צפייה בגרסה מלאה : מחפש תשובות במהירות - טוארג
זה הסיפור שלנו בקצרה:
מאז שנת 1998 אנחנו מחזיקים רכבי 4x4 ומטיילים איתם בשטח
בשבע השנים האחרונות אנחנו רק עם גראנד צ'ירוקי על דגמיו השונים,כולם היו משופרים ועם כולם טיילנו בשטח, בערך 5 טיולים בשנה.
בשנתיים האחרונות אנחנו עושים הרבה פחות טיולי עבירות והטיולים שלנו מסתכמים בכמה ימים במדבר, בעבירות בינונית לכל היותר.
עד כאן סיפור הרקע.
בימים אלה אנחנו רוצים/לא רוצים למכור את הגראנד הנוכחי (2003) כדי להתחדש במשהו אחר.
התקציב שלנו לא גדול, עד 100,000 ואנחנו חייבים רק רכב דיזל. אחרי שראינו את ההיצע בשוק, החלטנו לרדת מהמכירה אבל הקונה הפוטנציאלי של הרכב שלנו הפנה את תשומת ליבנו לפולקסוואגן טוארג עם חבילת שטח .
השאלות שלי לגבי הרכב הזה הן כאלה:
1.האם ניתן בתצורה הנוכחית שלו לטייל איתו טיולי עבירות קלה בינונית במדבר (אף פעם לא נתקלתי בטוארג במדבר..)? האם ניתן לשפר אותו איכשהו? נעילות דיפרנציאל אולי?
2.כמה יקר זה להחזיק רכב כזה? אם אני מסוגל לעשות את רב הטיפולים והתיקונים של הגראנד בעצמי האם אוכל גם לטוארג?
3.האם יש לרכב מחלות כרוניות שצריך לדעת עליהן (טוארג דיזל 2.5)?
בהתבסס על העצות שלכם אוכל להחליט אם לקנות את הרכב ביום ראשון או שלא.
תודה מראש
קובי
השאלות שלי לגבי הרכב הזה הן כאלה:
1.האם ניתן בתצורה הנוכחית שלו לטייל איתו טיולי עבירות קלה בינונית במדבר (אף פעם לא נתקלתי בטוארג במדבר..)? האם ניתן לשפר אותו איכשהו? נעילות דיפרנציאל אולי?
אין בעיה לטייל, הוא מעולה בכביש ובשבילים ובהתמודדויות נקודתיות עם מכשולים מזדמנים, אבל קל להרגיש שזה לא רכב שנולד כדי לחיות בשטח. השיפור הדחוף ביותר הוא צמיגים נורמליים שלא ייקרעו בירידה הראשונה מהאספלט. אם אני זוכר טוב, חבילת השטח כוללת נעילה אחורית. LOW כבר יש שם. גם בקרת אחיזה מעולה.
2.כמה יקר זה להחזיק רכב כזה? אם אני מסוגל לעשות את רב הטיפולים והתיקונים של הגראנד בעצמי האם אוכל גם לטוארג?
שלילי בזנ"ט. יקר לטפל, יקר לתקן. זה לא אוטו שמתחזקים בחצר.
3.האם יש לרכב מחלות כרוניות שצריך לדעת עליהן (טוארג דיזל 2.5)?
R5 זה הדגם הכי פשוט של טוארג ולכן גם הכי מוצלח והכי אמין. למרות שהביצועים כמובן הרבה פחות מוחצים מדגמי ה-6 וה-8 וה-10 צילינדר
בהתבסס על העצות שלכם אוכל להחליט אם לקנות את הרכב ביום ראשון או שלא.
תודה מראש
קובי
...
לטוארג תוכל למלא אויר, כנראה. גם זה לא בטוח.
הטוארג הוא רכב שבשביל טיפול מוציאים מנוע.
אתה רוצה כזה?
במנועי ה-V צריך להוריד מנוע+פרונט קומפלט בשביל להוציא אלטרנטור למשל... אבל לא בטוח שגם ב-R5 שהוא מנוע טורי "פשוט".
