התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא אתיקה

אילי אשרמן
06-03-13, 17:33
בדרך כלל מעלים כאן חברי הפורום דעות וחוות דעת שונות על נותני שרותים הרלוונטיים לקהילת רכבי השטח בישראל.
האם העובדה שאחד מנותני השרותים האלה לא משלם בזמן לספקיו היא רלוונטית? האם זה מרמז, אולי, על זה שבמקרה ותצטרכו אותו בשביל האחריות הוא לא יהיה כאן?
האם העובדה שמאז שהוא הפסיק לשלם לאותו ספק הוא גם מסנן אותו ואת מחלקת הנהלת החשבונות שלו, מרמזת על האפשרות שהוא יסנן גם אתכם כשתבקשו אחריות?
האם העובדה שמנכ"ל החברה המחזיקה בחלק לא מבוטל בחברה הנדונה לא מחזיר טלפונים, רלוונטית ליכולת שלכם לקבל אחריות?
האם העובדה שבקרוב מאוד הוא צפוי לפתיחת הליכים משפטיים כנגדו משפיעה על הסיכוי שלכם לממש אחריות?
האם זה יהיה אתי לפרסם את שמו למען ידעו ויזהרו?

אני יודע שאוהבים כאן גילוי נאות, אז הרי הוא לפניכם:
אני עובד בחברת אאוטבק טכנולוגיות בע"מ, שהיא חלק מסצנת השטח בישראל. אנחנו הספק הנ"ל. יש לי אינטרס גלוי בתשלום מיידי של החוב של אותו נותן שרות. אינני מעונין בהכפשתו אלא בתשלום החוב. אני באמת ובתמים מעונין בדעתם של חברי הפורום בבעיה אתית זו. אנא, הימנעו מהתחכמויות. אם יש לכם משהוא אינטליגנטי לתרום לדיון - בבקשה. אם לא - תחסכו זאת מאיתנו.

אילי

shachar
06-03-13, 17:44
אילי.
כמובן בשביל האיזון הכי טוב לשמוע שני צדדים כדי שהפורום לא ישמש במה לסגירת חשבונות.

כשחבר פורום מעלה בעיה הוא החלש בעסקה, כאן לכאורה אתה החזק.

השיקולים שלך לפרסום צריכים לכלול גם את נושא לשון הרע.
הרי הסיבה לפרסום היא לא טובת. חברים אלא הפעלה של לחץ על החייב.

אני מניח שיהיו שניים שלושה אנשים שכבר מנחשים במי מדובר וכבר יביאו את הנושא לידיעתו כך שחלק מהמטרה הושגה.

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

Tourist
06-03-13, 17:54
זו שאלה שיש לשאול את המנהלים בפרטי.

אילי אשרמן
06-03-13, 17:56
שחר,
כמובן שאם לא אעלה את שמו לא תוכל לשמוע את תגובתו.
תאמין לי, אני לא החזק כאן, וחברי הפורום אינם חלשים. במקרה הנדון אין לי כל כך מה לעשות חוץ ממהלכים משפטיים. בטוב אנחנו מנסים כבר חצי שנה. מי שמחזיק את הכסף הוא החזק.
אין כאן ענין של לשון הרע. הוא חייב לי. הוא לא מתכחש לחוב. הוא לא אומר מתי הוא יחזיר ואינו עונה לרוב הטלפונים (הוא עונה כמתקשרים מחסוי)
אין כאן כל רצון להפעיל לחץ על החייב, הרי לא נקבתי בשמו. את הלחץ אני מפעיל באמצעות עורכי דין.
גם אם לא כל כך נראה לך - יש כאן התלבטות אתית ורציתי לשמוע את דעתם של חברי הפורום.
אילי

lizard
06-03-13, 18:01
הייתי רוצה לדעת מי זה הלקוח הזה. אבל אני כן חושב שלפרסם את הנושא ברבים זו סוג של לשון הרע ואני חושב שכדאי לך להמנע מכך.
אתה יכול לשלוח לי בפרטי :-)

אילי אשרמן
06-03-13, 18:08
אם כל מה שאני אומר נכון, למה זה לשון הרע? אם כתוב בעיתון על מאן דהוא שהוא גנב, יום אחרי שבית משפט הרשיע אותו בגניבה, זה לשון הרע? אולי לשון הטוב?

zviki
06-03-13, 18:32
אתה מהלך על חוט דק מאוד.עצם חשיפת הסכסוך העסקי ללא פרסום שמות מרמזת בשלב זה על הגינותך.
לא נכנס לעניין האתי, לא יודע מה הייתי עושה במקומך.

