צפייה בגרסה מלאה : אפשר לחיות עם ריינג' רובר קלאסיק בשלום?
שלום לכולם, אני בחיפוש אחר רכב, נוסע בערך 5-6K בשנה, כך שדלק הוא לא דאגה עיקרית ומטייל בשטח בינוני.
יש ריינג' רובר שנת 85 למכירה, מתוחזק ברמה גבוהה מאוד, נראה מעולה וסה"כ נראה מעניין מאוד, השאלה היא, האם אפשר לחיות איתו רכב יומיומי?
עוד הערה חשובה, אני גר בבאר שבע, כך שמוסך לנד-רובר אין באיזור, אבל יש לי כלים ואת הידע לתקן את הרוב לבד, והבנתי שחלקים יש בשפע אצל ארז ביפו.
מה דעתכם, כדאי?
מנוע מקורי או שהוחלף לדיזל?
יש לך בעל מקצוע נהדר באשלים, שמו נועם
יש לי חבר שמחזיק כזה שנת 2000 בערך.
מחיר המחירון שלו 33K ולא בכדי.
האוטו מצויין כל זמן שהוא תקין. אליפות עולם.
אבל - פעם יש לך תקלה, חבל לך על הזמן.
למזלו של החבר שלי הוא גם אלקטרונאי, גם מכונאי וגם חרט טמסגר.
כך ורק כך, הוא מצליח לשמור על הרכב חי בעלויות סבירות.
התקלות שהיו לו בחמש הבשנים האחרונות שהרכב אצלו, היו עולות למעלה מפי חמש ממחיר האוטו במוסכים.
MY 2 POUNDS
מדובר על מנוע הV8 המקורי בנזין כמובן, אותו מנוע כמו בדיסקברי 1 בנזין.
שמיל, שמעתי רבות על הדגם ההוא, הדגם שאני מדבר עליו(שנת 1985) לפי המוכר אמור להיות הרבה יותר פשוט מכנית וכמעט נטול אלקטרוניקה.
מודל 2000 זהו מחלת כלבת..הקלאסיק הוא באמת קלסי.
ניתן לטפל בו לבד עם ידיים טובות ורצון טןב. יש לא מעט ספרות טיפולים ויש גם פורום לשאלות
קפיצי בליל או כריות
הקלאסיק לא שונה בהרבה במערכותיו, אם בכלל, מדיסקברי דור 1.
מנוע מקורי או שהוחלף לדיזל?
יש לך בעל מקצוע נהדר באשלים, שמו נועם
נועם אכן בעל מקצוע בחסד, אבל לא באשלים כבר כמה שנים, אלא אם חזר לשם מהערבה.
שנת 85?
קרבורטורים?
כאמור, לא שונה בהרבה מלנדרובר 90 בנזין מאותן השנים. חוץ מחלקי החשמל שלקוחים מאוסטין. מהאוסטין הכי זולות.
רכב פשוט מאוד לתחזוקה, נקודת התורפה מבחינת המרכב היא הדלת האחורית, מבחינת המכניקה כמו כל דיסקברי או דיפנדר, והחשמל כאמור, ברמה הכי נמוכה שיש אבל הוא די מועט. מומלץ פשוו להחליף הכל.
אסף.
נועם אכן בעל מקצוע בחסד, אבל לא באשלים כבר כמה שנים, אלא אם חזר לשם מהערבה.
נועם חזר לאשלים
אכן מדובר על קלסיקה (בקרוב אספנות ואז עלות הטסטים והביטוח יורדים).
מנוע הבנזין עם קרבורטורים פשוט ואמין.
למורי יש כזה, למיטב זכרוני, ניתן להתייעץ איתו.
יש לך את רונן ממוסך דרור אשקלון ...
אדם מקסים .. מכונאי לנד רובר אלוף...
אכן מדובר על קלסיקה (בקרוב אספנות ואז עלות הטסטים והביטוח יורדים).
מנוע הבנזין עם קרבורטורים פשוט ואמין.
למורי יש כזה, למיטב זכרוני, ניתן להתייעץ איתו.
