צפייה בגרסה מלאה : מבחן השוואתי: מרצדס ML מול לנדרובר דיסקברי 4
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2866-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7% 99-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-ML-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%91%D7%A8%D7% 99-4
"במקרה של שני גיבורינו האריסטוקרטיים, כל מעבר כזה מחייב הגבהת המרכב על מנת לא לגרד את הגחון, שילוב ל-LOW, בחירת "מצב שטח" בחוגות מערכות הבקרה ובכמה מקרים גם ירידה מהרכב לצורך בדיקת הנתיב, בחירת קו התקדמות ואולי גם השארת מכוון חיצוני על מנת שלא נשרוט את הצבע הנוצץ של הפגושים במגע אקראי עם איזו אבן..."
כמה דברים צריך להפעיל בשביל לעבור מכשול אחד....
במילה אחת - איכססססס ....
ברור שמי שקונה רכבים כאלה לא ירד איתם לשטח אמיתי !
גם אם היו מחליפים לי את הויטרה הישנה שלי ומוסיפים לי את ההפרש לא הייתי לוקח גיפון כזה -
אצלי הוא היה נהרס תוך יום אחד .
רונן, שהדברים עולים על מקלדת, זה נשמע הרבה לעשות אבל בפועל בשטח, זה הכי פשוט וממש לא צריך יותר מידי לעבור דברים שבהרבה רכבים אחרים נראים מאוד קשים, בנונשלנטיות בלתי נסבלת. ודווקא יש כן לא קצת רכבים כאלה שיורדים לשטח.
ודרור, שתרצה לעשות מבחן מתקן ללנדרובר HD שקיבלת מהמזרח, דבר איתי.... :)
בטיולים שהצטרפו אלנו דסקברי 3,
זה היה הרכב שעבר בזילזול כל מכשול . ממש אין מה להשוות לכל טויוטה ואפילו לעומת הדיפנדר הוא מדלג כל מיכשול במסלול סטנדרטי בזילזול.
אני ראיתי כם דסקברי 4 , עם צמיגי 50/50 .
לטעמי זה ה suv הכי טוב שיש, רק הפחד מכל האלקטרוניקה.
רק מבחן ארוך טווח שיגדיר מראש מזה " יורד לשטח" יוכיח ששני הארופאים הם חיקוי עלוב ליפני, סוד גלוי הוא כי "כמה יותר עשיר ככה יותר קפוץ יד" חשבונות המוסך שיגיעו בעיקבות מבחן ערוך טווח ישלחו את השניים למקומם הטבעי. מדרכות בתי הקפה זה כבר מבחן אחר לגמרי.
אגב טויוטה לא בבית ספרי ברוב המקרים מתומחר גבוה מדי בשביל מוצר כלכך בסיסי .ג'ייפ כבר אמרנו?
הלוואי על כולנו בעיתונות הרכב הישראלית מבחנים ארוכי טווח אמיתיים כמו שנערכים בח"ול (רכב נמצא במערכת המגזין/אתר במשך שנה, כל שבוע אצל מישהו אחר - מהמו"ל דרך העורך דרך כל הכתבים דרך אחרונת המזכירות - וסופרים לו כל ליטר דלק/מים/שמן, כל טיפול וכל פנצ'ר וכל נורה שרופה... בסוף השנה עושים חשבון של הכל - כמה עלה, כמה זמן היה במוסך, איך התנהג).
אלה מבחני LONG-TERM אמיתיים. בישראל זה עוד לא כל כך מקובל. מי יודע, אולי פעם.
לעניין "איך כלים כאלה יורדים לשטח", אם התובנות שלנו לא מספיק מוצקות, יש טור של עורך מגזין מוטור-טרנד האמריקאי (שאינו מגזין שטח וג'יפים) שמתייחס בדיוק לזה. אני אמצא אותו ואעלה.
אולי הם יכולים להיכנס לשטח,אבל אין שום סיכוי לאופי בהם...
