, הקליטה הסלולרית לא משהו איפה שאני גר.
בפעם הבאה כבר יהיה לי את הצעצוע שלי (כרגע בדרך).
יש חנות לחלקים מומלצת? אני צריך מטען מהיר, כזה שמתחבר גם למצבר הרכב.
מיכה
אני יכול גם להצטרף לחגיגות?
בעיקרון זה מסלול שכל משתתף משלם איזה 500 ש'ח לשנה
ויש שם כל מה שצריך..פרוז'קטורים ללילה.. במה למסיעים .. צינור מים להרטיב את המסלול וכו..
אם אתה עדיין מעוניין אני ישאל את חבר שלי אם הם עוד שם ואם לא אז איפה.
בהחלט אשמח לאינפורמציה נוספת
נאמר לי שמטען זה עניין של 120 שקל. אם זה יקר יותר אני אביא מאיביי.
מיכה, ברמת העקרון 120 שקלים למטען שיודע להטעין כמה וכמה סוגי סוללות (אתה אולי יודע איזה סוג אתה צריך עכשיו, אבל אין לך מושג מה יהיה ברכב הבא :)) זה מחיר די הוגן.
אתן לך כמה קישורים לאחד הספקים שאני עובד איתו - המשלוח לוקח לפחות חודש....... והמחיר הוא משהו כמו 10 דולר ל500 גרם +-.
הלינקים הראשונים יהיו למטענים ואחריהם לספקי כוח, בד"כ זה לא הולך יחד.....
מטען (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balance r_Charger_w_accessories.html)
מטען נוסף (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15379__IMAX_B6_Charger_Discharger_1_6_ Cells_COPY_.html)
ספק כוח (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20968__Hobbyking_60w_Power_Supply.html )
וספק נוסף (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11758__HobbyKing_Power_Supply_100_240v _5A.html)
הלינקים האלה הם לא המלצה ,למרות שהסחורה לא רעה.
יכול להיות שניתן למצוא גם ביותר זול, זה היה הכי מהיר שלי:)
אם אתה מכפיל את המחירים ב 4 (פחות או יותר ערך הדולר) אתה מגיע למשהו שהוא לא רחוק מה 120 ש"ח..... ומחכה לזה לפחות חודש.
ב EBAY זה יכול להיות יותר מהיר, לא חיפשתי שם.
איך אני מוחק את ההודעה ?? כמובן את זאת ולא את הקודמת :)
יש 3 מסלולים בארץ
1 צומת גלילות
2 מושב רישפון
3 מושב ניר משה בדרום
יש 3 מסלולים בארץ
1 צומת גלילות - גם ניטרו גם חשמלי
2 מושב רישפון - רק לחשמליות
3 מושב ניר משה בדרום - גם ניטרו גם חשמלי
יש מסלול נוסף - ONROAD בנשר - לא מתוחזק ברמה הכי גבוהה ובמת הסעה אם ישנה, זה כי לא הספיקו עדיין לגנוב אותה לברזל. (וכן, מתקיימת שם ליגה)
מה האורך של המסלולים האלה? כמה רעש זה עושה? מה נדרש בתחזוקת מסלול?
בכל מקרה, רכשתי מטען (ספק כוח אני כבר אקנה בארץ) וסוללת LIPO נוספת. דרך איביי אז אני מקווה שיגיע מהר. המטען מאנגליה והסוללה מהונג קונג אם הבנתי נכון.
1) מסלול גלילות
מסלול גלילות הוא מסלול טכני מאוד בעל אלמנטים מורכבים, קפיצות דבלים, סינגלים, שקיינים איטיים ומהירים, אלמנטים נוספים כגון דק וצנטרפוגות תמצאו במסלול.
אורך המסלול : 280 מטר.
רכבי שלט שמותרים להסעה : כל הרכבים
2) מסלול ספיד בנגב – ממוקם במושב ניר משה שבדרום.
מסלול ספיד בנגב הוא מסלול מהיר מאוד עם הרבה אלמנטים מיוחדים, כגון קפיצת טריפל, דק, צנטרפוגות הפוכות, אבנים משתלבות, דבלים וסינגלים ואלמנט יחודי למסלול זה הוא העליה שממוקמת לקראת סיום המסלול, אלמנט מרשים ביותר.
אורך המסלול : 350 מטר.
רכבי שלט שמותרים להסעה : כל הרכבים
3) מסלול רישפון
למסלול רישפון שני סוגים של מסלולים האחד מסלול לרכבי 1/8 חשמל מוסבות ומסלול שני לרכבי 1/10 חשמל מוסבות.ש
בשני המסלולים תמצאו את כל סוגי האלמנטים כגון קפיצות טריפל, דבל , סינגל, צנטרפוגות, שיקינים.
מסלול 1/10 חשמל
אורך : 250 מטר
מסלול 1/8 חשמל
אורך 350 מטר
רכבי שלט שמותרים להסעה : רק כבי שלט 1/8 מוסבות, 1/10 באגי 2X4, 4X4 וסטדיום 2X4 חשמליות.
צוטט מאתר אריסון (זהו אתר בעל אנטרסים - יש שם חנות ולכן לא פרסמתי לינק לשם).
מיכה, כל עוד אתה מסיע רכבים חשמליים הרעש הגדול זה של האנשים שמדברים וצועקים וזה הרבה רעש.....
אם בניטרו מדובר, הרעש הוא מספיק חזק כדי שלא תמקם את המסלול לפחות קילומטר מבית מגורים.
המנועים אמנם קטנים, אבל שתי פעימות שמגיע ל 40,000 סל"ד ויש כאלה שגם עוברים את זה.....
תחזוקה? ....
חול מיוחד, השטחה של האיזור, כיסוי בורות, ניקוש צמחיה, תיקון קבוע של הגובלים בין המסלולים, בניית ותחזוקת רמפות, בניית ותחזוקת במת הסעה, מים , חשמל, פרוזקטורים, איזור עם שולחנות לעבודה על הרכבים, "פיט" על המסלול שם יכולים לתדלק + להניע רכבים, גדרות הגנה מסביב למסלול ועוד ועוד ועוד....
מקווה שעניתי על הכל :)
אין לי מושג מה אמרת....מה זה כל המונחים האלה? פרט והדגם:-) יש לי 27 דונם מאחורי הבית. אולי לניטרו ובנזין זה קצת קרוב אבל בשביל חברים לשישי זה מספיק:-)
בוא איתי ביום שישי למסלול בגלילות, (אני מסיע שם כמעט כל שישי) תתרשם ,תראה מה צריך במסלול ומשם נמשיך :)
שאלה חשובה למנוסים ב-SCALE.
המרכב החדש (איכותי מאוד, תוצרת TAMIYA), עשוי פלסטיק קשיח, הגיע סוף סוף מהונג-קונג.
השאלה נוגעת לצביעה.
להבדיל ממרכבים/חופות המגעילים שעשויים לקסן שקוף שצובעים אותם מהצד הפנימי, חופת פלסטיק קשיח מגיעה בצבע לבן וצובעים אותה מבחוץ. התוצאה הסופית כמובן הרבה יותר יפה, אבל מצד שני גם הרבה יותר רגישה לפגיעות.
בדגמים להרכבה של אותו יצרן שעשויים מאותו חומר פלסטי בדיוק (מודלים סטטיים לתצוגה, יש איזה 200 אצלי) אני לא חושב פעמיים וצובע בצבעי ספריי פשוטים של DUPLY-COLOR והתוצאות יפות מאוד ואפילו מרהיבות, אבל כאמור - אלה מודלים סטטיים שעומדים בויטרינה, מוגנים מאבק. כאן אני משדך מרכב SCALE לשילדת רוק-קרולר מקצועי ומשופר שהנהג (הבן שלי) לא דופק לו חשבון ונכנס ראש בראש על כל סלע בסביבה, נשרט משיחים וקוצים, מתהפך לפעמים... צריך צביעה טובה שתחזיק מעמד.
לנוכח התוצאות הטובות שלי בצביעת דגמים, הג'וניור מצפה למשהו יפה.
באיזה צבעים להשתמש ומה תהליך הצביעה הנכון כדי שהצבע ישרוד ולא יתקלף/יתפוצץ?
