צפייה בגרסה מלאה : יחידת ממסרים חיצונית לכננת
שלום לכולם,
מחפש יחידת ממסרים חיצונית לכננת WARN, תקע פיקוד 5 מגעים, פיקוד למנוע 3
כבלים.
האם יש למישהו משומשת?
אודה לכל עזרה בנושא.
תודה מראש
משהוא כזה
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3w7clUpmxzJTQvgnH9zZ IC6bzHlLGtDvPM3uLEiZQS-o5cANH
אם יש לך אחת שלא עובדת - ניתן לשפץ ...
יש גם לקנות חלקים לנ"ל באיבי.
במידה ולא תמצא - ניתן לבנות מסולנואידים, מקוריים של וורן או אחרי טובים יותר מהם או פחות מהם, תלוי בתקציב.
אסף.
אין אפשרות לשפץ. זאת כננת עם גשר מובנה שבתוכו הממסרים, כרגע היא מורכבת ברכב במצב שלא ניתן לפרק, היחידה לא תקינה כאגע, לכן אני מחפש יחידה חיצונית לחבר למנוע הכננת ולהרכיב על הפגוש.
מה דגם הכננת?
בכננות וורן שאני מכיר, הסולנואידים הם ממסרים בעלי מעגל בודד (כלומר שני מגעים "גדולים" שהם לעומס, ושני מגעים "קטנים" לפיקוד). אתה יכול לקנות ממסרים / קונטקטורים / סולנואידים (קרא להם איך שאתה רוצה) מקוריים של וורן, או תחליפיים, בטווח מחירים שבין 50 דולר לרביעיית ממסרים תחליפיים באיכות סבירה בארה"ב, ל120~130 דולר לאחד לקונטקטורים הכי טובים שיש, אטומים הרמטית ועמידים בתנאים הכי קשים. בממסרים מהסוג הזה מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל מבחינת איכות ואורך חיים, וכמה שחשוב לך שהכננת תעבוד ביום פקודה - זה מה שקובע כמה אתה מוכן לשלם.
את הממסרים ממקמים בתוך תא המנוע - מקום נקי ומוגן יחסית.
השלב הבא זה החיווט עצמו. בתוך התיבה המקורית הממסרים מחוברים ביניהם עם פסי נחושת - חשוב להקפיד על שטח חתך מתאים של הפסים, אפשר לקנות פסים בכל מיני חתכים בחנויות חשמל מסחרי. חוץ מהם ארבעה כבלים "כבדים" - לא הייתי שם פחות מ 50 ממ"ר - בין הממסרים לכננת (שלושה כבלים) ובין הממסרים ל+ של המצבר. כבל מהמינוס של המצבר למנוע של הכננת כבר מחובר, אני מקווה. את הכבלים ה"כבדים" חשמלאי שיש לו לוחץ לנעלי כבל גדולות יכול להכין לך.
חוטי הפיקוד מגשרים בין הסולנואידים ויוצאים החוצה לשלט. בסופו של יום יש לשלט שלושה חוטים. הזניים הנוספים הם למעגל ביטחון שאני מוותר עליו תמיד (עוד מקום לכשל). כמובן שאפשר לוותר על השלט ולחווט מפסק SPDT קפיצי אן שני לחצנים קפיציים בתא הנהג - בינינו, בד"כ כשמכננים עושים את זה מכיסא הנהג ולא מבחוץ, לא?
כל שרטוטי החיווט זמינים ברשת, ובאופן כללי מדובר בעבודת חשמל טיפה ומרכבת אבל מי שמסוגל לקרוא שרטוט חשמל ולהרכיב את הכבלים, לא תהיה לו בעיה לבנות תיבת פיקוד לכננת, שתהיה ממוקמת במקום טוב יותר מהמקורית, ואם משתמשים בחלקים הנכונים תהיה גם איכותית מהמקורית (ואני חייב לומר שסולנואידים של וורן די איכותיים, מראש, אבל הם לא אטומים באמת וזו נקודת התורפה שלהם).
אסף.
אסף תודה על ההסבר.
ידוע לי כי יש אפשרות לבנות מעגל פיקוד לבד.
כרגע אני מחפש האם יש למישהו יש למכירה אולי מכננת שהלך המנוע קופסת פיקוד חיצונית מוכנה. ראיתי באתרים בחו"ל אבל לא שולחים לארצנו הקטנה.
ממשיך כרגע לחפש.
תודה
סופת המדבר
10-03-13, 22:11
פתחת את הכיסוי של הגשר הזה?
הגעת לסולונואידים?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.