צפייה בגרסה מלאה : כל מה שצריך לדעת על צירוקי - בבקשה ?
קבלתי הצעה לרכוש ג'יפ צ'ירוקי 2004 -3.7 ליטר(בנזין) ,131000 ק"מ שלא היה אצל איש שטח"אובססיבי" (אין מיגונים,אין הגבהות, אין נעילות .)
האם כדאי לרכוש ?
אמינות מוכחת ?
מה עלות הגבהה (בולמים/קפיצים).?
צריכת דלק בכביש בינעירוני?
"מחלות" ?
איכות מזגן ?
איכות נסיעה ?
ביטוח / טסט לרכב עם מנוע כזה גדול !
שונות ...?
מה המחיר המקסימאלי שמומלץ לשלם ?
בתודה וחג עצמאות שמח.
דוד
שים לב שאין לרכב 4x4 low
כך שכל מה שתוכל לעשות איתו זה מקסימום שבילי כורכר
אתה מדבר על הדגם שנקרא KJ, בארה"ב נקרא ליברטי, זה השם הנפוץ, כשאתה מחפש מידע וחלקים באינטרנט. בארץ ובשווקים אחרים בעולם נקרא גם צ'רוקי.
יש לנו במשפחה אחד כזה, מודל 2002, מטיילים כבר כמה שנים טובות ביחד.
זה רכב לא גדול - בר השוואה לגראנד ויטארה או קאיה ספורטאג' מבחינת מרווח פנימי וגודל תא המטען. גם בצריכת דלק - 6-7 קילומטר לליטר בממוצע. ניתן להגבהה יחסית בקלות עד 2.5 אינץ', מגוון גדול של קיטים בארה"ב שכוללים קפיצים, בולמים, לעיתים גם זרועות מתלה תחליפיות, Strut לבולם הקדמי ועוד. אל תתפוס אותי במילה, אבל קיט איכותי שכולל הכל עולה סביב 1000$ בארה"ב. התקננו קיט כזה, תוצרת Rustys, לפני מספר שנים, בתנאי חצר. מידת הצמיגים לאחר ההגבהה 245/70R16, צמיגי שטח מלא BF. מיגונים לא זוכר שהרכבנו. אני באופן כללי לא חסיד של כל נושא המיגונים אבל זה דיון אחר.
שני חסרונות מהותיים יש לליברטי לעומת הצ'רוקי XJ שהוא החליף (חוץ מזה שהוא נראה פחוס/מוזר/מיקי-מאוס/מכוער - עניין של טעם - בכל מקרה זה קשה להתעלות על העיצוב של הXJ, אולי ה4X4 הכי יפה אי פעם): אחד, אין יותר סרן קדמי חי. כמובן שיש לזה צד חיובי על הכביש ובחיי היומיום, אבל כרכב שטח זה חסרון ברור. השני זה המנוע, על הנייר חזק קצת יותר (200 לעומת 180 כ"ס) אבל בפועל הV6 הזה מנוע אנמי יחסית לשש הטורי שהוא החליף.
האמינות בסך הכל בהחלט סבירה.
בקיצור - זה לא רכב שמתאים לבנות ממנו מפלצת עבירות כמו הXJ וZJ קודמיו, גם אם באמריקה יש משוגעים שעושים את זה, אבל זה עדיין Jeep, אפשר לבנות ממנו רכב טיולים משפחתי בינוני פרקטי ונוח. תמונות מהטיול האחרון שלנו ביחד:
73402
73403
תודה.
כנראה אני נכנס לעולם ה jeep (מותג) שאני לא מכיר היטב .
מאחר ואני גר בצפון , הרי מטבע הדברים האזור יותר "מיוער" ולכן הגודל (או יותר נכון הקוטן) די חשוב , כי ממילא הרכב מיועד לזוג (ואולי עוד זוג אורחים בנסיעות חד יומיות).
הרכב אמור להיות רכב שני (בעיקר לטיולים).
אני מבין שלרכב כן יש הילוך כוח ואין איתו בעיית עבירות מיוחדת (אחרי הגבהה).