צבע יסוד? אם כן, איזה, והאם יש בספריי?
צבע עליון?
לכה?
תצבע במה שאתה מכיר ומידי פעם תכניס אותו למוסך לפחחות וצבע :-)
כן, זו הדרך הקלה... ואז פחחות וצבע זה משהו שיקרה כל שבוע...
עידו לוריה
06-03-13, 19:29
דרור תחפש ספרי צבע אפוקסי פוליריטאני יש כזה בחנויות הוא חזק מאוד יחסית לארוסולים , או צבע רכב עם ארברש שזה הכי חזק , בכול מקרא חייב יסוד לפלסטיק ,עם אתה רוצה פרטים תתקשר .
עידו
תגיד דרור, ואני רציני לגמרי. אם אנחנו בעניין של שטח, ולא בשלט רחוק (אוטונומי לגמרי, זה הקטע שלנו) נוכל להתקבל לקבוצה או שזה רק בשלט רחוק?
אוטונומי לגמרי - זה כבר שווה דיון נפרד!
אסף.
יש מישהו שמתכוון להסיע (להזחיל :)) מחר באיזור המרכז?
בן שמן , שבת.....
עם הבן :)
71191711907118971192
מהשבוע הג'וניור בחופש, ואנחנו מתחילים בפרוייקט הבודי החדש. ברגע שנסיים, נקבע תאריך למפגש.
השבוע הגיע המתנה לבן http://www.rcplanet.com/HPI_Mini_Recon_Monster_Truck_2_4_RTR_p/hpi105502.htm
אמנם רק 1/18 אבל ממזר גדול. אשמח למפגש הסעה ע"מ שהילדים יכירו...
הצטרפנו למשפחה... Vaterra Twin Hammers (http://www.jeepsallover.com/showthread.php?18-It-arrived!-Vaterra-Twin-Hammers-unboxing-video&p=19#post19) נרכש והגיע...
דבר אחד בטוח, זה שותה פחות דלק מהצ'ירוקי ומאיץ מהר יותר (או לפחות מרגיש ככה) :D
סער
הגיע המטען והגיעה הסוללת LIPO ולא בזה ולא בזה יש הוראות איך להשתמש....מה הקטע? איזה ספק כוח צריך? עוד רגע אעלה תמונה של כל הרכיבים ואולי תוכלו לעזור לי בלחבר את כולם.
כמה זמן הסוללות האלה נשארות טעונות?
תודה
זחלני סקייל ,
מי בא להסיע ביום שישי הזה בצהריים?
אזור מודיעין...- בית שמש....
(אם לא יהיה חם כמובן....)
בסופ"ש הזה אני בחו"ל...
תזכורת: איך שאני מסיים את הבודי החדש, נקבע תאריך למפגש גדול
זחלני סקייל ,
מי בא להסיע ביום שישי הזה בצהריים?
אזור מודיעין...- בית שמש....
(אם לא יהיה חם כמובן....)
רק סקייל? או שגם האחרים מוזמנים?
הנה התמונה.
תודה
מיכה, מה שאני לא רואה זה את החיבור שיש לסוללה...
האם הוא תואם את מה שיש למטען, או שצריך מתאמים?
אם תואם ,הפעלת המטען לא יותר מידי מסובכת,
אם אתה באיזור ראשון לציון, קפוץ אליי, קפה והסברים עלי.
אגב, אם מה שיש בתמונה זה כל החלקים, אז אתה צריך גם שנאי..(ספק כוח למטען)
לדוגמא.... (http://www.ebay.com/itm/Universal-12V-6A-72W-AC-DC-Power-Supply-Adapter-Charger-for-PC-LCD-monitor-TV-/400417637502?pt=PCA_UPS&hash=item5d3ac0447e#page=display)
אין לי ספק כוח ובאמת אין לי מתאם לסוללה.
מאיפה משיגים את שניהם?
אחרי שיחה אתמול עם הדואר, כנראה שהרכב יגיע רק בעוד שבועיים שלושה. נקווה שלא יהיו הפתעות לרעה. עם הרכב אמורה להגיע סוללה נוספת.
מיכה,
לדעתי הספק הוא 12V כדי שתוכל לטעון גם ברכב, היום הסטנדרט הוא שהפלוס במרכז.
יש לי אחד דומה לזה בעבודה שאנחנו מטעינים אתו סוללות לציוד תקשורת נייד.
אתה מחבר את הסוללה למחבר המתאים, קובע כמה תאים יש ואיזה סוג עם TYPE ו +/-
קובע את זרם הטעינה (לא מומלץ לטעון בזרם גדול מדי סוללות LIPO).
אחרי זה לוחץ לחיצה ארוכה על START הוא יעשה בדיקה ויטען את הסוללה.
יש מטענים שדורשים גם את החיבור הנוסף (עם החוטים העבים שמתחברים לרכב) והם
טוענים משם. יש מטענים שעושים את ה Sense לבד לפי המחבר הקטן.
עוד הערה:
מסתבר שיש כמה מקרים של סוללות LiPO שנשרפו בזמן טעינה ושרפו גם את
הבית יחד עם הסוללה. ההמלצות בגדול הן:
1) לא לטעון סוללות חמות (אחרי הפעלה)
2) לא לטעון סוללות חבולות עם פגיעה באריזה או עם עיוותים.
3) לא לטעון בזרם טעינה גדול מדי.
4) לא לטעון לאורך זמן ארוך מדי.
5) לא לטעון ללא השגחה.
תודה ראיתי סרטון ביוטיוב על המכשיר והורדתי הוראות מהאינטרנט. בפסח אני אסע לחפש ספק כוח ומתאם לסוללה.
לוסי הגיעה, אין לי דרך להטעין את הסוללות.
יש איזה מפגש היום?
תודה
עידו לוריה
22-03-13, 11:54
תתחדש נראה אחלה כלי .
עידו
בין המפלצות אני יותר מתחבר לקונספט הזה: רנגלר רוביקון (http://axialracing.com/products/ax90027?utm_source=exportal_ax90027&utm_medium=728x90_exportal&utm_term=ax90027_Jeep_Kit&utm_content=Jeep_Kit_728x90&utm_campaign=Jeep_Kit_AX90027) וידאו (http://www.youtube.com/watch?v=AN62EyJQZbE&feature=player_embedded)
הרוביקון הזה הוא הרכב הבא....אחרי שהאישה תפסיק להתעצבן עלי ואולי יהיה לי איך לשלם את זה :-P
נסיעת מבחן באדיבות שמוליקו שעבר איתי על האוטו והסביר לי מה שצריך (להתעין את הLIPO האלה זה לא דבר טריוויאלי), חלקים שהיו חסרים לי (מתאמים וספק כוח) באדיבות טיסני דור מפ"ת (עידו אם אתה חושב שזה מגניב, תראה את ה1:5 של טארקסס, מטורף לגמרי. מונע על ידי מנוע בנזין 2 פעימות. לא ניטרו). קניתי אצלם מטען פשוט וטיפש לסוללת ניקל מטאל וחיישן חום לשים על הסוללת LIPO. קניתי גם ספק כוח של 5 אמפר למטען. כמו שכתבתי, לא זול כמו שאפשר להשיג באיביי אבל זמין ועכשיו.
הרכב עצמו חמוד לאללה, מאוד נהנתי לעלות איתו כל מיני דברים. אחרי שהסוללות תהיינה טעונות אני אצלם כמה תמונות בחצר.
מקווה שתוך שבועיים יהיה איזה מפגש. צריך לסדר מסלול בבית:-)
ווידאו קצר. כלי חמוד מאוד. יש לי עוד הרבה להתאמן
http://www.youtube.com/watch?v=jVbYHe75dW0&feature=youtu.be
מישהו בא להסיע היום אחר הצהריים?
אשתי צלמה.
