צפייה בגרסה מלאה : בעיה בכיוון קינג פין צריך עזרה..
סופת המדבר
07-03-13, 22:01
בגימני של אמא שלי התחילה נזילה מהסרן הקידמי בצד ימין
קניתי לאבא שלי את הגומיה הגדולה שמנגבת את האבק ומחזיר שמן שבתוך הסרן \ על הציריה
היום הוא החליף אותם ועל הדרך החליף גם את המיסבים של הקינג פין כי העליון היה כבר חלוד
הוא קנה את המיסבים מחנות חלפים אבל שבא להרכיב
הוא הרכיב קודם את התחתון סגר 4 ברגים הכל פיקס
שבא לסגור את העליון הכניס את הפין עם המיסב החדש
אבל הפלטה עם ה4 ברגים לא מגיעה לסרן חסר לה איזה 3-4 מ'מ
השאלה איפה לשים שימסים למעלה או למטה?
כי אם מרימים או מורידים יותר מידי אז הציריה גם עולה או יורדת בהתאם ואז נוצר מרווח בינה לבין המחז'ש
ותתחיל נזילה חדשה
השאלה אם צריך בידיוק אותם שימסים למעלה ולמטה? אולי למטה לסגור צמוד ורק למעלה שימסים?
מה אומרים המומחים?
קודם כל 3-4 מ"מ זה מרווח גדול מדי, משהו שם לא יושב במקום. אולי כשהוא החליף את החלק הקוני של המיסב(הקבוע, שלחוץ לתוך הסרן) הוא לא דפק אותו עד הסוף למקום ביד הסרן?
דבר שני-השימסים לא נועדו להגבהה, אלא לכיוון העומס על מיסבי הקינגפין. הכי עבה בעובי מילימטר אחד,יש גם 0.5 ועוד..
יש תהליך מסויים שצריך לעשות כדי לוודא שהעומס על המיסב תקין.
מנתקים מוט הגה, ועם משקל קפיצי בודקים אחרי כמה ק"ג הנאבה מתחילה להסתובב..בספר זה מוסבר הרבה יותר טוב,ועם תמונות.
מיכאל.
יונימוג אדום
08-03-13, 06:43
ממה שאני זוכר מהסמוראי - מידות המיסבים בסרן לא סטנדרטיות אלא מידה מיוחדת לסוזוקי .
ציינת שרכשת את המיסבים מחנות חלפים - יכול להיות שהם לא מקוריים ?
כמה שאני זוכר - מידה חיצונית של מיסב מקורי היא 41 מ"מ ואילו בחנויות ניתן למצוא רק סטנדרט שהוא 40 מ"מ .
יש לי הרגשה שהבעייה במיסבים ( אני זוכר שכמעט אין חופש - לדעתי מ"מ בודד ) .
תפרק ותבדוק שנית .
אילן
אילן, זה מיסב קוני סטנדרטי לחלוטין, 30302, המקורי בא עם תוספת של אטם גומי בשפה העליונה של המיסב.
לא ידוע לי על הבדלי מידות. יש מק"ט סטנדרטי משותף לכל היצרנים.
החלפתי לא פעם מיסבי קינגפין, פעם מקוריים, ואח"כ SKF 30302 מעולם לא היו לי בעיות של חופשים..
הערה קטנה- הניסיון שלי עם סמוראי, אבל זה זהה בג'ימיני לפי מה שראיתי וידוע לי..
סופת המדבר
08-03-13, 19:10
העיניין סודר.. כנראה משהו לא ישב במקום
היום בפתיחה חוזרת של הקינג פין וסגירה ללא שום שימס
הכל נסגר פיקס כמו שצריך
רק לסיום הוספתי שימס דקיק על המיסב העליון שייתן קצת לחץ ויקשה טיפונת את הסיבוב
אז ככה שמיסב ''רגיל'' כנראה מתאים
תודה לעונים
נ.ב
למי שיש חופש במיסבים של הקינג פין (כמעט בטוח שזה יהיה התחתון כי כל הכובד עליו)
אז זה מתחיל לגרום לבעייה של נזילת שמן מה''כדור'' כי הצירייה עולה טיפה למעלה לוחצת את המחזיר שמן מצד אחד
ואז בצד הנגדי מתחיל לברוח שמן
(במחזיר שמן הישן שפורק רואים שהצירייה לחצה רק על צד אחד)
אם הוספת שימס, הורדת עומס מוקדם (פרה לואד). יותר שימס - יותר מרווח בין הקינג פין לנאקל - יותר חופש למיסב.
המיסב התחתון עובד קצת קשה יותר כי המשקל יושב עליו, אבל המיסב העליון לא מקבל גירוז קבוע אלא דוקא אדי לחות ובגלל זה מחליד ונוטה להתפרק.
מחזיר השמן נאכל כי הציריה לא מסתובבת "עגול", בד"כ בגלל חופש במיסב החלקה/ מיסב סיכות אשר בתוך הספינדל (יד הסרן) או חופש בלוקר.
בברכה,טושי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.