צפייה בגרסה מלאה : תקלת ״מחשב אימובלייזר מקורי ״
בהמשך לשרשור הנ״ל -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=73839
האם כדאי לתקן את המחשב הזה
ראיתי באינטרנט כמה מקומות שמתעסקים עם תיקוני מחשבים למיניהם
http://www.vehicle-lab.net/immobilizer_heb.html
http://www.elieteli.co.il/Immobilizer.html
http://www.peerlocks.com/items~118~241.htm
אין במכשירי תנועה את החלק הזה.
ולא מוצאים מפרוק.
האוטו כבר מושבת 3 שבועות...
מה לעשות , האם כדאי לבטל את האימבולייזר המקורי ?
ולהשקיע בברזלים ?!...
עדיין ללא שינוי...
לאף אחד לא היתה בעיה כזו או דומה ?
מישו ... משו...
חנן-ג'יפולוג
02-04-13, 15:26
כן, נתקלתי מספר פעמים בבעיות דומות.
כן, ניתן לבטל או לתקן.
מה בדיוק השאלה, כי בתי עסק שעוסקים בנושא אני רואה שאתה כבר מכיר?
מה בדיוק השאלה, כי בתי עסק שעוסקים בנושא אני רואה שאתה כבר מכיר?[/QUOTE]
פשוט לא יודע מה כדאי לעשות האוטו נמצא במוסך מורשה סוזוקי ושם מחפשים לי מחשב אימבולייזר חליפי ולא מוצאים ...
בשביל לתקן אני צריך לגרור פעם שלישית את הרכב ( כבר גררתי על אותה תקלה פעמיים , כמה פעמים אפשר לגרור על אותה תקלה ? )
למקום אחר וגם שם אפחד לא הבטיח לי שיצליחו ..
חנן-ג'יפולוג
02-04-13, 16:50
אתה לא חייב לגרור. בקש להעביר למעבדה רלוונטית את יחידת האימובילייזר, מחשב המנוע ומפתח.
ידידי היקר,
אם הצלחתי להבין נכון מדובר על סוזוקי ויטארה שנת 96 שמידי פעם אחרי נסיעת בוקר קצרה והמתנה של כשעה בערך הרכב לא מצליח להניע.
זאת אומרת, שיש סטרטר אבל המנוע לא מניע.
אני מבין שיש לרכב מערכת מיגון כל שהיא, האם נעשה ניסוי לנטרל אותה למספר ימים על מנת לבדוק אם התופעה נעלמת ?
לפני שאתם רצים להחליף מחשבים וכדומה...
אגב, יחידות אימובילייזר מקוריות מתוכננות כך שאם אינן מנוטרלות לא יהיה סטרטר, וכל עוד אין פיקוד מחשב לסטרטר לא יהיה פיקוד למשאבת הדלק.
מה שאני בא לומר, שאם יש סטרטר והמנוע לא מניע, מקור התקלה אינו ביחידת האימובילייזר או במחשב ניהול המנוע.
לדעתי, מקור התקלה באחת ממערכות המיגון הלא מקוריות שהותקנו ברכב.
נסה להניע את הרכב ללא נטרול מערכת המיגון, האם יש סטרטר ? במידה ויש, נטרל מערכת המיגון ובדוק אם המנוע מניע, במידה וכן, נתק לגמרי את מערכת המיגון למספר ימים ובדוק אם התופעה נעלמה.
אגב, מדוע הוחלפה משאבת הדלק ? זה שהיא לא עבדה לא מעיד כי היא מקור התקלה, האם מגיע אליה מתח תקין בזמן פתיחת סויטש ?
אני מבין כי גם לאחר החלפת המשאבה המנוע לא מניע, מה שמחזק את העובדה כי משאבת הדלק כנראה תקינה אך אינה מקבלת פיקוד.
יתכן והעלוקה נמצאת על חיווט המשאבה ומנטרלת אותו בזמן דריכת מערכת המיגון, ולפעמים לא מצליחה לגשר את הניתוק בזמן נטרול מערכת המיגון.
טוב, קשה קצת לפתור תקלות בהתכתבות, אבל נסה לבדוק ולהתייחס למה שכתבתי, אני משוכנע כי תפתור את התקלה.
בהצלחה, אורן
ידידי היקר,
אם הצלחתי להבין נכון מדובר על סוזוקי ויטארה שנת 96 שמידי פעם אחרי נסיעת בוקר קצרה והמתנה של כשעה בערך הרכב לא מצליח להניע.
זאת אומרת, שיש סטרטר אבל המנוע לא מניע.
אני מבין שיש לרכב מערכת מיגון כל שהיא, האם נעשה ניסוי לנטרל אותה למספר ימים על מנת לבדוק אם התופעה נעלמת ?
לפני שאתם רצים להחליף מחשבים וכדומה...
אגב, יחידות אימובילייזר מקוריות מתוכננות כך שאם אינן מנוטרלות לא יהיה סטרטר, וכל עוד אין פיקוד מחשב לסטרטר לא יהיה פיקוד למשאבת הדלק.
מה שאני בא לומר, שאם יש סטרטר והמנוע לא מניע, מקור התקלה אינו ביחידת האימובילייזר או במחשב ניהול המנוע.
לדעתי, מקור התקלה באחת ממערכות המיגון הלא מקוריות שהותקנו ברכב.
נסה להניע את הרכב ללא נטרול מערכת המיגון, האם יש סטרטר ? במידה ויש, נטרל מערכת המיגון ובדוק אם המנוע מניע, במידה וכן, נתק לגמרי את מערכת המיגון למספר ימים ובדוק אם התופעה נעלמה.
אגב, מדוע הוחלפה משאבת הדלק ? זה שהיא לא עבדה לא מעיד כי היא מקור התקלה, האם מגיע אליה מתח תקין בזמן פתיחת סויטש ?
אני מבין כי גם לאחר החלפת המשאבה המנוע לא מניע, מה שמחזק את העובדה כי משאבת הדלק כנראה תקינה אך אינה מקבלת פיקוד.
יתכן והעלוקה נמצאת על חיווט המשאבה ומנטרלת אותו בזמן דריכת מערכת המיגון, ולפעמים לא מצליחה לגשר את הניתוק בזמן נטרול מערכת המיגון.
טוב, קשה קצת לפתור תקלות בהתכתבות, אבל נסה לבדוק ולהתייחס למה שכתבתי, אני משוכנע כי תפתור את התקלה.
בהצלחה, אורן
זה לא קורה מידי פעם , זה קרה פעם אחת ומאז האוטו לא מניע .
קריאת תקלה הצביעה על המחשב של האימוביליזר וזה אובחן רק לאחר שהאוטו הועבר למוסך מורשה סוזוקי .
במוסך הקודם אובחנה תקלה לא נכונה . ( טעות שלי שלא לקחתי את האוטו מההתחלה למוסך מורשה )
והמכונאי במוסך הראשון מכיר ויטרות !
היום סוף סוף נמצא מחשב אימוביליזר חלופי ( אין כמעט כאלה בפרוקיות ) , מנורת ה check engine
כבתה בפעם הרשונה מאז שהתחילה התקלה .
היום סוף סוף נמצא מחשב אימוביליזר חלופי ( אין כמעט כאלה בפרוקיות ) , מנורת ה check engine
כבתה בפעם הרשונה מאז שהתחילה התקלה .
לא הבנתי אם האוטו מניע עכשיו או לא ?
נפתרה התקלה ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.