בניתי לי מסלולון בחצר בשביל להתאמן. הבולי עץ בהתחלה קשים:cool:
אני אשמח לבוא אם זה יהיה באיזור שלי. אמנם קצת קריר ומטפטף אבל זה כיף:D
theclimber
23-03-13, 19:17
הרוביקון הזה הוא הרכב הבא....אחרי שהאישה תפסיק להתעצבן עלי ואולי יהיה לי איך לשלם את זה :-P
נסיעת מבחן באדיבות שמוליקו שעבר איתי על האוטו והסביר לי מה שצריך (להתעין את הLIPO האלה זה לא דבר טריוויאלי), חלקים שהיו חסרים לי (מתאמים וספק כוח) באדיבות טיסני דור מפ"ת (עידו אם אתה חושב שזה מגניב, תראה את ה1:5 של טארקסס, מטורף לגמרי. מונע על ידי מנוע בנזין 2 פעימות. לא ניטרו). קניתי אצלם מטען פשוט וטיפש לסוללת ניקל מטאל וחיישן חום לשים על הסוללת LIPO. קניתי גם ספק כוח של 5 אמפר למטען. כמו שכתבתי, לא זול כמו שאפשר להשיג באיביי אבל זמין ועכשיו.
הרכב עצמו חמוד לאללה, מאוד נהנתי לעלות איתו כל מיני דברים. אחרי שהסוללות תהיינה טעונות אני אצלם כמה תמונות בחצר.
מקווה שתוך שבועיים יהיה איזה מפגש. צריך לסדר מסלול בבית:-)
לטראקסס אין 1:5, כנראה שראיתה של לוסי, hpi או של rovan.
אם זה היה 4X4 זה לוסי, אם זה 2X4 אז או HPI או ROVAN
אני לא יודע, המוכר אמר לי טראקסס אבל אולי אני לא הבנתי נכון. זה 2X4 מונע בנזין.
כבד וגדול.
העניינים מתקדמים לא רע.
כאמור, לפני קצת יותר משבועיים הגיע סט הבודי של SAND-SCORCHER מתוצרת טאמיה. ככה זה אצלנו, מתים על חיפושיות.
מכיוון שהבעיה העיקרית שלי זה זמן פנוי שפשוט אין, החיפושית חיכתה וחיכתה עד שמצאתי כמה שעות להתחיל לעבוד עליה.
זה בודי שמיועד במקור לבאגי 4X2 חשמלית של טאמיה עם מהלכי מתלה די קטנטנים. כדי להתאים אותו לשילדת ה-VENOM עם הגלגלים הענקיים ומהלכי המתלה החריגים וכו', היה צריך לחתוך ולשייף ולקדוח לא מעט בפלסטיק הלבן החי...
71437
ואז הגיע הזמן לבחור צבע. הילד רצה אפור עכבר, אז עברתי ב"טופ-קולור" וחזרתי עם תרסיס אפור מטלי כהה בגוון K7Y מקורי של VW (אם כבר VW אז עד הסוף) + תרסיס יסוד לפלסטיק + תרסיס לכה מבריקה לגימור. שלוש שכבות יסוד + החלקה, שלוש שכבות צבע עליון ושלוש שכבות לכה - וזה מה שיצא.
7143871439
נשאר שלב הדיטיילינג - כל מיני חלקים שיש בקיט הבודי כמו פנסים, ניקלים, חלונות, מראות, מגבים, דמות של נהג... מה שכל כך יפה אצל טאמיה, זה לא רק רמת הדיוק הגבוהה של המוצר, אלא שהם גם לוקחים בחשבון שזה משהו שאמור לנסוע בשטח - ולכן הכל מסיבי ומתחבר עם ברגים, מגניב, שיהיו בריאים היפנים האלה...
וכמובן בסוף - יגיעו כמה מדבקות ג'יפולוג מוקטנות...
מגניב ביותר.
בקצב שאני מתקדם, אצטרך בודי חדש גם כן. חשבתי לשים בודי של F150 או חיפושית :-) ראיתי בפורומים ששמו על השלדה של הנייט קרולר
טוב, סיימנו עם פרויקט הבודי לתפארת. יש לי עוד מה ללמוד על הכנה נכונה לצביעה, אבל בסה"כ יצא יפה מאוד.
עכשיו הגיע הזמן לשרוט אותו בסלעים, כלומר מפגש גדול ושמח של חובבי הז'אנר....
בן שמן, שישי הבא אחה"צ או למחרת, שבת בצהריים, עם מנגל ובירות ברקע?
722417224272243
דרור, איך אני משיג מדבקות גיפולוג כאלה ?
לי אישית, שישי הבא אחה"צ נשמע לא רע בכלל.
זו "מדבקה" שעשיתי באילוסטרייטור, מודפסת על נייר במדפסת לייזר צבעונית, מודבקת על לוחית הרישוי ומצופה בלכה.
למפגש אני אשתדל להביא מדבקות אמיתיות של ג'יפולוג... בקטן.
רק קודם כל בואו נחליט על תאריך.
מחר מעולה לי. בשבוע הבא אני בראש פינה(צריך המלצה על טומקארים באיזור). בשבוע אחרי זה אני פנוי למיטב ידיעתי.
אני כבול לשבוע הבא. שבת ילדים.
אז שישי או שבת - לבחירתכם, או שאחליט שרירותית ומי שירצה לבוא - יבוא.
לאחר שהבאנו את הרוביקון האמיתי1:1 מארהב ביבוא אישי השבוע חזרנו ממואב יוטה 2013,
והבאנו את אחיו הקטן :2012 jeep wrangler unlimited rubicon-axial בינתיים מתאמנים בבית
ובחצר האחורית-חורשן,אשמח להצטרף בהמשך.
שישי מתאים לי, מה השעות הנוחות לכם?
14:00 +- ?
מי בפנים ואיפה?
נבוא בשישי, 12.4.2013 - סופ"ש הקרוב.
מתי? 14:00 זה סבבה.
איפה? יער בן שמן, בכניסה מכביש 443 למצפה מודיעין (איפה שנפגשים כל רוכבי האופניים). ממשיכים 100 מטר דרומה ופונים ימינה, עוברים מתחת לגשר (כביש 443) ומתעקלים שמאלה ואז ממשיכים עוד 200-300 מטר.
מה בתוכנית? יש בצד הדרך ערוץ סלעי נחמד, מין "רוביקון טרייל" קטן שמעניין ומאתגר עבור הסקיילים, ויש גם סלעים גדולים יותר שמתאימים לקרולרים.
הפתעה! - אני אשתדל להביא מדבקות ג'יפולוג קטנות שמתאימות לרכבי ה-RC... הכמות די מוגבלת נכון לרגע זה (רק גליון אחד = בערך 150 מדבקות), אז כל הקודם זוכה...
תבואו עם הילדים, תביאו בירות ומצב רוח טוב.
מיכה, אל תתבאס, יהיו עוד מפגשונים, כי כולם רוצים להסיע כמה שאפשר.
נהפוך את זה למשהו די קבוע, פחות או יותר.
72656
סבבה, אני בנתיים מתאמן ומשפר את הצעצוע. קניתי משקולות לגלגלים כי הוא כל הזמן מתהפך לי במדרגות גבוהות. הייתי רוצה מנוע קצת יותר חזק אבל עוד לא הבנתי מי נגד מי וכנראה אצטרך להחליף גם את הESC ולא ממש בא לי להשקיע כרגע.
דרור, אני מרגיש טמבל.
לא מצליח לזהות את נקודת המפגש. (אני לא רוכב על אופניים)
התמונה מוצפנת?
אפשר נ.צ?
סליחה....
מצאתי
כן, המפה מוצפנת :)
וכן ההוראות ברורות.
זה לא היה משהו שכוס קפה לא סידר :)
N1151265
E145486
רשת ישראל הישנה :)
אני לא אגיע. אנחנו בצפון סופ"ש....
אבל דרור, תשמור לי מדבקה!!!
מגיע עם summit מבית traxxas, דרור חסכת לי להתחיל לשפצר את המדבקה הרגילה...
נו, אז אך היה...????
שמוליק., דרור....???
אני עוקב אחר השרשור ונהנה מהתמונות....
מעניין אותי אך היה היום במפגש..? תמונות אם יש.??
היה כיף, תפסנו סלע אחד שנראה תמים שהעסיק אותנו לפחות שעה... יש תמונות, איכותיות, בתנאי שהצלם ישחרר אותן כבר...
מאמין שהיה שמח ומהנה, אחכה לתמונות שיועלו אולי בהמשך...
ואף , מקווה להיצתרף במיפגש הבא... אם אחד משלי..:cool:
מה היה לנו שם?