מה שנשאר זה ההחלטה עם לעבור מ "דיזל" שיש לי היום לבנזין וכן האם זאת תהייה בחירה נכונה .
בסוגריים אוסיף-מעניין כמה רכבים כאלה יש בארץ והאם יש להם : "גורואים"/חלקי חילוף זמינים/תפזורת מוסכים מתמחים וכו...(מאחר ואני לא רואה עצמי מטפל לבד ברכב ב"מוסך מדרכה").
motorica.net
16-04-13, 08:34
בדבר אחד ומהותי הוא מתעלה על משפחת הצ'רוקי (XJ/ZJ/WJ), שילדת סולם ולא יוניבודי.
שים לב שאין לרכב 4x4 low
כך שכל מה שתוכל לעשות איתו זה מקסימום שבילי כורכר
בדבר אחד ומהותי הוא מתעלה על משפחת הצ'רוקי (XJ/ZJ/WJ), שילדת סולם ולא יוניבודי.
יש פה כל מיני הבחנות לא ממש נכונות.
לליברטי יש הילוך כוח - הטרנספר הוא NV231 עם יחס נמוך 2.72:1 בדיוק כמו סופה, צ'רוקי, גראנד ורוב שאר הג'יפים בשלושת העשורים האחרונים.
ויש לו שלדה אחודה למרכב כמו בקודמיו צ'רוקי וגראנד צ'רוקי.
קיים גם בדיזל2800 של VM איטליה נחשב לא רע
motorica.net
16-04-13, 09:48
נמרוד תודה על התיקון, זה בהחלט מעניין כי אני נתקלתי בהמון איזכורים באתרים ישראלים שמגדירים אותו כשילדת סולם, מפה ההטעיה.
חיפוש נוסף שעשיתי בגוגל מסביר את המקור לטעות
http://www.jeepkj.com/forum/f196/unibody-not-28294/
Uni body. But a little different than your typical uni body on cars. It has 2 rails, is quite reinforced and pretty stiff. At the time it was the stiffest uni-body Jeep produced (stiffer than the Cherokee and Grand Cherokee)
למעשה כל הג'יפים, למעט סדרת הCJ-->רנגלר לדורותיו, משנת 1984, הם בעלי שלדה אחודה עם המרכב. המעניינים ביותר הם אלו עם הסרן הקדמי החי - XJ, ZJ, WJ - יש להם בפועל שתי קורות שלדה מסיביות בדומה לשלדת סולם, רק שהמרכב לא מחובר אליהן בתושבות דיסקרטיות אלא מרותך לכל האורך. כנ"ל גם בליברטי.
התייחבסות קטנה למידת הצמיגים של ה - KJ , הסבירות שהמידת הצמיג שהותאמה לאחר הגבהה היא 245/75/16 שטח מלא (מקווה שזו המידה שהתכוונת).
אני חפרתי הרבה, אין בארץ מידת שטח מלא של 245/70/16 , ואלה הקיימים בחו"ל הם מגומי ממוחזר (לא ניתן לייבא עצמאית).
motorica.net
16-04-13, 18:16
לדעתי נמרוד טעה בהקלדה. המידה שהוא התכוון אליה היא 245.75.16
אחלה מידה.. כמעט "31 נפוצה ובמבחר רחב של צמיגים.
ולדעתי קובי JACOB80 התכוון לגראנד צ'ירוקי WK שאין לו בד"כ LOW עם מנוע 3.7
לדעתי נמרוד טעה בהקלדה. המידה שהוא התכוון אליה היא 245.75.16
אחלה מידה.. כמעט "31 נפוצה ובמבחר רחב של צמיגים.
חיובי, 245/75R16 זו המידה.
ולדעתי קובי JACOB80 התכוון לגראנד צ'ירוקי WK שאין לו בד"כ LOW עם מנוע 3.7
אכן זו הייתה הכוונה.
הרבה נפלו בפח הזה וקנו גראנד צ'ירוקי כדי לגלות מאוחר יותר שאין להם מה לחפש איתו בשטח
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.