הבחור מחפש רכב ליום יום, אני לא בטוח שרכב עם מגבלת נסיעה בין 7:00-9:00 יענה לו על הדרישות.
אבל ביטוחים וטסטים בזול מקזזים יופי את כאב הראש שבאיסור הנסיעה בין 07:00 ל-09:00
מה זה עוזר כשאי אפשר להגיע לעבודה?
ריינג' רובר, להזכירך דורון, נועד לאנשים שלא חייבים להגיע לעבודה כל יום לדפוק שעון. כאלו שמבלים את הבוקר באיזי במועדון הג'נטלמנים השכונתי, שלא יוצאים מהאחוזה לפני תשע בבוקר ביום חול.
קודם כל תודה רבה לכולם על העצות!
אני החלטתי לרדת מהעניין עקב היותי סטודנט חסר זמן להתעסקויות ברכב כזה, כנראה שאני אצטרך להמתין עם החלום הזה...
ברשותכם, אעורר את השרשור שוב.
גם אני חושק בריינג' רובר קלאסיק בעל מנוע בנזין V8, מהשנים המאוחרות (עד 1994).
סיבת הרכישה מבוססת על אהבתי לרכב הזה. מאוד קורצת רכישה של ריינג' רובר - רכב שטח אמיתי, נוח להפליא ועם מנוע V8 בריא - במחירים שלו כיום.
המענה האחזקתי לרכב צפוי להבסס על עבודה עצמית, בסיוע ספרי הדרכה שונים, כמו זה של Haynes.
אציין כי זהו הרכב היחיד שלי.
השאלה היא - עד כמה הסיכון גדול? אני לא מכונאי רכב מוסמך, אך הרצון קיים. התיקונים שלו פשוטים מספיק בשביל.. לתקן אותו באמצע שום מקום, עם כמה כלי עבודה בסיסיים?
אחד הפחדים שלי זו התיבה האוטומטית. יש ביכולתי לתקן אותה באופן עצמאי?
תודה רבה :)
קודם כל - יש ידניים (אם אני זוכר נכון, של מורי ידני, למשל)
תיבה אוטומטית - מהמטופשות ביותר שיש בשוק. תיבה הידראולית פשוטה מאוד. אוברול לתיבה כזו הוא לא עסק לחובבים, אבל רוב התקלות שהן פחות מזה, ניתנות לטיפול עצמי.
אסף.
נדמה לי שלגידי פרדר יש כזה למכירה, במצב מעולה. שווה לבדוק.
היי ערב נעים,
מחיפושי אחר רכב שלישי, רכב טיולים בלבד, ברשותכם מעורר שוב, פוזל אחרי קלאסיק.
האם המקור מגיע עם מנוע V8 3.9 רצועה אחת? מה שדיזל, מוסב? אשמח לתיאור הרכב, להבנתי "טיפש" כמו דיסקברי 1, בדיסקברי המנוע הזה עצל, אותו דבר בקלאסיק?
מה חשוב לבדוק לפני קנייה, אשמח לעצות והכוונה בבדיקה ויזואלית ראשונה. ועצות בכלל לרכב זה מבעלי ניסיון.
תודה מראש ובשורות טובות.
עידן.
הודעה מעל נכתבה בפון, יצא ג'יבריש, אודה למחיקתה.
זה אוטו ישן ורקוב (בטוח) ולא משנה כמה תבדוק אתה תפספס 200 דברים ותקנה אותו כי הוא מגניב לוחץ לנו על כל הכפתורים הנכונים.
אז תתחדש, תפשיל שרוולים ותכין פה שרשור RR לתפארת.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אני מכיר שניים. אחד במצב מעולה וגם אחרי פחחות.
השני נכון ללפני כמה שנים גם במצב מעולה (אבל דני דיזל).
שניהם לא למכירה (למיטב הבנתי),
ושניהם שייכים לגורואים.
היי ערב נעים,
מחיפושי אחר רכב שלישי, רכב טיולים בלבד, ברשותכם מעורר שוב, פוזל אחרי קלאסיק.