פלאגים, שטאנגה, שמן ברקס, והאלמנט - און דה האוז :)
שני סאמיתים, ואנום אחד ולוסי אחד.
כמה חברה שבאו להנות, באגי קטנה שנתנה הופעת אורח קצרה וקפה נחמד.
היה ממש כיף,
צריך להפגש על בסיס קבוע :)
ננסה להעלות כמה תמונות, לא אני הצלם, אני רק השליח, הקרדיט לאחי, איציק ורסנו :)
כמובן שהתמונות הוקטנו (ולכן איכותן נפגעה קצת) אבל עדיין אפשר לטעום קצת ממה שהיה שם.
תהנו.
7282572837728387283972840728417284272843 7284472845728467284772848728367283572824 7282372822728267282772828728297283072831 72832728337283472849
ממש "איכות נמוכה"...
תמסור לו את מחאתנו...
ושימשיך לשחרר תמונות!
... והחיפושית תיכנס שוב לפחחות וצבע בקרוב...
מגניב. מקווה לא לפספס את הפעם הבאה.
מה הורכב על הלוסי? מצלמה?
ממש "איכות נמוכה"...
תמסור לו את מחאתנו...
ושימשיך לשחרר תמונות!
... והחיפושית תיכנס שוב לפחחות וצבע בקרוב...
אתה צריך לראות את התמונות בגודל מלא ובפורמט שהן יצאו מהמצלמה לפני שהרסתי אותן בהקטנה.......
אני אנסה עוד מעט להוציא מה ששרד מהמצלמה שהיתה מורכבת לי על הלוסי לפני שהיא התפגרה.
מקווה שאצליח :)
מגניב. מקווה לא לפספס את הפעם הבאה.
מה הורכב על הלוסי? מצלמה?
כן, אבל היא החזירה את נשמתה לבורא ואני לא מצליח להוציא ממנה כלום.
אנסה לתקן אותה ולשפר לה את המיקום....
איזו מצלמה זו? איפה היא שומרת את הסרטים?
יש לה זיכרון פנימי של 4 גיגה.
הבעיה שהיא לא הצליחה בכלל לצלם ,כנראה חטפה מכה על ההתחלה....
היא כבר במצב עבודה חזרה, לא ניראת טוב :) אבל אנחנו לא בתחרות יופי....
ואין לי כרגע שום אינדיקציה אם היא מצלמת או לא, הלד שאמור לדלוק לא דולק גם כשהיא מצלמת.
וזו המצלמה (http://www.ebay.com/itm/Fly-DV-camera-FPV-Video-Aerial-Camera-4GB-for-RC-Plane-Airplane-Helicopter-/180920192538?)
אני עוד מנסה להשמיש אותה חזרה
נראית נחמד. הזמנתי לי אחת נראה איך עובדת. אני חושב לבנות בודי מינימאליסטי מאלומיניום ללוסי שלי. אני אעשה בו מקום מיועד למצלמה.
במהלך היום שי יעלה כמה סרטונים שכעת בעריכה
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
היה כיף, תפסנו סלע אחד שנראה תמים שהעסיק אותנו לפחות שעה... יש תמונות, איכותיות, בתנאי שהצלם ישחרר אותן כבר...
קודם כל, תודה על אחר-צהריים מהנה.
ותודה מיוחדת לשמוליק...
גם על הטרמפ וגם על זה שהוא העלה חלק מהתמונות שצילמתי כדי שלא תרצחו אותי עד ששאר התמונות יעלו.
מאחר ומדובר בסדר גודל של 300 תמונות, העלתי אותן לגלריה בכתובת הבאה:
http://varsanno.com/pics/2013_04_rc_cars/
פשוט ללחוץ על תמונה כדי לראות הגדלה...
היה פשוט כיף... הכי חשוב- רוב תודות לצלם הבית, הגלריה עושה תיאבון לעוד. יש רעיון למיקום לפעם הבאה שתבוא עלינו במהרה?
יש המון מסלעות נחמדות באיזור הזה. בכל פעם נבחר אחת אחרת. ראית כמה זמן אפשר לשחק על סלע אחד...
http://www.youtube.com/watch?v=ucHe7_C0ENI&feature=youtu.be
היי זה הסרטון שיצא עם חלק מהתמונות ששמוליק העלאה בהתחלה :)
רוב הצילומים הם של הסאמיט שלי כיוון שאני נוהג ומצלם בו-זמנית, אז רצוי שאני אסתכל לאן אני נוסע ;)
תודה לצלמים,
אחלה סרטון ויופי של צילומים.
איפה המדבקות המוקטנות ?
או שפיספסתי משהו ?
לא פספסת. יש מדבקות והן חולקו למי שהגיע, אבל לא כולם הדביקו אותן עדיין...
בשורה טובה - בסוף יש המון מדבקות וכל מי שיגיע למפגשים הבאים יוכל לקחת כאוות נפשו.
אחרי שעתיים עבודה (כולל סרטונים ביוטיוב כדי לראות איך לעשות את זה) יש משקולות על הגלגלים הקדמיים (134 גרם במקור - 208 גרם כרגע בכל גלגל) וחתכתי את הספוג לתצורת כוכב.
מחר נבדוק אם יש שיפור באחיזה.
הבעיה העיקרית היא שהמשקולות שקניתי לא באמת מתאימות לג'נטים של הלוסי נייט קרולר. לכן הייתי יכול לשים כמות יחסית קטנה. קיוויתי לפחות ל100-150 גרם על כל גלגל אבל נראה אם ילך טוב.
evyatar miller
08-05-13, 00:22
אני מתכנן לקנות את הvaterra twin hammers....יש המלצות?
ומתי המפגש הבא?
אביתר,
איזו סוג המלצות אתה מחפש?
אני יכול לומר שאני מאוד נהנה ממנה.
יש לה בעיה עם הסרוו של הטרנספר, אצלי הוא הלך די בהתחלה, אבל החלפתי אותו למשהו יותר מוצלח (27$) ועכשיו זה בסדר.
תזמין גם סוללות גדולות יותר ומטען, המקורית מספיקה ל 20 דקות.
סער
אביתר מילר
08-05-13, 16:18
סער
איפה אני יכול למצוא סוללות גדולות יותר ומטען?
אני קונה אותו מחנות פה בארץ
evyatar miller
08-05-13, 17:36
לא יודע...מכס?
סוללות? מי קונה סוללות בארץ? ;)
שלחתי לך הודעה פרטית עם לינקים רלוונטיים לחנות של "הסיני" - הובי קינג.
בארץ אותו מוצר עולה פי 3 (לפחות)
כיון שהסכום הוא מתחת ל 50$ אין לך מכס.
סער
evyatar miller
08-05-13, 18:27
אוקיי תודה רבה על העזרה
אביתר מילר
08-05-13, 20:25
יש מכס על רכב ב400$ מאיביי?
זה עצוב שהגענו למצב הזה - אבל זה ממש אידיוטי לרכוש חלקים מכל סוג שהוא לתחביב הזה בארץ.
היצע החלקים והשיפורים לזחלנים כמעט אפסי והמחירים בשמיים מהסיבות הידועות.
כלל ברזל - לא קונים כלום אבל כלום בארץ! יש הכל באיביי.
רשמית, עד 75$ כולל המשלוח, אין מכס.
על פריט של 400$ תשלם גם דמי משלוח לא קטנים ועל הכל גם מכס, מע"מ, מס עננים ושאר זנבות שיכולים להגיע ל-50%... מדינת גנבים כבר אמרתי פעם? (מישהו צריך לממן את הבונוס בגובה ארבע משכורות!!!! שעובדי רשות השידור למשל מקבלים עכשיו... או את הפטורים ממיסים של חברת טבע למשל)
evyatar miller
08-05-13, 21:05
תודה
evyatar miller
08-05-13, 21:08
כמה יצא לי בסופו של דבר?
הכלי עצמו-324$
משלוח-63$
מכס-?
מעמ-?
חישוב גס מאוד: 50% בערך על 387$ (מחיר הפריט+משלוח) = 193.5$. זאת אומרת, אצלך בבית אחרי ששילמת בערך 580$. זה לא מדויק על הסנט אלא פלוס מינוס ויכול להיות שאני טועה... אל תתפוס אותי על אחוזים בודדים.