דבר אחד בטוח-אם יש לך איזשהו סיכוי לקבל ממנו את מה שמגיע לך ע"פ דין לדעתך-הוא יתבטל מצידו ברגע ששמו יפורסם בפורום והוא יתוודע לכך.

במקרה הזה-אל תופתע לקבל תשובה בנוסח- "לכלכת עליי באתר ,עכשיו לך וחפש אותי " אל תיתן לו פתחון פה או כל סיבה אחרת אשר תשמש לטובתו.

sos4u
06-03-13, 18:55
שאלה קשה.
מצד אחד חשוב לנו לדעת במי מדובר - שלא ניפול ...
מצד שני, אני חושב שאתה צריך להתייעץ עם עורך דינך. המשמעויות לפרסום שמו של בעל חובך, נרחבות.
ועלולות להפריע למאמץ לגרום לו לשלם.

בעיה.

amit1
06-03-13, 18:59
שאלה : אם אתה מפרסם ברבים עובדה נכונה על פלוני הדבר נחשב הוצאת דיבה?

sos4u
06-03-13, 19:07
שאלה : אם אתה מפרסם ברבים עובדה נכונה על פלוני הדבר נחשב הוצאת דיבה?

במיוחד, כשמדובר בעובדה ששני הצדדים מסכימים עליה ...

dice2
06-03-13, 19:25
אילי.
כמובן בשביל האיזון הכי טוב לשמוע שני צדדים כדי שהפורום לא ישמש במה לסגירת חשבונות.

כשחבר פורום מעלה בעיה הוא החלש בעסקה, כאן לכאורה אתה החזק.

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

אני חולק עליך
במדינתו כשמישהו לא רוצה לשלם הוא בדרך כלל מצליח
לצערי הנאמר כאן הוא מתוך ניסיון של הרבה מאוד שקלים שהלכו לאיבוד

בועז

savyon
06-03-13, 19:49
הי אילי,
אני לא יודע (עדיין...) במי מדובר אך אני מכיר אותך, אתה אחד מאנשי העסקים ההגונים, הוגנים ונעימים בתחום שלנו שיצא לי לעבוד מולם,
משהו כמו 9 שנים של עבודה משני צידי התחום העיסקי, הן כלקוח והן כספק, ואם אתה מלבט בשאלה זו כנראה שיש סיבה.

לגבי שאלתך,
האם אותו ספק עדיין קיים ועובד? האם עד עתה, אותו ספק נותן אחריות ללקוחותיו על מוצריו?
האם אותו ספק לא משלם כי שם עליך זין או כי אין לו, כי הוא נקלע למצב מחורבן מסיבות כאלו ואחרות?

אם אותו ספק עדיין קיים ועדיין נותן אחריות ולא משלם את החוב כי אין, זו בעיה גדולה יותר בעיני ולכן פרסום שמו, כנראה, לא יועיל לאף אחד.
(בהמשך לשורה הקודמת) אם הוא לא עונה לטלפון כי אין לו תשובה / כי הוא מתבייש מהמצב שאליו, מצב שהפך אותו חייב לאנשים כסף שמגיע להם ושאין לו לשלם, מה אני אגיד לך, מסכן- הוא ואתה- הוא כי זה לא בא מרוע ואתה כי אתה תקוע באמצע.

אם הוא מניאק, עובד, לא נותן אחריות ללקוחות ולא משלם את החוב אז כן, פרסם את שמו, כי הגולשים הם הלקוחות שלו ולכן מידע זה רלוונטי עבורם.

עמדתי בחיים (עיסקיים ואישיים) היא:
חוב צריך לשלם! בדיוק כמו שהבטחה צריך לקיים- לא רק בגלל שזה עיסקי וחתום על נייר אלא כי זו התנהלות נכונה בין בני אדם.