זה אוטו גרמני משוכלל וחכמולוגי, מרשים מאוד בכל היבט דינמי, כולל בשטח, אבל יקר ביותר לתחזוקה ולתיקונים.
נתון די מדאיג עלה כאן, יוקר האחזקה.
מישהו יודע לספר על המנוע של הדיזל? אם הוא פשוט כמו שדרור אומר אז אולי גם קל לטפל בו ולא צריך להוריד מנוע בשביל אלטרנטור (נתון הזוי לחלוטין. איך מתכננים ככה רכב?)
לגבי יכולות השטח - איפה הגבול עובר? עבירות כמו מעלה רמון (קל יחסית) זה אופציה לטוארג או שאם מתכננים טיול למדבר צריך להסתפק במסלולים כמו נחל נקרות ודומיו
נתון די מדאיג עלה כאן, יוקר האחזקה.
מישהו יודע לספר על המנוע של הדיזל? אם הוא פשוט כמו שדרור אומר אז אולי גם קל לטפל בו ולא צריך להוריד מנוע בשביל אלטרנטור (נתון הזוי לחלוטין. איך מתכננים ככה רכב?)
"פשוט" זה מושג יחסי. ה-R5 זה עדיין מנוע טורבו-דיזל מסילה משותפת מתוחכם מאוד. אבל הוא פחות מורכב ממנוע ה-V6TDI ובטח הרבה פחות מורכב מה-V10TDI... וגם יותר פשוט ממנועי הבנזין בהיבט של טיפ-טיפה יותר אוויר ומקום בחלל תא המנוע.
איך מתכננים ככה רכב? בכוונה! כדי שג'יפאים כמוך שעושים הכל בעצמם לא יתפתו לטפל בו לבד, וכדי לספק עבודה למוסכי החברה וליצור ביקוש לחלפים מקוריים יקרים...
לגבי יכולות השטח - איפה הגבול עובר? עבירות כמו מעלה רמון (קל יחסית) זה אופציה לטוארג או שאם מתכננים טיול למדבר צריך להסתפק במסלולים כמו נחל נקרות ודומיו
את מעלה רמון לא הייתי מגדיר "קל". ל-Jeepים/לנדרוברים שנעולים כפול הוא באמת לא מפחיד, אבל לכלים עם אוריינטציית שטח פחות בוטה הייתי מגדיר אותו "בינוני +++" כי יש בו שלוש נקודות של עבירות שיכולות לקמט לטוארג את המפתנים וכו'.
אם לרכב הספציפי יש מתלי אוויר? אם כן, הוא יכול להרים את עצמו ולא במעט ולהקטין את הסיכוי למגע של תחתית המרכב עם הסלעים ולנזקים. לעבור - הוא יעבור. האלקטרוניקה שלו יעילה מאוד + נעילה אחורית עושים את העבודה בקלות. חשוב ביותר למגן מה שאפשר והכי חשוב - לעבור לצמיגים נורמליים במקום צמיגי החתך נמוך עם 1PLY בדופן...
לדעתי הטוארג עדין מדי לשטח, דוקא כי יש לו עבירות לא רעה- זה די מפתה להיכנס איתו עוד קצת, ואז משהו יקרוס כי הוא לא בנוי heavy duty .
תסכים איתי שטיולי עבירות מגדילים מאד את הבלאי ומייקרים את התחזוקה בכל רכב, בודאי ברכב עדין ואלקטרוני.
אם היה לי טוארג- או שהייתי מייחד חשבון הוצאות פתוח ובלי חשבון, או שהייתי נשאר על שבילים לבנים.
לא הייתי אומר שהוא בנוי "עדין", אלא שהוא מורכב ומסובך מדי.
הדבר שהכי מרתיע אותי ב-SUV הגרמניים ההיפר-יוקרתיים זה יוקר הטיפולים והתחזוקה שמתוכנן ככה מלכתחילה - להיות מורכב ומסובך ולדרוש כלים ייעודיים מיוחדים שרק למוסכים מורשים של היבואן יש אותם, והרבה פעמים יש כל מיני תקלות מסתוריות שבארץ לא יודעים לפתור, ואז המוסך מזמין מייסטר מגרמניה, איזה הר-דוקטור בחלוק לבן, ועד שכבודו בא לישראל, האוטו זרוק במוסך והלקוח צריך להסתפק ברכב חלופי שעושים טובה ונותנים לו. והמחירים, אוי המחירים...
