צפייה בגרסה מלאה : השבת רתכת ישנה לחיים
אז ככה - קיבלתי רתכת מאוד ישנה. היא אמורה להיות תקינה, וגם אין סיבה שלא (נכון? רתכת קלאסית, מאוד ישנה, שוקלת בערך חצי ממני).
כמו שאפשר לראות, במתג הבורר משמאל למעלה, היא יכולה לעבוד גם על 220v וגם על 380v.
העניין הוא שהתקע שלה הוא תקע תלת-פאזי ישן (כן, כן, זה תלת-פאזי, ראו את הדיון כאן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446374).
השאלה היא אם אני גם ככה לא מתכנן לעבוד עליה בתלת-פאזי, אלא רק בחד פאזי, האם אפשר פשוט להחליף את השקע הזה לשקע רגיל פשוט 16A?
7110271103
סליחה להרוס לך אבל עדיף לך למכור אותה לברזל ולהביא רתכת אלקטרונית.
יש בפנים המון נחושת, שווה כסף.
אם יש לך בתקע 3 פינים עבים ו-4 גידים זה תלת פאזי, אם לא (2 פינים ו-3 גידים) זה חד פאזי... התקעים האלו היו קיימים גם כחד פאזי ונכחדו מזמן מהעולם...
תתחדש.
רתכת שתחיה עוד שנים רבות אחריך. ולא, אל תמכור לברזל.
גם אם היא חד פאזית, להערכתי לא תחזיק בשקע תקע ביתי, ותצטרך שקע ותקע תעשייתיים (בהנחה שהלוח שלך יעמוד בזה).
עידו לוריה
15-03-13, 17:09
אז ככה - קיבלתי רתכת מאוד ישנה. היא אמורה להיות תקינה, וגם אין סיבה שלא (נכון? רתכת קלאסית, מאוד ישנה, שוקלת בערך חצי ממני).
כמו שאפשר לראות, במתג הבורר משמאל למעלה, היא יכולה לעבוד גם על 220v וגם על 380v.
העניין הוא שהתקע שלה הוא תקע תלת-פאזי ישן (כן, כן, זה תלת-פאזי, ראו את הדיון כאן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446374).
השאלה היא אם אני גם ככה לא מתכנן לעבוד עליה בתלת-פאזי, אלא רק בחד פאזי, האם אפשר פשוט להחליף את השקע הזה לשקע רגיל פשוט 16A?
7110271103
לא בטוח אתה צריך לבדוק כמה A היא צורכת בכניסה ( בדרך כלל רשום עליה ) יש שקע חד פאזי לעומסים כבדים הם נראים כמו התלת פאזי רק בצבע כחול
71104
כמו כן אתה חייב לשנות את המתג למצב 220V במקום 380V , כל זה מחייב שקו ההזנה יכול לעמוד בצריכה שהרתכת דורשת .
אני הייתי מתייעץ עם חשמלאי מוסמך .
עידו
BackDoorMan
15-03-13, 17:09
זה שקע תלת פאזי ישן שעבר מן העולם ונקרא בשפת החשמלאים, שקע פטיש.
יש לי בבית רתכת שנאי ישנה שכזו.
היא יודעת לעבוד תלת וחד פאזי.
לטובת הנושא - אני נאלץ לפצוח בורג על מתג ההפעלה ולהפוך דיסקת פלסטיק מתחתיו. הרתכת לא נותנת לטעות בהפעלה אם לא מכינים אותה לנושא.
בנוסף, הכנתי כבל מתאם עם שקע תלת פאזי שהופך לתקע חד פאזי - מקל את החיים בחיבור.
אבל... וזה אבל גדול, בחיבור לחד פאזי יכולת העבודה הממושכת שלה קצרה והיא לא אוהבת לעבוד בעומס גבוהה. מתגי 16 amp גבוליים ומגבילים מאד.
לא רשום בשום מקום את זרם הכניסה לרתכת, אבל על השקע לעיל רשום 15A. מה שאומר לפי ההבנה שלי שבמתח נמוך יותר הזרם יהיה גבוה יותר ולכן הוא יהיה יותר ממאמ"ת רגיל. האם אני צודק? yscheiner, כמה זה גבולי על 16A? יש לך הרבה נפילות מתח בעבודה איתה?
גם לא הבנתי את האמירה "הרתכת לא נותנת לטעות בהפעלה אם לא מכינים אותה לנושא.". תוכל להסביר?
תודה.