סביון

מאיר רוטברג
06-03-13, 20:01
אין לי צל של מושג מי הנ״ל. אבל בזה הרגע הטלת דופי בכל מי שעוסק בתחום. כל סדנא שמחר בבוקר מאן דהוא רוצה ללכת אולי זה אותו אחד שייסגרו עוד יומיים. ואולי ההוא בכלל צודק? אולי החוב לא נכון? איני מטיל ספק שאתה מאמין שהחוב נכון אבל זו מבחינתי הטלת דופי בכל התחום. ניחא הייתה אומר סדנת זובור בסקי שחייבת לנו מזה שנה כסף נפתחו נגדה הליכי הוצאה לפועל זה סרט אחר אבל כך? כבר היה עדיף שיפורסם מי שחייב כסף ולקבל תגובתו

boaz avrahami
06-03-13, 20:56
אנחנו בסך הכול סטטיסטים במשחק בינכם.
אתה מעלה פה רמזים כי אתה דואג לכסף שלך ולא לשלנו ( וזה לגיטימי)

הרי ברור שפרסום שמו עלול לגרום לו להפסקת פעילות ולך לא לראות את הכסף.

מהסקרנות הייתי רוצה לדעת את שמו.
מצד שני אני לא תמים להבין שאתה משתמש בנו לצרכיך.

תתבע אולי ותפרסם שתבעתם...

asafk
06-03-13, 21:10
אילי
הייתי בדילמה דומה.
מה לעשות עם חייב שכולם כאן מכירים ולא משלם?
העליתי דיון בעניין, ואז הבנתי שאם אני לא מפרסם את שמו כולם חשודים והרכילות רצה. אם אני כן מפרסם את שמו, סתם לא נעים ואפילו גולש ללשון הרע. אז מחקתי את השרשור (אני יכול).
אז מה עושים?
אכן דילמה. הוצל"פ לא תמיד עוזר. לחץ חברתי (מהחברים כאן) עשוי לעזור הרבה יותר. אבל הדרך ממש לא נעימה.
יש אנשים שלא אוהבים לשלם. קשה להם, הם מסכנים, ואתה זה שצריך לספוג - ואולי לא בגלל שבאמת אין לו אלא בגלל שהוא בוחר להוציא את מה שיש לו במקום אחר.

סתם כתצפית סוציולוגית אם תרצה, דווקא זה שהוא הופך אותך לזה שסופג את ההפסד, גם עושה אותו יותר מסכן בעיני עצמו ובעיני אחרים. אז תמיד יימצא ה"פטרון" שיתן ל"מסכן" קורת גג ומחסה (פיזי או מנטלי) שיעזור לו לעבור את הימים הקשים, ובעצם מעודד אותו לא לשלם מה שהוא צריך כי הוא "מסכן" ואתה...? רשע?

בקיצור... דילמה.

אסף.

boaz avrahami
06-03-13, 21:22
אני מדמיין או ששניכם מתכוונים לאותו האיש בדיוק???

כי אז זה סיטונאי ונדמה לי ויש יותר מאשר רק שניכם....

asafk
06-03-13, 21:23
בועז, אני בטוח שלא.

אסף.

Tourist
06-03-13, 21:49
בועז, אני בטוח שלא.

אסף.

ובכל זאת, החלה החרושת...

לשון הרע, הוצאת שם רע ודיבה אינם רק מושגים משפטיים.
הם קודם כל מושגים ערכיים וחברתיים.
לפני שזה מיתדרדר הייתי נועל את השירשור.
במילא זה ימשיך בהודעות פרטיות...

ולפני שאתם צועקים עלי שגם תשלום חוב הוא עניין ערכי וחברתי - אז נכון, אני מסכים.
אלא שחוב אפשר לשלם ולתקן את העוול.
לשון הרע ״קצת״ יותר קשה לתקן....