אם אתה שואל אותי, עדיין כדאי.
evyatar miller
08-05-13, 21:23
זה בטוח יעלה בערך ככה?
או שלא תמיד מתייחסים לזה במכס?
אתה שואל אותי כאילו אני עובד במכס... תגיד תודה שזה לא חלקי רכב בטיחותיים ואז היית צריך גם אישור מאדןן ברדה במשרד התחבורה...
היייי גם אני נפלתי לעינין הזה לפני בערך 3 חודשים קניתי losi 5 לבת שלי כלי מגניב מאוד גדול די מהיר ואם יש איזה מיפגש בעינין אשמח להגיע
בואו נראה... יום שישי, צהריים, בעוד שבועיים ויום (24.5), איזור בן שמן... נמצא לנו מסלעה חדשה.
יש לכולם מספיק זמן לשפצר את הקרולרים שלהם, אם יש לכם חברים שגם בעניין, תיידעו אותם. כמה יותר זחלנים בשטח, ככה יותר מגניב...
וכמובן - יהיה כנראה חם, אז להתארגן על הרבה שתייה קרה, בירות ונישנושים.
אני מזכיר שאני מביא מדבקות ג'יפולוג קטנות לכולם.
אם עדיין לא הזמנת מחו״ל, תחשוב שוב, המכונית מגיעה עם שלט רדיו וכשאני קניתי עצרו להם את המשלוח והם נאלצו להחליף את כל המשדרים.
דבר עם רוק סוליד, המחיר שם סביר ביחס לחו״ל (אם לוקחים בחשבון משלוח ומיסים כמובן).
סער
אתם טועים ומטעים!
אם מיובא מארה"ב אז אין שום מכס.
על מכונית צעצוע אין גם מס קנייה
יש רק מע"מ. אצלי על עסקה של 400 דולר בערך שלמתי 232 ש"ח מע"מ.
מה שכן, תבקשו שבתיאור המוצר ירשמו TOY CAR, אצלי היה כתוב משהו אחר והמלה היחידה המובנת היה RADIO אז חטפתי מיסים של רדיו (מס קנייה+מע"מ). בבירור טלפוני הם הודו שכנראה נפלה שגיאה ואחרי ששלחתי להם חשבונית שבה היה כתוב שזה מכונית צעצוע, הם שלחו לי דרישת תשלום חדשה ומתוקנת ועם זה שחררתי את המכונית מהדואר.
evyatar miller
09-05-13, 14:41
לא כל כך הבנתי
הרכב כן מארה"ב....אז אין מכס ומע"מ?
איו מכס בגלל שמארה"ב
איו מס קנייה כי זה צעצוע
יש מע"מ כי זה ישראל
evyatar miller
09-05-13, 16:28
אוקיי תודה
זה יוצא טיפה יקר...
יש המלצות על משהו יותר זול?
יש מבצע של 299 דולר ללוסי נייטקרולר RTR. לדעתי אחלה של כלי למי שרוצה עבירות נטו (מאוד איטי בנסיעה) ולא רוצה להשקיע בנעילות וכדומה. אבל שוב, זה לא ROCK RACER אלא ROCK CRAWLER. עבירות מעולה אבל איטי לאללה.
evyatar miller
09-05-13, 17:43
איפה יש מבצע?
איביי, חפש LOSI NIGHT CRAWLER
לדוגמא:
http://www.ebay.com/itm/Team-Losi-1-10-Night-Crawler-RTR-w-LED-Lights-LOSB0104-/230976591309?pt=US_Radio_Control_Control _Line&hash=item35c74715cd
BackDoorMan
18-05-13, 11:31
דרור, זה ראית ?
http://www.youtube.com/watch?v=LHzRnQHBKCw
עידו לוריה
18-05-13, 16:23
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M7q1lAxX-fc#!
עידו
BackDoorMan
18-05-13, 16:27
http://www.youtube.com/watch?list=UUzd4Q_OHGeIKrysHhIC16kw&feature=player_embedded&v=1OCPXovfKrI#!
נראה ממש שימושי
http://www.youtube.com/watch?v=Fl3mbg4zPUQ
אפשרי בהחלט.
כל מי שמעוניין, אני אהיה באותו מקום בו נפגשנו בפעם הקודמת, בסביבות אחת וחצי-רבע לשתיים
דבר אחד בטוח - יהיה חם, אז תביאו שתיה קרה וכובעים לילדים...
יש סלע אחר שאיתרת בסביבה?
כמו שאמרת יהיה חם ואולי כדאי למצוא משהו מוצל
מחר יהיה חם נורא. זו באמת בעיה.
סלעים אחרים יש בלי סוף, אבל צריך לצאת למסע איתור קצרצר. האם הם יהיו גם מוצלים? אין לי מושג.
אבל חם יהיה בכל מקום בארץ וזו רק ההתחלה - חכו מה יקרה בקיץ הקרוב שהולך להיות חם מהממוצע.... אז תביאו כובעים וצידנית עם שתיה קרה. למי שמתעייף וצריך לנוח, יש עצים ושולחנות ממש ליד.
בכל מקרה אני אבוא לשם. אני מביא איתי מדבקות ג'יפולוג קטנות למכוניות על שלט. יש מאות מדבקות, לא לדאוג.
אם יהיה לי זמן בבבוקר אני אתן קפיצה לאתר מקום מתאים באיזור,
צריך נגישות לפרייבטים?
נגישות לפרייבטים תמיד רצויה. למרות שמחר אני אבוא כנראה עם הג'יפ.
טוב, רק עכשו ראיתי שאתם קובעים להיפגש...ומכיוון שמאד רציתי להיות שם ... היום זה כבר עבוד....אז לפחות ספרו ? אך היה..???
כמו תמיד. קטן ונחמד.
בפעם הבאה נודיע קצ תקודם, שאנשים יתארגנו ויבואו
טוב, רק עכשו ראיתי שאתם קובעים להיפגש...ומכיוון שמאד רציתי להיות שם ... היום זה כבר עבוד....אז לפחות ספרו ? אך היה..???
+1 ....
היה נחמד וחם. מקווה שמפגש הבא יהיה אצלי. נבנה מסלול ונתחרה קצת. הבן של דרור ניצח אותי בתחרות קצרה שעשינו. הלוסי איטית מאוד ביחס לכל השאר.
זה בסדר, הוא מנצח גם אותי....
בפעם הבאה נעבור שם יום-יומיים קודם, נאתר "גן סלעים" מתאים, נסמן בסס"ל או משהו דומה סוג של "מסלול" שיכלול הכל מהכל - ואז נתחרה/ע עליו.
עזוב, תראה איזה סלעים יש לי בבית קודם. עכשיו כשאני מנקה את החצר לקראת המעבר גיליתי כמה מסלעות חמודות.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-WcYi0hv6O8
אומנם RC אבל לא בדיוק קטנה..
GodsFather
28-05-13, 12:43
לא יודע אם היה כאן -
http://www.kickstarter.com/projects/2017062404/b-go-beyond?ref=category
אז גם אני מצאתי את עצמי קונה צעצוע כזה... קרולר מגניב..(אנסה להעלות תמונות בהמשך)
האם יש מקום נחמד לבדוק יכולות באיזור ראשון?
ואם עדיין מתקיימים המפגשים אשמח להצטרף.
גיא
נו מה יהיה עשיתי כמה שינוים לerevo בואו ניפגש בבור בתל ברוך יש מקום להסיע יש עליות יש ירידות בקיצור יש מהכול אני יהיה בשעות הצהרים באזור למי שמעונין
מחר בצהרים אני בבן שמן,
מי מגיע?
דרור??
מיכה??
...?
?
לא יודע אם אצליח להגיע, אם כן אשלח SMS או אתקשר.
תעדכן היכן
בדיוק קנינו עוד קרולר Redcat RS10 XT
וגם הספקנו לשרוף לו סרוו אחד - היגוי 4X4X4
http://www.redcatracing.com/core/media/media.nl?id=15072&c=849850&h=5b61cea82b52a47c58f5
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=73600&page=6&p=506801&viewfull=1#post506801
זה המקום
איזור השעה 14:00 +-
כמו בפעם הקודמת.