האם המקור מגיע עם מנוע V8 3.9 רצועה אחת? מה שדיזל, מוסב? אשמח לתיאור הרכב, להבנתי "טיפש" כמו דיסקברי 1, בדיסקברי המנוע הזה עצל, אותו דבר בקלאסיק?
מה חשוב לבדוק לפני קנייה, אשמח לעצות והכוונה בבדיקה ויזואלית ראשונה. ועצות בכלל לרכב זה מבעלי ניסיון.
תודה מראש ובשורות טובות.
עידן.
הודעה מעל נכתבה בפון, יצא ג'יבריש, אודה למחיקתה.
היי,
אני הייתי מאוד קרוב לקנות את הריינג' רובר TDI300 שמפורסם עכשיו. בדקתי אותו כמה וכמה פעמים.
הוא גם היה שייך לחבר אתר אחר פה במשך כמה שנים טובות.
אכן זה מנוע TDI300 של דיסקברי 1 שהוסב בארץ, כמו כמעט כל הסבה שעושים בארץ - יש פינישים לעשות. לא הכל עובד כמו היה במפעל (בעיקר בחשמל סביב המנוע -קרוז קונטרול וכו')
הרכב עצל - מאוד דומה לדיסקברי 1, אולי קצת פחות בגלל מבנה "אווירודינמי" קצת יותר טוב וקצת פחות משקל.
לדעתי זה טופ 3 רכבים מבחינת סקסיות ויופי.
פרופורציות מושלמות לרכב טיולים וגם UNIQUE שלי זה מאוד עושה את זה.
זה אוטו ישן ורקוב (בטוח) ולא משנה כמה תבדוק אתה תפספס 200 דברים ותקנה אותו כי הוא מגניב לוחץ לנו על כל הכפתורים הנכונים.
אז תתחדש, תפשיל שרוולים ותכין פה שרשור RR לתפארת.
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
צחי יקר, מה שכן ובטוח, אתה יודע איפה ללחוץ, חחח...;)
אני עוקב אחר סדנאות בחול והקלאסיקה שנודפת מהרכב הזה זה פשוט אוחחחח...
שבוע טוב,
קלאסיק 85, לא נסע מס' שנים יש בעיה במנוע - מחשב אינג'קטורים, לא ידוע לי בדיוק מה הבעיה.
מנוע 3.9 ככל הנראה ולא ה3.5 המקורי שהגיע עם קרבורטור.
בהנחה שהרכב נקי מחלודות ורקבונות.
מה הערכת מחיר של החלפת מחשב אינג'קטורים ויישור קו של דריישפטים, ציריות, גומיות בוקסות כל מה שעולה בדעתכם לרכב ש"ישב".
הערכת מחיר צריכה להתבסס על קנייה עצמית מחו"ל של החלקים הרכבה שלי או במוסך.
דבר נוסף, מותר להעלות תמונה עם מס' רישוי לרכב שמיועד למכירה, אולי מישהו יוכל לשפוך אור על הרכב ומכיר אותו מהעבר.
תודה רבה.
עידן.
נראה לי שחסר לך שם איזה סימן שאלה.
נראה לי שחסר לך שם איזה סימן שאלה.
צודק, תודה.
"דבר נוסף, מותר להעלות תמונה עם מס' רישוי לרכב שמיועד למכירה, אולי מישהו יוכל לשפוך אור על הרכב ומכיר אותו מהעבר? "
שאלה,
ה3.9 הם לא בכלל הזרקה חד נקודתית?
מה הערכת מחיר של החלפת מחשב אינג'קטורים ויישור קו של דריישפטים, ציריות, גומיות בוקסות כל מה שעולה בדעתכם לרכב ש"ישב".
הערכת מחיר צריכה להתבסס על קנייה עצמית מחו"ל של החלקים הרכבה שלי או במוסך.
דבר נוסף, מותר להעלות תמונה עם מס' רישוי לרכב שמיועד למכירה, אולי מישהו יוכל לשפוך אור על הרכב ומכיר אותו מהעבר.