אילי אשרמן
06-03-13, 22:10
חברים יקרים, אני ממש מתפלא עליכם.
1. אתם לא סטטיסטים במשחק של ענקים. אמרתי מראש, ואני חוזר ואומר-אין לי כל כוונה לפרסם כאן שם ואין לי שום רצון להשתמש בפורום לדברים שלא יועד אליהם. אני מספיק ותיק כאן כדי להבין איך העיניינים עובדים.
2. העליתי כאן סוגיה ערכית שאני באמת מעונין לדון בה.
3. כדאי לכם להפסיק עם הניחושים והשמועות. יש עסקים רבים בתחום השרותים לכלי רכב, כולל רכבי שטח, שמוסר התשלומים שלהם ירוד והם אינם עומדים בהתחייבויותיהם.
4. מאיר, החוב נכון, והחייב אינו מתכחש לו. הוא פשוט לא משלם.
5. לתייר מהכרמל אגיד רק שאין כאן לשון הרע והעובדה שאני אומר שיש עסק בישראל שחייב לי כסף לא עושה עוול לאף אחד.
6.אין לי כוונה להשתמש בפורום לצרכי גביה. אאוטבק טכנולוגיות ציינה 10 שנות פעילות לאחרונה ובמשך כל 10 השנים האלה לא ניצלנו מעולם את הפורום הזה לשום ענין. יש לנו כבוד רב לאתר ולבעליו ואינני חולם לעשות בו שימוש לרעה. לראיה - בכל 10 שנות קיומה של החברה (אני חבר באתר כמעט מיום הקמתו) פרסמתי פחות מ-20 הודעות. זה מראה לכם שבניגוד לרבים כאן, דאגתי כל השנים שלא תהיה כאן אפילו מראית עין של ניצול לרעה של הפורום לצרכי פרסום סמוי או נסיון להשיג רווח אישי כלשהוא מכתיבה כאן. אאוטבק טכנולוגיות היא חברה איתנה, בעל קוד ערכי מגובש, והיא תפעל בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה לגבות את החוב הזה. בעבר כבר תבענו חייבים בבית משפט ואף זכינו לגבות את החוב באמצעות מערכת זאת. תשאלו את מיקי יוחאי אם אינכם מאמינים.
7. הייתה לי כוונה אמיתית לחלוק עימכם התלבטות ערכית. ביקשתי מראש דיון ענייני, ובחלק מהתגובות אף קיבלתי את מבוקשי.
8. אם למי מכם יש משהוא אינטליגנטי לתרום לדיון - בבקשה. מי שלא מעוניין - לא חייבים להגיב תמיד. אבל לנעול? למה? כדי שלמישהוא שחייב כסף, ואין לו את ההגינות המינימלית לקיים איתי דו-שיח תיחסך אי נעימות? תתבגרו קצת.
9. סביון - תודה על המחמאות. אני לא יודע את התשובות לרוב השאלות ששאלת.
לילה טוב

eysham
07-03-13, 07:21
אכן דילמה...
ולא בגלל אתיקה - שלטעמי הלא מלומדת אין כאן שום בעיה - אלא בגלל הגדלת סיכויי תשלום החוב.

ולמען הרגעת הקהל:
אתה יכול פשוט לפרסם רשימת עסקים/מתקינים/מוסכים/מפיצים מומלצת ע"י אאוטבק.
מן הסתם המקום המדובר לא יופיע בה, ולנו תהיה רשימה "לבנה" אצל מי לא צריך לדאוג במתן שירות ובעיקר אחריות.

http://www.outback.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%99%D7% 9D
בהנחה שמי שמופיע בה רלוונטי נכון למצב היום...

איל

yes1952
07-03-13, 08:14
אילי בוקר טוב
ראשית בוא ונבהיר כמה נקודות
חוב צריך לשלם
כאשר אנו כאן כפורום רחב מאוד בעל דעות מגווונות אך במהות אנו קשורים אחד לשני(יותר קל בלשון זכר)באהבתנו לרכבי שטח,נתקלים בחוסר צדק,אנו מתרעמים ופועלים נגד חוסר הצדק,
אי תשלום חוב הינו חוסר צדק רק במקרה אחד-שהחייב אינו יכול לשלם את החוב,מפני שאין לו(פשיטת רגל)
למען הגילוי הנאות במשך שנים רבות הייתי חייב כספים לכמה פירמות גדולות במשק-לא שילמתי מפני שהדרישה לתשלום היתה מגובה בסנקציות משפטיות שנשאו ריבית רצחנית(חוקית לחלוטין)ביום שבעלי החוב הסכימו להסדר הוגן הן מבחינתם והן מבחינתי שולמו כל החובות ללא יוצא מהכלל-
כאשר אנו כאן בחברותא ,אנו רוצים ו/שואפים שהיושרה ואהבת הרעים תהיה העוגן לשבתנו כאן,
אני חייב לציין שכל מי שפגשתי כאן בפורום מעבר למסך הינם אנשים ונשים משכמם ומעלה והלוואי וכל המדינה כמוהם,
אך בין סכסוך או אי הסכמה עיסקית לבין השאלה באם זה אתי להעלות כאן נושא שכזה--מתוך הנחה שגם הצד השני הינו חבר בפורום,יש בה טעם לפגם,לדעתי
ולןמען הגילוי הנאות הנוסף=כאשר חבר בפורום הזה בעל עסק גבה ממני תשלומי יתר-כתבתי על כך ורק לאחר שלובנו ולא בנעימות הדברים מעבר לפורום-וכן הודעתי לו שארדוף אחריו בכל מקום בו הוא יפרסם ואזהיר את החברים מפניו-מאחר וכבר חודשים רבים הוא נעלם מכאן הרי שזה מיותר להזכיר את שמו,
אך חובה עלי לציין שהייתי אדם פרטי ללא אינטרס עיסקי שהיתה התנהלות זו,
אולם מאחר וכבר פירסמת את הפוסט הזה ונאמרו דברים אז עצתי לך הינה פשוטה,
מצא חברים משותפים כאן בפורום המכירים את שניכם ובעזרתם בדרכי נועם נסה ליישב את הנושא,
בהצלחה