ואפילו אולי נחפש מקום קצת יותר בפנים...
באותו עניין.... כמעט:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=81980&p=554589#post554589
יש שותפים למפגש ביום שישי?
גיא.
מכיוון שגם יונתן (עוד חודש בן 6) החליט שהוא בעניין של לבנות ג'יפים בשלט רחוק, עוד קרולר הצטרף לאוסף, הפעם משהו שונה לגמרי - קרולר לגו.
190 דולר החליפו ידיים בחנות בניו יורק, וקופסא ענקית סתמה לי את המזוודה עד כדי צורך להעביר בגדים וכו' לתיק היד.
במשך יומיים הילד בנה תחת השגחתי. לא היה לו קל, בכל זאת מיועד לבני 11 ומעלה ובפירוש קצת מסובך לגיל שלו, אבל הוא הצליח. התוצאה הסופית די מפתיעה.
תובנות:
האוטו מורכב מאוד - יש לו שני מנועים (אחד לכל סרן), סרנים עם פורטלים(!!!) בקצוות, סרבו אחד שמפעיל היגוי ל-4 הגלגלים ומתלה 3 לינק די ייחודי (ציר ההיגוי עם צלבים שיושבים בתוך כיסוי כדורי מסיבי, מעין "בירפילד" שמשמש כלינק מרכזי, + שני לינקים בצדדים)
מרכז הכובד גבוה מדי. זה האילוץ של מרכב מלגו שצריך להיות מעניין עבור ילדים. בלי המרכב האוטו יציב להפליא.
אבל מצד שני - כלום לא מתפרק גם בהתהפכויות אלימות למדי. שיטת החיבור עם פינים חזקה וטובה.
הדיפרנציאלים פתוחים - כמובן שישר עלה לי לראש לאלתר לו "נעילות" - להוציא את הדיפרנציאלים ולהכניס במקומם ציר פשוט. זה מהיר לביצוע, אבל כנראה יש הרבה מחשבה מאחורי זה - כאן הכל מפלסטיק, וביטול של דיפרנציאל יעמיס מאוד על צלבים, צירים ושאר חלקי הפלסטיק וישבור אותם אחרי כמה דקות של עבירות.
גם הצמיגים לא מספיק גדולים ואוחזים לטעמנו, אנחנו עכשיו בחיפוש אחרי משהו טוב יותר שיתאים לג'נטים הייחודיים של לגו.
לא היינו מתנגדים גם למנועים גיבורים יותר עם יותר מ-6 סוללות AA רגילות, שיתנו לכלי יותר כוח.
ועדיין זה כלי מדליק, זוחל לאט ויפה, עם מהלכי מתלה יפים ויכולת עבירות די מפתיעה וכמובן פוטנציאל לכמה שינויים שרק רוצים. הילד מפרק ומרכיב, מתאמן בנהיגה ולומד לקראת המעבר המתבקש בעתיד לזחלן אמיתי.
8472884729
לא הבנתי דרור,
אתה פונה עכשיו לחלק היצירתי שלנו?
אנחנו צריכים לדמיין איך העיסק נראה?
לא נראה לך שכדאי לתת פה איזו תמונה או שתיים שנשטוף גם את העניים?
GodsFather
27-02-14, 14:15
ממנהל בפורום כמוך מצופה להכין TIME LAPS של הליך הבניה וסרטון ביוטיוב בנוסף. :)
עוד מעט תמונות.
ויהיו גם תמונות מהשטח...
יש איזה תאריך למפגש? יש לי צמיגים וגאנטים חדשים שאני רוצה לנסות.
עוד מעט. סבלנות... קצת צפוף לי עם אירועים ונסיעות לחו"ל בחודש הקרוב.
חוצמזה... בדרך עוד משהו, על בסיס שילדת SCX10 של אקסיאל... כנראה נתחיל להתעסק גם בסקיילים.
ואם כבר סקיילים - את האמריקאי המטורף הזה אתם מוכרחים לראות. הוא בונה מעץ, מפלסטיק, מכל דבר שיש, עם פיניש ישן וחבוט ולדעתי מקסים.
http://www.youtube.com/user/Headquake137
זה פשוט מדהים !!!
http://www.youtube.com/watch?v=PmDWQCLWmfk&list=UUK3yrdcr7Gj03-VlunM7OAw&feature=c4-overview
מה זה החומר הזה שהוא עובד איתו? משהו פלסטי די רך. הבן שלי באטרף, רוצה להתחיל לבנות...
עידו לוריה
03-03-14, 23:04
זה נקרא קאפה או קאפות (https://www.google.co.il/search?q=%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%AA&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Lu4UU573LJLN7AaJqYDAAQ&ved=0CC8QsAQ&biw=1280&bih=685) זא חומר לבנית מודלים ידוע אני משתמש בו לפעמים בעבודה .
עידו
עידו, גם לי זה היה נראה ככה.
אבל קאפה מתכופפת ככה בחימום??
באיזה דבק משתמשים לקאפה?
ניתן לשייף את החומר הזה כמו שרואים בסרטון?
עידו לוריה
04-03-14, 14:05
עידו, גם לי זה היה נראה ככה.
אבל קאפה מתכופפת ככה בחימום??
חיובי .
עידו
- - - Updated - - -
באיזה דבק משתמשים לקאפה?
ניתן לשייף את החומר הזה כמו שרואים בסרטון?
דבק שלוש שניות , אני משתמש גם באקדח דבק חם , ניתן לשייף כמו בסרט ( כי בעצם זה אותו לומר :) ) .
עידו
מכיוון שגם יונתן (עוד חודש בן 6) החליט שהוא בעניין של לבנות ג'יפים בשלט רחוק, עוד קרולר הצטרף לאוסף, הפעם משהו שונה לגמרי - קרולר לגו.
190 דולר החליפו ידיים בחנות בניו יורק, וקופסא ענקית סתמה לי את המזוודה עד כדי צורך להעביר בגדים וכו' לתיק היד.
במשך יומיים הילד בנה תחת השגחתי. לא היה לו קל, בכל זאת מיועד לבני 11 ומעלה ובפירוש קצת מסובך לגיל שלו, אבל הוא הצליח. התוצאה הסופית די מפתיעה.
תובנות:
האוטו מורכב מאוד - יש לו שני מנועים (אחד לכל סרן), סרנים עם פורטלים(!!!) בקצוות, סרבו אחד שמפעיל היגוי ל-4 הגלגלים ומתלה 3 לינק די ייחודי (ציר ההיגוי עם צלבים שיושבים בתוך כיסוי כדורי מסיבי, מעין "בירפילד" שמשמש כלינק מרכזי, + שני לינקים בצדדים)
מרכז הכובד גבוה מדי. זה האילוץ של מרכב מלגו שצריך להיות מעניין עבור ילדים. בלי המרכב האוטו יציב להפליא.
אבל מצד שני - כלום לא מתפרק גם בהתהפכויות אלימות למדי. שיטת החיבור עם פינים חזקה וטובה.
הדיפרנציאלים פתוחים - כמובן שישר עלה לי לראש לאלתר לו "נעילות" - להוציא את הדיפרנציאלים ולהכניס במקומם ציר פשוט. זה מהיר לביצוע, אבל כנראה יש הרבה מחשבה מאחורי זה - כאן הכל מפלסטיק, וביטול של דיפרנציאל יעמיס מאוד על צלבים, צירים ושאר חלקי הפלסטיק וישבור אותם אחרי כמה דקות של עבירות.
גם הצמיגים לא מספיק גדולים ואוחזים לטעמנו, אנחנו עכשיו בחיפוש אחרי משהו טוב יותר שיתאים לג'נטים הייחודיים של לגו.
לא היינו מתנגדים גם למנועים גיבורים יותר עם יותר מ-6 סוללות AA רגילות, שיתנו לכלי יותר כוח.
ועדיין זה כלי מדליק, זוחל לאט ויפה, עם מהלכי מתלה יפים ויכולת עבירות די מפתיעה וכמובן פוטנציאל לכמה שינויים שרק רוצים. הילד מפרק ומרכיב, מתאמן בנהיגה ולומד לקראת המעבר המתבקש בעתיד לזחלן אמיתי.