תודה רבה.
עידן.
ציריות - אם תחליף שים כבר מחוזקות - בערך 2000 שקל לאחוריות עד הבית, קדמיות יותר יקרות.
דריישאפטים - לרכב שלי הזמנתי זוג דריישאפטים הכי מחוזקים שאפשרי, כולל משלוח מאנגליה עד הבית כ-5000 שקל. המחיר היה די דומה לבניה של דריישאפט מחוזק בארץ, רק שבארץ הייתי מקבל איכות נמוכה יותר.
גומיות ובוקסות - מוט פנהארד, מייצבים, מוטות רדיוס, זרוע A - הייתי לוקח משהו כמו 2000 שקל לכל האוטו.
חוץ מזה - יש לך גומיות לדלתות - עוד 800 שקל
גומיה לתא מטען - לא יודע צריך לבדוק.
עוד הייתי לוקח בחשבון:
עבודת ניקוי חשמל רצינית - ניקוי קומבינות שנעשו בעבר, חיזוק הBIG3 - כבלים מהמצבר לאלטנרטור, מינוס למנוע וסטרטר.
החלפת כל הנוזלים ברכב - בערך 800-1000 שקל בעבודה עצמית כולל חומרים וכלי עבודה אם לא קיימים אצלך
רענון צנרת של הרכב - צנרת קירור, צנרת של הדלק, צינורות ואקום - ברכבים שעמדו הרבה זמן ולא עבדו נוטים להתייבש, בלנד רובר לא הייתי לוקח שם סיכון ומחליף הכל - בעבודה עצמית אני מניח 1500 שקל?
המושבים שם נראים קרועים לגמרי - אז ריפוד מחדש של הרכב - לא יודע להעריך אבל לדעתי איזה 5000 שקל?
ציריות - אם תחליף שים כבר מחוזקות - בערך 2000 שקל לאחוריות עד הבית, קדמיות יותר יקרות.
דריישאפטים - לרכב שלי הזמנתי זוג דריישאפטים הכי מחוזקים שאפשרי, כולל משלוח מאנגליה עד הבית כ-5000 שקל. המחיר היה די דומה לבניה של דריישאפט מחוזק בארץ, רק שבארץ הייתי מקבל איכות נמוכה יותר.
גומיות ובוקסות - מוט פנהארד, מייצבים, מוטות רדיוס, זרוע A - הייתי לוקח משהו כמו 2000 שקל לכל האוטו.
חוץ מזה - יש לך גומיות לדלתות - עוד 800 שקל
גומיה לתא מטען - לא יודע צריך לבדוק.
עוד הייתי לוקח בחשבון:
עבודת ניקוי חשמל רצינית - ניקוי קומבינות שנעשו בעבר, חיזוק הBIG3 - כבלים מהמצבר לאלטנרטור, מינוס למנוע וסטרטר.
החלפת כל הנוזלים ברכב - בערך 800-1000 שקל בעבודה עצמית כולל חומרים וכלי עבודה אם לא קיימים אצלך
רענון צנרת של הרכב - צנרת קירור, צנרת של הדלק, צינורות ואקום - ברכבים שעמדו הרבה זמן ולא עבדו נוטים להתייבש, בלנד רובר לא הייתי לוקח שם סיכון ומחליף הכל - בעבודה עצמית אני מניח 1500 שקל?
המושבים שם נראים קרועים לגמרי - אז ריפוד מחדש של הרכב - לא יודע להעריך אבל לדעתי איזה 5000 שקל?
תודה שגיא, שערתי טווח של 20K-25K.
מצרף תמונות של אקזמפלר למכירה, מכירים?
שמע.... זה אוטו מדליק!!!!
לשים לב שציריות של הישנים יותר הן של 10 שיניים.
.אסף.
GodsFather
03-03-25, 18:17
בהצלחה עם להוציא אותו במחיר המפורסם.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
היי,
מישהו פנוי למחר, לבדיקה פיזית של אקזמפלר באיזור כרמיאל?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.