asafk
07-03-13, 11:47
יוסי, עם הסיפא של דבריך אני מאוד מסכים.
אבל לא תמיד שני הצדדים רואים את התמונה אותו דבר, ולכן נכון שחוב צריך לשלם אבל לא תמיד שני הצדדים מסכימים על אופן התשלןם - והדוגמה שנתת (ריביות מוגזמות) היא טובה.
במיןחד כאשר מדובר בשני גופים עסקיים. לפעמים אחש לא ישלם לשני לא בגלל שאין לו או כי הוא םא מסכים על התשלום, אלא בגלל סוגיה עסקית, קשורה או לא, ואז החזקת התשלום נראית לו צעד עסקי לגיטימי. חכם או לא? לא יודע. אני גם לא יודע על מה מדובר כאן וכיוון שזה דיון עקרוני, זה גם לא משנה.
לכן אני מבין את הדילמה של אילי ופתרון טוב אין לי בשבילה. אני לגמרי מבין את זה שהוא לא רוצה להכניס סכסוך עסקי לפןרום... אבל הנה זה קורה בלי לשים לב.

אילי, הרבה הערכה יש לי אליכם, ולכן אולי יוסי צודק - פנו למישהו שמכיר את שני הצדדים ואולי העניין יוכל להפתר ברוח טובה.

אסף.

Pageup
07-03-13, 13:38
אני חושב שנותן שירות שלא עומד בהתחייבויות הכספיות שלו הוא מסוכן גם ללקוחות שלו.
1) מחר בבוקר הוא יכול להתמוטט כלכלית ואז אנחנו נשארים בלי אחריות ובלי "אבא" למוצר.
2) מי שלא עומד בהתחייבויות הכספיות שלו לספקיו גם לא יעמוד בהתחייבויות שלו כלפי הלקוחות.

פרסום הדבר יכול לגרום לאחד משני הדברים (והם מנוגדים)
1) ניסיון לפתור את הבעיה בהקדם לצורך שמירה על ה"שם הטוב".
2) אנטי וסכסוך גדול יותר על רקע אישי כי פגעת בכבודו.
אין לדעת לאיזה כוון זה יתגלגל.

לגבי, לשון הרע, רק עו"ד יוכל להגיד אם זה כן או לא בצורה ודאית, אבל לפי מה
שאני מכיר, אם יש אמת בפרסום, לשון הרע זה לא.

עמי
07-03-13, 14:49
מה לאתיקה ולזה? מה לערכיות ולזה? על אלו ערכים אתה מדבר?

מישהו חייב לך כסף ולא משלם לך אותו ללא סיבה מוצדקת? אתה חושב שזה מעיד על איתנותו הפיננסית או על אופיו? אתה חושב שאיתנותו הפיננסית או אופיו רלוונטיים למי שגולש כאן?

אם כל התשובות לשאלות האלו הן חיוביות - תפרסם את שמו וקח אחריות למה שיקרה אם יתברר שלא צדקת באחת או יותר מהתשובות הנ"ל.