טיול סטנדרטי של סמוראים - אחד עם סלילים,אחד נעול אחורה,אחד ארוך,אחד עם יחסי העברה - אפשר להנות רק מלהסתכל איך כל אחד מוצא את הנתיב שלו ועדיין כל הרכבים עונים לשם סמוראי. אותו דבר בטיול של סופות\סיקסים\היילקסים. אם היה מפגש (היפותטי ביותר) של בעלי מרצדס - כולם יעשו בדיוק את אותו הדבר "לפי הספר" כי ככה הרכב מכתיב. רוצה להגביה עוד קצת? תשכח מזה,רוצה להרוויח זווית גישה? בבקשה,הנה דיסק,תחתוך פגוש שעולה כמו סיקס במצב טוב. לא רק שאי אפשר למתוח את המגבלות של הרכבים האלה,גם אין שום אפשרות להפוך את הרכב לייחודי (אין את "ההילקס עם הפגושי צינורות","הצ'רוקי עם הכננת" או אפילו "הגאלופר עם הגגון")
שאלה של צעיר: כשיצאו הניסאן טראנו והטרופר ושאר הSUV's לשוק הישראלי,הם גם נחשבו לרכבי יוקרה (עד כמה שזכור לי בתור ילד), גם בהם לא העזו לשפר\לדגם,אלא רק לאחר כמה שנים טובות?
יוקרה, אבל לא עד כדי כך. ממש לא.
ממש לא. שיפרו אותם במיידי. צמיגים, בולמים, קפיצים, כננות...
כשהגיעו הדיסקברים הראשונים הם נחשבו ל"יוקרה". וגם אותם מיד שיפרו.
שאלה של צעיר: כשיצאו הניסאן טראנו והטרופר ושאר הSUV's לשוק הישראלי,הם גם נחשבו לרכבי יוקרה (עד כמה שזכור לי בתור ילד), גם בהם לא העזו לשפר\לדגם,אלא רק לאחר כמה שנים טובות?
שאלה טובה. המצב עם הSUV היפאנים בשנים ההם היה שונה לגמרי. לפני 10-12 שנה, סוף שנות ה90 ותחילת שנות 2000, היתה תקופת השיא של תרבות ה4X4 בארץ, הפריחה של הסדנאות והעסקים בתחום. אנשים היו קונים כלי רכב חדשים, ומאולם התצוגה מעמידים אותם בגתוס או באספיר או אצל עידו כהן, ושופכים עליהם פגושים ומיגונים וכננות. טראנו, טרופר, פאג'רו, פראדו... והיו גם מטיילים, והרבה. סולר עלה רבע ממה שהוא עולה היום, ואנשים טיילו בלי חשבון.
כמובן שהם היו חלק קטן מהקונים - רוב הקונים קנו את אותם כלי הרכב בתור רכבי יוקרה, לא שיפרו אותם ולא טיילו.
הסוף של התקופה הזאת היה בסביבות 2008, עם העלייה הקיצונית במחירי הדלק. פקקים בשבילי המדבר כמו שהיו בתחילת שנות ה2000 כבר אין היום.
היום התופעה עדיין קיימת - אבל היא מרוכזת כך נדמה כמעט אך ורק ברנגלרים, שתפסו את נתח השוק העיקרי של רכב שטח שאשכרה נועד לטיולים.
השוק התפצל - אם לפני עשור מיצובישי פאג'רו או טויוטה פראדו נקנו גם על ידי חובבי שטח וגם על ידי מי שרצה סתם רכב גדול וגם על ידי קבלנים עשירים למטרת שופוני - היום מי שמחפש רכב שטח קונה רנגלר, מי שמחפש רכב יוקרה יש לו מבחר גדול שנושאי הכתבה הזאת הם רק מדגם ממנו, ויש את כל קטגורית רכב השטח הרך על מגוון גווניה ומחיריה שבכלל לא היו קיימים בשנת 2000.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.