אם אני זוכר טוב, פעם, לפני שנים, רץ כאן סיפור על מנוע V6TDI בטוארג שיצא מאחריות והתחיל לעשן קצת - והיה צורך להחליף שישה מרססים כי במוסך היבואן אמרו לבעל הרכב ש"אי אפשר לשפץ אותם, רק להחליף". כל מרסס רק 7,000 שקלים. ורצו להחליף כאמור את כל השישה. תעשה חשבון. והכל לפני עבודה ומע"מ. נחמד, לא?... פות חהשרשור חיפש פתרונות ותשובות. ואח תהתשובות היתה שיגיד תודה שזה מנוע V6 ולא V10...
פעם קראנו לזה כאן "מפלצת מוצצת". כל כך טוב היא מוצצת, שאתה מרגיש שהיא שואבת לך את המוח דרך הגרון, החזה, והבטן...
באסה.
כבר חשבתי שמצאתי מחליף סביר לגראנד.
לאור הנחרצות שיש כאן בדעות לגבי קושי בתחזוקה עצמית של הטוארג אנחנו נרד מהאוטו הזה ונחפש דברים אחרים.
תודה
יעקב.
בתקציב של 100K איך שלא תסובב את זה, לא תמצא מחליף ראוי שגם יידע לעלות את מעלה רמון בבטחה, יספק לך הנאה בכביש ונוחות וגם יתקדם בשנתון מהגראנד.
קובי,
אתה עם הרעיונות שלך... מזל שיש לי וו גרירה..
אמרתי לך:
http://www.themotorreport.com.au/50117/2010-jeep-jk-wrangler-unlimited-crd-diesel-automatic-road-test-review
תבדוק אופציה ליבוא אישי של רנגלר דיזל:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=159200905
אייל, מאה אלף שקל לא קונים אפילו חצי מהאוטו הזה.
סיכום ההתעניינות בטוארג:
בגלל שרב ההמלצות היו נגד רכישת הרכב ולו רק בגלל עלויות התחזוקה והמורכבות שלו הייתי חייב לבדוק בעצמי במה מדובר..
הלכתי לראות רכב עם 130,000 ק"מ, נהגת יחידה (מבוגרת) שמחזיקה ברכב מאז יצא מהחברה.
עם כל זה שהרכב שמור אני חייב לציין שאיכות החומרים של פנים הרכב פשוט גרועה, כל הכפתורים שחוקים ומקולפים, תריסי המזגן שבורים וכל זה משימוש בסיסי ברכב שמעולם לא ראה שטח וננהג בידי אשה אחת בלבד.
חיזוק לטענה שהשימוש ברכב היה בסיסי הוא ששאר פנים הרכב כגון ריפודים, שטיחים וכדומה נראים חדשים לגמרי מבלי אף סימן שחיקה עליהם.
מנוע הרכב (R5) יחסית משאיר מקום בחלל המנוע ונאה שלטפל בו יהיה מעט יותר פשוט מאשר בשאר המנועים (V6,8,10) אבל המנוע מרגיש חלש ואנמי, הרכב עצמו לא נוח במיוחד והתחושה הכללית הייתה שהרכב נחות בכל פרמטר מהגראנד עליו אני נוהג כיום (נוחות, מרווח פנימי, פינוקים, יכולות שטח). אולי הוא יותר טוב בהתנהגות בכביש אבל מנסיעה של 5 דקות לא יצא לי להרגיש משהו יוצא דופן.
בנוסף, ראיתי דוגמא קטנה למורכבות הגרמנית המדוברת למשל בבולמי הדלת האחורית שנראה שכדי להחליפם יש להסיר את כל דיפון הגג הפנימי (טמטום מוחלט).
אי לכך ובהתאם לזאת, החלטנו להישאר במשפחת האינדיאנים.
תודה לכל המגיבים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.