PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה רכב עביר כמו רוביקון, מפנק כמו לנדרובר ואמין כמו טויוטה?

ganotganot
11-04-13, 01:42
לפני כשנה גמלה בלבי ההחלטה למכור את הפראדו 2002 שלי מכיוון שהיא כבר התחילה לראות יותר מדי מוסך + רציתי רכב נעים יותר בכביש.
אני מטייל הרבה ולא רציתי לרדת ברמת העבירות. בנוסף, היה חשוב לי מאוד שהרכב יהיה אמין ושלא אצטרך לבקר במוסך יותר מדי. היה לי תקציב של עד 160. התלבטתי המון, וגם שאלתי בפורומים.
הכי רציתי רוביקון, אבל הוא פשוט לא נכנס בתקציב (וגם שמעתי שהוא לא הכי אמין, אבל הייתי מוכן להתעלם מזה).
הלנד קרוזר נפסל מכיוון שהעבירות שלהם לא מספיק רצינית עבורי.
דיפנדר אין למצוא בשנים נורמליות.
בסוף, לאחר הרבה חששות, החלטתי לקנות Toyota FJ Cruiser. רציתי לשתף אתכם קצת בחווייה.
לאחר מעט חיפושים, קניתי רכב מודל 2007 מוגבה מעט, והוספתי לו נעילה קדמית של ARB וארבעה צמיגי BF. זה הכל.

מבחינת עבירות, לא נתקלתי במשהו עביר כמוהו, (למעט אולי רוביקונים משופרים שמצליחים להתחרות בו). הרכב הוא פשוט מפלצת.
יש לו מנוע עוצמתי, הוא גבוה, והנעילה האחורית + הקדמית מאפשרת לרכב לעלות כל מעלה שנתקלתי בו (וכאמור - אני מטייל הרבה).
עוד דבר נחמד זה תא המטען הגדול והגגון המובנה - בחמש דקות אתה יכול לקשור למעלה את כל הבית.

מבחינת אמינות, לא התאכזבתי. מלבד שטויות קלות הרכב לא רואה מוסך.

מבחינת נסיעה בכביש - הרכב מפנק ומדהים.

אמנם יש לו בעיית שדה ראייה מאחור, אבל פתרתי את זה בקלות עם מסך ומצלמת רוורס.
גם הדלתות האחוריות הם לא הכי נוחות, אבל מתרגלים מאוד מהר.

בקיצור, כל מי שמחפש רכב באמת עביר שהוא גם יכול להנות איתו ביום-יום בנסיעה לעבודה - אני ממליץ בחום!

sos4u
11-04-13, 02:10
חכה שיתחילו סדקים בשלדה. זה יצנן לך את ההתלהבות ...

s_n_p
11-04-13, 17:10
תזהר עם הרגל על הגז, חבר שלי פירק דיפרנציאל...
והוא לא היחיד.
http://www.fjcruiserforums.com/forums/problems-dealer-service/35767-broken-rear-diff-build-date-please-26.html
http://www.fjcruiserforums.com/forums/problems-dealer-service/71335-rear-differential-eaten-alive-3.html

ד ו ר ו ן
11-04-13, 17:23
בגדול זה לנדקרוזר בנזין עם פחחות אחרת.. ככה צריך להתייחס אליו.
עם הנקודות החזקות והחלשות.

eysham
11-04-13, 17:42
ואללה... אתה נשמע כמו פרסומת של מישהו שמוכר FJ...

כזה למשל? :cool:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4.php?CatID=1&SubCatID=3&CarID=345701&Code=02d198e35a5344c99afedb9ba91bb3ee

אהה.. ואשמח אם תפרט לגבי בעיות האמינות של הרנגלר.
שאדע מה הפסדתי לפני בערך חודש כשקניתי כזה במקום FJ...
דווקא התלבטתי: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=72566

איל

ganotganot
19-04-13, 02:09
אכן הרכבים ברכבים שהגיעו לארץ (2006-2007) היתה בעייה מובנית בחוזק של הדיפרנציאל המקורי, לכן צריך לוודא שהדיפרנציאל הוחלף. לא היה על זה Recall מסודר, אבל החליפו את זה תחת האחריות.

ganotganot
19-04-13, 02:12
בגדול זה לנדקרוזר בנזין עם פחחות אחרת.. ככה צריך להתייחס אליו.
עם הנקודות החזקות והחלשות.
- לא ממש. ה-FJ אכן חולק את אותו מנוע בנזין, אבל המכלולים שונים לגמרי. קודם כל הרכב הוא לא כל הזמן 4x4. דבר נוסף, הוא מגיע עם נעילת דיפרנציאל אחורי מובנית. גם הצמיגים קצת יותר גדולים.

ד ו ר ו ן
19-04-13, 07:15
- לא ממש. ה-FJ אכן חולק את אותו מנוע בנזין, אבל המכלולים שונים לגמרי. קודם כל הרכב הוא לא כל הזמן 4x4. דבר נוסף, הוא מגיע עם נעילת דיפרנציאל אחורי מובנית. גם הצמיגים קצת יותר גדולים.
בחול אתה יכול למצוא את הלנדקרוזר עם נעילה, ושאר הדברים די זניחים בתור הבדלים.
הרכב למיטב המידע ברשת הוא דוקא כן הנעה כפולה קבועה.
ברוב העולם יש לך יותר ממידה אחת לבחירה, כמו גם ״חבילות שטח״ מקוריות עם צמיגים מוגדלים, מיגון ואפילו מנוע מחוזק.
הפלטפורמה הבסיסית זהה לשנתון המקביל, ככה לפחות מציג היצרן, וככה מתייחסים לזה בחו״ל, היכן שהרכב שווק באופן מסודר.

raanan
19-04-13, 09:18
חכה שיתחילו סדקים בשלדה. זה יצנן לך את ההתלהבות ...
1+

ולפותח השרשור,
ראשית, תתחדש ותהנה !
שנית, לא הצלחתי להבין איך אתה משווה סרן "חי" קידמי ברנגלר לסרן משלושים שיש לך.
לטעמי, ההשוואה האפשרית (של רנגלר אנלמיטד) היא רק מול לנדקרוזר 80 או 105

FJ בקטגוריה של האמר H3 . בעצם פחות או יותר מול כול SUV .

רענן

shahav
20-04-13, 20:01
אז אתה מוציא כ30% יותר על הוצאות דלק...

דניאל מאירי
22-04-13, 15:19
איזה פרגון לרוכש רכב חדש ?
הלו ? מה קורה ?
ברור שחוץ מהרכב שלי, לכל רכש שטח יש מחלות.....
דניאל

shahav
22-04-13, 17:20
איזה פרגון לרוכש רכב חדש ?
הלו ? מה קורה ?
ברור שחוץ מהרכב שלי, לכל רכש שטח יש מחלות.....
דניאל

אתה לא יכול להאשים אותנו - הבחור הרים להנחתה! האמת, חסרה פה הטבעה רצינית.

רבין

-->