8472884729
המממ..... מוכר לי! (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/81980-%D7%96%D7%97%D7%9C%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%95-%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%98-%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A7) אז... מתי פותחים ליגה?
לגבי הקאפה - ממליץ בחום להדביק בעזרת שילוב של דבק 3 שניות וסודה לשתייה (האבקה, כן?) - אותו שילוב שמומלץ בהדבקות לפלסטיקה...
המממ..... מוכר לי! (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/81980-%D7%96%D7%97%D7%9C%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%95-%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%98-%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A7) אז... מתי פותחים ליגה?
האוטו הזה עומד לעבור הערב בדיקת היתכנות לשדרוג מהותי בדמות צמיגי "לא לגו"...
למראית עין, רק למראית עין, צמיגים שמיועדים לג'נטים 2.2 של זחלן 1:10 אמורים להתאים גם לג'נט של הלגו.
היום בערב נדע...
ואם זה מתאים, אז צמיגי ה-RIDGELINE הישנים של הוונום-חיפושית עוברים לזחלן הזה - הם הרבה יותר גדולים ורכים, מה שאולי יכביד על מנועי הלגו המסכנים, וזה אומר שאצטרך לעשות לאוטו ניתוח מכני משמעותי ולקצר לו יחסי העברה... למזלי, יש לי ערימה יפה של חלקי לגו טכניק ישנים - צירים, גלגלי שיניים וכו', חלקם בני 30 שנה ויותר... מה אכפת, 30 שנה זה עבד אצלי, אצל אורי (אחי הקטן), אצל עידו, עכשיו יעבוד אצל יונתן. והוא כבר במתח. יהיה מעניין.
בינתיים, מגיעות חבילות של ממתקים מאמריקה...
הוונום-חיפושית קיבל סוללה חדשה - ולא להאמין, האוטו מפרפר!.... ים של כוח כל הזמן, לא מאבד אויר גם בשיפועים קשים ביותר. אין כמו סוללה חדשה... תענוג.
החבילה הגדולה יותר תגיע בשבוע הבא - ואז עידו מתחיל בפרוייקט הסקייל העצמאי הראשון שלו.
צריך עזרה בקשר לצמיגים.
קניתי לי שני סטים של צמיגים וסט ג'אנטים מאלומיניום.
אמורים להתאים במדוייק אחד לשני, נמכר כסט בחנות איביי.
הגיע לארץ והרכבתי. מתאים לרכב ועושה רושם שאפילו שיפר במעט את רמת העבירות.
הבעיה היא שלמרות שלג'אנטים שי בדלוקים, הצמיג המזורגג לא נשאר על הג'אנט וכל הזמן בורח, בכל הגלגלים בשני הצדדים.
פרקתי להרכבתי כל כך הרבה פעמים ואני כבר די מיואש מזה.
האיכות של הג'אנטים נראית לי טובה. הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה שהחריץ לצמיג לא רחב מספיק אבל במדידות ונסיונות זה נראה שהוא כן מתאים וברוחב הנכון.
אשמח לרעיונות איך לסדר את זה, שיטת דבק ה3 שניות ידועה לי אני משתדל להמנע ממנה. אלא אם לא תהיה לי ברירה.
תודה
נ.ב, האם יש פורום זחלנים מומלץ? זה שהכרתי כנראה נסגר. BUGGYOS.
הי מיכה
תבדוק אולי יש כיווני הרכבה לצמיגים.
אם לא ואתה עושה הכל נכון, אז כנראה דבק :(
אכן אתר באגיוס נסגר, עקב התקפות חוזרות ונשנות, חירוב ה database (היה גיבוי) וחוסר זמן להתעסק איתו.
אנחנו עוברים (חלקינו כבר שם) לאתר - http://www.tissan.co.il/פורום-טיסנים
ויש גם את האתר - http://www.efly.co.il/forums/forum.php
תירשם ל tissan ונמשיך שם את באגיוס :)
בנתיים מאמנים את דור ההמשך....
http://youtu.be/nXTMewlho3I"]http://youtu.be/nXTMewlho3I
http://youtu.be/zBHm2vZMNsY
:)
לא ראיתי כיווני הרכבה. שלחתי מסר למוכר. אמרתי לו שימצא פתרון לפני חוות דעת שלילית באיביי. נקווה שתהיה תשובה חיובית אבל אני לא בונה על זה.
עוד חבילה הגיעה הבוקר מאמריקה...
85464
לזכות הילד ייאמר, שהפעם הוא קנה את הדבר הזה מכספו... חסך דמי כיס ומתנות למיניהן.
כמובן שזה לא הולך להישאר סטנדרטי אלא רק פלטפורמה להרפתקאות שונות ומשונות.
וזה אומר שאפשר לחשוב על תאריך ומקום למפגש נוסף.
31.926683 35.001252
200307 648247
http://goo.gl/maps/FZGLu
נגיש לכל רכב
יש כמה נקודות מעניינות וגם שולחנות וצל
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
מקווה להדביק את הצמיגים עד אז, המוכר נעלם לי אחרי ששלחתי לו תמונות. קניתי סופר גלו ואני אדביק בימים הקרובים. אני חושב שהג'אנט לא בנוי נכון. שמתי לב שהג'אנטים הפלסטיק בנויים טיפה שונה. כנראה המעתיקן הסיני לא עשה עבודה טובה.
יש טיפ איך לחלץ ברגים תקועים בג'אנטים מפלסטיק? לא מצליח ואלו ברגים ממש ממש קטנים. מפחד לשבור את הג'אנט
אז אני מבין שיש מפגש בע״ה ביום שישי?
- - - Updated - - -
אז אני מבין שיש מפגש בע״ה ביום שישי?
אני רק אניח את זה כאן ואלך
http://bangshift.com/bangshiftxl/quarter-scale-grave-digger-powered-tiny-supercharged-conley-stinger-v8-engine-sweet/
תכלס - מגניב אבל....
איטי בטירוף, לא נראה שישי העברת כוח מספיקה בנמוכים כדי לעבור משהו טכני,
צריך עגלה נגררת כדי לרדת איתו לשטח.
חוץ מבאשינג כיוונים, עוד כיוונים ועוד הרבה כיוונים, לא נראה לי מהנה יותר מידי.
אבל, מגניב כבר אמרתי?
:D
ובינתיים עידו משחק בבניית מרכבים. שומו שמיים, לנדרובר...
עד שנתחיל עם קאפה, הוא מתאמן עם קרטון ביצוע.
הקרטון ביצוע לא רגיש לשמן...
... נכון. הקרטון סופג אותו. מה חשבת שכל הצבע השחור הזה?.....:rolleyes:
אבל זה רק לאימונים. עוד מעט יתחיל לעבוד עם קאפה. נראה מה ייצא לו.
כנראה שבמעבר דירה הספק כוח 5 אמפר של המטען נעלם. אין לי מושג לאן. מצד שני זה אומר שכבר שנה לא טענתי את סוללות. משהו קטלני הליפו האלה. (כי הסעתי את הRC)
מאיפה אפשר לקנות במרכז מטען? עדיפות לחנות אינטרנטית (ואז לא ממש משנה איפה זה נמצא) ורצוי מאוד ישראלית.
צריך 11-17 וולט ועד 6 אמפר ביציאה
תודה
מיכה,
ניתן להשתמש בספק מחשב ישן עם שינויים מינוריים בעבודה עצמית
כן אני יודע. מצאתי בנתיים שנאי של כונן חיצוני שמספיק אבל אני רוצה אחד נוסף. כמה בכלל אמפר מוציא ספק של מחשב?
יש כל מני סוגים
אתה יכול לבוא אליי לעסק ולקחת משומשים
כמו בכותרת
יש לי שניים במידה 39 מ"מ למכירה הוזמן בטעות למכונית על שלט מונעת בניטרו
70 ש"ח לכל אחד
כמו בכותרת
הזמנתי בטעות flywheel שלא תואם למכונית על שלט שלי ולכן מוצע למכירה,
המוצר חדש באריזה
לפרטים 054-440-3332
פעם ג'ימני תמיד ג'ימני :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=xi_jo6M9_wM
נראה לי שאני יודע מה אני רוצה
ליומהולדת..