לכל עורכי הדין בפוטנציה - ענייני לשון הרע הרבה יותר מורכבים ממה שנדמה לכם. אפשר להכשל בלשון הרע, גם אם אתה לא מפרסם את כל הפרטים ואפילו ללא פרסום פרטים מזהים. אגב, גם אם הפרסום הוא אמת.

אילי אשרמן
08-03-13, 10:05
עמי,
הערכים הוזכרו בקשר לרמיזה שאני מנסה לנצל את הפורום לצרכי גביה. לא היה וגם לא יהיה.
השאלות שהעליתי כאן היו לגבי הרלוונטיות של הענין לקוראי הפורום. אני לא בטוח בתשובות ולכן העליתי כאן את ההתלבטות.
למען הסר ספק, אני שב ואומר שלא היתה לי כל כוונה לחשוף את שמו או פרט מזהה כל שהוא, והדיון היה דיון תיאורטי שנבע ממצב עובדתי קיים. במקביל נקטנו, ואנו עדיין נוקטים, בפעולות גביה שונות. כרגע נראה שהענין עומד להסתיים בקרוב ללא קשר לדיון הזה. אני בספק אם בחברה הנדונה בכלל קוראים את הפורום הזה.
לגבי לשון הרע - אינני עורך דין, גם לא בפוטנציה. אשמח אם תרחיב קצת בענין או תתן קישור למאמר שגם בני תמותה רגילים יכולים להבין. זה יכול לעזור בעתיד.
שבת שלום.

shachar
08-03-13, 10:18
אילי,
לשאלתך המקורית.
אני מניח שהיינו רוצים לדעת משתי סיבות.
החזקה ביותר תהיה תמיד הרכילות ומיותר לפרט למה.
השניה, כמובן שאם אנחנו רוכשים ממישהו שאין מאחוריו יכולת לתת גב למוצר, במישרין או בעקיפין זה סימן אזהרה בעבורינו.

asafk
08-03-13, 10:52
שחר - לפעמים אין קשר. התחמקות מתשלום כמו שכתבתי לפעמים היא לא בגלל איתנותו של בעל החוב או היכולת לתתגב למוצרים..
יש מי שרואה בזה כלי עסקי להפעלת לחץ.
ולנו כלקוחות זה לא נוגע.

אסף.

אילי אשרמן
08-03-13, 10:56
היי שחר,
לגבי הפן הרכילותי - אני מבין שזה מענין אך אין ביכולתי לעזור לך.
לגבי האחריות - כפי שנאמר כבר בעבר - אנחנו מעדכנים את רשימת לקוחותינו באתר לעתים. מי שמופיע שם יכול לתת אחריות לפי התרשמותינו. במקרה ומישהוא רכש מוצר שמקורו אצלנו, ואין ביכולתו לקבל אחריות ממי שמכר לו, אנחנו מנסים לעזור ככל יכולתנו.
ולצערי, אסף צודק.

אילי

shachar
08-03-13, 16:05
היי שחר,
לגבי הפן הרכילותי - אני מבין שזה מענין אך אין ביכולתי לעזור לך.
ולצערי, אסף צודק.
אילי

לא אמרתי שזה חשוב לי לדעת בגלל הרכילות (או בכלל), אלא במענה לשאלך העקרונית האם להעלות את הנושא בפורום לידיעת ואזהרת הציבור.
לצערי זו התשובה הפופולארית ביותר שאצפה לקבל למרות שלא יהיה נעים למרבית האנשים להודות בה

ואם מדובר במקרה כפי שאסף ציין כלחץ עסקי.
אז בוודאות זה לא עניינו של הפורום, לא חשוב לדעת על הוויכוחים העסקיים שלך - ואין מקום לפרסום אינפורמציה כזו.

אני מניח שמי שיעלה כל שני וחמישי שרשור על כמה לא הוגנים כלפיו לא יזכה לאמינות רבה.

שחר

נ.ב
על השירות שלכם ועל התמיכה כבר שמעתי כמה דברים... וטובים

sambo
15-03-13, 14:16
אילי
הוכחת חוב היא קלה לכן אין בדברייך שום לשון הרע
כי "אמת דיברת" וזה כבר מושג משפטי
אמרו חכמינו , די לחכימא ברמיזא" לעיתים זה מספיק
לגבי הנושא בכלל מי כמוני יודע ומכיר היטב את ההרגשה המזופתת הזו שמלווה אותך
אז בהצלחה ליבי איתך
סמואל