איציק - 4X6ZH
17-03-13, 15:46
בדוק טוב טוב לפני שאתה מחבר אותה לרשת
יש כאלה רתכות שעובדות חד פאזי אבל במתח של 380-400 וולט
שזה מה שיש לך בחיבור ישיר בין 2 פאזות
במידה ותחבר לפאזה אחת בחיבור רגיל ( 220 וולט ) תקבל רתכת עובדת אבל לא כמו שצריך
ניתן לזהות את החיבורים ואת סוג השנאי וצורת החיבור הנדרשת על ידי פתיחת גוף הרתכת וזיהוי מי לאן בדיוק מתחבר כל חוט
אני לא הייתי זורק כזאת רתכת
במידה ואין לך בעיה של מקום
שמור עליה היא תעבוד עוד שנים רבות
איציק
כאג אם היא צורכת 1-/5A אתה צריך לעבוד עם ממ"ט 20A צריך לפחות מרווח של 3 ל- 4 אמפר הפרש
העניין הוא שאני לא רואה בשום מקום כמה היא צורכת.
אם היא אכן תלת-פאזית, אז אולי אני יכול לחבר אותה לשקע תלת-פאזי של המזגן (שיש כאן בחדר עבודה) - ראו תמונה.
איציק, פירקתי את המכסה - אבל אני לא יודע מה אני מחפש בעצם. מה האינדיקציה של תלת-פאזי?
ובעצם, אני רואה כאן שאחד הגידים נכנס כגיד של הארקה ומתחבר ישר לקופסת ברזל של הרתכת. האם זה לא אומר שהיא חד-פאזית? כי אם יש הארקה ורק שלושה פינים, אז יש רק שתי פאזות (או פאזה + נטרלי). ?
הרתכת היא מדגם - cebora bologna art 1720 mvf, וככל הנראה יוצרה בתחילת שנות השמונים לפי זה -http://www.cebora.it/manuali/fuori_produzione/1720/esp_sch_1720.pdf
מה עושים :confused:
שים שקע חד פאזי, תכניס לחשמל ותפעיל... הכי גרוע יקפוץ לך החשמל, לא תשרוף את הבית תאמין לי. . אם אתה באיזור העמקים תבוא אני אחבר לך אותה...
עידו לוריה
17-03-13, 19:45
כל רתכת תלת פאזית לא באמת עובדת על שלושת הפאזות אלה רק על שתיים כך שגם שלך ,וגם הארקה כמובן .
עם אתה בוחר לעבוד אייתה על חד פאזי אז תפרק את הפלסטיק ( ברז ההפעלה ) של המתג הפעלה ( בורג בודד במרכז הפלסטיק ) מאחורי מסתתר פלסטיק שמחובר עם שני ברגים שמונע הפעלה לא נכונה , תפרק אותו ואז פשוט תהפוך אותו ותחזיר את שני הברגים ואז תרכיב את את הפלסטיק של המתג ( ברז ההפעלה ) עם הבורג שלו , במצב הזה היה ניתן להפעיל אותה רק על 220V , זה פשוט מנגנון מכאני שמונע הפעלה לא נכונה ( יש על הפאנל סרטוט איך לבצע את זה )71210
אבל לפי התמונה ששמת כפתור ההפעלה על 220V כך שאתה לא צריך לבצע פעולה זו , רק להחליף את כבל ההזנה ואת התקע .
עידו
תודה עידו.
כן, פתחתי כדי לראות.
השאלה היא האם מערכת החשמל שלי תעמוד ברתכת הזאת. כמו שנאמר כאן, מאמ"תים של 16A הם גבוליים, אז אני מתלבט האם כדאי להפעיל על תלת-פאזי על השקע של המזגן. מה אתה אומר?
ד"א, למה להחליף את כבל ההזנה? למה לא רק את התקע?
תודה.
עידו לוריה
17-03-13, 21:50
תודה עידו.
כן, פתחתי כדי לראות.
השאלה היא האם מערכת החשמל שלי תעמוד ברתכת הזאת. כמו שנאמר כאן, מאמ"תים של 16A הם גבוליים, אז אני מתלבט האם כדאי להפעיל על תלת-פאזי על השקע של המזגן. מה אתה אומר?
ד"א, למה להחליף את כבל ההזנה? למה לא רק את התקע?
תודה.
בכייף :)
רתכת כזו רוב הסיכוי צריכה יותר מ - 16A על 220V , אבל אתה יכול לנסות הכי גרוע זה יקפיץ לך את הממ"ת , ועם יש לך תלת פאזי אז ברור שעדיף לעבוד עליו זה משנה את הביצועים של הרתכת לטובה .
למה להחליף את כבל ההזנה ? כי כמו שהוא נראה בתמונה קרוע ובלי הבידוד החיצוני בכניסה לרתכת זה מתכון מצוין לאסון .
עידו
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.