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/07/7d5a8d45f7883d310d27f8a3ea06a20f.jpg
אגב איכות הנסיעה בסרטון ממש מזכירה את הדבר האמיתי..
Sent from my Ass
תקנה גם מגרפה. לא סתם הקטעים בסרטון הזה הם קצרים בין מעבר למעבר. הרכב הזה נתקע על כל אבן חצץ. בחלק הראשון ממש נראה שניקו טוב את השטח.
אני קניתי לעצמי את הצעצוע הזה:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nVhAEsp9rFg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
המחירים של הכלים הרציניים גדולים עלי.
וגם לו קשה בשטח טיפוסי של בן שמן
http://www.banggood.com/Wltoys-A959-Rc-Car-118-2_4Gh-4WD-Off-Road-Buggy-p-916961.html
מסכים עם אלירן לגבי יכולת השטח
למרות ש scale של גימיני מגניב
לי יש 110 במשרד...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/07/f646eeea3214297c92dd8699a5bec8ad.jpg
להתחלה הייתי ממליץ על ה redcat
לא יקר, פחות מ 200 דולר
היגוי 4 גלגלים ומהלכי מתלה נחמדים
היה חבר נאמן לטרקסס סאמיט שהוא גם מהיר וחזק וגם יודע לזחול
את הבודי ניתן להחליף תמיד בלי עמדה מספר 1
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טיפה באיחור, הודעה אחרונה ב 2015 :p
יש עדיין אנשים בעניין של SCALE CRAWLING?
GodsFather
01-11-17, 20:30
עוד תירוץ לקנות צעצוע נוסף? בשמחה
טיפה באיחור, הודעה אחרונה ב 2015 :p
יש עדיין אנשים בעניין של SCALE CRAWLING?
יש ועוד איך.
הג'וניור שלי חזק בעניין אבל בגלל שברוב הזמן הוא עסוק בלהביא הביתה מאיות מהמבחנים שלו בכיתה י''א, לא נשאר לו זמן לעדכן כאן את שרשור בניית הסופה על שילדת אקסיאל SCX10 שהוסבה לקפיצי עלים - ועוד משהו כפול הנעה על בסיס שילדת טאמיה TM01 די פשוטה אבל עם מרכב יוצא דופן שהוא בנה בעצמו מאפס ברמה מאוד-מאוד גבוהה... אני רק ארמוז לכם שהוא אשף בדרמל גם בסטנדרטים של חובבי ה-Do it yourself היותר-קשים באמריקה...
השלב הבא שלו הוא לעבור לעשות דברים כאלה ממתכת ולצורך הזה הוא רוצה להגיע מתישהוא בקרוב לקורס באיירונמייד. יוסי - תתכונן לסטודנט מוכשר במיוחד.
אני כבר מזמן לא מתערב לו בתחביב הזה גם ברמת המכניקה כי הוא כבר מבין בדברים האלה הרבה יותר ממני.
כמו שאתם מנחשים - הוא יותר בעניין הבנייה ופחות בהסעה - אז הוונום-חיפושית שוכב על המדף מצ'ועמם כבר הרבה זמן...
יש למה לצפות. תתכוננו לתמונות קשות.
אני חושב שהבן שלך צריך ללמוד לעבוד עם טיג ולא רק סטיק או מיג. טיג מושלם לעבודות האלו. ריתוך עדין ומדוייק וגם אפשר, עם רתכת מתאימה, לרתך כל מיני סוגי חומרים ולא רק פלדות.
אבל קודם - קורס אצל יוסי.
יש לי שתי מילים בשבילכם:
רתכת - לייזר
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
יש לי שתי מילים בשבילכם:
רתכת - לייזר
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
+1+1+1
אנחנו מסיעים בימי שיש בסביבות שתים וחצי צפונה באזור יער בן שמן מי שמעוניין....
Sent from my LG-H860 using Tapatalk
שלח מיקום.
אני מסיים מחר ביער בן שמן בשעה הזו פחות או יותר. נקפוץ לבקר אתכם.
שלח מיקום.
אני מסיים מחר ביער בן שמן בשעה הזו פחות או יותר. נקפוץ לבקר אתכם.https://waze.com/ul/hsv8vg3cdm
אשלח גם בפרטי
טיזר:
117276
עדיין לפני מילוי חריצים והחלקה
טיזר:
117276
עדיין לפני מילוי חריצים והחלקהמדהים, לא פחות.
מחכה לראת את התוצר המוגמר :)
GodsFather
02-11-17, 14:42
+1.
אני יחסית חדש בהובי הזה, התחלתי ברכישת פורד ברונקו '73 על שילדה של MST CFX.
הספקתי לעשות מספר שיפורים ושדרוגים כמו:
הרחבת בסיס גלגלים כי הברונקו קצת קצר
הוספת משקולות על השילדה ובדיסקים (במיוחד מקדימה)
שידרוג לצמיגי PITBULL PBX AT (שהם גם נראים SCALE וגם מבצעים עבודה נפלאה)
החלפת פלסטיק באלומיניום\פלדה (איפה שאפשר)
בנוסף אני מחכה למנוע יותר חזק שאמור להגיע אלי עוד מעט (TEKIN 45T HD) ובולמים של GMADE טיפה יותר ארוכים וחלקים ממה שיש כרגע.
מקווה שאצליח להגיע מחר, מעניין איך הביצועים לעומת הכלים שלכם :)
מישהו רוצה כזו?
נמצאה היום בסידור של הבית.
Sent from my iPhone using Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20171121/5ab24e0162461c728f0efd9953497b77.jpg
GodsFather
21-11-17, 13:01
אני ראשון!
אני ראשון!
בוא קח, ביום חמישי הולך לזבל אחרת
Sent from my iPhone using Tapatalk
בוא קח, ביום חמישי הולך לזבל אחרת
Sאם אמיר לא יקח, שניה לפני שתזרוק, דבר איתי אבוא לקחת :)
אמיר, אני אשמור לך ......
בואו נסגור שהראשון שבא יקבל בשמחה
בואו נסגור שהראשון שבא יקבל בשמחה
התכוונתי באמת לשמור לאמיר :)
אני מעוניין שכמה שיותר יכנסו לתחום....
לא מרויח מזה כסף.
GodsFather
21-11-17, 16:30
תודה חברים.
עולה מולך בפרטי
ובינתים - התגבשה קבוצת חברים די קבועה עם זחלנים/סקיילים ונפגשים כל יום שישי בבן שמן.
אנשים טובים עם הרבה רכבים יפים וביצועים יפים וכמובן בירות, קפה, צחוקים והרבה מאוד מצב רוח טוב.
בשאיפה, נגיע עם הזחלנים גם למפגש ג'יפולוג הקרוב.
מי שרציני ומעוניין להצטרף שייצור קשר בפרטי.
לא מכיר את התחום בשיט, אבל קיבלתי את זה במייל ושוקל להכנס לעניין:
שווה משהו?
(https://www.tomtop.com/p-rm9189eu.html?mid=10000014011&utm_source=EDM&utm_medium=Normal+EDM&utm_campaign=RM9189&utm_design=2169&utm_content=2958&aid=TTEDM171122)
לא מכיר את התחום בשיט, אבל קיבלתי את זה במייל ושוקל להכנס לעניין:
שווה משהו?
(https://www.tomtop.com/p-rm9189eu.html?mid=10000014011&utm_source=EDM&utm_medium=Normal+EDM&utm_campaign=RM9189&utm_design=2169&utm_content=2958&aid=TTEDM171122)
אני מציע שתגיע קודם למפגש הסעה, תראה מה מסיעים, למה אתה מתחבר יותר ומשם יהיה לך יותר קל להמשיך...
אם אתה רוצה אני אמכור לך לוסי נייטקרולר טיפה משודרגת עם שני שלטים נוספים, גאנטים אלומיניום צמיגים מטען איכותי ובתכלס את כל מה שיש לי לזה ב2000 שח
נשמע תחביב לא זול ;) לפחות אין בעיה עם הגבהות ברשיון וייבוא חלקים (לבינתיים)
אני לא מכיר תחביב זול,
ניתן להנות מהתחביב גם ללא הוצאות בשמיים
יאללה מתי המפגש הקרוב, אשמח להגיע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.